Още малко ни остана, след празниците ще съм ЯНУАРСКА мама - Тема 10

• 37 248
  • 745
  •   1
Отговори
# 705
  • София
  И аз съм против крайностите. Лично за мен в днешно време няма естествена бременност и раждане. Може би се практикува само в Холандия. Естественото е да забременееш, да не стъпиш на лекар, да не си виждала бебето, да не пиеш никакво лекарство, да дойде дулата (едно време бабата) у вас като започне раждането и каквото сабя покаже. Прабаба ми е родила на нивата, но не смятам това за редно. Има лекари и всеки от нас си преценява дали да им вярва, или не. Първата ми бременост преносвах, бебето порасна, бях с нула разкритие и никаква контракция. И аз бях чела и се заинатих, че ще чакам. Катерих стълби, пих чайове, не се спирах. И пак нищо. След преглед се установи, че тазът ми е тесен и това бебе няма да може да излезе, дори да предизвикат раждане. Водите остаряха и най-накрая след потедните тонове (защото са всеки ден), след поредния вагинален преглед си казах - каквото такова. Най- важното е, че и аз и Габи сме добре и не съжалявам за взетото решение. Може би щеше да се роди и естествено, не ми се мисли.
  И сега лекарката ми каза, че мога да чакам отново естествено, но има риск. Най-малкото след това трябва да ми се направи преглед под пълна упойка. А ако недай си боже матката се разкъса, следва сериозна коремна операция. Ами не съм такъв човек. С дете ми се рискува минимално.

Последна редакция: пт, 04 дек 2015, 11:27 от TEREZA83

# 706
  • Бургас
ivkelina няма ли начин да намериш друг педиатър? За мен педиатърът е като гинеколога, трябва да му имаш пълно доверие и да можеш да му се обадиш по всяко време, а с тази твоята не ми се мисли  Shocked Имаш още малко време, търси, пък някой може да откликне ... Аз лятото едва уредих бебето на сестра ми да запишем при нашата - просто не можа да ми откаже жената, от толкова време сме и пациенти. Искам да кажа пробвай приятелките и роднините, може пък да имаш късмет.

Утре в Бургас е неучебен ден  Laughing По случай празника на града на 6-ти кметът е издал заповед, че децата няма да ходят на училище - как да не го обича човек  Hug Не знаете каква радост беше преди малко в двора на училището ...

Мен определено взе да ме хваща страх от раждането. За после не се притеснявам, ама защо се шашкам така, не знам. Предният път бях супер спокойна, а сега...

Вчера една позната ме пита кога ще раждам и аз "Ами другия месец" (и в момента, в който го казах изтръпнах, видя ми се толкова скоро, че ...). После тя ме довърши: "А, то не останало" и аз "Ми ... да" и после не помня как се прибрах.  Joy
Момичета, бебко е добре, 2800 гр. В 36 г.с., плацентата зряла  Shocked, каквото и да значи това.
Означава, че си пушка и всичко е наред  Peace

# 707
Момичета, бебко е добре, 2800 гр. В 36 г.с., плацентата зряла  Shocked, каквото и да значи това.
Ама се ядосах, вчера си напрвих нови изследвания за хепатит, спин и васерман, че нали ме бяха изкарали позитивна на антитела хепатит б, днес излиза, че не съм и Аг пак ме писала в документите позитивна 

Браво на бебето,сега спокойно,аз 2900 родих първото само може да чакаш вече да се случи радоста,и си е износено   Joy

# 708
  • София
  Оф.. Излязоха ми последните изследвания и хоп висок фибриноген. СЕга трябва да пия аспирин протект и в понеделник пак на изследвания. Утре пък съм на запис на тоновете. Не мога повече. Искам това бебе да се ражда вече!!

# 709
Оф, нямам против гости за ден-два, ама за по десет дена, не дай си боже повече ми идва на нагорно. И майка ми не мога да я търпя за толкова, камо ли чужда жена. Към свекито пък изобщо не питая топли чувства, та само защото знам, че е майка на ММ я търпя - в същото време с останалите му роднини нямам такива проблеми, свестни хора са. А като знам, че и за раждането ще дойде и няма да си иде с изписването, че не живее в София направо ми причернява. Дано само не ме хване и някоя след родилна, че ще изгоня всички много бързо и който иска да се сърди  Crossing Arms

За педиатъра - еми моя личен, който е такъв от половин година и приема и бебета, не съм изобщо сигурна, че искам да ни е педиатър - няколко пъти го будя в кабинета, всеки път е апатичен и полу заспал, пък един болничен ми го писа три пъти, че все го връщат от НОИ.
Иначе винаги има направления, ама колко разбира не знам  newsm78

Искам педиатър в Люлин, за да може и майка ми след годинка да води лесно детето при нужда. Мислех да отида да проверя в болница Люлин какви такива имат и записват ли, пък да видя и условията, тъй като е частна болница, която работи със ЗК.
Като цяло нищо не съм решила.
Ние ще сме в Медива при Борисова. Много я похвалиха.

# 710
  • Варна
Така... Вчера всичко мина добре. Приеха ни в болницата, даже успяха да му вземат кръв на човека. Цялото детско отделение помни как са го държали по 4 сестри, за да му вземат кръв като беше по-малък. Mr. Green Вчера тихомълком го взе сестрата и като се върнаха, всичко беше приключило. Даже и баба му не успя да дойде (той много настояваше майка да с него като му вземат кръв). Даже не успя да припадне, само беше леко пребледнял. Дадоха му кола да пийне малко и се оправи. Беше много доволен от себе си. На мен кръвта ми струваше 25лв. в книжарницата после за подарък. И на Габи взехме нещо да не е капо.  Mr. Green Ама здраве да е. Важното е да става работата.Днес следобед консулт с анестезиолог за всеки случай, ако не издържи в понеделник цялата процедура, но смятам, че ще стане работата и без упойка.
И само да ви се оплача, че вчера чакахме 15 мин за асаньор в болницата, никой не ми отстъпи предимство и накрая качвахме пеша 8 етажа. Добре, че не родих. ММ ми се скара много после, ама какво да направя. Много гадно ми стана...  Sad
Сега бях и на консултация. Оказа се, че през цялото време са ме водили с термин 22.01, а не 20.01 и искаха да ми издадат болничен от 8ми (вторник) и един вид в понеделник да съм на работа, защото отпускът ми е до днес. Нямам повече дни за тази година. Та ми промениха термина на 20ти, в болничен от 6ти. От другата седмица започвам да ходя на тонове всяка седмица. Взеха ми кръв за изследвания, но без антитела-само 2 пъти се полагали. Аз защо си мисля, че беше 3 пъти? newsm78 Кръвното е добре, нямам отоци, но съм качила 6кг. за 6 седмици, което направо ме шокира. Изпадам в паника вече с тези килограми. Embarassed
Хайде, хубав ден на всички! Hug

# 711
Браво на момчето, Кате! Вярвам, че всичко ще е наред  Hug
Тереза, не бързай с раждането, още малко и всичко ще е наред  Hug
По желание ли се ходи на тези тонове? Моята Аг вчера толкова бързо ме отпрати, че даже забравих да я питам нещата, които си бях подготвила   Crazy
Момичета, помагайте, от известно време съм със запек и никакви бабини деветини не помагат. Всяко ходене до тоалетна ми е едно малко раждане. На всичкото отгоре май и някакъв хемороид ме е налазил....Какво да си купя?

# 712
  • София
Браво и на младежа, личи, че пораства  Hug
Хората много са се затворили в собствения си свят и проблеми и нямат нито уважението от едно време, нито толерантността.

Хепи и там ще се отбия като си остана у дома, то нали и лично трябвало да се говори с лекаря, за да се уговорим за първата визитация?

# 713
Кате, твоят син става мъж. Wink Браво на него, стискам палци да му понесе и престоя в ЯМР-то. Аз не съм минавала през такава процедура и се надявам никога да не ми се налага, защото съм клаустрофобична. Хубавото е, че синът ти е малък и може да не му се струва тясно. Чакаме добри резултати!  Hug
По въпроса с чакането, вчера се ядосах на себе си - на опашката в магазина една бабичка най-безпардонно си ме пререди. Определено мисля, че се направи, че не съществувам, изобщо не и пукаше, нито от мен, нито от корема ми. И на мен мъж ми ми се скара, че сама съм си виновна че не съм и направила забележка, а аз като гледам как бременните ни изкарват хормонално нестабилни всеки път като се опитаме да си защитим правото реших да си замълча. Но много се ядосах. Дразня се, после такива бабички, треснати от старческия си егоизъм, коментират младото поколение колко било зле. Ами какво да е, като им дават такъв пример постоянно.
Тереза, и аз искам вече да е януари, въпреки че се чувствам все по-неподготвена. Сигурно другата седмица като спра да работя и се развъртя из къщата ще ми стане по-спокойно. Не бързай, както казва балончето, да ги стискаме до януари.  Hug

