Дискова херния - 12

• 171 351
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
В СБР в новото крило ли ходите? Ако да, как са битовите условия там и как са в общите части, най-вече в басейна?
Благодаря!

Кафе, ето линк към мнението ми относно условията в СБР.
За съжаление снимките не се отварят вече, ще потърся дали
не са останали в телефона ми случайно и ако ги открия, пак
ще ги кача:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=726557.msg … 82434#msg26082434
Не знам как е било през 2013 година,сега храната беше хубава и в достатъчно количество(все пак не бях отишла да се угоявам за Родопа)! Не съм се редила на никакви опашки,всичко ни се сервираше!Лекарката ми беше мила и усмихната,както и аз към нея(не можем да гледаме някой като бик и да очакваме той да ни се усмихва,каквото повикало-такова се обадило),там са ми правили най-обстойните прегледи,и няма събота,няма неделя-всички дни си има и подводна гимнастика и всички други процедури! И да,има хора с колички и придружители и хора с патерици,все пак това е болница(и да не забравяме,че всички сме хора и никой не знае какво го чака!)Паяци не съм видяла,а котките са навън!И да, условията не са като в спа-център(който иска такъв може да отиде в Диана Мар),но за човек,който желае лечение ,условията са съвсем нормални!

Последна редакция: нд, 27 мар 2016, 19:20 от kiki1000

# 631
А трябва ли човек да няма абсолютно никакви болки, дори и леки за да отиде на балнеолечение? Все пак записването става доста по-рано, а понякога състоянията са хронични.  
Още един въпрос имам, интересуват ме екстензиите, които много често изписват в Павел баня. Може ли човек да се откаже от тях, да помоли да се заменят с друга процедура? Знам, че процедурите се назначават от лекар, но мен лично ме е страх от екстензиите. А водата в Павел баня се слави като много лековита и ми се иска да отида там на балнеолечение.

# 632
  • София
В СБР в новото крило ли ходите? Ако да, как са битовите условия там и как са в общите части, най-вече в басейна?
Благодаря!

Кафе, ето линк към мнението ми относно условията в СБР.
За съжаление снимките не се отварят вече, ще потърся дали
не са останали в телефона ми случайно и ако ги открия, пак
ще ги кача:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=726557.msg … 82434#msg26082434
Лекарката ми беше мила и усмихната,както и аз към нея(не можеш да гледаш някой като бик и да очакваш той да ти се усмихва,каквото повикало-такова се обадило)...

Ако това се отнася за мен, искам да попитам познаваме ли се,
че знаете как точно гледам? Не е зле също като четете, да се
постараете да вложите повече разбиране - коментарът ми във
връзка с хората с патерици и инвалидни колички не е негодувание,
че присъстват в болницата, а точно обратното - негодувание, че
бяха принудени да се чудят как да си сервират храната поради
цитираните факти. Всеки има право на своята гледна точка,
аз приемам Вашата, постарайте и Вие по-кротко да приемете моята.

Още един въпрос имам, интересуват ме екстензиите, които много често изписват в Павел баня. Може ли човек да се откаже от тях, да помоли да се заменят с друга процедура?

Да, никой няма да Ви накара насила да правите екстензии.

# 633
Не съм чувала за СБР, което да храни като в ресторант, може и да съществува такова. Не знам какво точно очакват пациентите, това са все пак болници - една част са под шапката на НК СБР ЕАД, а друга, по-малка - на самоиздръжка.
Неприветлив персонал веднага означава ниско качество на работа.

# 634
  • София
Разбира се, че не очаквам да ме хранят като в ресторант, но съм
била и в друга СБР, в Кюстендил и там положението е съвсем
различно. Очаквам обаче хигиена на приемливо ниво, а
разхождащи се котки в стола, както и в самата кухня, определено
не влиза в тези мои критерии. По тези въпроси имаше оплаквания
от доста пациенти, хубаво е, щом са взели мерки.

