Парфюмни размисли и страсти - 194

• 99 021
  • 754
  •   1
Отговори
# 450
  • Велико Търново
Някой има ли Boucheron Quatre ? Един колега упорито ми го хвали като страхотен, траен аромат, но не ми се поръчва на сляпо, а при нас го няма Confused Притеснява ме жасмина....получавам главоболие от него...

# 451
  • Бургас
Boucheron Quatre много ми допада. Все още го нямам, но го планувам за пролетта, не знам защо ми се струва пролетен. Ароматът е добър, доста траен, едновременно свеж, но не много лек. Жасмина, обаче го усещам отчетливо, заедно с някакви плодове леко кисели и сочни, както и ягода. Има и дървесни нотки. Не е нещо уау, но е хубав, класен, модерен аромат с добро качество. По-добре първо намери пробичка от някого.  Peace

# 452
Не, не е ирис според мен. Peace Peace
Защо трябва да избираш между Том Форд и Мароканската? Насляпо ли? Парфюми с такива цени и специфики трябва много хубаво да се обмислят и носят за да се избере.

Мароканската носих около 5 дни,но се свърши(то беше отливка)Харесва ми,но сега пробвах и сливата.В първия момент много подправков ми се стори,но после- красота.Взех душ и пак ухае.Ох гарката аз.Пак съм влюбена.

# 453
  • София
Мили хора,дайте съвет!Японската  слива на Т.Ф. или Мароканската пустиня на А.Т. newsm78 Кое да избера.Трудна задача.Снощи пробвах Cara mia -безхарактерен,има една супер дразнеща нотка(предполагам,че е ирис) която цял ден ме преследва.Чудих се откъде,най после вкл.Нося една гривна с камъчета която отвътре е с велурена подложка.Аз съм пръснала на китка то е отишло на гривната,а аз се чудя от къде извира това нещо.Сега я изпрах,дано изчезне.Та в тоя ред на мисли да попитам ,това в Уоманити което избива ирис ли е?Адски ми е отвратителна тази нотка и искам да  разбера какво е, за да го избягвам в парфюми които взимам на сляпо.
Денси много добре ти е казала, че насляпо не бива-за нито един от двата.
Уоманити няма ирис, нито една от разновидностите доколкото си спомням newsm78 Класическата със сигурност е смокиня и сол. Кара Миа не съм тествала, но като гледам пирамидата, освен ириса, жасминът също е доста тегава и главоболна съставка за много хора (особено за мен  Mr. Green)

SOTD Minuit Enchante Laura Mercier

# 454
  • София
Някой има ли Boucheron Quatre ? Един колега упорито ми го хвали като страхотен, траен аромат, но не ми се поръчва на сляпо, а при нас го няма Confused Притеснява ме жасмина....получавам главоболие от него...

Моя приятелка си го взе в ранната есен, но той се губи в топлото време и при двете ни.Сега го носи с удоволствие и ми каза,че се разкрива много добре в студа. Peace

Когато от Килиън са ми пращали мостри, защото аромат не съм поръчвала, винаги са били в пощенски плик от тези подплатените отвътре,а не в кашонче.Много неприятно BoMarina, може би трябва да се върнеш в пощата и да им обясниш - може пък да има някакво решение, независимо че си получила пратката срещу подпис.

# 455

Аз го имам и много си го харесвам!  Heart Eyes Създава усещане за пролетен аромат, но аз го нося сега. Жасмина при мен не е на първа линия. Има го, но по назад след плодовете и дори след розата. И като казвам роза не е някоя тежка роза, а по-скоро нежна и свежа. Много е женствен и траен. На шала ми стои с дни.  Heart Eyes

SOTD: Noir Pour Femme Tom Ford

# 456
  • Велико Търново
Благодаря ви, надявам се скоро да го пробвам и ще пиша за впечатленията си bouquet

# 457
Мили хора,дайте съвет!Японската  слива на Т.Ф. или Мароканската пустиня на А.Т. newsm78 Кое да избера.Трудна задача.Снощи пробвах Cara mia -безхарактерен,има една супер дразнеща нотка(предполагам,че е ирис) която цял ден ме преследва.Чудих се откъде,най после вкл.Нося една гривна с камъчета която отвътре е с велурена подложка.Аз съм пръснала на китка то е отишло на гривната,а аз се чудя от къде извира това нещо.Сега я изпрах,дано изчезне.Та в тоя ред на мисли да попитам ,това в Уоманити което избива ирис ли е?Адски ми е отвратителна тази нотка и искам да  разбера какво е, за да го избягвам в парфюми които взимам на сляпо.
Денси много добре ти е казала, че насляпо не бива-за нито един от двата.
Уоманити няма ирис, нито една от разновидностите доколкото си спомням newsm78 Класическата със сигурност е смокиня и сол. Кара Миа не съм тествала, но като гледам пирамидата, освен ириса, жасминът също е доста тегава и главоболна съставка за много хора (особено за мен  Mr. Green)

SOTD Minuit Enchante Laura Mercier
Мароканската носих около 5 дни,но се свърши(то беше отливка)Харесва ми,но сега пробвах и сливата.В първия момент много подправков ми се стори,но после- красота.Взех душ и пак ухае.Ох гарката аз.Пак съм влюбена.
Не знам имам една чиста смокиня Fig която не ме дразни,Жасмин харесвам,но това ужасяващо нещо ме е побърквало.Освен в Уоманити съм го усещала в Джайпур на Бушерон и в Аметист на Лалик. newsm78 Ха сега де.Какво ще да е.Аз съм със студена кожа,може това да е от значение.

