Дискова херния - 12

• 171 343
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Някакви отзиви за Св. Мина с. Ветрен. Записах се по НОИ за май месец.

Никой ли не е посещавал въпросния санаториум ?

На първа страница има едно мнение от Текс, публикувано 2009 г.:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=429292.msg … 78560#msg12878560

# 661
София bouquet
Не бях видяла споделеното от Текс, надявам се да не са се променили нещата за изминалите години. Аз последно съм ходила на санаториум в Бургаски минерални бани, но в СБР през 2011 г. Тогава беше санаториум на МНЗ. Останах с много добри впечатления и е факт, че почти 5 години нямах никакви проблеми с кръста. Комбинацията от кал, луга и минерална вода ми се отрази много добре.

# 662
  • На планетата земя
.  

Ходила съм 3 пъти,последно през ноемвври бях на дом 2 ,там тъкмо бяха започнали ремонт, който вероятно вече е приключил и плануваха да има басейн.Била съм веднъж на дом 1.Има басейн,но е много малък и се влиза на смени.Процедурите ми бяха басейн,кална вана,ултразвук ,луга магнити,тангентор.Условията са добри,храната е хубава и персонала любезен.Докторката се е съобразяваше с това какви процедури искам,тъй като всичко не ми понася.Общо взето бях доволна като резултат първите два пъти,последния нямаше много и съответно искам наесен чак нещо различно да пробвам.

Последна редакция: нд, 03 апр 2016, 19:11 от BUBA_k

# 663
И с остри, и с хронични, най-грубо казано, но адекватната  преценка за показанията и противопоказанията не е на изпращащото, а на приемащото звено!
С други думи казано, не се настройвайте предварително, че ще получите точно това, за което сте тръгнали, поради простата причина, че вашият случай може да се окаже неподходящ за конкретните процедури.

# 664
Здравейте,за първи път пиша във форума.От три години съм със силни почти нетърпими  болки по целия гръбначен стълб,мускулатурата около гръбнака и към ребрата които не се повлияват от до сега проведеното „лечение“.
В последните вече 3месеца почти не мога да се движа и да стоя прав или седнал повече
от 10-15 минути.Когато съм в покой (легнал) което по 21-22 часа в денонощие болките са по-поносими.Посъветваха ме да сваля килограми свалих 30кг. От 135 на 105 за 5месеца.
Но положението е все същото,даже става по зле.
До сега съм провеждал лечение с:
1.Всякакви нестеройдни противовъзпалителни хапчета,инжекции и прахчета,милгамма мидокалм,лирика,габаневрал,кортикостероиди –гелове,мехлеми и какво ли не още.
2.Павел Баня водни екстензии масажи,физиотерапия
3.Иглотерапия

Това са резултатите от последните направени ЯМР на лумбален и торакален отдел:
МР  на лумбален гръбначен отдел
Нормален костно-мозъчен сигнален интензитет. Запазена поясна лордоза.
Умерено тежки спондилозни промени и спондилоартрозни измемения на нива L3-S1
Леки костно-мозъчни промени – тип 2 по Модик от мастно заместване на червения
костен мозък няма костни лезии.
На ниво L2-L3 се визуализира начален дорзален бълджинг-диск без фораминална и
спинална стеноза.
На ниво L3-L4 се установява широк бълджинг-диск с лека редукция на двата неврофорамена
Леко редуциран сагитален размер на гръбначно-мозъчния канал -14,5мм /норма до 15мм./
На ниво L4-L5 се визуализира левостранна дискова херния с умерена стеноза на латералния
рецесус и неврофорамена .Сагитален спинален диаметър 13мм /релативна стеноза/
На ниво L5-S1 се изобразява  дорзален бълджинг-диск без стеноза на вертебралния канал
и на неврофорамените
Дисковете L2-S1 са с остеохондрозни промени.
Нормална сигнална характеристика на конус медуларис и кауда еквина.
ЗАКЛЮЧЕНИЕ:  МР данни за левостранна дискова херния L4-L5. Бълджинг-диск  L2-L3, L3-L4 и
L5-S1. Дегенеративни промени.   

МР  на туракални прешлени           
Нормална гръдна кифоза.
Персистират овални хиперинтенси на Т1-иТ2-образите фокуси- с с най-голям диаметур в тялото
на  Тх4-с вид на вертебрални хемангиоми.
Установяват се и дегенеративни костно-мозъчни промени,тип2  по Модик-от мастно заместване.
По дискалните повърхнини на Тх5-Тх11 се установяват напречни изрезки-тип Шморлови телца.
Пр.тела са с леко уголемен предно-заден размер.
Дисковете в тези отдели са с понижен в Т2-сигнален интензитет-израз на дехидратация.
На лице са начални  вентрални и  латерални ръбови остеофити.
Нормален сагитален диаметър на гръбначно-мозъчния канал.
Няма изявени дискови протрузии.
Нормален интензитет на сигнала на миелиона.
ЗАКЛЮЧЕНИЕ: съст.след Б.на Шоерман-Мау. Леки дегенеративни и костно-мозъчни промени
Вертебрални хемангиоми.

