Парфюмни размисли и страсти - 194

• 98 499
  • 754
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Ели, за този Floriental Comme des Garcons ли говориш? Hug

Скрит текст:
Започвам и аз да се филмирам на тема тамянени аромати... Колко ми трябва... Crazy

Тъй вярно, Бел  bouquet

# 151
  • София
Здравейте!
Нося всичките си парфюми  с удоволствие, с изключение на Elixir des Merveilles. Харесвам го много, но когато съм с него имам чувството, че нещо неприятно ще се случи. Нарочила съм го и това е Imp
Floriental ми е толкова любим, че не мога да му се наситя. Днес също съм с него.
Ели, взимай го  Hug

# 152
  • Чукарландия
Здравейте!
Нося всичките си парфюми  с удоволствие, с изключение на Elixir des Merveilles. Харесвам го много, но когато съм с него имам чувството, че нещо неприятно ще се случи. Нарочила съм го и това е Imp

А случва ли се? Ако не - трий го от "черния" списък.  Wink

# 153
И аз си взех Ком де Гарсона.

# 154
  • Пловдив
може ли да споделиш за каква сума?Аз видях,че е и за мъже и за жени или...нещо не съм разбрала?

# 155
Бижу, за мен много красив, безобразно елегантен и женствен тамян е Chanel 22 edt. Вероятно си го пробвала и го познаваш. Според мен няма равен на себе си  Peace
Да, ама когато го пробвах не го харесах. Беше отдавна и предвид това, че вкусът ми явно търпи метаморфози, ще трябва пак да се пробва... Thinking

Иначе Floriental Comme des Garcons, само да го уцели брат ми в някоя парфюмерия, щото знаете ли колко обяснения трябва да получи един мъж, който живее далече и бъкел не разбира от парфюми, за да го открие?! Joy Може кракът ми да не е стъпвал в Рим още, ама ми е позната от камерата на телефона обстановката в повечето парфюмни магазини в града Crazy

Златни сте за всички предложения! Heart Eyes Hug

Ето го, mystic woman  http://www.fragrantica.com/perfume/Comme-des-Garcons/Floriental-31541.html

# 156
Трябва ми помощ - ММ от години носи единствено и само B*Men/Thierry Mugler.
Парфюмът е страхотен, но се изчерпаха възможностите за закупуване и сега съм в шах.
Има подарени - 1Million/P.Rabbane, The One/D&G, CH For Men/Carolina Herrera, Brit/ Burberry, Aqua/Bvlgari и така си стоят. Трябва да измисля някакъв вариант, защото няма никакъв начин да го вкарам в парфюмерия и да го накарам да пробва, за да си хареса нещо ooooh!
Ще съм благодарна за всяко предложение Wink

# 157
може ли да споделиш за каква сума?Аз видях,че е и за мъже и за жени или...нещо не съм разбрала?
За 50 евро. Peace

# 158
  • София
За 50 евро. Peace

Сега ако подшушнеш и откъде Wink

# 159
От чужбина ми го изпрати мила приятелка! Heart Eyes
Тя ме запали и дори мога да кажа нави за него, защото не съм в парфюмен период, но на нейното мнение вярвам на 100%. Ясно е, че го взех абсолютно насляпо. Дори отзиви не съм чела и съставки.
Ако не е за мен, мъжа ми обожава Ком Де Гарсон и той ще го носи, та няма да се нервирам.

# 160
Парфюмът е страхотен, но се изчерпаха възможностите за закупуване и сега съм в шах.
Има подарени - 1Million/P.Rabbane, The One/D&G, CH For Men/Carolina Herrera, Brit/ Burberry, Aqua/Bvlgari и така си стоят. Трябва да измисля някакъв вариант, защото няма никакъв начин да го вкарам в парфюмерия и да го накарам да пробва, за да си хареса нещо ooooh!
ММ също харесва много B*Men. Харесва също също А*Men в някои от разновидностите, Герлени. Най-добре пробички да му осигуриш, да си тества вкъщи.

