Дискова херния - 12

• 171 327
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
Добър вечер,искам да попитам дали някой от форума се е оперирал в Пловдив в УМБАЛ “Свети Георги” от д-р Борислав Калнев и какво е мнението за специалиста ,благодаря предварително Simple Smile
Aз се оперирaх тaм и точно д-р Кaлнев ме оперирa.От ден нa ден се чувствaм все по-добре и съм много доволнa от него.Не могa дa седя дълго,но от оперaциятa сa минaли едвa 2 седмици a ми кaзaхa поне месец дa не сядaм зa дълго.Aко имaш въпроси ще помaгaм с кaквото могa.

# 691
Ами мисля да сканирам и торакален и цервикален дял самоче на скенер, че за пусти резонанс все не стигат пари. Ака се забележи нещо на дадено ниво на скенера, ще направя и резонанс на съответното. Листезата ми уж била стабилна за което ме накараха да се снимам прав във флекци и екстензия (приведен и изпъчен назад) разлика в положението нямаше. Моята също е 0-1 ва степен по миердинг. Хирурга за това се усъмни, че проблема не е от там. Правих и скенер на лумбалния дял за да се види хубаво дали има фрактури на дъгите на Л5 - за жалост има и то на двете. Травма нямам а доктора ми обясни, че фрактурата е от патологичен тип. Извивката на сакрума ми е по напред и самите дъги били по тънки. Целият товар на торса е на този прешлен и... не е издържал. Тежа 85 кг / 176 ръст. Понеже поясната ми лордода е завишена та съответно някаде тази кривотия трябва да се компенсира та съм си спечелил и кифоза ( гърбушкото от нотердам ). Болките за сега се търпят. Повече ме дразнят неврологичните смущения и скованоста. Вечер със съня нямам проблем слава Богу. Сутрин ми е мъка, което е нормално зяпроблеми с гърба. За сега ме пооблекчава балнеолечението. От 1-ви Юни съм на Павел баня.

# 692
  • Варна
Някой в санаториума в Павел баня от 19.04?

# 693
Здравейте,искам да попитам,някой оперирал ли се е в болница Свети Иван Рилски в София при доцент Каракостов и какво ви е мнението ,благодаря предварително ?

# 694
  • гр. София
Здравейте,искам да попитам,някой оперирал ли се е в болница Свети Иван Рилски в София при доцент Каракостов и какво ви е мнението ,благодаря предварително ?
Аз и за това и Ви го препоръчах. Той оправи кашата от първата ми операция във ВМА! Много човечен и земен и определено загрижен за пациентите си. Ако  някога опра до неврохирургия отново... пак при него ще отида.

# 695

Моя колежка. С прекрасни впечатления. bouquet
И тя след първа операция в Пловдив. Той е оправил поразиите на колегата си.

# 696
Здравейте,искам да попитам някой знае ли каква е цената за избор на екип в болница - “Свети Иван Рилски“ и като цяло колко ще струва цялата операция ?

# 697
  • Бургас
Здравейте,искам да попитам някой знае ли каква е цената за избор на екип в болница - “Свети Иван Рилски“ и като цяло колко ще струва цялата операция ?

И аз се интересувам. Може и на лични. Ще съм благодарна на каквато и да е информация.  Praynig

# 698
  • гр. София

И аз се интересувам. Може и на лични. Ще съм благодарна на каквато и да е информация.  Praynig
Нямам идея за избор на екип, защото не съм плащала за такъв! По принцип, дори да не оперира лично, доцент Каракостов присъства винаги на операциите, както и минава лично на визитация сутрин - стига да си е в България разбира се. За заплащането ще ви кажат на консултацията, защото дависи какъв е проблема и какво ще се прави... Ако сте да гел, ако няма промяна в цената от края на януари - 1860 лв. Болничен престой по 5,80 на ден.

# 699
Хора, имам един малко неясен за мен въпрос. Възможно ли е при проблем в шииния отдел да болят краката. При мен уж проблема е в кръста ама един доктор от Иван Рилски се усъмни, че проблема ми е на това ниво. Принципно всички се захващат в крайна сметка за листезата ми на кръста с думите:
Ами тя наистина е малка ама на някои хора толкова и трябва. Почват с цените на имплантите все едно ни съм в болница а в АУТО + От известно време нещо лявата ръка не е в час. Чувствам я по-слаба. Вечер като легна по гръб и си гледам телефона или чета нещо със свити ръце към тялото и ръцете след 5 минути ми се схващат. Постоянно ми пукат и хрущят лактите. Боли ме гърбът в средата. Доста съм разсеян и не мога да си събера мислите. Постоянно си чувствам като смазан от работа. ТСХ - в норма. СУЕ, ЦРП и те. Стрептолизинов титър- ОК. Целия пукам като чели имам барут в ставите. Някакви идеи? Другата седмица ще снимам врата да видя за шипоци.

# 700
Аз преди два три месеца усещах пукане в кръста някъде по 5-6 пъти на ден, точно в областта на листезата. Сега ми се струва, че от добавките, които приемам пукането доста намаля. Не ми е минал нацяло кръста. Ето днес се наложи почти цял ден да съм права. Чувствам слабост, скованост там и сега лежа.

# 701
Здравейте Simple Smile Отдавна не съм влизала, ще пиша подробности за прекараната бременност и раждане с дискова херния, като имам възможност. Искам да попитам, как стоят нещата с резервациите по НОИ, има ли останали? Аз планирам някъде юни да отида, ако не по НОИ, платено. По-рано нямам възможност, заради бебчето. Дали ще имам шанс май месец да направя резервация?

# 702

REPLAY,

задължително погледни шиен отдел. Моите проблеми са предимно в шията и  симптомите с ръката са  типични за шийните хернии. Освен това също ме боли десния крак и ме дърпа, и то от доста години, което според мен идва от шията, не от кръста.

# 703
Симптомите с ръката не е задължително да се дължат точно на хернии, не разбирам  как така с лекота боравите с диагнози Simple Smile
Вашият (на пациента Х, У, и т.н) конкретен  случай не касае  останалите и Ви моля най-учтиво да се въздържате от подобни становища.

# 704
Аз наскоро си запазих по НОИ за май месец за Бургаски минерални бани. В ПРО бяха получили за април и май право да запиват. Обадете се по телефона и питайте в най-близкуя яи клон кога ще записват за юни. За СБР мисля, че е по-трудно записването. Поне за Бургаски мин.бани е така и аз се отказах.
Когато имате възможност разкажете за бременността и раждането!

Общи условия

Активация на акаунт