Според лекарите ДХ е много малка не е за операция и болките не са от нея и не могат да установят къде е проблема.
Ако може препоръчайте ми добър невролог,неврохирург и ревматолог за консултация.
Извинявам се за дългия пост но пололжението е нетърпимо.Приемам всякакви съвети и предложения.

# 665
За какво са Ви едновременно всичките специалисти? Нямате индикации за оперативно лечение, продължавайте с физиотерапията, системно 2-3 курса годишно Simple Smile, но потърсете качествен физиотерапевт.

Болките не са от дисковата херния, вероятно, а се дължат на дегенеративните промени в торакален отдел.

Последна редакция: нд, 03 апр 2016, 22:23 от Дренка

# 666
  • Sofia
Здравейте, ето ме и мен при вас.  Hug
Някакси изведнъж ме стегна кръста, изтръпна крака и сядането стана мисия невъзможна. Лекува ме личния лекар, и то по телефона, защото не можех да стигна до него. Инжекции, лекарства и полека-лека се пооправих, но и сега, след 3 месеца, чувствам лека, но търпима болка под кръста. Навеждането и резките движения са табу. По съвет на приятелка си поисках ЕМГ и скенер от невролог. Резултатът - две дискови хернии и една протрузия. Сега, отново по съвет на приятелка, ми се ще да отида на балнеолечение, но нямам никакъв опит и не знам от къде да започна. Досегашният ми опит сочи, че не мога да очаквам съвет и напътствие от лекар и изцяло разчитам на съвет от "препатили". В тази връзка препоръчва ли се балнеолечение през лятото или да го планирам чак наесен? Доколкото разбрах, по кл. пътека не става, ако не си лежал в болница и остава вариантът НОИ? Ако реша да ходя по НОИ мога ли от сега да резервирам стая за м.септември или е още рано? И ако резервирам, съществува ли опасност от НОИ да ме спрат, да са изчерпани парите или пък нещо друго?
ЩЕ съм много благодарна за всякакви съвети по отношение на резервацията с НОИ.  Hug

# 667
Балнеолечение се орепоръчва по всяко време, според състоянието на пациента. Летните месеци не са подходящи за хора с придружаващи заболявания, намалени адаптационни възможности и лош рехабилитационен потенциал.
Направете си резервация по НОИ още сега, през септември е много вероятно средствата да са изчерпани.

Допълвам:
http://medicalnews.bg/2016/04/07/%D0%BD%D0%B7%D0%BE%D0%BA-%D0%BF … 0%B0%D0%B1%D0%B8/

Последна редакция: чт, 07 апр 2016, 19:43 от Дренка

# 668
Здравейте,искам да попитам дали някой се е оперирал при д-р Хаджиангелов ВМА и каква е операцията която той извършва,колко време след това е възстановителния период и какво ви е мнението за него,благодаря ?

# 669
  • гр. София
Здравейте,искам да попитам дали някой се е оперирал при д-р Хаджиангелов ВМА и каква е операцията която той извършва,колко време след това е възстановителния период и какво ви е мнението за него,благодаря ?
Мен ме е оперирал и мой съвет - бягай далече! Заради него стигнах до втора операция! Върни в темата назад и ще ми прочетеш и мнението и патилата от него! лошото е, че не съм единствения случай и вэв втората болница техен бивш колега ме кръсти "грешката на ВМА" !!!  Ако имаш конкретни въпроси питай

# 670
Кой бихте препоръчали ?

# 671
  • гр. София
Кой бихте препоръчали ?
Доцент Каракостов в Иван Рилски с 2 ръце! Той им оправи кашите и определено сега съм много по-добре

# 672
.  

Ходила съм 3 пъти,последно през ноемвври бях на дом 2 ,там тъкмо бяха започнали ремонт, който вероятно вече е приключил и плануваха да има басейн.Била съм веднъж на дом 1.Има басейн,но е много малък и се влиза на смени.Процедурите ми бяха басейн,кална вана,ултразвук ,луга магнити,тангентор.Условията са добри,храната е хубава и персонала любезен.Докторката се е съобразяваше с това какви процедури искам,тъй като всичко не ми понася.Общо взето бях доволна като резултат първите два пъти,последния нямаше много и съответно искам наесен чак нещо различно да пробвам.

Благодаря на всички за отговорите. Аз другата седмица ще ходя на акупунктура, препоръчаха ми добър специалист в града ни, много хора са се избавили от болките. Тия дни моите се засилиха, вероятно от времето.
Някой от вас подлагал ли се е ? То е ясно, че като всичко друго едни се повлияват други не. Интересува ме кои точки се бодат, където е болката или някъде другаде ? При мен започва от опашката до ходилото, по целия крак.

# 673
МОже да се каже, че акупунктурните точки съвпадат с болезнените - по хода на н.ишиадикус, като има и такива  в поясния дял на гръбначния стълб, или някои отдалечени, ако прецени специалистът.

# 674
  • Варна
Здравейте, моля за отзиви за хотел-клиника д_р Гечеви.В санаториума няма места до юни на свободен прием и търся алтернатива.

Общи условия

Активация на акаунт