# 161
  • София
Ако някой с КдГ Флориентал минава край мол Сердика в извънработни моменти и е така мил да донесе да го тествам, ще съм много благодарна Flutter Подпалихте ми чергата значи.. Mr. Green

SOTD Premier Figuier Extreme L`Artisan

# 162
  • Чукарландия
Ако някой с КдГ Флориентал минава край мол Сердика в извънработни моменти и е така мил да донесе да го тествам, ще съм много благодарна Flutter Подпалихте ми чергата значи.. Mr. Green

SOTD Premier Figuier Extreme L`Artisan
+1 Joy
За чергата...

# 163
ММ също харесва много B*Men. Харесва също също А*Men в някои от разновидностите, Герлени. Най-добре пробички да му осигуриш, да си тества вкъщи.
Благодаря Hug А*Men тествахме - не му понесе. Ще търся разновидности и... Герлени Laughing

# 164
  • София
Привет на всички,
забелязвам, че доста фенове набира Floriental на Comme des Garcons  Simple Smile
Моят кратък коментар е - "напълно заслужено!"  Crazy Heart Eyes
Благодарение на kovatcheva имах възможност да се запозная с него и мога да кажа, че е много приятен ориенталец - топла, плодово-дървесна красота, поръсена с лека сладост и подправки.
Любителите на богатите многолики и опушени ориенталци, ще останат доволни. Според мен е чудесен унисекс, с лек уклон към мъжката страна, но това е много относително. Може би на моята кожа така по-дървесно, балсамово и опушено се развива, а върху женска кожа да е по-мек и плодов. При всички положения е прекрасен.

~Di~ - трудно е да се намери директен заместник на Thierry Mugler B*Men.
Не казвам, че би го заместил усмешно, но мисля че Lolita Lempicka Au Masculin заслужава да се пробва.
Проблема е, че той пък трудно се намира за реален тест. Добрата новина е, че он-лайн е много изгоден и си заслужава риска.

Друг парфюм, който си мисля, че има потенциал за харесване от мъжа ти е L`Occitane en Provence Eau des Baux  - сладникаво дървесен, с меки подправки. Него мисля, че го има в магазините на Локитан за тест.
Разбира се, това са само идеи, без да твърдя, че ще са успешни.

И накрая две думи за Sebastiane - Espresso Royale - интересен парфюм, но си признавам, че не можах да го възприема напълно. Интересното е, че така и не мога да реша какво усещам най-много? - мляно кафе или мощен джинджифил  Simple Smile
В даден миг си мисля, че е автентично прясно смляно кафе, в друг - джиджифил + сухо уиски и ядки някакви, но от типа по-скоро на Тоблерон  Mr. Green Не се смейте, за моя нос има нещо тоблереносто в Espresso Royale  Mr. Green

Върху моята кожа сладостта е много мека и ненатрапчива, идваща от нотките на тонка, на заден план. Очаквах да е по-сладък, честно казано.
Трябва да призная, че от парфюмна гледна точка намирам Espresso Royale за много любопитен и различен от всичко кафено, което съм пробвал. Бях 100% сигурен, че ще се влюбя в него, но се оказа, че има нещо, което ме кара да не го възприема като парфюм за нормално носене. Тази странност ме провокира да се поразровя по-дълбоко в причините, защо така се случва, още повече парфюма е изграден от нотки, които обичам, но накрая липсва магическото щрак?
Мисля, че открих отговора и той е - твърде автентичното усещане за странен аромат измежду прясно печено кафе и топъл джинджифил. Оценявам го високо, като уникален парфюм, но същевременно го намирам за нещо по-близко до определението успешен експеримент, отколкото за парфюм в традиционния смисъл. Честно казано, ако имах възможност, бих си го купил, ей така за личен кеф и разкош, да си фъскам и провокирам сгряващи емоции и топли асоциации в студените зимни и коледни часове  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт