Още малко ни остана, след празниците ще съм ЯНУАРСКА мама - Тема 10

• 37 936
  • 745
  •   1
Отговори
# 360
Purpletka, и на мен много ми харесва количката, която сте  купили. Може ли да ми кажеш на каква цена я вземахте и откъде? А какви са тези 2 допълнителни цвята, които са пуснали? Благодаря ти!
Карина, в момента има промоция на два цвята - цвят 110 /червено и черно/ и цвят 113 /тъмно синьо и черно/ и струват по 593 лв. /иначе нормално са по 659 лв./ т.е. някъде 10% е намалението. Не е много, но като се замислиш че за 66 лв. можеш да вземеш порт бебе и още нещо за количката, я играчка я нещо друго. Аз по принцип бях харесала друг цвят от серията с точките, но мъж ми категорично не го хареса, той пък хареса варианта оранжево и черно, който на мен изобщо не ми харесва и имайки предвид че чакаме момченце тъмно синьото с черното напълно ни устройва, а и ни е еднакво приемлив и за двамата. Така че направо я купихме от представителя на Галикс за Бургас, иначе ако не държиш да я видиш на живо може и по интернет от сайта на Галикс. В магазина тук нямаше точния цвят, ще пристигне другата седмица, но искахме да огледаме всички части и да ни покажат как изглежда с монтирани всички кошове, също да пробваме как става номера с багажника. Момичето беше ужасно любезно, монтира всички части, обясни ми всяко нещо как се сваля и слага, обясни ми всеки кош как да го сгъна за да го прибера, когато вече няма да се ползва - изобщо не знаех че коша за новородено може да се сгъне за да заема по-малко място като вече не го ползваш. Показа ми как да минавам през бордюри и по стълби и т.н. Даже не успях да запомня всичко, ще трябва да се упражнявам.  Joy

Само за ваксините исках нещо да ви споделя, за да не сме голословни като говорим за колективния имунитет. Когато бях ученичка си спомням един ден идваха да бият ваксини в училище по мои спомени точно за рубеола защото обясниха че са особено важни за момичетата, аз бях обаче с хрема и болящо гърло и естествено не ми я биха. В последствие мед. сестрата естествено не ми я би тази ваксина, т.е. не си свърши работата и съм 99% сигурна, че аз я нямам - изгубен ми е картона и нямам документи какви ваксини са ми слагани. Всички знаем колко е опасна рубеолата за бременни, в момента тъй като съм убедена че я нямам тази ваксина и то не по мое или на родителите ми желание, аз разчитам изцяло на имунитета на хората около мен да не ми донесат рубеола. Ако масово хората откажат ваксината няма да има на какво да разчитам.

Кате, благородно завиждам че във Варна си имате Икеа! От друга страна ако имаше в Бургас мъж ми щеше да трябва да ми крие картите.  Joy

# 361
  • Варна
Кате, благородно завиждам че във Варна си имате Икеа! От друга страна ако имаше в Бургас мъж ми щеше да трябва да ми крие картите.  Joy
Оф, то нашето не е Икеа, а Икейченце.  Joy Колкото един квартален супермаркет. Mr. Green

# 362
Оф, то нашето не е Икеа, а Икейченце.  Joy Колкото един квартален супермаркет. Mr. Green
Хахаха, нищо, ние и толкова си нямаме.  Joy

# 363
  • София
Момичета, леко ниско кръвно и леко висок пулс какво да ги правя, да търся ли АГ?
Кръвното е нещо като 107/75, а пулсът 93.
Зави ми се свят докато седях и отидох да го премеря, сега ми е леко разтреперено, бебо си рита. Направих си кафе с мляко, но само отпих и минах на студена вода. Нямам телефон на АГ-то и се чудя да го търся ли  newsm78

# 364
  • Варна
Момичета, леко ниско кръвно и леко висок пулс какво да ги правя, да търся ли АГ?
Зави ми се свят докато седях и отидох да го премеря, сега ми е леко разтреперено, бебо си рита. Направих си кафе с мляко, но само отпих и минах на студена вода. Нямам телефон на АГ-то и се чудя да го търся ли  newsm78
Пий солен айран, или хапни нещо солено. Приемай повече течности. Ниското кръвно не е опасно, само гледай да не паднеш някъде. Полежи си.

# 365
Изобщо не мога да дам съвет, на мен редовно ми е 100/70. Даже веднъж на ЖК ми го измериха 90/60. А си пия по едно кофеиново всеки ден, даже преди да ида на ЖК винаги съм пила кафе и пак ми е такова кръвното.

# 366
И кръвното и пулсът не са притеснителни. 107/75 се води нормално, а пулсът щом е под 100 е ок. Ако по принцип си с малко по-високо кръвно, може да си го усетила като по-ниско (на мен така ми стана лошо от високо кръвно при 130/80, понеже нормалното ми е около 95-100 горна).
Няма страшно, полегни, почини да се кротне сърцето и не прекалявай с кафето, 107/75 изобщо не е ниско и може да се получи обратен ефект. Още повече с ускорения пулс.

# 367
  • София
То кръвното ми не е много по-ниско от това, което ми мерят на ЖК, само пулсът е малко по-висок и мисля, че той ми носи дискомфорта  newsm78, въпреки, че не е и в опасни граници и той.
Ще си осоля добре обяда, мерси момичета  Hug

п.п. Колежката ме поправи, че е било 103/73 и пулс 97.

Последна редакция: вт, 24 ное 2015, 12:57 от Frozy

# 368
Мамчета един страничен въпрос. Колко време ви бавят болничните? Аз съм от 10.10 и още чакам да пуснат някой лев... Вече става банално края на ноември няма нищо, проверявам всеки ден в сайта на нои и все се обработва
Ами срока не е изтекъл. На болничен от октомври, крайноя срок да се внесе е 15.11, а да се плати 15 дни след това.
На коя дата е внесен от работодател? Това се вижда там където гледаш, че се обработва. Отгоре има последна дата на внасяне. Ако болничния изтича преди 15-ти на месеца, в който е внесен, то тогава плащат на един път, не чакат 5-то число на следващия месец.

# 369
Ох, добрах се дотук накрая... Много каталясах днес...
ЛОТИ, честит рожден ден! :
В Австралия скоро направиха ваксините задължителни

В Австралия голяма част от ваксините са задължителни и не от скоро. И ако ги откажеш- санкциите са много сериозни.....не че няма такива,които правят "щашми" , че уж децата им са ваксинирани. Живеем от 4 години в Долната земя,синът ни е на 2.5 години и има всички задължителни ваксини ( които са повече,от колкото в Бг). Бебка и тя ще бъде ваксинира- плюсовете от ваксините са много повече от минусите. Да ,след ваксина трепериш-ще има ли реакция,но после си спокоен,че си направил това,което трябва.

# 370
  • София
Happy days да и в други болници ти дават детето освен в свети лазар, но там ти го дават директно като се роди да засуче, дори ако раждането е секцио. отделно и бащата е постоянно с теб, няма часове за свиждане. в надежда примерно свиждането е 1 час, а миналия път най-лошите ми моменти бяха когато през нощта трябваше да се разделямес бащата.

balon4e 12 пелени би трябвало да ти свършат работа Simple Smile, ако искаш да переш по-рядко може и повече

Frozy аз само пелени с размери съм ползвала, не можах да се оправя с тези универсалните, много са ми дебели и трудно съхнат. За ваксините ще ти кажа аз какво направих, поставихме всички без хепатит б, която се слага точно след раждане. Хепатит Б се хваща по кръвен и полов път, ваксината действа 16 години, тоест точно когато детето ще започне полов живот, тя ще е изтекла. Де факто остава единствения начин да хване хепатит б е при преливане на кръв в болница. Това е най-безсмислената ваксина от всичките според мен. Отделно ние като сме били деца, не се е ползвала. Затова я мисля и за ненужна.

