Дискова херния - 12

• 171 464
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
  • София
След последният ми път с приятелката - кръста все още ме боли (11ден, а по-рано ми минаваше за 2-3дни и спадаше с 90%), бях и на рехабилитатор да ме понамести, но нямам кой знае какъв ефект. Правя и упр-я. Явно съм закъснял с упражненията.

Последния ми "преглед" - /за болничен/, невроложката ми е изписала Дексофен 25мг х 30 1 2 х1 и МИлгама Н капс.х 20 1 3 х 1. - /това 2пъти по 1 таблетка ли ще рече и за милгамата 3х1капс?/

Това добър избор ли е, защото вече съм решил да опитам и с лекарства, да опитам и вътрешно да отпусна напрежението в кръста (гръбнака) -тъпа, тръпнеща болка, дори при седене, леки натоварвания... Sad

# 571
Само в басейните е, но на тангентори и др.не е.

# 572
След последният ми път с приятелката - кръста все още ме боли (11ден, а по-рано ми минаваше за 2-3дни и спадаше с 90%), бях и на рехабилитатор да ме понамести, но нямам кой знае какъв ефект. Правя и упр-я. Явно съм закъснял с упражненията.

Последния ми "преглед" - /за болничен/, невроложката ми е изписала Дексофен 25мг х 30 1 2 х1 и МИлгама Н капс.х 20 1 3 х 1. - /това 2пъти по 1 таблетка ли ще рече и за милгамата 3х1капс?/

Това добър избор ли е, защото вече съм решил да опитам и с лекарства, да опитам и вътрешно да отпусна напрежението в кръста (гръбнака) -тъпа, тръпнеща болка, дори при седене, леки натоварвания... Sad

Никой, освен лекар-мануален терапевт няма право да манипулира гръбначен стълб!
Предписанието Ви е: дексофен 2х1 и милгама 3х1.
Не бъркайте уелнес и спа, с рехабилитация. Simple Smile

# 573
  • София
Какво ви е мненето за въздействието на масаж от юмейхо специалист (сайонджи масаж) на нашите болежки - удачно ли е да се пипа там и колко трайно е въздействието, ако има такова.
Моля ви момичета, светът ми се обърна наопаки с тази постоянна болка и изтръпване на крака. Ще ми се да мога, доколкото е възможно, да си върна малко от комфорта на състояние, в което болката да не ми припомня за себе си при всяко движение.

# 574
Юмейхо терапията си е мануална терапия. Има пукане на стави... В моя случай е противопоказано, но всеки е с индивидуален проблем. Една близка е оправила проблеми в кръста с боуен, друга е ходила на рейки и от няколко години няма болки. Но аз нямам лични впечатления.
Аз преди няколко години след стандартното лечение с медикаменти и физиотерапия след като не ми минаваше ходих на юмейхо известно време, тогава не бяха ми казали, че ми е противопоказано, имам спондилолистеза. След известно време ходих по НОИ на Бургаските минерални бани и 5 години почти не съм имала проблеми.
Сега вече трети месец съм с болки в кръста и крака. Вчера приключих втори курс физиотерапия, правя упражнения редовно, вървя по ок.2км и се надявам някога да се почувствам пълноценен човек.
Скоро мисля да започна да плувам. Наблизо в един санаториум има басейн с рапична вода. Знаете ли дали сега в това състояние мога да го посещавам? Нали някои процедури са противопоказани при обострено състояние.

# 575
Съветвам Ви да посетите този "санаториум" и да се консултирате със специалист. Да, има противопоказания, той ще прецени дали и доколо състоянието Ви позволява.

# 576
Става дума за този басейнв санаториума в Поморие. Не разбрах защо го слагате в кавички.
Ще попитам там на место, но едва ли лекарят в санаториума ще консултира външните посетители на басейна.

Последна редакция: вт, 15 мар 2016, 23:44 от lucky duck

# 577
Вече няма санаториуми, а болници за рехабилитация. Не би следвало да Ви откажат, вероятността тук да получите адекватен отговор е нищожна Simple Smile

Противопоказанията са абсолютни и относителни, преценката е на лекаря. Пациентът винаги има избор да чете, или да разговаря със специалист, на цената на две кутии цигари Simple Smile

Последна редакция: ср, 16 мар 2016, 07:52 от Дренка

# 578
Става дума за този басейнв санаториума в Поморие. Не разбрах защо го слагате в кавички.
Ще попитам там на место, но едва ли лекарят в санаториума ще консултира външните посетители на басейна.
Ще консултира, ако си платиш прегледа. За всяка болница има написани противопоказания в сайта на СБР-НК ЕАД. Съответно те важат за останалите хотели и частни болници в съответното населено място. Peace

