Парфюмни размисли и страсти - 194

• 98 975
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
Момичета, имам нужда от помощ  Praynig
Опишете ми каква е разликата между Cartier LA PANTHERE Legere и Cartier LA PANTHERE EDP.
Поръчах по грешка (за подарък) Cartier LA PANTHERE EDP 50мл, а се оказа, че дамата харесва Cartier LA PANTHERE Legere.
Него (LEGERE) го намерих, но LA PANTHERE го нямаше. Иска ми се да знам дали да го отворя като пристигне или да измисля на кой да го подаря или... не знам дали могат да се връщат парфюми, май не  newsm78 (течности по пощата... до Германия... няма да стане, нали?)
Благодаря Ви предварително  bouquet

# 421
  • София
Скрит текст:
WaltherP99, аз не съм някакъв експерт по парфюмите, но аз в Versace Dreamer тютюн почти не улавям,а пък върху кожата на ММ е ужасно траен.Не споря - изразявам мнение,в крайна сметка колкото човеци, толкова мнения. Peace
Не трябва да си експерт за да изразиш мнение  Simple Smile Мнението е е ценно за темата също  Peace .Явно на кожата на мъжа ти е такъв аромата обаче-тютюна е доминантна нотка-явно при него не е така,но не ме учудва толкова-различни кожи-различни рецептори.
Това което МНОГО ме учудва обаче,е че при него явно е траен .Аромата го познавам от 97-ма когато го получих като подарък.Ползвал съм го доста през годините и никога не ми се е случвало да ми издържи повече от 4 часа.Всъщност какво разбираш под "ужасно траен" ?
Никога до сега от 90-те до сега не съм срещал нито един човек,който да е твърдял,че аромата е траен,а да не говорим много траен,а съм го дискутирал десетки пъти.
Радвай се че при твоя мъж е така-при останалите тази трайност за която говориш определено я няма.

Купих го пролетта и не му го давах да го ползва, тъй като забелязах още от първата употреба,че е дълготраен и сладък, според мен дори прави шлейф и би трябвало да се употребява при по-студено време.ММ пръска поне 5-6 пъти и от 10 ч. сутринта издържа със сигурност около 8 часа.Аз много го харесвам и един ден реших да си пръсна на китката - голяма грешка, според мен определено е аромат за мъже и след като го изтърпях 2 часа отидох да си измия ръката няколко пъти и пак се улавяше аромат след това,но много по-слаб.
edit : Съсредоточих се за този прословут тютюн и с много,много "старание" улавям много слаб аромат, все едно да помиришеш целуфан от кутия цигари часове след като си го откъснал. 

Последна редакция: вт, 08 дек 2015, 10:56 от veka

# 422
С наближаването на празниците, молбите за консултация и съвети в темата /или от темата/ стават все повече и повече Sunglasses

След като получих безценни съвети относно мъжките аромати /все още не съм направила окончателен избор, но поне сведох бройката до 3-4 заради възрастовата разлика/, сега имам нужда от мнение за женско ухание, изборът на  което се оказа май по-трудно от всичко останало, особено на базата на новите тенденции Simple Smile

С две-три думи - да Не е сладък, цитрусов, флорален, кафеен, ванилов...

ДА е - тръпчив, "пачулест", дървестно-землист, с характер, странен /?/....

Повече от зряла възраст, бизнес дама /но това не означава, че трябва да бъде само за офис или бизнес-срещи.../.

Приемам идейки, а аз ще проверявам пирамиди, мнения по форуми и ще се опитам да намеря нещо подходящо.... Повишена трудност...

# 423
ПП Снощи и аз си получих МР2 на Микалеф. Ама съм шматка замаена, отворих парфюма, видях мечето, брошурата разгледах и хвърлих кашончето. Надникнах тук и добре, че надникнах, та да прочета, че в пратката би трябвало да има и мостри. Хубавото е, че кашончето все още беше пред вратата, приготвено за боклука, та пак го прибрах, изрових мострите от стиропора, но не съм впечатлена, нито от мъжкия парфюм  (Akowa) на ММ не бих го купила никога, нито бих искала да го носи, нито от Ananda Dolce. Долчето ми е прекалено сладък, без никакво утихване, без никаква промяна, едно и също накъртващо сиропно (против кашлица) усещане. Не бих дала толкова пари, колкото пише, че струват.  Peace
Разкажи моля, за МР2. И аз поръчах него, въпреки колебанията си между него и розовите цветя. Иначе, само Ananda - та на мен много ми хареса. Бих си я купила, евентуално....някой ден  Simple Smile  

С наближаването на празниците, молбите за консултация и съвети в темата /или от темата/ стават все повече и повече Sunglasses

След като получих безценни съвети относно мъжките аромати /все още не съм направила окончателен избор, но поне сведох бройката до 3-4 заради възрастовата разлика/, сега имам нужда от мнение за женско ухание, изборът на  което се оказа май по-трудно от всичко останало, особено на базата на новите тенденции Simple Smile
С две-три думи - да Не е сладък, цитрусов, флорален, кафеен, ванилов...
Повече от зряла възраст, бизнес дама /но това не означава, че трябва да бъде само за офис или бизнес-срещи.../.
Приемам идейки, а аз ще проверявам пирамиди, мнения по форуми и ще се опитам да намеря нещо подходящо.... Повишена трудност...

