Парфюмни размисли и страсти - 194

• 98 495
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
  • Germany
От мен това, много елегантен кожен представител http://www.fragrantica.com/perfume/Davidoff/Davidoff-Leather-Blend-28390.html

# 76
  • София
От мен предложение за Acqua di Parma Colonia Leather Eau de Cologne Concentrée  Heart Eyes

Не за целите на питането тук, но аз да си кажа.. за мен и другите два от серията (Colonia Intensa Oud и новият Colonia Ambra) също са разкошни  bowuu

SOTD: Продължавам на френска вълна с Jour d'Hermes L'Absolu

# 77
SOTD: Продължавам на френска вълна с Jour d'Hermes L'Absolu
Аз съм на тази точно вълна от поне три седмици. Купих си го и реших че ще го оставя за пролет ама извадих късмет, лятото се върна и си го нося с голям мерак. Heart Eyes

# 78
Моля , споделете мнения за ЕЛ AMBER MYSTICUE и CARTIER PANTHERE. Преди време съм ги душкала от блотер и са ми харесали, защото съм ги запомнила. Но ако някой ги познава по отблизо да каже как са като трайност, развитие , шлейф ? Харесвам по силни сладко-горчиви аромати.
Ще поръчвам он лайн, защото съм от малък град.

# 79
Аз също съм в голяма чуденка за ММ за НГ - има доста консервативен и изискан вкус, възраст над 55.
Последно ползваше Rocabar на  Hermes -

http://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Rocabar-26.html

и Baldessarini - май този беше -

http://www.fragrantica.com/perfume/Baldessarini/Strictly-Private-5202.html

Знам, че му харесва Dior Home, но дали Intense
http://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Dior-Homme-Intense-13016.html

или  обикновения Dior Home
http://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Dior-Homme-13015.html

Знам, че не харесва Фаренхайт определено....

Сега се загледах в "кожения" аромат на Давидоф, звучи интересно като съставки, но мненията са противоречиви /четох и на английски и на руски/ - от любов до разочарование...

Също така се чудя и за коментирания тук Оскар де ла Рента..... Като ухание по ежедневен, делови ли е, вечерен ли е? Иначе като за възраст може и да е подходящ.

А Ultra Male, толкова ли е специфичен като аромат? Защото трябва да избера нещо и за сина ми - 28 г. По принцип е почитател на Boss...

# 80
Привет!
Моля, дайте идея за мъжки парфюм с кожена нотка, ненатрапчив, не остър, елегантен, фин и едновременно с това мъжествен. Да не е сладък, също е изискване  Blush
tuscan leather.

# 81
  • До сърцето...
Моля, дайте идея за мъжки парфюм с кожена нотка, ненатрапчив, не остър, елегантен, фин и едновременно с това мъжествен....

tuscan leather.

Tuscan leather - ненатрапчив и фин??  Shocked

# 82
jfjallen, какво ще кажеш за L'Instant de Guerlain Extreme http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/L-Instant-de-Guerlai … xtreme-11570.html ?  За мен това е парфюм, който няма възраст. Стои прекрасно както на 30+, така и на 50+.

# 83
  • София
WaltherP99 - Всеки път като видя да пишеш, че ползваш Rasasi Tasmeem Men за деня, ми пълниш душата Wine Glass Наздраве, въпреки че не пиеш  Simple Smile
Споменавам го, защото въпросното Расаси винаги ми носи позитивни емоции, а даже наскоро имах случка, влиза колежка в стаята, вдишва и започва да разпитва от къде идвал този страхотен аромат, аз се правя на луд както обикновено връщам лаконично - "не знам"  Sunglasses
Тя ме приближи и каза - "прати ми на мейла парфюма ти"  Mr. Green Та Tasmeem Men бе оценен подобаващо при последното разносване.

Привет!
Моля, дайте идея за мъжки парфюм с кожена нотка, ненатрапчив, не остър, елегантен, фин и едновременно с това мъжествен. Да не е сладък, също е изискване  Blush

Karimma - ето и от мен идея - Canali - Canali Style  for men

http://www.fragrantica.com/perfume/Canali/Canali-Style-3737.html

В пирамидата му няма кожа, но върху моята усещането за автентичен велур е много силно изразено. Много, много, наистина много стилен и елегантен парфюм, който се вписва добре в твоето описание. Даже сега си го пръснах и направо настръхвам от това колко истински мирише на велур  Heart Eyes
Няма сладост, не крещи, улегнал аромат.

