Още малко ни остана, след празниците ще съм ЯНУАРСКА мама - Тема 10

• 37 936
  • 745
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Аз се чудя по-скоро на проблемите с разранени зърна, или не добре оформящи се такива, или пък не добри захвати на бебетата било от позицията, било от проблеми с юздички.

От къде идват тези физиологични проблеми, като до скоро е било толкова нормално да се кърми.

Т.е. нашите баби и майки имали ли са такива проблеми, ние ли сме станали по-изнежени?

Иначе, е ясно че АМ е индустрия и като такава се налага с всички възможни похвати, дори да не са най-моралните практики.

# 376
Аз се чудя по-скоро на проблемите с разранени зърна, или не добре оформящи се такива, или пък не добри захвати на бебетата било от позицията, било от проблеми с юздички.

От къде идват тези физиологични проблеми, като до скоро е било толкова нормално да се кърми.

Т.е. нашите баби и майки имали ли са такива проблеми, ние ли сме станали по-изнежени?

Иначе, е ясно че АМ е индустрия и като такава се налага с всички възможни похвати, дори да не са най-моралните практики.

Frozy, не мисля че има промяна честно да ти кажа. Като си говорих с майка ми - ами нито брат ми е успяла да го кърми кой знае колко, а мен съвсем - 20 дни се е мъчила и като нищо не излиза е почнала да ми дава кисело мляко поради липса на друго. Ако тогава е имало АМ може би нямаше да се дера като дяволче от колики. Всички жени, които успяват да кърмят казват, че това е най-естественото нещо за една жена, но за съжаление се оказва че не е така, наистина познавам ужасно много жени, които въпреки силното си желанието и отдадеността си на каузата не успяват. На баба ми първото раждане е секцио, изобщо не е можела да кърми, съответно се е намерила "дойка".
Отделно като зърната ти примерно са супер малки или свръх чувствителни, какво да направиш. А това с юздичката при бебенцата е проблем, който се решава за 5 минути до колкото знам.

# 377
  • София
   Frozy и бабите са го имали този проблем. Доколкото аз знам, невъзможността да кърмиш /говорим от здравна гледна точка/ се среща при много малко жени. Другото за мен е глезотия. Сега има адаптирано мляко, бабите са давали каквото имат - кисело, краве, козе и т.н. И си е било напълно в реда на нещата.
    Но сега се почва - подготвяй си зърната, че знаеш ли какво те чака. Пък си накупи и протектори всякакви видове, помпи, шишета. Кърми със силиконови неща да не те боли, пък и бебето да свиква със силикона. Замразявай кърма, че ще ти свърши. Е това е най-голяма глупост. И хиляди още и хиляди глупости. Преди не ги е имало. Имало е бебе, имало е майка и до там.
    А кърменето е най-естественото нещо на света. Вярно не е безпроблемно, боли, омазан си в мляко, вмирисан си на мляко, но пък според мен е най-доброто за бебето.

# 378
  • София
В тази връзка да попитам - знам, че има вече доста консултанти по кърмене - Ла лече лига и т.н. Някоя от вас запозната ли е? Мислите ли да се обърнете към тях и ако да - кога - при проблем или предварително? Чувала съм много добри отзиви, но нищо конкретно...
Чудех се и за дулите, които помагат при раждане. Една приятелка е ползвала и е много доволна, но нямам други мнения. Някоя от вас обмисля ли нещо подобно?

# 379
  • София
Аз мисля да се обърна към консултант по кърменето, ако не ми се получи първите 5 дни /докато съм в болницата примерно/. Купила съм си протектори, ще си взема и някакви ленти за студен/топъл компрес и помпа имам. Четох кратко ръководство по въпроса, гледах клипчета в нета, но след раждането ще видя как ще е на практика. Е, ще го преживея и ако не ми се получи. Аз самата не съм била кърмена и съм доста корав човек Mr. Green
Дулата не е за мен. Ако ми е нужен някой да ме изнервя, ще й се обадя. Иначе всеки, който ме познава знае, че колкото по - напрегната и изнервена съм, толкова по - малко имам нужда от помощ, съвети, а не дай си боже и да ме пипа непознат. Laughing Иначе едни познати така искаха да родят в св. Лазар, във вода, ама не им се получи накрая и се стигна до секцио.

# 380
  • София
аз раждах с дула и мисля отново с дула да раждам, за мен това раждане е по-безболезнено общо взето, дава съвети на мъжа как да масажира таза, а с такъв масаж болката при мен намаля поне 40%, отделно беше донесла устройство за токови импулси, които също много облекчават болката, за мен и мъжа да присъства ми е важно колкото и дулата, ние бяхме ходили двамата на курс по естествено раждане и общо взето знаехме начините за обезболяване, а те наистина са много малко и прости съвети, които всеки може да ги приложи, ако има човек до себе си

за мен раждането във вода е най-доброто, което може да ти се случи, няма по леко раждане за майката и за детето от това

# 381
  • София
 Аз не съм ползвала консултант, но мои познати да и са много доволни. Те съветват по скайп

# 382
  • София
Ами аз мислех, когато си остана у дома, поне да си намеря контакт с консултант, тъй като имам въпроси и не искам да съм съвсем в небрано лозе при първите опити да се кърмим. Като цяло мисля да търся ЛЛЛ. Отделно имам колежки с добър опит, но предпочитам непознат по темата  Embarassed

По отношение на дулите, имах голямо желание да раждам с такава до преди да забременея, сега май ми е по-важно да сме с таткото. От както съм бременна, нещо тази идея ми изчезна, дори не съм я обмисляла сериозно, може би просто не съм намерила моята дула, която да ме спечели като човек с когото искам конкретно да преживея този момент.

# 383
  • София
Моят юнак за сега е със задника си надолу. Това може да усложни раждането, но май не е пречка за естествено, нали? Някоя раждала ли при такова предлежание на бебето?

Последна редакция: вт, 24 ное 2015, 16:46 от Циндил - Пиндил

# 384
purpletka - И аз имам въпрос относно количката. Интересува ме колко е висока сглобена? Аз съм си харесала Danco Retrus, но и тя ми се струва доста голяма, висока, а с моите 153см изглежда много....странно.

Относно слинговете - мен ме е страх. Ако има сняг/лед и взема да се хлъзна нещо и да падна върху бебка..не, не.

# 385
  • София

Циндил - Пиндил има един доктор в София, който изражда бебета със седалищно предлежание, казва се Киров, останалите са некомпетентни и нямат опит, всички искат секцио

http://www.estestveno.com/node/77

# 386
Мамчета един страничен въпрос. Колко време ви бавят болничните? Аз съм от 10.10 и още чакам да пуснат някой лев... Вече става банално края на ноември няма нищо, проверявам всеки ден в сайта на нои и все се обработва
Ами срока не е изтекъл. На болничен от октомври, крайноя срок да се внесе е 15.11, а да се плати 15 дни след това.
На коя дата е внесен от работодател? Това се вижда там където гледаш, че се обработва. Отгоре има последна дата на внасяне. Ако болничния изтича преди 15-ти на месеца, в който е внесен, то тогава плащат на един път, не чакат 5-то число на следващия месец.
да видях... Мислех че са 15 дни а не работни, така че макането продължава  Simple Smile

# 387
  • София
Е, относно седалищното, има време да се обърне.
На последния преглед с ехограф септември и ние бяхме така, сега идея си нямам.
Предвид, че по ЗК май нямам право на повече такива, кой и как ще прецени дали сме с главата на долу или не - при приема в болницата ли?

Аз много исках да раждам при Киров, ама ММ не иска и да чуе за Тината  Sad

# 388
Да се включа и аз за кърменето. С първото ми дете първите 20 дни имах безумни проблеми, не ми тръгна нормално кърмата въпреки нормалното раждане, разранени зърна, болки, всичко накуп. Но понеже бях крайно упорита и се вкарах в жестока депресия че видиш ли не мога да си храня детето сама се мъчих до последно. В болницата го дохранваха, в къщи продължих но в един момент се заинатих и му спрях млякото и от там се започна едно кърмене на час и половина вечно с помпата вечно на гърди... Беше ад, в края на сметка така ми тръгна кърмата че на 10 месеца го отбих по свое желание понеже младежа хапеше яко и си чешеше венците със зърната ми. Имах замразени около 5 л в камерата които използвах когато малкия е болен като капки за нос, очи и тн. Този път пак ще се мъчим със сигурност но от по опитни тогава майки разбрах за подготовка на зърната която активно правя сега защото наистина в началото болката е безумна, дореваваше ми се всеки път като стане време за кърмене.

# 389
  • София
Фрози, моите познати, които родиха /тя, де Laughing/ в св.Лазар си бяха извикали лекар от Тина Киркова. Жената там се следи, но роди в другата болница. Как се уговарят тези неща, не знам. На мен ми е неудобно, а и никой не чувствам толкова близък, че да го ангажирам с моето рраждане в трета за  него болница. А и в болницата ще ми е неудобно да им доведа чужд лекар. Но знам, че се прави.

Общи условия

Активация на акаунт