Дискова херния - 12

• 171 523
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
Благодаря ви,в сряда пак ще ходя за втора процедура,търся хора,които са ходили на същото място, дали след проведени процедури се чувстват по- добре,дали съм на правилния път за лечение.Г-На е мед.фелдшер и понеже ми е най-близко за това се насочих към него.Каза ми, че имам разместени прешлени на Л4 Л5 и на плешките 2 .Освен това шипове на врата.От трите невролога ,които съм посетила никой не ми обясни , че от разместени прешлени идват болките.При този терапевт получих най-много информация от месеци насам.Чета много , но информацията е различна и ако и тук не ми помогнат с терапиите не знам какво да правя,на 32 г. съм и искам пак нормално да работя и да си гледам детето.Работих 7 г. в офис седнала по 8 часа.Предполагам от неправилно стоене съм се изкривила.Наистина търся правилното лечение и дано успея да се излекувам.

Последна редакция: пн, 07 мар 2016, 13:10 от ILKO

# 511
Спондилолистезата (разместване на прешлените) е противопоказание за мануална терапия. Господинът няма право да практикува, изборът си е ваш.

# 512
Какво се разбира под мануална терапия?

# 513
Чрез притискане и вид масаж намества дископатия,схващания,има информация за пълния метод на процедурата.От лекарства не ми минава за това преминах на този метод или не съм попаднала на точния лекар, но в северна България специалисти трудно се намират.Ако можете да ме насочите при кого да отида ще ви бъда благодарна.

# 514
Чрез притискане и вид масаж намества дископатия,схващания,има информация за пълния метод на процедурата.От лекарства не ми минава за това преминах на този метод или не съм попаднала на точния лекар, но в северна България специалисти трудно се намират.Ако можете да ме насочите при кого да отида ще ви бъда благодарна.

Това, което описвате не е мануална терапия, а чакръкчийство. Мога да препоръчам, но за София и Варна.

# 515
Нека ако има хора посетили терапевта в Павликени се включат и опишат каква е била процедурата при тях.За Варна моля за информация.Благодаря

# 516
Вече Ви обясних, че описаната от Вас манипулация е високо рискова, предвид факта, че се изпълнява от неквалифицирано лице. Оттук нататък е без всякакво значение мнението на останалите посетители на въпросния "специалист". Съществува стандарт по всяка медицинска специалност и господинът извършва дейност, грубо нарушавайки стандарта по физикална и рехабилитационна медицина, без да е лекар, и без необходимата квалификация. Писах ви на лични, с информация за мануален терапевт във Варна.

# 517

Това, което описвате не е мануална терапия, а чакръкчийство.

А какво е мануална терапия, все пак?

# 518
Deva-Прочетете в интернет има подробно описание за тази терапия.
Господина има квалификация и специализация в Германия, не е чакръкчия, благодаря ви за отговора.Ще се насоча към Варна ако не се почувства облекчение.
Честит празник на всички дами.

Последна редакция: вт, 08 мар 2016, 12:16 от ILKO

# 519
Ако можете да ме насочите при кого да отида ще ви бъда благодарна.
Аз бих ви препоръчала СБР-Павел Баня,на мен много ми помогна!

# 520
Здравейте,имам дискова херния на  L3-4 и L5-S1.Пак съм в криза в болница .Страхувам се от операция.В петък ходих при кинезетерапевт в София,който доста ме потроши но ми освободи нерва .Бях много скована и едва ходех.Ако някой е ходил на озонотерапия,моля да сподели.Това е последното нещо което искам да пробвам преди операция.Дактора ми каза че само ще си дам парите.Звънях в Пловдив ще ми излезе към 1000лв

# 521
Мануална терапия в Павликени не ти препоръчвам.Аз съм от този край и съм обиколила всички в околията.В Търново има един д-р Чергеланов много леко пипа.Ходила съм при него 3 пъти,но на мен не ми помогна,защото моите хернии са стари.Винаги има много хора.И въпреки,че знам,че калцирали хернии не се пипат,отидох на София както писах по горе.Толкова се бях отчаяла и тръгнах.Една позната беше 60дни на легло и той я оправи,затова тръгнах.

# 522
Здравейте,имам дискова херния на  L3-4 и L5-S1.Пак съм в криза в болница .Страхувам се от операция.В петък ходих при кинезетерапевт в София,който доста ме потроши но ми освободи нерва .Бях много скована и едва ходех.Ако някой е ходил на озонотерапия,моля да сподели.Това е последното нещо което искам да пробвам преди операция.Дактора ми каза че само ще си дам парите.Звънях в Пловдив ще ми излезе към 1000лв

Миналата година ми правиха дисколиза, имам всички доказателства, че не само не е помогнала, а че и хернията ми се е влошила след нея, дори е фрагментирала. Дали вследствие на озона, не знам, но поне не е стопирал процеса по никакъв начин. Многократно е комемтирано в този форум за дисколизата и озонотерапията, като цяло. Моето мнение, че има ефект при малки хернии, при по - големи не. Самата дисколиза е под упойка и не е болезнена, аз бях в болница 5 дни след нея, но след това се прави курс от инжекции 6 или 12, може и повече, по една на седмица, те са много болезнени. Като цяло съжалявам, че съм я правил, това е моето мнение. Успех!

Последна редакция: вт, 08 мар 2016, 22:01 от Azkor

# 523
Deva-Прочетете в интернет има подробно описание за тази терапия.

Не искам от интернет, към Дренка ми беше питането.

Ани, при при лекар в Пловдив?
Моя приятелка е правила озоно и лазер терапия, няма полза. При Л.Димитров.

# 524
Не ми е лесно да го обясня на достъпен език. Това са специализирани, мануални техники, целящи декомпресия и деблокаж. Като краен резултат от самата манипулация се чува характерно "изпукване". Със строги показания и противопоказания. Не всяка херния е подходяща, това трябва да се прецизира много внимателно. НЯма успешна мануална терапия, без предшестваща адекватна мануална диагностика.
За България - изцяло лекарска манипулация, , с голям риск за шиен отдел на гръбначния стълб. Няма да се откажа да повтарям - мед. фелдшер, рехабилитатор, кинезитерапевт - това  не са лекари, ако ще и двайсет курса да преминат, където се сетите.

Общи условия

Активация на акаунт