Дискова херния - 12

• 171 499
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
В тази тема се казва какво ли не  Laughing
За 4-5 пъти е съвсем нормално да не усетите напредък, а даже може да настъпи влошаване. Курсът на лечение е оптимално десет дни, като има и послеефект. Не се настройвайте негативно, тъй като това би попречило на резултата от каквото и да е лечение.
В торакалния отдел на Вашия гръбначен стълб не очаквам да се случи нищо фатално, добре е да знаете, че болката може да имитира гръдна болка от сърдечно-съдов произход. Затова Ви посъветвах да продължите лечението.

# 541
Миналата пролет посетих кардиолог заради подобни болки. Прегледа ме и каза, че сърцето ми е в отлично състояние, също и спомена, че може да идват от гръбнака болките. Тогава не й обърнах никакво внимание, но впоследствие като започнаха гръбначните проблеми, си спомних думите й ...
Както и да е, не искам да спамя темата повече с това, имам още един въпрос, ако позволите ще Ви го задам на лични.

Кажете ми хора, когато не сте в криза - съвсем добре ли си чувствате гръбнака (както здравите хора) или все си имате някакви придърпвания и усещания тук-там, някоя и друга болка, макар и по-тъпа.
Аз лично никога повече не почувствах гърба и кръста си съвсем здрави, дори и извън криза все нещо се усеща, че не е наред ...

# 542
Ще си позволя да отговоря от името на всички, не само като лекар, и аз съм с болки по целия гръбначен стълб. При дегенеративните заболявания излекуване, оздравяване няма. При разговор с пациентите отчитаме ефекта от лечението  и по подобреното качество на живот, тоест - "пак ме наболява, но не е както преди, мога да работя и извършвам дейности от ежедневието, да се самообслужвам". Разбира се, има субективни симптоми, като тръпнене, схващане, скованост, които обикновено изчезват, но могат да рецидивират след месеци.

# 543
  • На планетата земя
Аз съм имала 6 годишна ремисия през която съм чувствала гръбнака като на здрав човек и бях забравила за заболяването,но след това рецидивира отново.

Последна редакция: чт, 10 мар 2016, 21:27 от BUBA_k

# 544
Аз след операцията съм като нов човек. Единствено не мога да нося високи обувки  Mr. Green Рядко, когато се претоваря, ме боли операцията, ама не както ме болеше преди, ами самото рязано, не знам защо.  Ако прекаля полката слиза в  левия крак. С малко упражнения и почивка минава. Един единствен път съм се схващала на дясно (от другите хернии). С упражнения стопирах и се оправих. НО въпреки това се пазя. Не се навеждам спонтанно, не вдигам тежко. По навик се стягам като кихам  Laughing Седнала стоя подпряна с възглавници. Гледам стойката ми да е правилна. В офиса ставам да се раздвижа на половин час.

# 545
  • На планетата земя
 Дренка,какво Ви е мнението за йога упражненията?

# 546
  • София
Кажете ми хора, когато не сте в криза - съвсем добре ли си чувствате гръбнака (както здравите хора) или все си имате някакви придърпвания и усещания тук-там, някоя и друга болка, макар и по-тъпа.
Аз лично никога повече не почувствах гърба и кръста си съвсем здрави, дори и извън криза все нещо се усеща, че не е наред ...

Никога не съм се чувствала като съвсем здрава, откак
получих първата криза на дисковата ми херния. Кръстът
ми на моменти го чувствам като отделна част от тялото.
Например дори през най-горещите летни нощи не мога
да спя с отвит кръст, усещам го някак различен и не
мога да заспя, ако не е завит макар и с тънък чаршаф.
Десният крак, който беше с пареза, остана с нарушена
чувствителност. Ако постоя по-дълго време права или
повървя по-дълго време, се изморява. Истината е, че
знам че излекуване няма, а само ремисия. Затова и
провеждам профилактика - физиотерапия, балнеолечение
всяка година. Не се навеждам от кръста, а когато кихам
или кашлям, приклякам. Не вдигам тежко, изработила съм
си стратегии - мога да се върна пет пъти, за да пренеса багаж,
но в никакъв случай не се товаря наведнъж. При начални болки
вземам веднага мерки, не чакам да се влоша - намазвам кръста,
полежавам или пия противовъзпалително. Просто се научих да
слушам сигналите на тялото си, знам кое ми помага и
кое ми пречи. Най-вече съм доволна, че се движа, че
мога да работя, така че опитвам да пренебрегвам
малкия дискомфорт, който изпитвам от време на време,
молейки се да не стигам до големия такъв.  Grinning

# 547
Дренка,какво Ви е мнението за йога упражненията?
Не виждам проблем,,ако се чувствате добре.

# 548
Здравейте
Каква възглавница за път и/или трикове ще препоръчате за да не се възобновят болки при дълъг път( екскурзия с дълго пътуване с автобус)

# 549
Аз носех колан и сега и сега си слагам надуваема възглавничка (плажна).

# 550
 А какъв тип колани са препоръчителни за дискова херния / с болки в кръста/- предполагам не тези еластичните, а някакви по- специални?

# 551
Моят беше такъв:

# 552
  • София
В последно време повече ме притеснява изтръпването на левия крак и болката в ставата, отколкото болката в гърба. Направо не мога да го контролирам вече, в автобус не мога да се кача с него, когато се налага движение с него си помагам с ръцете, за да го повдигна например.
Пия от няколко дена Keltican forte, но нямам никакво подобрение. Препоръчаха ми масаж при Албена Тасова на Герена, някой има ли впечатления от нея? Има тема от 2011 г. , но без впечатления от работата й.

# 553
Алечка, какъв е този корсет не съм виждала такъв,от къде си го взела и колко струва.Аз отначало носех колан със шини за 130лв, но е много неудобен.Сега нося колан от Павел Баня,дори си купих втори там ги шият удобни са и струват 25лв. Последната година живея с този колан непрекъснато,и сега съм в криза и си мисля да не би да съм се влошила заради него,защото имам стеснение на канала.

# 554
Днес съм по активна във форума защото ми правиха блокада и трябва да лежа.Споделете мнения.Аз се страхувах,но вчера доктора е правил на една жена и днес като я видях ,че върви по добре поисках и на мен да ми направи.Но иска още 2 по 1 на седмица, и сега незнам дали да дам пък толкова пъти.А иначе ми написа ново заключение ренгенол. и сега ще чакам за ЯМР.

Общи условия

Активация на акаунт