Парфюмни размисли и страсти - 194

• 98 956
  • 754
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Здравейте,
ето и от мен мнение за Etienne Aigner Cara Mia.
Първоначално имах намерение само върху блотер да го тествам, но ми се стори, че върху картончето нищо не усещам и реших върху кожа. На мига в контакта с кожата ми, изплуваха спомени и асоциации с италиански парфюм, издържан в средиземномроски стил - започва с доволна доза цитрусова свежест,  същевременно е лек и ефирен. Поне за мен, началото е много елегантно. Нищо необичайно, нищо шокиращо, но дозата е много фино премерена и именно това ми допада, и в това виждам силата на Cara Mia.
В последствие става малко по-подправъчен и цветен, като жасмина при мен се превръща във водещ играч, без обаче да е тежък и натрапчив. През цялото време, нито за миг не ме напуска усещането за чистота и свежест. Сякаш има нещо от стила на някой от по-свежите аромати на Hermes - хем е цитрусов, хем леко подправъчен, хем успокояващ, което е странно, но така го усещам.
В развитието при мен, освен жасмина, мускуса също е важен играч. Честно казано, тази доза мускус е много секси, като допълнително добавя плътност и характер.
Гледам, че в пирамидата има праскова и кардамон, които обаче трудно усещам върху мен. Ириса при мен идва на доста късен етап и придава леко пудрен характер на мускуса, но наистина, праскова не усещам.

Финални думи - впечатленията ми от Cara Mia са силно позитивни, защото ми се струва различно предложение до някаква степен, в морето от сладки, сочни и подчетано цветни дамски аромати. Лек, свеж, цитрусов, но и цветно-мускусен в развитието си, Cara Mia фино добавя класически стил и усещане за чистота по един деликатен и женствен начин.
Разбирам напълно защо биха го подминали някои дами, както и тези, на които би им станал любим.
Според мен, си струва тестването.

# 511
Сега гледах класацията за парфюмите на 2015 във Fragrantica и се натъкнах на grantica.http://www.fracom/perfume/Guerlain/Mon-Exclusif-30944.html.
Някой беше ли го коментирал или впечатления за него да споделите? В Дъглас и Бюти го няма нали?
Това масло и въобще цялата комбинация на състава без солта, направо ми възбуди сетивата. Crazy
Снощи си легнах с аромата на прясно настъргано натурално какао (Roses & Chocolate Mancera),
а днес отново с Nur SoOud.
 Flutter
/Guerlain/Mon-Exclusif-30944.html.Мисля,че цената му е около 9000 евра ,ама не съм много сигурна

Нее,чак толкова!Още лятото тествах аромата в Селфриджис,Лондон.Предлага се на щанд на Гарлен,като върху самото шишенце може да се гравира допълнително името на притежателя.Цената не помня точно ,но беше около 150-200 паунда ,наистина не си спомням,но със сигурност щеше да ми направи впечатление,ако е такава фрапантна сума.Дори един от консултантите на въпрос от мен защо спират Шалимар Инишъл ,ми отговори,че точно това бил негов заместник или поне аромат близък до него.Аз лично прилика не открих кой знае каква,имаше си характерната захарна сладост и лека тръпчивост,но дотам.Повече не мога са опиша,защото не ми направи кой знае какво впечатление.Ако някой го интересува точна цена,в неделя вечерта мога да се отбия в Селфриджис и да пиша пак. bouquet

# 512
  • Варна
Сега гледах класацията за парфюмите на 2015 във Fragrantica и се натъкнах на grantica.http://www.fracom/perfume/Guerlain/Mon-Exclusif-30944.html.
Някой беше ли го коментирал или впечатления за него да споделите?
 Flutter
/Guerlain/Mon-Exclusif-30944.html.Мисля,че цената му е около 9000 евра ,ама не съм много сигурна
Някъде мернах цена от около 120-130 Евро.

# 513
Нормална му е цената, аз го пробвах в Париж. Хареса ми, но не ме грабна и не съм му отделяла повече внимание, защото и без това ми беше трудно да пробвам парфюми при бременността и се ограничавах.

# 514
Много същ щастлива!
Намерих си Dreamer Versace for men за 15 долара. Наистина 50 мл, но това е един от любимите ми аромати.
Също си взех и Roberto Cavalli Nero Assoluto за същата цена.
http://www.fragrantica.com/perfume/Roberto-Cavalli/Roberto-Caval … soluto-18833.html
Ходихме да гледаме останки от динозаври в едно забутано селце и там един магазин затваряше врати!