jfjallen - няма какво да се чудиш - за твоят любим вече съм го измислил  Mr. Green
Armani Eau de Cèdre  Crazy Heart Eyes
Крастота невероятна  thumbsup Едновременно е класен, като не е ретро по никакъв начин, дървесен, свеж, зелен, но въпреки че звучи едва ли не скучно, всъщност много майсторски е пипнат. Заслужава внимание.
Колкото до Оскар де ла Рента - забрави го.
За Jean Paul Gaultier - Ultra Male - не е специфичен, даже напротив - лесен е за харесване и възприемане. Началото му е плодово и сочно, бих казъл типично за унисекс аромат, докато в развитието канелата и амбъра набират скорост, върху дървесна база. Нищо сложно, нищо трудно - мисля, че има сериозен шанс да се хареса от сина ти.  Wink Особено сега, когато влизаме в идеалните месеци и температури за Ultra Male

# 84
Моля, дайте идея за мъжки парфюм с кожена нотка, ненатрапчив, не остър, елегантен, фин и едновременно с това мъжествен....

tuscan leather.

Tuscan leather - ненатрапчив и фин??  Shocked
Според мен е един от най-добрите с кожена нотка и си е мъжествен , макар и съвсем мъничко сладникъв.

# 85
Тази сутрин прочитайки коментара, естествено обилно се напръсках с intoxicated Grinning
Аз кафе не колекционирам, но за сметка на това обожавам да пия във всичките му разновидности,а миризмата на прясно смляно кафе ми е много любима. Нямам никакви съмнения за качеството на мострата ми, за трети път го нося,еднакво ми е било усещането, обаче на моята кожа началото  и средата е шварц кафе, еспресото го усещам чак в базата. Може парфюма само при мен за се държи така, но усещанията ми са такива. Peace

П.п. на парфюмна среща с удоволствие бих дошла, но като се има предвид че не живея в София, най -вероятно благородно ще завиждам отдалеч и ще чакам описания Simple Smile

Да не би да е седяла на слънчева светлина,или на доста влага?  newsm78 Съмнява ме защото никога не съм чувал такава реакция.Не малко хора дори не го харесват,защото е супер гъсто и черно кафе.Наскоро едно от момичетата тук го беше определила "толкова е тъмен и черен,че имам чувството,че съм нагазила в катран"...или беше нещо подобно.
Като имаш път към София кажи  Peace

BoMarina, WaltherP99, Hug
Аз все пак реших да пробван Aoud Café благодарение на една мила съфорумка. И да, не е за мен, но ММ намаза. При него изпъква много повече мускуса и не е толкова сладък.

Дай му шанс-в базата се променя. Peace

Като цяло, за себе си за сега приключвам с г-н Форд-да интерестни са, но за тези пари има други бижута newsm78 Wink

От декантер 50мл излизат 140 лева.В никакъв случай не е евтино,но няма нищо общо с 350 лева за 50мл в Е.Лаудер магазините в София.

Тук и аз като Walther P99 да питам пред кого, защо и какво се очаква да прожектираш  Laughing
Ако е за офис, или официална среща, смятам, че не е подходящ и не би се приел добре от всички.
Ако е за късно парти, бар, среща с приятели, става. Трайност 3,48 часа  Mr. Green, това добре ли е? В първите 40-50 минути е доста интензивен, интересен и самобитен парфюм. Амбрата е доста тежка нота за мен и на моменти я усещам една идея по-мръсна и прашна, отколкото харесвам. Но пък прунолът чудесно я омекотява и допълва. В базата е много хубав парфюм, дървесен, силно подправков, аз лично го намирам мъжки, не бих го носила. Върху мен избива една кисела нота, вероятно шафранът, която ме дразни, но не съм го мирисала на мъж, а смятам, че там ще е добре. Не очаквай някакъв извънземен шлейф и сияж, в рамките на нормалното е  Peace

Ковачева не обърквай човека  Mr. Green
Това е цитат от ЛС към теб,но другите да го прочетат
Цитат
Сливата е Plum Japonais е японска т.н. Уме и е по-кисела,като това се допълва от игличките от ела-не е от шафрана

Нормално е да ти избие на всеки леко киселата нотка.
При мен поне Plum Japonais е страхотна трайност и сиаж , като се вземе под внимание много сухата ми кожа.С 5 пръскания в бар с много хора около мен има на метър и половина парфюмен балон,който се задържа 4-4.5 часа.Всички ме усещат и аромата доминира много сериозно над почти всички конкуренти.

Привет!

