Парфюмни размисли и страсти - 194

• 98 981
  • 754
  •   1
Отговори
# 435
С въпрос към столичани: Сред арабските магазинчета на "Цар Симеон" /или други подобни в града/ има ли някой с интересни автентични аромати. Приносил ми се е дамски уд - но по-мек...и ако е възможно без крещяща роза. Даже не съм решена дали изобщо понасям розите в парфюм  Thinking

Скоро получих пробичка от Nejma 7 - Nejma. Дълго го мечтах този парфюм и си го фантазирах. Но, първо сега не му е сезон определено, второ - сладни ми и не е толкова удов, колкото ми се искаше  Mr. Green Ще го понося и на пролет.

# 436
Реших да погледна Enzo какво предлагат на Byredo. Тези не са наред. ooooh! Bal D'Afrique 100мл го продават за 543лв, а на официалния сайт на Byredo е 140Е, колкото си беше и преди месеци. Даже 250мл разфасовка не стига 500лв, а е 240Е.

# 437
С въпрос към столичани: Сред арабските магазинчета на "Цар Симеон"... 
Там не бих минала понастоящем, за да търся парфюм, та ако ще да подаряват Chanel в туби!

# 438
По принцип и аз смятам, че парфюм за подарък е малко рисковано. Толкова сме различни и по "нос" и по кожа, с възрастта някак си всичко се променя - стрес, хормони....

Това с ваучерите е добра идея, но, ако съдя по себе си - отиваш в магазин, МОЛ, пръскаш едно, второ, трето - и.... това ти харесва, онова не, ами кое беше третото, пък след 15 минути ти избива някаква гадна за теб миризма...

Всъщност моята идея беше към другите подаръци, които са пак с козметична насоченост, да прибавя няколко мостри /5 мл., с пулверизатори/, за ориентация, избор, насоченост... Ако нещо й хареса - да си го купи по-късно - един вид улеснение.

И аз си мислех за нещо от Том Форд, Бялото пачули като описание и мнение ми хареса, както и Гучи...

Иначе Алюра ми е фаворит за самата мен, но, ако става въпрос за по-старите брандове - какъв й е проблема - влиза в първия магазин и си купува някаква класика. Макар че с тези нови реформулировки и класиката и класата вече не е това, което беше...

Не смея да питам за уд-овете, защото тук прочетох толкова противоречиви мнения, а аз самата не съм пробвала, но, ако ми препоръчате нещо, отговарящо на търсенето ми, мога и да рискувам с някоя малка мостричка /нямам време за отливки/ дори и за мен. Нали все пак някога и от някъде трябва да се започне... Sunglasses

# 439
  • Бургас

С две-три думи - да Не е сладък, цитрусов, флорален, кафеен, ванилов...

ДА е - тръпчив, "пачулест", дървестно-землист, с характер, странен /?/....

Fancy Nights Jessica Simpson for women http://www.fragrantica.com/perfume/Jessica-Simpson/Fancy-Nights-8925.html овсен всичко описано в ДА  е И ванелен /но не сладкишест, лековат ....
Кафявото Гучи не е ли спряно от производство  Thinking иначе също е точно попадение  Peace Бялото пачули е силно омразно за мен, Орхидеите се боя, че не са точно това което търсиш.

Отново благодаря на всички, които се включиха по моят въпрос.
Deetron, никъде не намирам да продават Pure Malt онлайн Rolling Eyes Ковачева, много харесвам Pi, но е запазена марка на наш семеен приятел и не бих го подарила на съпруга ми. Дамският Опиум ми е много любим, а мъжкият не съм го пробвала Thinking Ще се поправя  PeaceWalther благодаря ти и на теб за отношението, както и за предложението на Veka. Дадохте ми идеи за много поводи напред, защото аз пък за разлика от Денси обечам да подарявам парфюми.
Честно да ви кажа сведох избора се до два Dior Homme Intense или Midnight in Paris /едт или едп си заслужава повече?/

# 440
Здравейте,
аз съм със спешно питане . Дано не се приеме като спам по темата. Поръчах си парфюм от сайта на By Kilian. Току що се връщам от пощата, отварям си колета преди малко и установявам, че парфюма ми го няма, а вътре стоят само мострите на парфюми който поръчах заедно с парфюма. Според вас в тази ситуация какво трябва да направя? Да пусна  диспут  в Pay pal  или да се свържа с продавача? Трябва ли да уведомявам пощата за случая?
Извинявам се за въпроса, ако някои е бил в подобна ситуация, ще съм благодарна за насоки !

# 441
  • Бургас
BoMarina, нарушена ли беше опаковката? Върху нея винаги е изписано колко грама е пратката, ако са само мостри би следвало пратката да е да е до около 50 гр с опаковката, ако имаше парфюм щеше да тежи повече. Не е ли възможно парфюма да пътува в отделно пакетче? т.е. дали на опаковката не пише нещо от рода на 1/2 или 2/2? Нямаше ли тракинг за проследяване? не ти ли посочва две отделни пратка?  Дано ситуацията се развие по възможно най-благоприятния за теб начин, че парфюм на Килиан не е майтап работа като цена  Peace

# 442
BoMarina, нарушена ли беше опаковката? Върху нея винаги е изписано колко грама е пратката, ако са само мостри би следвало пратката да е да е до около 50 гр с опаковката, ако имаше парфюм щеше да тежи повече. Не е ли възможно парфюма да пътува в отделно пакетче? т.е. дали на опаковката не пише нещо от рода на 1/2 или 2/2? Нямаше ли тракинг за проследяване? не ти ли посочва две отделни пратка?  Дано ситуацията се развие по възможно най-благоприятния за теб начин, че парфюм на Килиан не е майтап работа като цена  Peace
Опаковката е кашонче, което не е облепено с тиксо, т.е. позволява отваряне и затваряне без да му се наруши целостта. Един килограм пише, че е общата тежест на пратката и пътуваше като  една  такава.  Confused

# 443
Щом си се разписала и си приела пратката,  и не си установила липса на място, нищо няма да направят от пощата.

# 444
  • Варна
Здравейте,
аз съм със спешно питане . Дано не се приеме като спам по темата. Поръчах си парфюм от сайта на By Kilian. Току що се връщам от пощата, отварям си колета преди малко и установявам, че парфюма ми го няма, а вътре стоят само мострите на парфюми който поръчах заедно с парфюма. Според вас в тази ситуация какво трябва да направя? Да пусна  диспут  в Pay pal  или да се свържа с продавача? Трябва ли да уведомявам пощата за случая?
Извинявам се за въпроса, ако някои е бил в подобна ситуация, ще съм благодарна за насоки !

Ох, неприятно!
Бяха ли нещата подредени или като разбъркани, в смисъл изглеждаше ли ровено или ти от вълнение не обърна внимание?
Пускай си диспута и да не ти пука. Само да не нарочат България пак като държава от 3-тия свят. Аз имах такъв проблем със закъснение от 50 дена и като пуснах диспута, казаха, че няма да изпращат повече в България, но после пристигна пратката, спрях диспута и се оправиха нещата. Беше към друг сайт.  Sad

# 445
Къде мога да разгледам парфюми които са излизали и разпространявали през 80-90 те год.
Нямам предвид в България естествено .

# 446
  • Бургас
Къде мога да разгледам парфюми които са излизали и разпространявали през 80-90 те год.

http://www.fragrantica.com/search/
от коя до коя година, за кой пол, можеш да избираш и по брандове... обаче за период от 10 години .... много инфо ще ти мине пред погледа  Rolling Eyes Нещо определено ли търси?

# 447

http://www.fragrantica.com/search/
от коя до коя година, за кой пол, можеш да избираш и по брандове... обаче за период от 10 години .... много инфо ще ти мине пред погледа  Rolling Eyes Нещо определено ли търси?
Благодаря ти. bouquet Hug

# 448
Мили хора,дайте съвет!Японската  слива на Т.Ф. или Мароканската пустиня на А.Т. newsm78 Кое да избера.Трудна задача.Снощи пробвах Cara mia -безхарактерен,има една супер дразнеща нотка(предполагам,че е ирис) която цял ден ме преследва.Чудих се откъде,най после вкл.Нося една гривна с камъчета която отвътре е с велурена подложка.Аз съм пръснала на китка то е отишло на гривната,а аз се чудя от къде извира това нещо.Сега я изпрах,дано изчезне.Та в тоя ред на мисли да попитам ,това в Уоманити което избива ирис ли е?Адски ми е отвратителна тази нотка и искам да  разбера какво е, за да го избягвам в парфюми които взимам на сляпо.

# 449
Не, не е ирис според мен. Peace Peace
Защо трябва да избираш между Том Форд и Мароканската? Насляпо ли? Парфюми с такива цени и специфики трябва много хубаво да се обмислят и носят за да се избере.

Много кофти това с парфюма на Килиън.

Общи условия

Активация на акаунт