# 515
Момичета, траен ли е вашият Tom Ford Noir, моят въобще не е. а в магазина като го пробвах беше много траен  Crossing Arms

# 516
Здравейте,
аз съм със спешно питане . Дано не се приеме като спам по темата. Поръчах си парфюм от сайта на By Kilian. Току що се връщам от пощата, отварям си колета преди малко и установявам, че парфюма ми го няма, а вътре стоят само мострите на парфюми който поръчах заедно с парфюма. Според вас в тази ситуация какво трябва да направя? Да пусна  диспут  в Pay pal  или да се свържа с продавача? Трябва ли да уведомявам пощата за случая?
Извинявам се за въпроса, ако някои е бил в подобна ситуация, ще съм благодарна за насоки !

Да не те отчайвам.., но при ситуация на съмнение  пощенския служител трябва да претегли пратката и ако има разлика с обявеното на кашона, той лично трябва да отвори пакета и ако има липси да се състави протокол.Щом не е отворен от длъжностно лице, получателят няма право на рекламация.Независимо дали е снимал отварянето му с камера.
Имах прецедент, бяха поизтърбушили кашончето и измъкнали серум, като щедро ми бяха оставили кутийката му.Отворих пакета в пощата, но се оказа, че за да мога да направя рекламация си има процедура.
 А не е като да не ме познават. .Имат си няколко рекламации от мен.Дори за един Бонд ги заплаших че ще подам оплакване, за нарушаване  на неприкосновеност на лична кореспондеция и присвояването и от държавен служител.За 2 часа парфюма се намери.

Този протокол и сега може да си го изкараш,просто е малко по-различна процедурата.Снимането е камера на самото отваряне на пакета обаче е нещото,което ще ти помогне при диспута в ПейПал,други сайтове ,или оспорване не транзакция в самата ви банка-процедура,която е супер популярна в нормалните страни при неуспешни онлайн покупки,докато тук трябваше да правя чудеса от храброст за да ги накарам да си свършат работата.
И аз съм имал през годините разправии в пощенския ми клон.Като цяло доста се краде от служители,като незнанието на потребителите как да си защитят правата само улеснява милите държавни служители.Преди години като беше голямата мания по намаленията в Ларедут пощаджийките си сменяха гардероба.Смених си пощенския клон,и в този ,който ползвам сега макар и леко мързеливи и неориентирани поне не крадат...или на мен не ми е изчезвало нещо.

Оказа се, че моята пратка си е пристигнала с протокол за разлика в грамажа на пратката,  което е било установено още при приемане на пратката в БГ.Съставиха протокол че пратката е отворена в тяхно присъствие и за това какво е установено вътре, предявих рекламация и даже им представих документи от които да се установи каква е била очакваната стойност на  стоката, защото се оказа че този който си е познал парфюма е откраднал и самата фактура. Явно са ме съжалили и са ми оставили мострите, които поръчах да не съм съвсем капо.  Пратката пристигна в голям черен кашон, аз точно затова не се усетих в началото че може да е по- лек от обикновено и  при това   не беше запечатан никъде и съответно можеш да си го отвориш и затвориш без изобщо някой да разбере за това или че нещо липсва. А иначе го поръчах точно от сайта на BY Kilian и то заради мострите . Колебаех се дали да поръчам 50 мл. или  травел комплект и добре че поръчах последното защото иначе щях да пия двойно по-студена вода. Писах им да видим дали нещо можем да се разберем преди да пусна диспут, въпреки че честно казано не съм особено убедена че те носят отговорност в тази ситуация и че изобщо биха се съгласили да пратят нов парфюм или да върнат парите. По скоро пощите и то френските би трябвало да отговарят за това че не са опазили пратката от посегателство. Мен много ме учудва фактът, че пращат пратката с  кашони който не са запечатани по някакъв начин, при условие че знам българите как си опаковаме  нещата.  В общи линии си провалих коледния подарък и сега ми е едно такова разочаровано. 

# 517
  • София
Момичета, траен ли е вашият Tom Ford Noir, моят въобще не е. а в магазина като го пробвах беше много траен  Crossing Arms

На мен лично с 3-4 апликации ми издържа повече от 8 часа - като драйдауна е най-вълшебната и най-сладка част от цялата композиция. Peace

# 518
Момичета, траен ли е вашият Tom Ford Noir, моят въобще не е. а в магазина като го пробвах беше много траен  Crossing Arms
Да над 12 часа ми трае. Около 6 пъти пръскам.

# 519
  • Germany
BoMarina, много ми е неприятно да прочета това  Sad Знам колко е разочароващо, като нещо, което си желал дълго, и си платил за него не пристигне и много съжалявам  Hug. Дори и да получиш компенсация, неприятните емоции около случая убиват радостта от парфюма  Sad.
Аз лично винаги препоръчвам да взимате нещата на Kilian от Калин от Салон Олфактив, стига да са от редовната серия, разбира се. Там също се предлагат пълнителите, и често Калин ги препоръчва като по-удачен вариант. Никога не е спестил проба, и е много щедър на мостри, а цените са същите. Разбира се, всеки сам си решава за себе си.

Deetron, благодаря за чудесното описание на Cara Mia, до вчера бях пак с него  Heart Eyes Hug

Tom Ford Noir и при мен няма никаква трайност, но го показа още при тестовете, затова се въздържах от покупка, а ми харесва.

Днес при мен вече е студено, дъждовно, ветровито и неприятно, и най-сетне дойде ред отново на http://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Hypnotic-Poiso … Parfum-23098.html  Heart Eyes Притеснявах се, че чувствата ще са охладнели на втория флакон, но не, няма опасност. Много ми е хубаво с него  Heart Eyes

Хубав ден, момичета и момчета  Hug

# 520
Писах им да видим дали нещо можем да се разберем преди да пусна диспут, въпреки че честно казано не съм особено убедена че те носят отговорност в тази ситуация и че изобщо биха се съгласили да пратят нов парфюм или да върнат парите. По скоро пощите и то френските би трябвало да отговарят за това че не са опазили пратката от посегателство. Мен много ме учудва фактът, че пращат пратката с  кашони който не са запечатани по някакъв начин, при условие че знам българите как си опаковаме  нещата.  В общи линии си провалих коледния подарък и сега ми е едно такова разочаровано. 

Вината е тяхна. Ти плащаш и те са длъжни да ти доставят стоката. Вече си е техен проблем да си търсят отговорност от пощите, след като има доказателство, че парфюма го е нямало в кутията. А също и да си опаковат по-добре нещата, които изпращат.
Добре е да се види и че не може да се обвиняват само служителите от БГ пощите. Аз нямам никакви съмнения за злоупотреби от служителите в моя клон. Дори преди години ми доставиха пратка на която нямаше точен адрес, само името на булеварда или май липсваше и името ми. Изглеждат ми всички много съвестни, гадно е когато заради единични случаи излиза име на целия бранш. Губила ми се е само една пратка, но тя беше от САЩ и кой знае къде се е запиляла по пътя, но аз виня сайта, от който я изпратиха (уж).

# 521
Много неприятен случай, дано всичко завърши добре.
Аз също препоръчвам нещата да се вземат от Калин, защото е много удобно. Аз така правя и не бих поръчала, точно защото ме е страх, въпреки че в клона ме познават имам и завързани приятелства и никога не биха ми пипнали. Обаче в другите клонове?!

# 522
BoMarina, много ми е неприятно да прочета това  Sad Знам колко е разочароващо, като нещо, което си желал дълго, и си платил за него не пристигне и много съжалявам  Hug. Дори и да получиш компенсация, неприятните емоции около случая убиват радостта от парфюма  Sad.
Аз лично винаги препоръчвам да взимате нещата на Kilian от Калин от Салон Олфактив, стига да са от редовната серия, разбира се. Там също се предлагат пълнителите, и често Калин ги препоръчва като по-удачен вариант. Никога не е спестил проба, и е много щедър на мостри, а цените са същите. 

Благодаря на всички за разбирането.
Част от мострите на парфюми които исках да пробвам   не бяха от редовната им серия и затова така поръчах. Но определено ще ми е обеца на ухото и  честно казано оттук нататък, ако това което търся го има и в  Салон Олфактив, няма да рискувам от другаде .
CR  и аз не мога да се оплача от пощенските служители от моя клон. Бяха изключително любезни и съвестни. Peace

# 523
Някой беше ли го коментирал или впечатления за него да споделите?
 Flutter
Някъде мернах цена от около 120-130 Евро.
Сори ,грешката е моя,това е 9500  за 60 мл http://www.fragrantica.com/news/Guerlain-Flacon-Tortue-7242.html

Последна редакция: пт, 11 дек 2015, 19:44 от kabo6ar

# 524
Третият коментар от линка е убийствен. rotfImbo

Общи условия

Активация на акаунт