Между другото и в частните градини понякога искат ваксини, в нашата ми искаха.
Ваксината на тетанус не я мислете толкова, защото като се порежеш на ръжда примерно и отидеш да те превържат в Пирогов, пак ти я бият. Тя не действа повече от година.

mama_3y3a относно многократните пелени, те имат хартиени листчета, акото се изхвърля директно с тях в тоалетната, не го оставяш да се трупа при прането, за събирането се продават непромокаеми торби, отделно и кофа трябва да имаш, плакне ги пералнята, имат такава опция. многократните пелени в момента нямат нищо общо с тези от едно време

Много купувате шишета и помпи, не се запасявайте, ако се наложи винаги може да вземете от кварталната аптека. Тези предмети по скоро пречат на кърменето, ако всичко ви е ок здравословно.
Аз имам едно дете и все още нула шишета, винаги е пиел вода от чаша. Имам два биберона подарени дето стоят ей така и събират прах.

# 371
  • София
Аз дори не съм се зачела още за ваксините, просто имам останали коментари от други мои приятелки за и против тях.

Реално по-скоро искам да има избор каква точно ваксина да сложа, мога да си позволя и по-качествена от тази избрана от държавата по икономически причини, примерно.
Реално като остана у дома ще се замислям и зачитам по-задълбочено по въпросът.

За пелените, вижда ми се хамалогия да купувам през два-три месеца нова пелени, не че имам опит и с тези всичко в едно де, може и те да не са ни особено удобни.

Аз се чудех от алиекспрес ако си ги поръчам, дали ще са достатъчно качествени пелените?

Помпа няма да купувам, ако се наложи в Надежда имат, после винаги мога да купя, с шишето и биберона също мислех да не, но пък зарадвах ММ с по една бройка. Аз много искам да кърмя и се чудя защо този естествен процес, става все по-труден за повечето жени  newsm78

# 372
Здравейтеее и аз съм за януариии месецццц Simple Smile , но защооо не мога ддаааа пусна тема за Търговище гинеколозиии не намирамм ,, добави темааа''. По принцип ще раждам в Сливен клиника Ева уй мн я хвалят, но случайнооо ако ме хванант болежкитее ще бягам към ТРГ че ми е по на близо, ако някой може да кажа как става номера за ТЕМА :Д Simple Smile :*

# 373
Purpletka, много ти благодаря за отговора. Незнам защо, противно на останалите, харесвам полските колички. Според теб тежичка ли ти се вижда? Значи имате магазин на Галикс в БУргас? А за Икеята във Варна, все едно нищо нямаме. Много малко неща има изложени. Това по скоро е магазин за поръчки.

# 374
  • София
   Относно кърменето и трудностите с него.
   Още от някои родилни домове се започва хранене под час. Според мен хранене под час и успешно кърмене са две несъвместими неща.
    Следва: махни нощното кърмене - ами Габи до последно си цокаше и нощем.
    Следва митът с нехранителната кърма или недостатъчното мляко, защото виждаш ли бебето плаче от глад, нищо че си наддава добре. И се започва добавка малко адаптирано, после още малко, после вечер адаптирано мляко с бисквитки, че бебето спи и кърменето  отишло.
    Да не говорим, че за много майки това си е денонощен ангажимент и им пречи - не могат да отсъстват дълго от къщи /Габи отказваше категорични шише/, не могат да оставят детето на някой, навън също не винаги е комфортно кърменето.
   Добавям и неудобствата като постоянно течащо мляко, запушени канали, разранени зърна и въпреки всички жертви - ревящо бебе.
   А с адаптираното е толкова лесно. Шишето в торбата и цял ден в мола - факт.

Общи условия

Активация на акаунт