Неспящо новородено?

• 8 677
  • 44
  •   1
Отговори
# 15
Божее направо не вярвам, че има такива деца... Моят принц е на 2 месец и половина и нито колики е имал, нито плаче (е плаче като всяко бебе, но макс 1-2 часа общо) на кърма си е, почти след всяко ядене спи, а той яде на 2 часа и половина тъй като много повръщаше преди, а ако не спи се смее и гука :Д Вечер заспива между 21:00 - 22:00 зависи кога му е къпането и се буди към 7-8 сутринта чак.. Даже не се налага да го приспивам, на ръце се взима само като яде или се разплаче много, не и като мрънка, а при теб щом нито ръцете помагат, нито количка и т.н направо не знам... консултирала ли си се с педито - тя какво ти казва? Не вярвам, че може да будуват и да плачат без причина, сигурно нещо ги мъчи и им е некомфортно.  Ако мислиш, че са колики как й даваш капките, по колко пъти?

Не всички деца са така спокойни. Моите две са коренно различни. По един и същи начин гледани. Този период при бебетата преминава. Просто някои са по-нервни, неспокойни.  Както и при големите хора между другото. На нас също ни се случва без причина понякога да сме нервни. Поне на мен де... Wink

Спор няма, че децата са различни, но според мен има и причина да плачат, дали са нервни нещо, дали коремче ги боли, дали не са се наяли Sad Първите 3 седмици след като се прибрахме той беше много нервен и то защото аз имам някаква родилна депресия :Д И като че ли аз го изнервях... в момента, в който аз спрях да му се нервирам на реването и да му се смея и да му говоря непрекъснато той почна да се успокоява за 2 минути точно.. сега и аз и той сме много по спокойни, иначе и сешоара ми е помагал доста... той спи на всякакъв вид шум Grinning

# 16
За зимните разходки ползвах едно родопско одеяло сгънато в няколко ката на дъното на количката  под бебето,а краищата му се прехлупваха над бебето .Ако е студено я държах опакована ,а ако грейнеше слънце я отвивах и оставаше само под нея вълната да и топли.
Това за растежа и спането по време на сън явно не се е отнасяло до моето бебе.
Както казах по-напред спеше много малко и сега е така и по тази логика трябва да е дребна,но не.Върви с една глава по-висока от връстниците си много съразмерна не слаба и не пухкава.
На 5 г и омаля детското креватче ,което по документи беше за до 10 г дете.Просто краката и се запъваха в долната табла и беше невъзможно да се опъне.
А като дойде време за колело тези,на които можеше да се монтира помощни колелета просто и бяха твърде малки и се наложи да се учи на колело с размерите на старите балканчета,на които заради скоростите нямаше къде да се сложат помощни и мама тичаше до нея почти цяла седмица за да не падне и да се уплаши. Grinning
Казвам всички тази неща,защото по принцип хубаво нещо са правилата и нещата в книгите, но са по скоро ориентировъчни. Не е нужно да се притесняваме ,ако нашето дете не пасва на описаните там. Всяко човече се развива индивидуално и не винаги е като това на съседите,на приятелите , в книгата.
Щом са здрави ,няма място за тревоги. Hug

# 17
Според мен детето има колики... Моя син прави 3 месеца след 6 дни и е същата работа даже бях пуснала тема скоро.... Щом се изнервя значи иска да спи, изпитва нужда за сън, но и е трудно, защото корема я боли.. Ако е  от бебетата които просто спят много малко( защото има такива) щеше да е спокойна докато будува. Много е трудно с неспящо бебе знам а моето прави и големи кризи с рев, пищене, гърчене.... Излизам на вън под страх а  през деня спи само в количката, която седи в коридора и успявам да го приспя само със сешоара( от скоро понеже по едно време и той не помагаше) и спи най-много два часа за целия ден. Така, че не се притеснявай щом качва и се развива нормално просто такъв ни е бил късмета Simple Smile Когато видиш, че много се е изнервила пробвай я в количката и ти със пуснат сешоар ще реве в началото, но в вдин момент ще се унесе поне при нас работи, но не винаги. Ако и се спи много опитай да и помогнеш да заспи. Но за мен това са си 100 % колики!

Последна редакция: чт, 12 ное 2015, 15:28 от Пифи

# 18
Петя, върна ме преди 4 години, все едно дъщеря ми описваш. четох и аз в книгите, че новородените спели по 18-22 часа, през втория месец около 17. и се бях настроила за един хубав бавен режим след раждането. да, ама, не.
бебето беше много активно, лесно възбудимо, впечатлително, ревливо и способно да бодърства с часове. количка, слинг и кенгуру не понасяше, успокояваше се само на ръце и то обърнато напред, за да гледа света. унасяше се само на ръце и при всеки опит да го сложа в леглото, отваряше очи и зареваваше. бяхме като коали. налагало ми се е да го оставям да реве и пищи в леглото, за да вляза в тоалетната  Embarassed.
пробвах всякакви методи, някои от които доста.. хмм... екзотични - шум от абсорбатор, от сешоар, бял шум от радиото, возене с количката по неравни настилки, обиколки на квартала с колата, монотонно четене (вкл. на инструкциите за пералнята), бавна класическа музика, успокояващи уж масажи, приглушена светлина, шепнене...
пък пусто, и гръмогласно се падна, та направо ми взе здравето до година и половина. после май просто свикнахме.  Laughing
кураж и здрави нерви ти пожелавам!
явно има хора, на които им стига по-малко сън. аз не съм от тях, но пък таткото спи по 4-5 часа на нощ и му е напълно достатъчно. става в 4.30-5 часа, бодър, свеж и отпочинал, ляга около полунощ. аз ако не направя поне 7-8 часа на денонощие, съм кисела и зла  Embarassed

# 19
Вярно е, че хората са различни.И всеки има различни нужди.
Но сънят е важен.Не случайно са дадени ориентировъчни часове на сън в различните възрасти.
И приказката "Сънят е здраве!" е много, много вярна.
Липсата на достатъчно сън оказва влияние върху здравето, влияе върху добрата работа на органите, влияе върху концентрацията и активната работа на мозъка.
Има изследвания върху деца, тези оставяни да стоят до по-късно и съответно спящи по-малко, имат по-нисък успех в училище....
Хората, които спят по-малко от нужното (за възрастен човек "нормата сън" е между 6-8 часа), по-често боледуват, по-трудно оздравяват (т.е. сънят влияе на имунната система), имат риск по-рано да се сдобият със "старческите" болести-високо кръвно, артрити и т.н.
За мен лично, за да не спи достатъчно човек, без значение дете или възрастен, има причина.
Идеалния вариант е да се открие тази причина и да се отстрани, ако е възможно.
Ако физически всичко с бебето е наред, то може да не спи, защото е гладно/жадно/превъзбудено/мокро/изнервено....
Забелязала съм, че нервните родители имат нервни бебета, спокойните родители имат спокойни бебета.

# 20
И моята малката беше по същия начин. Направо не ми се вярваше, че е възможно новородено бебе да бодърства цял ден, но е факт. Не знам на какво се дължи. Важното е, че беше някакъв период, който отмина и може би към втория месец вече започна да спи и през деня - кога за повече, кога за по-малко. А по-нататък още повече й се нормализира съня. Не е будувала прекомерно, съвсем обичайното като за всяко едно дете.  Peace

И цялото това будуване без да съм пила кафе, кола и други подобни докато я кърмя. И разбира се, придружено с всякакви опити за приспиване - люшкане, песни...  Crazy Crazy

# 21
Вярно е, че не всички бебета спят толкова много, но все пак 10-часа ми звучи доста малко за 6-седмично човече. Според мен най-вероятните причини са глад и/или по-неспокойно бебе/колики.