Последна редакция: ср, 09 дек 2015, 08:55 от kabo6ar

# 458
Офф, аз, от парфюмните ми размисли за зрялата бизнес дама, тази вечер, изведнъж бях сюрпризирана, че може би "сериозната приятелка" /с която един път съм си казала хелоу и един 5 минутен разговор за несериозно тяхно бизнес начинание, изобщо не съм комуникирала нормално/ евентуално ще прекара една или две от вечерите - Бъдни вечер или Коледа. Т.е. аз трябва да имам готовност за някакъв подарък. Попитах, със скрита надежда - книга?, но... гримасата, типична за повечето млади хора /за мое съжаление/ беше красноречива...

От случайно прочетеното тук - и погледнато от мен във Фрагрантиката, се спрях на 2 аромата - става въпрос за 26 годишно момиче, с добра професия, независимо, с добра заплата, но не материалистично /?/, типичен младежки, леко небрежен  стил на обличане /но, непознато като цяло за мен/ - едното е "Burberry London", другото е " My Burberry" - май за него четох доста добри отзиви - Лондон, градина след дъжд, сено...? Звучи ми добре, не много силно, не много характерно и задължаващо , съпругът ми е англичанин... А, ако случайно девойката не дойде /нещо, което със 6-то си чувство като жена и майка се съмнявам/, напролет и аз бих могла да го ползвам Sunglasses

Помагайте, моля....Искам да съм на изискано ниво! - шегичка -  Joy

# 459
От случайно прочетеното тук - и погледнато от мен във Фрагрантиката, се спрях на 2 аромата - става въпрос за 26 годишно момиче, с добра професия, независимо, с добра заплата, но не материалистично /?/, типичен младежки, леко небрежен  стил на обличане /но, непознато като цяло за мен/ - едното е "Burberry London", другото е " My Burberry" - май за него четох доста добри отзиви - Лондон, градина след дъжд, сено...? Звучи ми добре, не много силно, не много характерно и задължаващо , съпругът ми е англичанин... А, ако случайно девойката не дойде /нещо, което със 6-то си чувство като жена и майка се съмнявам/, напролет и аз бих могла да го ползвам Sunglasses

Помагайте, моля....Искам да съм на изискано ниво! - шегичка -  Joy
Бърбъри като бранд е уважаван от младите, защото са трайни аромати, нежни, чисти, ненатрапчиви, но впечатляващи, защото обикновено не приличат на други популярни аромати. Едно Бърбъри Боди(извинете че ги изписвам на бг, мързи ме да превключвам), от което аз се отказах, дъщерята на колежка изпръска с удоволствие. Бърбъри Тендър Тъч, който и подарих, и беше станал любим. Сега Май Бърбъри открих и харесах, защото го носи приятелката на сина ми. Тя е смугла красавица и ужасно и отива този аромат на пролет. Сдобих се и аз с него и веднага беше забелязан от околните. Мисля, че ни отива и на двете - младата красива жена и ... се моа на средна възраст. Mr. Green Миришем си еднакво с удоволствие Crazy

# 460
Ха-хаха, почти бях сигурна, че съм чела вашия пост за Му Бърбъри.... Даже си го бях "запазила" в уиш листа /и мен ме мързи превлключването Sunglasses/. И девойката - гадже на сина ми е смугла.... значи изборът ми, май е правилен. А, и изглежда изискано....  Благодаря за споделеното, помогна ми!

# 461
  • Бургас
И аз споделям мнението на Бижу за Бърбъри. Обичам повечето от ароматите им, като изключим многобройните летни версии, които не впечатляват с нищо. Нося ги от както бях на 20 години /сега съм на 36/. Харесват ми точно с това, че са със собствен характер и не приличат на повечето масови аромати /въпреки че самите те често се превръщат в масови  Laughing/. Обикновено са доста трайни, не са много силни и накъртващи, но не са и много нежни и ефирни. За мен са в златната среда.
My Burberry е много добър избор, въпреки че и за него има противоречиви мнения. Burberry London също става, той си е вече класика. Burberry Brit и  Burberry Body са по-рискован избор и по-скоро "не" в този случай.
Друго, което аз мога да предложа е ароматът на Boucheron - Quatre, за който говорихме по-нагоре. Смятам, че той също е подходящ.
Много симпатичен е и новият Lady Emblem Montblanc. Не е нещо нечувано и невиждано, отново е на тема "рози", този път със сладичко от червени плодове. Като цяло е заоблен аромат, без остри нотки, елегантен и свеж. Според мен ще подхожда, както на млади, така и на дами на средна възраст. Бутилката му също допълва цялостното излъчване и е много подходяща.  Peace

# 462
  • Велико Търново
Преди време тествах и Burberry Weekend - също свеж аромат Peace

# 463
За пръв път попадам на парфюм, който ме омагьоса. Става дума за ето това бижу http://www.fragrantica.com/perfume/Frederic-Malle/Portrait-of-a-Lady-10464.html
Шлейфа се носеше около дамата и мисля, че не само аз го забелязах. За пръв път да не мога да овладея емоцията , ароматът те обгръща като в прегръдка и го тъсиш и търсиш.
Попадали ли сте на нещо подобно, защото ако продължавам да си мисля за него.....

# 464
  • Чукарландия
Може ли да ми опишете Allure и Allure Sensuelle? Кой от двата е по-хубав?
Скрит текст:
дали са читави по сайтовете?!?
Hug

Общи условия

Активация на акаунт