Последна редакция: ср, 16 мар 2016, 07:12 от ^Liya^

# 579
Благодаря ви!
Аз отидох днес с идеята да мина през лекар и от следващата седмица да започна да посещавам басейна след работа. Но си поговорих с една от служителките и тя е на мнение, че не е необходим преглед за да отида на басейна. Посещават го хора с различни заболявания от санаториума. Няколко специалиста ми препоръчаха плуване, единственото условие, което ми поставиха е да внимавам да не се простудя в момента. Температурата на водата била 30-32 градуса, мисля, че е добре. Ще започна с по-кратък престой и ще споделя впечатления, ако някой се интересува. Снимах и табелата с описанието, ако на някой му е интересно
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 16 мар 2016, 17:36 от lucky duck

# 580
  • Варна
Здравейте,
имате ли отзиви за санаториум Термал в района на Златни пясъци?

# 581
Здравейте! Предварително се извинявам ако въпроса ми е задаван, но нямам време да изчета всички теми, тъй като е спешно. Става на въпрос за Гела който се поставя при операция на Дискова Херния. Искам да попитам, някой дали знае имената на тези гелове и произхода. Попаднах на по стари теми, в които се споменава за някакъв гръцки и понеже имаме познати там се чудя дали не може да го закупим от там. Ще съм благодарна на всякакви мнения. Мъжа ми е с Дискова Херния, вече 15 дни е на легло и операцията е най-добрия вариант за неговото състояние. Казаха ни за въпросния гел, но тъй като чак в Понеделник отново сме при Неврохирург ми се иска да съм поне малко информирана.

# 582
Здравей, преди повече от седмица писах във форума за обща информация за гела, но никой, нищо не отговори, така че най - вероятно  и никой няма достатъчно информация за него. Хората от форума, които са оперирани и съм си писал с тях  не им е слаган, доколкото си спомням. Изчел съм всички теми назад и има оскъдна информация за него. Това, което си спомням е че се слага вътре в диска, след време се разгражда и изчезва, някой беше писал, че се вижда все още  на ЯМР 3-6(?) месеца след операцията. Това е от форума информацията. Аз се разрових в чужди сайтове и прочетох не малко медицински проучвания. Гелът се казва антиадхезионен гел и спрямо проследяването на оперирани, за които е използван има значителен положителен ефект. Обаче...никъде в тези проучвания не пише, че гелът се поставя в диска, а само, че се намазват нервните коренчета и увредените тъкани, за да не "сраснат". И сега се чудя, защо в България слагат гел против сраствания на мястото на изчистеното ядро на диска, като там, от горе на всичко, се очаква да се образува съединителна тъкан? Ще те помоля да попиташ за това неврохирурга и ако не ти представлява трудност да пишеш тук. Успех!

# 583
Здравей, преди повече от седмица писах във форума за обща информация за гела, но никой, нищо не отговори, така че най - вероятно  и никой няма достатъчно информация за него. Хората от форума, които са оперирани и съм си писал с тях  не им е слаган, доколкото си спомням. Изчел съм всички теми назад и има оскъдна информация за него. Това, което си спомням е че се слага вътре в диска, след време се разгражда и изчезва, някой беше писал, че се вижда все още  на ЯМР 3-6(?) месеца след операцията. Това е от форума информацията. Аз се разрових в чужди сайтове и прочетох не малко медицински проучвания. Гелът се казва антиадхезионен гел и спрямо проследяването на оперирани, за които е използван има значителен положителен ефект. Обаче...никъде в тези проучвания не пише, че гелът се поставя в диска, а само, че се намазват нервните коренчета и увредените тъкани, за да не "сраснат". И сега се чудя, защо в България слагат гел против сраствания на мястото на изчистеното ядро на диска, като там, от горе на всичко, се очаква да се образува съединителна тъкан? Ще те помоля да попиташ за това неврохирурга и ако не ти представлява трудност да пишеш тук. Успех!

Именно затова започнах да търся информация. С беглите си познантия и логика ми стана ясно, че междупрешленните дискове в по-голямата си част са изградени от протеина Колаген. Следователно организма до някаква степен може да въстанови изгубеното сам или с прием на определени добавки. За жалост не можах да присъствам на първичния преглед при неврохирурга за да разпитам обстойно. В никакъв случай не е настоявал за този гел, а само е споменал че го има, но и през изминалите 30 години е правил такива операции без гел и те са били не по малко успешни. Някак ме навява мисълта, че това е поредната измислица на някоя фармацевтична компания за печалба и нулева ефективност.
Надявам се да успея да присъствам на следващия преглед и отново ще пиша с повече информация директно от "кухнята".

# 584
Къде ще правите операцията?

Общи условия

Активация на акаунт