# 714
Останаха ми да купувам някакви дреболийки за бебко и да попитам по- опитните мами вие аспиратор за нослето ще купувате ли? Четка, гребен също? физиологичен разтвор какъв?

# 715
Аз вече на никой не мълча. Егати дебилите. Вчера една млада жена щеше да ми затисне корема, зор да иде да седне и да ме избута. Никаква толерантност. Викам да не ослепяхте от един път.....не стига, че побърза да ме изпревари. Изрод.

Ама гледам да не се ядосвам на хорската глупост. В Майчин дом преди 3 седмици двама мъже се набутаха в асансьора преди мен и даже не ми задържаха вратата. Отвратителни са българите в по-голямата си част, затова не искам децата ми да растат тук.  Crossing Arms

# 716
  • София
Аз си взех направо комплекта на Филипс Авент - има и четка, гребен, някакъв аспиратор, който всички мами казват, че не ставал и с физиологичен разтвор по-добре се чистели сополките.
Отделно ножичка, нокторезачка, гумен накрайник за венци и зъби за пръст и термометър.
Отделно е в доста симпатичен несесер. На Томи Типи е сходен комплекта, но в черно. Аз си го взех през черния петък, та ми излезе 45 лева.

# 717
  • София
    Благодаря ви момичета!!!! В най-добрия вариант ми остават 4 седмици. Дано да ги добутам до там. Иначе бебка е 2300 грама, което май си е добре.
    Катя дано при вас всичко е наред. Вярвам, че малкия мъж ще се справи и след това ви очакват весели празници.

Балонче, аз аспиратор не съм ползвала. Имах един бутафорен, но не вършеше никаква работа и го изхвърлих. От приятелки знам, че са много доволни от един, който се включва в прахосмукачката - май Бейбивак беше. Четка също не ми е трябвала, но Габи имаше много коса. Гребен и до ден днешен използвам един на Нук http://remedium.bg/product/16791/nuk-chetka-i-greben.html. На Нук ми беше и ножичката за нокти. Нокторезачка използвам чак сега. Физиологичен разтвор за новородено съм ползвала един в малки пласмасови шишенца  от 5 мл, който се капе в нослето. Като порасна съм и взимала от бебешките спрейчета с морска вода. Термометърът ми е електронен за чело на микролайф и ми върши прекрасна работа вече 3 години. Имам и от обикновените, но една температура не успях да измеря с тях.

# 718
  • София
 Mr. GreenЩе дойдете на моята...мисля да поставя рекорд. За цяла бременност никой, никъде, по никакъв повод не ми е отстъпвал ред, място, нищо Stop Визирам основно градски транспорт и при ЛЛ също онзи ден. За опашки в магазин претенции нямам. Ако видя, че е супер пълно, просто сменям магазина. В днешно време рядко се сформират километрични опашки, така че 2-3ма преди мен не е проблем.
Аз съм си купила аспиратор за нос, но за физиологичния разтвор ще мисля след раждането. Може би ще питам педиатър първо.
Получих въпросните нощници с халат. Добра е материята, иначе са далеч от красиви по моите стандарти. Инфантилни ми идват с тези декорации, но не това е важно в случая. Л размер взех, големи ми са, така че е ок.
Килограмите при мен са +10, ама едвам дишам. Страхувам се, че ужасно хъркам. Чак сама себе си будя.

# 719
На мен са ми отстъпвали ред, и място, но не винаги. Не се дразня много, в магазин не държа. Но като ме болят краката и кръста, ми се иска да седна. Но те и за деца не стават...

Аз си взех комплекта на Томи Типи (хигиенния сет) и аспиратор за нос за прахосмукачка.

Общи условия

Активация на акаунт