# 635
И аз имам питанка. Вчера  заради ТЕЛК-а за продължаване на болничния бях на невролог. Докторката ми каза, че като ида за болничния ще ми изпише и Нивалин. До колкото ми е известно той е скъп, а за да се изпише на рецепттурна книжка си има някакви изисквания и се изписва при определени диагнози. Питанката ми, някой наясно ли е при проблеми като нашите дали може да се изпише на рецептурна книжка? Аз нямам такава, та да задействам, ако е възможно..

Мен невроложката ме изпрати при личния лекар да ми го изпише с някаква рецепта-протокол(нещо такова беше) и платих много малко,някакви 5 лева ми се въртят в главата.Не ми е трябвала рецептурна книжка.Но мен все пак ме интересува,за хора с нашите проблеми издават ли се рецептурни книжки,сега имам изписана Бриека и затова се чудя.И да те питам нещо:оперирах се преди 5 месеца във ВМА при същите лекари които са оперирали теб.По-добре съм от преди,но все още с болки и и разни нови екстри.Направих ЯМР,който показва проблеми и неврологът ме праща при операторите да преценят какво да се прави.Не съм ходила все още,и като те четох се притесних.Никакво съдействие ли не ти оказаха,все пак проведохте ли някакъв разговор?Искам да отида след две седмици,но ходенето до София
ми е трудно и не искам да си губя времето.Имахте ли уговорка за консултация?Защото ако си уговоря час и не ме отразят,ще е......

# 636
Кой Ви оперира във ВМА?

# 637
Има ли някой доволен от лумбален колан с метални банели? Получава ли се запарване при повечко натоварване? Евентуално от коя фирма сте доволни? Аз съм се ориентирал към amedika и колана е 230лв,ако не ме лъже паметта. Доколкото разбрах са френска фирма.
Въздейства ли влажността на дисковата херния? Примерно както е висока в Лондон.

# 638
Някакви отзиви за Св. Мина с. Ветрен. Записах се по НОИ за май месец.

# 639
Тук има нов метод за лечение www.discgenics.com . Общо взето взимат материал от пациента, размножават го и го инжектират отново.

# 640
Аз съм щастлива, защото се разминах на косъм с парализа ( потвърдено от достотъчно неврохирурзи) без да имам типичните симптоми, предвестници на този ад. Всичко стана от раз и ужасно бързо... Сега голямата ми надежда да не се повтори кошмара е в кинезитерапията, но.... НО този път слушам само тялото си и подбиром много внимателно упражненията и продължителността. Не прекалявами с велотренажора, защото и той е колкото полезен, толкова и може да бъде вреден за нашите проблеми.

Извинявам се, че връщам темата малко назад, но как по точно разбра, че си се разминала на косъм от парализа, при положение, че не си имала симптомите? Също искам да питам и какви са симптомите.
Мен много ме е страх от същото, затова ще съм много благодарна за повече подробности.

Дренка, къде ти е кабинета Simple Smile?

# 641
Здравейте
кой невролог може да ми препоръчате за София за преглед при дискова херния?

# 642
Странно, аз съм с много добри впечатления от тях.

И вдъхна ли Ви доверие д-р Илков??? - как да го кажа по-меко... с резерви съм.
Това ми беше достатъчно Simple Smile Между другото съм се объркала, сега погледнах, била съм при Стоев, но все тя, най-грешно дадените ми пари за консултация до момента Simple Smile И за невроложката им нямам думи Simple Smile

# 643
# 644
Искам да си направя резервация по НОИ за Бургаски минерални бани. Днес разбрах, че в СБР няма места за два месеца напред, телефоните не се вдигат юни не знам дали ще успея да си запазя. В двата хотела, които работят с ПРО има места. Има ли разлика в обслужването между СБР и ПРО? Повече ме интересуват процедурите, отколкото храна и условия.

Общи условия

Активация на акаунт