4-год. дете с опит да се налага за обличане

• 7 998
  • 82
  •   1
Отговори
# 45
От моя опит - ако детето си знае дрехите и си е наумило с какво точно иска да се облича, няма полза от това, че сутрин ще се извадят два комплекта. То ще си иска дрехите, които си харесва. Все едно аз днес да съм решила, че ще ходя с рокля, а мъжа ми да седне да ми обяснява как няма да ми е удобно, как трябва да сложа клин с туника и т.н. Просто няма как да се случи.

Не виждам нищо лошо на 2-3-4 годинки сами да си избират дрехите. Ако им се купуват дрехи, които могат да се съчетават по всякакъв начин, почти е изключено да изберат безумна комбинация. Тепърва ще има да си менят вкусовите качества. И ако сега момичетата искат да ходят само с рокли, нека да ходят. След 10 години ще се мъкнат само в клинове и дънки. Тогава и да искаме, я сложат пола и рокля, я не.

# 46
  • Куциндрел
Днес ще ходя да купувам на детето една долница на анцуг и го питах с какво иска да е. Каза ми - а картинка и цифра. Mr. Green Знам, че ако намеря такава, то той ще я носи и няма да имаме драми.

# 47
  • София
Абе то хубаво искат с рокли, ама в градината имат изисквания към дрехите - по възможност да не е с рокля, да няма много копчета, панталоните да са с ластик и т.н. Като знам, че там ходят сами до тоалетната (още от преди да навърши и 3г.) честно казано и аз предпочитам да не е с рокля, като си преставя какви неща ще забърше с нея  Sick При нас няма драми де, само за пустите рокли понякога имаме леки пререкания. И да ѝ се чуди човек откъде такива претенции, като аз и баща ѝ ходим все спортно облечени и рядко слагам нещо различно от дънки и маратонки, ама ей на, имат си собствен вкус и това е абсолютно нормално  Peace
Ceca, на нас "официалните" дрехи са ни на тези цени, които си цитирала  Laughing Повечето ни са я от лидл, я други евтини, я дадени от приятелки с по-големи деца, тук-там купувам по нещо по-хубаво само с повод, я за РД, я за друго събитие, за нищо не ме е яд, че не е носила или скъсала и омърляла.

# 48
  • Куциндрел
Ceca, на нас "официалните" дрехи са ни на тези цени, които си цитирала  Laughing Повечето ни са я от лидл, я други евтини, я дадени от приятелки с по-големи деца, тук-там купувам по нещо по-хубаво само с повод, я за РД, я за друго събитие, за нищо не ме е яд, че не е носила или скъсала и омърляла.
То и така трябва, защото децата са още малки, дрехите им трябва да са удобни, не трябва да са скъпи, за да не те е яд, че са се скъсали. Ще дойде време и за скъпите, тузарски дрехи.
Единствено за обувки давам повечко пари.
Нашите дрехи са от Дензел, един БГ магазин Калина, чат-пат поръчвам от чуждестранен сайт.
Дават ми понякога носени дрехи и те влизат в употреба. Така детето ми има достатъчно дрехи, за да може всеки ден да е облечено с изпрани такива. Mr. Green

# 49
svetla81, тоалетните в градините са чисти. Поне при нас де.

Роклите могат да са съвсем обикновени и лесни за обличане. Зимата даже лесно се съчетават с клин, което пък улеснява обличането на чорапогащника. Т.е. може да се съчетае - чорапи, клин, потник и рокля от трико или някаква туника, която да оприличава рокля.

# 50
При момиченца на 4 г. роклите не са проблем. Сещат се да ги държат нагоре, както и полите, в тоалетната. Понякога това е трудно на 2-3 г. деца. Въобще от 4 г. възраст при дъщеря ми нямаше проблем с дрехите. Знае, че е облечена с пола и чорапогащник, съответно сама се съблича, облича и  т.н.

# 51
  • София
svetla81, тоалетните в градините са чисти. Поне при нас де.

Силно се надявам че и при нас са чисти Simple Smile, но едно е на 3, друго е на почти 5, колкото и да обяснявам как трябва да си я вдига и да пази да не забърсва с нея, още си има доста моменти на разсейване и невнимание. След някоя и друга година и с рокли, и с дрехи с повече копченца ще ходи, надявам се, но за първа група напълно ги разбирам с тези изисквания към дрехите.

# 52
 svetla81, моята в първа група беше на 3 и половина. Така че разбирам те. На 3 още беше в яслата, а там са на гърнета и ги бършат.

# 53
И при нас има драма (почти) всяка сутрин.
Вече купувам дрешки с нея.

# 54
И при нас има драма (почти) всяка сутрин.
Вече купувам дрешки с нея.
И аз купувам само с нея,но като  реши,че с нещо иска да ходи ежедневно......така че драмата и ние я играем често.

# 55
Спокойно.. С дрехите все ще го преживеете! Важното е да не се опитва да се наложи за кого да се омъжи..

# 56
Спокойно.. С дрехите все ще го преживеете! Важното е да не се опитва да се наложи за кого да се омъжи..
Не дай Боже! Какво приказваш! Без наше одобрение никакъв зет, а пък аз и свекърва ще бъда! Та и за снаха трябва да мисля!

# 57
Дъщеря ми няма много дрехи, но има достатъчно. Ако за четвъртия си РД беше получила само дрехи като подаръци, щеше да е голяма драма.

Конкретно - ако рокличката, която си е избрало детето е удобна и подходяща за сезона, какъв е проблема да отиде с нея на партито? Ти искаш да си налагаш твоето мнение и желание, разбира се, с добри намерения - възпитаваш вкус. Но детето си ума свое усещане. Щом не е нещо фрапиращо, остави го то да си избере.
И не му купувайте толкова дрехи. Peace

# 58
  • най-шареното място
Прочетох само първия пост.

Ако авторката го прочете пак може да реши да предложи неносената риза за носене на безинетересни за детето места или да я подари неносена и се радва на щастливо самостоятелно дете.

ПП И аз съм изненадана от подаръци дрехи за дете. Подаръци дрехи за куклата на детето е друго, но те са били за него и то не е кукла, ако правилно съм разбрала.

# 59
Никога не съм имала проблем с обличането на синковеца. Единствено със шапките предавява претенции, с които се съобразявам.
Рядко казва нещо от сорта на "не искам риза, искам тениска". ОК, щом искаш - с тениска.

Общи условия

Активация на акаунт