Не знам какъв е бюджета ти, но при първи прочит се сетих за някоя от орхидеите на Том Форд  
или http://www.fragrantica.com/perfume/Est-e-Lauder/Sensuous-Noir-9895.html , евентуално newsm78

Последна редакция: вт, 08 дек 2015, 11:19 от gumenka

# 424
jfjallen
Кафявото Гучи http://www.fragrantica.com/perfume/Gucci/Gucci-by-Gucci-Eau-de-Parfum-1150.html
Черната Орхидея на Том Форд
Алюр Сеншуъл ЕДП и ЕДТ на Шанел.

И знайте, че един от най-неподходящите подаръци е парфюма. Почти винаги грешиш и подаръка виси, преподарява се или се продава. Peace

# 425
  • Пловдив
Момичета,дали има нещо сходно на Мадмоазел-а на Шанел Thinking Онзи ден си пръснах с такъв на безмитен м-н...до сутринта нямаше и следа Mr. Green Фрии шоповете не са това,което бяха...

# 426
  • Чукарландия
Разкажи моля, за МР2. И аз поръчах него, въпреки колебанията си между него и розовите цветя. Иначе, само Ananda - та на мен много ми хареса. Бих си я купила, евентуално....някой ден  Simple Smile  

МР2 - нищо особено. Много ми наподобява Лола на Марк Джейкъбс. Само, че Лолата си е сладка през цялото време, а МР2 утихва в нещо със сапунени нотки. Peace

# 427
White Patchouli Tom Ford намирам за точно описаният от теб. Орхидеите на ТФ вече са толкова разпространени, че не ги намирам за "странни". WP ми е къде по-необичаен и не толкова сладък. Задължителен тест, защото или го харесваш, или го мразиш, средно положение май няма.

# 428

МР2 - нищо особено. Много ми наподобява Лола на Марк Джейкъбс. Само, че Лолата си е сладка през цялото време, а МР2 утихва в нещо със сапунени нотки. Peace
Благодаря! Сапунени нотки обичам...има шанс да ми хареса  Joy 

# 429
White Patchouli Tom Ford намирам за точно описаният от теб. Орхидеите на ТФ вече са толкова разпространени, че не ги намирам за "странни". WP ми е къде по-необичаен и не толкова сладък. Задължителен тест, защото или го харесваш, или го мразиш, средно положение май няма.
О да перфектен е вярно. Обаче е .......за подарък. Ако някой ми подари Бялото пачули, ще го намразя със сигурност. Mr. Green Peace

# 430
Ако някой ми подари Бялото пачули, ще го намразя със сигурност. Mr. Green Peace
Joy Hug
Не разбрах, че се търси подарък. Тогава не бих рискувала.

# 431
jfjallen
Кафявото Гучи http://www.fragrantica.com/perfume/Gucci/Gucci-by-Gucci-Eau-de-Parfum-1150.html
Черната Орхидея на Том Форд
Алюр Сеншуъл ЕДП и ЕДТ на Шанел.

И знайте, че един от най-неподходящите подаръци е парфюма. Почти винаги грешиш и подаръка виси, преподарява се или се продава. Peace

И аз съм на същото мнение, относно парфюмът за подарък, освен ако предварително не сте уточнили конкретен такъв. Не знам дали в българските парфюмерии се продават талони за подарък, както е в чужбина. Купуваш талон на някаква стойност, подаряваш го, а човекът отива на място и с талона си пазарува какъвто аромат иска. Много практично.

# 432
О има ваучери разбира се и в Дъглас и в БЗ,2 предполагам и в Сефора.

Напоследък в България ми прави впечатление, че хората не се радват никак на подарък парфюм и дори си позволяват да обсъждат подарилия го, вкуса му, избора му, че защо парфюм, а не пари примерно или нещо необходимо и т.н. На мен лично това ми е неприятно и прекъснах разговора, но парфюм не бих подарила за тази Коледа на никого. Peace

# 433
Да, вече в повечето големи парфюмерии имат талони. Аз съм купувала за БЗ. Може даже да се купи талон, който да важи за определен мол. Примерно се купува за The mall и там има избор от няколко парфюмерийни магазина.

# 434
  • Стара Загора
Момичета, имам нужда от помощ  Praynig
Опишете ми каква е разликата между Cartier LA PANTHERE Legere и Cartier LA PANTHERE EDP.
Поръчах по грешка (за подарък) Cartier LA PANTHERE EDP 50мл, а се оказа, че дамата харесва Cartier LA PANTHERE Legere.
Него (LEGERE) го намерих, но LA PANTHERE го нямаше. Иска ми се да знам дали да го отворя като пристигне или да измисля на кой да го подаря или... не знам дали могат да се връщат парфюми, май не  newsm78 (течности по пощата... до Германия... няма да стане, нали?)
Благодаря Ви предварително  bouquet
Връщала съм парфюм по пощата до Германия тази пролет. Доставката ми излезе 7 лв., обикновена пратка, без препоръка, на кашончето писах козметика, не са ми го отваряли в пощата. В Германия го получиха за 1 седмица.
Аз много харесвам Cartier LA PANTHERE EDP- топъл, плътен, тръпчив, мъхове и сушени плодове, много подходящ за сега според мен. Лежерната версия не съм пробвала.

Общи условия

Активация на акаунт