Бюджет? Други желани нотки в пирамидата? За какво ще се ползва-за заведение/излизания ли?

Аромата е много добър и ОТЛИЧНА комбинация от цена и качество  Peace Беше ексклузив за арабския свят и никога не е продаван официално извън него.Тъй като обаче се оказа провал там доста търговци/сайтове купиха големи количества на смешни пари и го препродават в Европа,Сащ и т.н. Кофти-то е , че доста му се качи цената.В началото прекупвачите го продаваха за $40-$45 с доставката,но въпреки,че в арабския свят беше провал-в Европа и САЩ ДОСТА го харесаха , и сега цената му е двойна.
130 лева е в Енцо в момента без купон.

От мен предложение за Acqua di Parma Colonia Leather Eau de Cologne Concentrée  Heart Eyes

Не за целите на питането тук, но аз да си кажа.. за мен и другите два от серията (Colonia Intensa Oud и новият Colonia Ambra) също са разкошни  bowuu

Съгласен съм с теб,но първо не са евтини - не знаем бюджета на момичето,и второ-никой от Ingredient Collection не е за купуване на сляпо.  Peace

Аз също съм в голяма чуденка за ММ за НГ - има доста консервативен и изискан вкус, възраст над 55.
Последно ползваше Rocabar на  Hermes -

http://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Rocabar-26.html

и Baldessarini - май този беше -

http://www.fragrantica.com/perfume/Baldessarini/Strictly-Private-5202.html

Знам, че му харесва Dior Home, но дали Intense
http://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Dior-Homme-Intense-13016.html

или  обикновения Dior Home
http://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Dior-Homme-13015.html

Знам, че не харесва Фаренхайт определено....

Сега се загледах в "кожения" аромат на Давидоф, звучи интересно като съставки, но мненията са противоречиви /четох и на английски и на руски/ - от любов до разочарование...

Също така се чудя и за коментирания тук Оскар де ла Рента..... Като ухание по ежедневен, делови ли е, вечерен ли е? Иначе като за възраст може и да е подходящ.

А Ultra Male, толкова ли е специфичен като аромат? Защото трябва да избера нещо и за сина ми - 28 г. По принцип е почитател на Boss...

Бюджета какъв е за парфюмните подаръци? Dior Homme серията повечето аромати имат МНОГО ирис в тях , като за доста мъже това води до усещане за женски аромат/женско червило.За много други мъже това не е проблем,но не се купува такъв аромат на сляпо особено за мъж над 50.
Ароматите които търсиш за какво ще се ползват-работна среда,разходка,заведения?
Ultra Male е аромат за клуб/бар/заведение.

Привет!
tuscan leather.

В НИКАКЪВ случай колкото и да харесвам аромата-това е натрапчив,остър сух аромат,който няма НИЩО общо с определението "фин".Да-супер мъжествен е,но останалото което иска момичето...не е.

jfjallen, какво ще кажеш за L'Instant de Guerlain Extreme http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/L-Instant-de-Guerlai … xtreme-11570.html ?  За мен това е парфюм, който няма възраст. Стои прекрасно както на 30+, така и на 50+.

Супер харесван аромат наистина-добър съвет като цяло....НО :
1.Задължително да се пробва предварително.За мен тази версия е един от малкото парфюми,от които съм повръщал буквално.Повечето хора го харесват,но при мен е ад.
2.pour Homme версията е по-поносима и нямам неприязън към нея.
3.Аромата е СИЛНО реформулиран в сегашния си вариант , при който шишето е без черните ръбове отстрани

WaltherP99 - Всеки път като видя да пишеш, че ползваш Rasasi Tasmeem Men за деня, ми пълниш душата Wine Glass Наздраве, въпреки че не пиеш  Simple Smile
Споменавам го, защото въпросното Расаси винаги ми носи позитивни емоции, а даже наскоро имах случка, влиза колежка в стаята, вдишва и започва да разпитва от къде идвал този страхотен аромат, аз се правя на луд както обикновено връщам лаконично - "не знам"  Sunglasses
Тя ме приближи и каза - "прати ми на мейла парфюма ти"  Mr. Green Та Tasmeem Men бе оценен подобаващо при последното разносване.

Мда-супер позитивен аромат си е  Peace  Доста комплименти получавам с него,а като каза на хората,които ме питат колко струва и гледат  Shocked

Наааай-после ми дойде бутилката на -мострата ми свърши отдавна и нямах търпение да ми пристигне 100-та

Аромат за деня и вечерта

# 86
Благодаря на всички за мненията -препоръчаните си ги  запазих и във "фаворити", за да мога да разгледам по-подробно пирамидите, както и да прочета ревютата, макар че.... от нос до нос, от кожа до кожа, и от възраст до възраст - разлика голяма...

За ММ се спрях на Leather blend - Davidoff, Tuscan Leather,  L'Instant de Guerlain Extreme /тук набързо прочетох, че на някого наподобява на Фаренхайт, което..../,  Armani Eau de Cèdre  /по начало ми беше в списъка с възможности/.Не съм ги подреждала по харесване, по-скоро по прочитане на мнения. Бих си поръчала мостри он-лайн, но понякога си мисля, че мострите са " по-оригинални" от бутилчиците Sunglasses Но, има време, може и да се поразходя по магазините за по-реално усещане.

Deetron, младежите /което е относително като понятие/, освен от мириса, се впечатляват и от бранда, и от името, и от външния вид на опаковката, и от .... знам ли какво, особено, когато имат възможност да имат достатъчно..

Освен "Ultra Male", който ми харесва и като съставки и като външен вид Sunglasses, си мисля и за  Man in black на Bvlgary /освен другото, харесва ми асоциацията с филма/, както и "Kokorico by night" /признавам си, само по външен вид за сега/. Иска ми се подаръка за него  да бъде по нетрадиционен, леко екстравагантен...

П.П. Сега видях, че докато съм писала, има и други споделени мнения - ще ги прочета внимателно, и да, не бих купила на сляпо, още повече, че познавам вкуса и на двамата, но... моят нос си е мой - но, все пак и вашите мнения ме насочват... Ние обикновено заедно си купуваме парфюмите, заедно избираме нещо за сина ми. Сега ми се иска да изненадам и двамата с нещо интересно и по-специално.

За сина ми - по-скоро за клуб, дискотека, по-специална среща Sunglasses

# 87
За ММ се спрях на Leather blend - Davidoff, Tuscan Leather,  L'Instant de Guerlain Extreme /тук набързо прочетох, че на някого наподобява на Фаренхайт, което..../,  Armani Eau de Cèdre  /по начало ми беше в списъка с възможности/.....
си мисля и за  Man in black на Bvlgary /освен другото, харесва ми асоциацията с филма/, както и "Kokorico by night" /признавам си, само по външен вид за сега/. Иска ми се подаръка за него  да бъде по нетрадиционен, леко екстравагантен...

Ако те притеснява тук-пиши ми ЛС за бюджета.Tuscan Leather е 350 лева в официалните магазини,като може да се намери за 260-това е за 50мл-ако случайно не знаеш.Цената от 140 лева за 50мл може да се получи само от декантер т.е. голяма бутилка без пулверизатор,който е само за да си го разделят хората
купуваш си за 4-5 лева шишенце с пулверизатор и си наливаш парфюма в него.
100мл Tuscan Leather има супер много ментета,които дори се правят в България от разни тарикати.

Това е МНОГО висок клас копие на Tuscan Leather .Разликата с Tuscan Leather е,че кокаиновата нотка в La Yuqawam е по-слаба,както и че малините са малко по-изразени.
В момента може да се намери за 119 лева в Енцо без купон.Цената я вдигнаха не малко-като го пуснаха там беше 93 лева,но и сега си заслужава защото е 75мл.

# 88
  • Чукарландия
Да попитам WaltherP99, т.к. видях, че го ползва - за описание на John Varvatos, а може и други да се включат, даже е желателно.
Искам да изненадам ММ, но направо незнам какво да му взема. Любим му е (от време оно) Fahrenheit Christian Dior. Последно му взех Fahrenheit Absolute Christian Dior (след описание на Deetron, за което му благодаря), много го хареса, но искам да е нещо по-различно. Стига с този Фаренхайт. Crazy Взимала съм му Encre Noire Lalique, но не беше очарован. Приготвила съм му Avant Garde Lanvin, но пак не зная дали ще го одобри. Обича акватици, но пък те са летни и все мрънка, че не са трайни, иди, че му обяснявай как да е лек, свеж пък и да е супер траен?!? Не обича тежки, натрапчиви аромати, като изключим Фаренхайта. Какво се е влюбил в него, голяма любов, голямо нещо... ooooh!
Моля, дайте идеи. Hug

# 89
  • Пловдив
Моят мъж използва Avant Garde, защото аз му го натресох  Simple Smile, обаче сега го обожава. Аз също страшно го харесвам, заслужава си. Различен е от повечето стандартни мъжки аромати, от които аз бягам като дявол от тамян  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт