Дискова херния - 12

• 171 571
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
В петък му се налага да вляза в санаториума в Овча Купел, за ДХ, но не ми се искаше заради времето.
Има ли начин да мина формално, ако не... - какви процедури бихте препоръчали за ДХ Л5-С1 и какво не?
Напоследък имам болки, понеже започнах отново интимни отношения...
В събота ще се видя с моя рехабилитатор да засилим комплекса за кръста.

Ти сериозно ли? Нали ще те прегледа лекар, той за какво е там, според теб и каква му е ролята - писач на процедурни карти ли?

# 451
  • София
В петък му се налага да вляза в санаториума в Овча Купел, за ДХ, но не ми се искаше заради времето.
Има ли начин да мина формално, ако не... - какви процедури бихте препоръчали за ДХ Л5-С1 и какво не?
Напоследък имам болки, понеже започнах отново интимни отношения...
В събота ще се видя с моя рехабилитатор да засилим комплекса за кръста.

Ти сериозно ли? Нали ще те прегледа лекар, той за какво е там, според теб и каква му е ролята - писач на процедурни карти ли?
Тя, Дренка ти го е написала съвсем точно, дано да я разбереш, но и аз ще ти го кажа бавно ....отиваш,.... носиш си всякаква документация, .....показваш я, .....разговаряш с доктора, те там са много, той/тя, доктора те преглежда и той/тя ти назначава следващите процедури, ти мнение нямаш и напълно им се доверяваш, защото си знаят работата.  Може и масажи да ти препоръча освен процедурите с магнити и подобни такива, токове и др. Може и иглотерапия да назначи.  Занасяш си и подходящо облекло.  Това е. Simple Smile

# 452
  • София
 Joy  Joy
Айде, няма да коментирам, днес видях какъв беше "прегледа".
Поне имам масаж този път Laughing

# 453
  • На планетата земя
Аз не бих била съгласна някой доктор да ми назначава процедури по негово осморение,предвид че не ми понасят никакви токове обикновено настоявам да ми назначат това което е изпробвано вече и аз искам.Обикновено се съгласяват.

# 454
Аз не бих била съгласна някой доктор да ми назначава процедури по негово осморение,предвид че не ми понасят никакви токове обикновено настоявам да ми назначат това което е изпробвано вече и аз искам.Обикновено се съгласяват.

Щом не си съгласна, деликатно обясняваш Simple Smile. Винаги има начин да получиш своето, без да раздразниш колегата.
Дали ви харесва и или не, физиотерапевтът е лекар, чието право и задължение е да назначава процедурите след преглед -  и той носи отговорност за вашето здраве. За съжаление, прегледите по анамнеза и "през дрехите", са факт. Затова я има темата и често срещам нелепици.
Некачествени специалисти има във всички области, което не означава, че сестрата трябва да ви лекува хипертонията, или зъботехникът - кариестите.

От април се очакват ограничения в индикациите са прием в болниците за рехабилитация. Възползвайте се от правото си сега Simple Smile

Последна редакция: сб, 20 фев 2016, 09:36 от Дренка

# 455
  • На планетата земя
Преглед ли? ThinkingНе си спомням по санаториуми да са ме преглеждали,само гледат разчитането от ЯМР и питат това-онова.

# 456
Преглед ли? ThinkingНе си спомням по санаториуми да са ме преглеждали,само гледат разчитането от ЯМР и питат това-онова.

Ясно ми е, те затова се стряскат хората, като им речеш - съблечи се, да те прегледам  Grinning

# 457
Аз съм ходила два пъти,и двата пъти лекарката ме е карала да оставам по бикини и сутиен,чука с чукче по коленете,наколенчвам и чука по петите,от легнало положение лекарката ми сгъва и разгъва насам-натам последователно и двата крака,драска по тях с нещо на няколко места за чувствителност и навеждане бавно напред,колкото мога и мери нещо по гръбначния стълб (може и да съм пропуснала нещо),и тогава ми е назначавала процедурите! И винаги внимателна и усмихната!

# 458
  • На планетата земя
Аз съм ходила два пъти,и двата пъти лекарката ме е карала да оставам по бикини и сутиен,чука с чукче по коленете,наколенчвам и чука по петите,от легнало положение лекарката ми сгъва и разгъва насам-натам последователно и двата крака,драска по тях с нещо на няколко места за чувствителност и навеждане бавно напред,колкото мога и мери нещо по гръбначния стълб (може и да съм пропуснала нещо),и тогава ми е назначавала процедурите! И винаги внимателна и усмихната!

Такъв преглед са ми правили само при невролог.

# 459
  • София

Е то нали такива те приемат в санаториум  Tired
Не е УНГ...

# 460
Здравейте, ако някой  пие Габа гамма,  мога да му подаря 5 блистера.
На лично, моля.

# 461

Много е жалко,че не на всеки лекар му се работи.

# 462
  • На планетата земя

Е то нали такива те приемат в санаториум  Tired
Не е УНГ...
Доктор,който назначава процедури се казва физиотерапевт.

# 463
То е жалко, че има такава тема и сами се лекуваме.
Да отидеме на специалист, доообре, ама по какво да разбера днес дали му се работи!?

# 464
Все се намира такъв, да му се работи, даже назад в темата имаше препоръчан.  Simple Smile
Невролози, неврохирузи, ревматолози, ортопеди и други,  могат само да насочват за физиотерапия, освен ако нямат придобита такава специалност. Рехабилитаторът/кинезитерапевтът пък, владее специализирани техники, но му липсва общомедицинския поглед върху проблема, често има придружаващи заболявания и т.н,  затова работи под лекарски контрол, а не сам.
 Всеки си избира на кого да се довери. Simple Smile
 Голяма част от пациентите търсят пълно излекуване и 100 процентова гаранция за един или друг метод, подлъгани от чуто или прочетено някъде, обикалят кабинети и отделения, опитват безброй медикаменти. Стига се до там, че дори и  да попаднат на лекар, с реален и адекватен подход, пак трудно се получава, поради негативизъм и недоверие.

Общи условия

Активация на акаунт