Ти сигурна ли си, че не е гладна? Нямам никакъв опит с този тип хранене, но все пак тези максимуми са доста относително понятие. Ако се е родила по-едра, може да има нужда от повече, също така и в периодите на усилен растеж. Как ти изглежда след хранене - всичко ли си изяжда и търси ли още? Когато е будна, изглежда ли ти като да е гладна?

Може и просто да е едно от тези бебета, които спят само докато някой ги носи, люшка кошничката, бута количката и т.н., в който случай май няма много какво да се направи.. по-трудно е, но се израства след някоя и друга година Wink /пък и поне през нощта не е така във вашия случай, при някои е денонощно явлението/

# 22
Направете качествен преглед при педиатър, придружен с кръвни изследвания. Осигурете спокойна среда на детето. Не му говорете високо и не го обграждайте с много хора.

# 23
моето най-голямото беше много ... зло..тцтцт то не рев, ами чудо. Не гладуваше, въпреки, че беше на кърма само. Педиатърката предложи да започнем захранването от края на месец 2 - за нас това беше решението. Детето намаля реването драстично.

# 24
Има такива бебета. Около 1 на 20 са, статистически.
Радвам се, че в темата са взели отношение и няколко души с опит, освен дежурните бла-бла на "образцови" майки.

# 25
И аз съм на мнение , че просто си има по-ревливи бебета . Братовчедка ми беше в същата ситуация . Какво ли не опитаха ...смениха млякото/не беше на кърма от самото начало/ , смениха памперсите,носиха го на ръце денонощно , изкупиха и опитаха всички видове капки за колики , смениха температурата в стаята , пускаха музика и др.шумове , накрая купиха капки "Нервно бебе" и нищо не помогна докато не стана на 2 и всичко си отиде на мястото .

# 26
И аз бях чела, че бебета само спят и ядат. О каква изненада. Яде, заспива след 20 мин носене на ръце и пеене, дремва един час и вече е готов. Рев, докато не отида да го гушна или да го взема да го разхождам из стаята или нещо друго интересно да гледа. После пак яде, пак 20 мин приспиване и после един час дремва и така цял ден. Спеше повече само в количката и навън. Заспиваше вечер към 12  - един и се будеше в шест. Поне през нощта много рядко се е будел. Имаше колики, но те си  започваха към следобед при нас и тогава беше нон стоп рев. Като порасна малко започна да спи малко повече, но и досега ни е проблем приспиването и заспиването. Голяма борба , докато заспи, иначе веднъж да заспи и спи цяла нощ по 10- 12 часа. Не знам дали е нормално съвсем да не дремва през деня. Но да дремва час или 20 тина минути между храненията ми се е случвало.

# 27
sylviana
 Hug
Ох посмях се от сърце ,заради инструкциите за пералнята.
Едва ли е било смешно тогава ,ама се хиля в момента с глас.

# 28
Не вярвам от глад да не спи това бебе.
Ако е недохранено бебето, ще му падне кръвната захар и ще е по-сънливо! Това ми е обяснил педиатър.

# 29
Поне да четат, преди да пишат глупави предположения, майката отдавна написа, че бебето се храни от шише и наддава в горната граница, т.е. няма неясноти около храненето.

Принципно моята спеше малко повече, плътно прилепена до тялото ми (не в слинг - там не й беше удобно), а корем върху корем, докато аз съм полегнала на фотьойл, но не става да изкараш цял ден така Simple Smile Не защото е имала особени колики или стомашен дискомфорт, просто не желаеше да спи сама в студено легло и искаше постоянен физически контакт. Това до около 3-4 месеца.

А иначе за пръв път стана след 5-6 сутринта на 3.5 години.
Докато не тръгна на училище, нито веднъж не съм я будила аз, по простата причина, че имах да си отспивам за първите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт