Парфюмни размисли и страсти - 194

• 99 001
  • 754
  •   1
Отговори
# 495
На мен пък Бърбъритата ми стоят разкошно и съм отнасяла много комплименти с тях. Освен любимото ми http://www.fragrantica.com/perfume/Burberry/Burberry-Women-818.html , в момента имам Бърбъри Брит и Брит Ред, като последното е любимо на мъжа ми и отсега е загрижен откъде ще намерим като свърши  Crazy
Една приятелка си беше поръчала Бърбъри от бг сайт - стоеше съвсем различно, тествахме паралелно моя и нейния.

# 496
  • Чукарландия
И да ви се оплача, че съм омагьосана от http://www.lalique.com/fr/catalogue/parfums/collection-exclusive … ier-or-intemporel  Crazy Crazy Crazy Crazy Защо ли ми трябваше да го пробвам Crazy Crazy Crazy Изключително благороден парфюм, като течно злато е, напълно в духа и стила на Lalique. Мек, топъл и прекрасен ориенталец, съчетал с изключителна прецизност и финес мек амбър, деликатна ванилия, уханен, мек и сладък тютюн, сладко, гъсто черно кафе, с добавени щипка кардамон, индийско орехче и пипер, захаросан джинджифил и омайни нотки на безсмъртниче. В базата му се долавят и кедър, и сантал, и пачули и бобова тонка, но са толкова перфектно съчетани, като в произведение на изкуството. Прекрасен парфюм, всичко му е премерено и на място. Класически, непреходен и вечен, като старото злато. От две нанасяния цял ден го усещам и се побърках, вече го издирвам. Толкова много го искам, че съм готова да гладувам цял месец, за да го имам  Mr. Green Цената му е убийствена, 270 евро  ooooh! #Crazy, но ще го отгладувам,  натам вървят нещата  Mr. Green Със сигурност няма кой да ми го подари  Mr. Green, иначе не бих имала нищо против  Mr. Green

Ковачева, хич не те бива, като подстрекателка! Mr. Green
Къде ги намираш тези съкровища, дори и във Фрагрантика го няма още?!? Hug

# 497
Моля ви препоръчайте ми кой от двата е по-подходящ за жена около 40, харесва Calvin Klein Euphoria
http://www.enzo.bg/calvin-klein/eternity-moment-parfjumna-voda-za-zheni/
http://www.enzo.bg/calvin-klein/sheer-beauty-essence-toaletna-voda-za-zheni/

Държиш ли да е точно един от двата, или Calvin Klein? Euphoria доста се различава като тип аромат от горепосочените.

Кабошар, честит ти Plum Japonais! Фантастичен е, спор няма. На мен не ми е нежен никак, а тъмно лилав, наситен, и с пелерина на талази.

Благодаря! Hug Аз съм със студена кожа ,може би това  променя начина по който го излъчвам или просто  е моя аромат.

# 498
Здравейте, имам нужда от помощ за намирането на един парфюм.
Baruffa Atkinsons

Благодаря ви предварително.

# 499
Baruffa Atkinsons

Благодаря ви предварително.
Tози парфюм съм го имала много отдавна,но откъде никакъв спомен.Чисто бяло поле.Аромата помня отлично(странен за времето си),но ми допадаше.Сега ме хвърли в размисъл.Ако вообще нещо изплува ще споделя.

# 500
Моля ви препоръчайте ми кой от двата е по-подходящ за жена около 40, харесва Calvin Klein Euphoria
http://www.enzo.bg/calvin-klein/eternity-moment-parfjumna-voda-za-zheni/
http://www.enzo.bg/calvin-klein/sheer-beauty-essence-toaletna-voda-za-zheni/

Държиш ли да е точно един от двата, или Calvin Klein? Euphoria доста се различава като тип аромат от горепосочените.

Кабошар, честит ти Plum Japonais! Фантастичен е, спор няма. На мен не ми е нежен никак, а тъмно лилав, наситен, и с пелерина на талази.

Ами не държа посочих го като ориентир, готова съм и за други предложения  bouquet

# 501
  • София
Милейди, страхотно описание!  bouquet

Не съм писала от 100 века, залипсхвахте ми силно и се записвам отново в парфюмните редици.  Mr. Green

По темата с подаръците - подарявам парфюми само на най-близките си хора, чиито вкусове познавам отлично.  Wink Иначе - не.

# 502
Купих го пролетта и не му го давах да го ползва, тъй като забелязах още от първата употреба,че е дълготраен и сладък, според мен дори прави шлейф и би трябвало да се употребява при по-студено време.ММ пръска поне 5-6 пъти и от 10 ч. сутринта издържа със сигурност около 8 часа.Аз много го харесвам и един ден реших да си пръсна на китката - голяма грешка, според мен определено е аромат за мъже и след като го изтърпях 2 часа отидох да си измия ръката няколко пъти и пак се улавяше аромат след това,но много по-слаб.
edit : Съсредоточих се за този прословут тютюн и с много,много "старание" улавям много слаб аромат, все едно да помиришеш целуфан от кутия цигари часове след като си го откъснал. 

Един аромат,че е дълготраен на един човек не значи,че ще е дълготраен на друг. Ти си единствения човек също,който казва,че едвам усеща тютюна. Peace

И знайте, че един от най-неподходящите подаръци е парфюма. Почти винаги грешиш и подаръка виси, преподарява се или се продава. Peace

100% вярно , освен ако не познаваш много добре човека,за когото е подаръка и вкуса му,но пак не е гаранция,че ще му допадне аромата.

ДА е - тръпчив, "пачулест", дървестно-землист, с характер, странен /?/....
White Patchouli Tom Ford намирам за точно описаният от теб. Орхидеите на ТФ вече са толкова разпространени, че не ги намирам за "странни". WP ми е къде по-необичаен и не толкова сладък. Задължителен тест, защото или го харесваш, или го мразиш, средно положение май няма.
О да перфектен е вярно. Обаче е .......за подарък. Ако някой ми подари Бялото пачули, ще го намразя със сигурност. Mr. Green Peace

White Patchouli и на ме е супер омразен  Peace

Реших да погледна Enzo какво предлагат на Byredo. Тези не са наред. ooooh! Bal D'Afrique 100мл го продават за 543лв, а на официалния сайт на Byredo е 140Е, колкото си беше и преди месеци. Даже 250мл разфасовка не стига 500лв, а е 240Е.

Ценообразуването в Енцо е супер странно-има неща,които са на супер ниски цени спрямо другите онлайн магазини,но често им и цени,които са доста по-високи от средните европейски.

С въпрос към столичани: Сред арабските магазинчета на "Цар Симеон"... 
Там не бих минала понастоящем, за да търся парфюм, та ако ще да подаряват Chanel в туби!

Има нещо такова-през деня не е проблем,но вечерно време пеша никога не бих минал от там.

Deetron, никъде не намирам да продават Pure Malt онлайн Rolling Eyes Ковачева, много харесвам Pi, но е запазена марка на наш семеен приятел и не бих го подарила на съпруга ми. Дамският Опиум ми е много любим, а мъжкият не съм го пробвала Thinking Ще се поправя  PeaceWalther благодаря ти и на теб за отношението, както и за предложението на Veka. Дадохте ми идеи за много поводи напред, защото аз пък за разлика от Денси обечам да подарявам парфюми.
Честно да ви кажа сведох избора се до два Dior Homme Intense или Midnight in Paris /едт или едп си заслужава повече?/

Creation варианта го има в гет.бг
http://shopping.bg/THIERRY-MUGLER-Angel-Pure-Malt-100-ml-toaletna-voda-za-myje
https://fragrances.bg/thierry-mugler-a-men-pure-malt-edt-100ml-for-men

Dior Homme Intense ти казах,че в никакъв случай не е за купуване на сляпо.Много мъже го харесват,но и не малко не могат да го понасят.Аз не мога да го понасям.
Midnight in Paris за мен няма особено значение-двете версии са доста близки.

Здравейте,
аз съм със спешно питане . Дано не се приеме като спам по темата. Поръчах си парфюм от сайта на By Kilian. Току що се връщам от пощата, отварям си колета преди малко и установявам, че парфюма ми го няма, а вътре стоят само мострите на парфюми който поръчах заедно с парфюма. Според вас в тази ситуация какво трябва да направя? Да пусна  диспут  в Pay pal  или да се свържа с продавача? Трябва ли да уведомявам пощата за случая?
Извинявам се за въпроса, ако някои е бил в подобна ситуация, ще съм благодарна за насоки !

Ужас
Ти парфюм ли взе,или само рефил? Ако е бил с кофчеже как не си се усетила по тежестта?? Защо се подписа,че го примаш? Как така не ти е бил опакован??? Винаги са ми били опаковани нещата от официалния сайт.Точно поради тази причина ВИНАГИ когато получавам пакет снимам клип с камера самото му отваряне.
Всъщност ти от официалния сайт ли си поръчала? Защо споменаваш търговец?
Нещо което го няма при Калин ли беше поръчала?

Мили хора,дайте съвет!Японската  слива на Т.Ф. или Мароканската пустиня на А.Т. newsm78 Кое да избера.Трудна задача.

Plum Japonais за мен е МНОГО по-висок клас парфюм от 2-та-никаква база за сравнение.

Аз също не понасям абсолютно нищо на Бърбъри нито дамско, нито мъжко и вече дори не пробвам новите парфюми на бранда, защото няма смисъл. Peace
...
Никога не бих взела тези два парфюма от сайт. Вероятността да са менте е почти 100 %.

London for Men за кежуъл мъжки зимен аромат си е екстра.Какво им е специалното на тези 2 аромата?  newsm78 Поръчвал съм си Allure Pour Homme , Allure Homme Edition Blanche , Bleu de Chanel и Platinum Egoiste  и не съм имал проблем?

Толкова много го искам, че съм готова да гладувам цял месец, за да го имам  Mr. Green Цената му е убийствена, 270 евро

Ако не съм объркал аромата-една приятелка си го взе за 220.Ще и звънна да я питам откъде. Peace

Край с моите терзания .Японската слива е факт.На този етап това е парфюма.Толкова много ме кефи,че думи нямам.Не толкова как стои на кожа,а по скоро какъв шлейф прави.Невероятен,неустоим,толкова фин и елегантен аромат.Жалко ,че не умея да описвам .Това нежно ухание предполагам,че е японската слива(ама от къде да знам ,като нито в Япония съм била, нито сливите им познавам) Joy

Японската слива се казва УМЕ , като има аромат с такова име на Keiko Mecheri . Вкуса е малко по-кисел и резлив в сравнение с плода,който познаваме в Бг.

Аромат за деня - нещо,което би зарадвало всеки мъж разбиращ от парфюми , ако му бъде подарен

# 503
Това шише е..... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Аз нося почти постоянно няколко дни Ноара на Том Форд и ми е добре с него.

# 504
  • Варна
Сега гледах класацията за парфюмите на 2015 във Fragrantica и се натъкнах на http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Mon-Exclusif-30944.html.
Някой беше ли го коментирал или впечатления за него да споделите? В Дъглас и Бюти го няма нали?
Това масло и въобще цялата комбинация на състава без солта, направо ми възбуди сетивата. Crazy
Снощи си легнах с аромата на прясно настъргано натурално какао (Roses & Chocolate Mancera),
а днес отново с Nur SoOud.
 Flutter

# 505
Baruffa Atkinsons

ибей...има го , проверих току що

# 506
  • някъде под слънцето...
Здравейте,
аз съм със спешно питане . Дано не се приеме като спам по темата. Поръчах си парфюм от сайта на By Kilian. Току що се връщам от пощата, отварям си колета преди малко и установявам, че парфюма ми го няма, а вътре стоят само мострите на парфюми който поръчах заедно с парфюма. Според вас в тази ситуация какво трябва да направя? Да пусна  диспут  в Pay pal  или да се свържа с продавача? Трябва ли да уведомявам пощата за случая?
Извинявам се за въпроса, ако някои е бил в подобна ситуация, ще съм благодарна за насоки !

Да не те отчайвам.., но при ситуация на съмнение  пощенския служител трябва да претегли пратката и ако има разлика с обявеното на кашона, той лично трябва да отвори пакета и ако има липси да се състави протокол.Щом не е отворен от длъжностно лице, получателят няма право на рекламация.Независимо дали е снимал отварянето му с камера.
Имах прецедент, бяха поизтърбушили кашончето и измъкнали серум, като щедро ми бяха оставили кутийката му.Отворих пакета в пощата, но се оказа, че за да мога да направя рекламация си има процедура.
 А не е като да не ме познават. .Имат си няколко рекламации от мен.Дори за един Бонд ги заплаших че ще подам оплакване, за нарушаване  на неприкосновеност на лична кореспондеция и присвояването и от държавен служител.За 2 часа парфюма се намери.
Имах и друг случай, когато изчезна писмо с обратна разписка, което бях пратила до България.След 5 така рекламация,  ми казаха, че има международна спогодба за изгубени пратки с обратна разписка и ме обезщетение с 50 евро.Говоря 2004, когато още нямаше електронно проследяване на пратката.Рекламация може да се направи само от подателя с  квитанцията, която е получил при изпращането.

Последна редакция: чт, 10 дек 2015, 19:51 от sl

# 507
  • Germany
Сега гледах класацията за парфюмите на 2015 във Fragrantica и се натъкнах на http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Mon-Exclusif-30944.html.
Някой беше ли го коментирал или впечатления за него да споделите? В Дъглас и Бюти го няма нали?
Това масло и въобще цялата комбинация на състава без солта, направо ми възбуди сетивата. Crazy

Няма го, той е от ексклузивната колекция  Peace Дано се включи Данина с мнение, и аз го гледам от доста време, но не смея да се хвърля насляпо. Немците също са противоречиви в мненията си за него  Peace
От снощи я гледам тази класация във фрагрантика и съм съгласна донякъде с нея само в частта с мъжките менстрийм парфюми. Със всичко друго не съм съгласна, особено пък с първото място на La Nuit Trezor  Crazy Не знам на каква база се правят тези класации, дано да отразяват точното потребителско търсене.
Някой да сподели мнение за http://www.fragrantica.com/perfume/Jo-Malone/Dark-Amber-and-Ginger-Lily-3783.html. Върху мен седи много спокойно, красиво и коледно, уютно и топло. Обаче много ми е тих, след първия час не го усещам. Само при движение един хубав повей напомня тихичко за него. Дали защото е топло още при мен, или по принцип си е такъв тих?

Толкова много го искам, че съм готова да гладувам цял месец, за да го имам  Mr. Green Цената му е убийствена, 270 евро

Ако не съм объркал аромата-една приятелка си го взе за 220.Ще и звънна да я питам откъде. Peace

Всички аромати в черните флакони са по 220 евро, само този е 270 евро  Peace В официалния сайт на Лалик също е така. Много ми харесва рекламата му  Heart Eyes https://www.youtube.com/watch?v=O3taYPffTXc
Аз и друг път съм казвала, че местната ни парфюмерия е една от добре заредените в Германия парфюмерии, често изпреварват Aus Liebe zum Duft, за което съм им много благодарна  Mr. Green Там го пробвах и го предлагат на цена от 270 евро. Имат страхотна селекция, някои брандове даже не съм започнала да ги изучавам.
И тази реклама много ми харесва и ме кара да тръпна в очакване и да се запозная с парфюма https://vimeo.com/127714445

# 508
Сега гледах класацията за парфюмите на 2015 във Fragrantica и се натъкнах на grantica.http://www.fracom/perfume/Guerlain/Mon-Exclusif-30944.html.
Снощи си легнах с аромата на прясно настъргано натурално какао (Roses & Chocolate Mancera),
а днес отново с Nur SoOud.
 Flutter
/Guerlain/Mon-Exclusif-30944.html.Мисля,че цената му е около 9000 евра ,ама не съм много сигурна

# 509
Здравейте,
аз съм със спешно питане . Дано не се приеме като спам по темата. Поръчах си парфюм от сайта на By Kilian. Току що се връщам от пощата, отварям си колета преди малко и установявам, че парфюма ми го няма, а вътре стоят само мострите на парфюми който поръчах заедно с парфюма. Според вас в тази ситуация какво трябва да направя? Да пусна  диспут  в Pay pal  или да се свържа с продавача? Трябва ли да уведомявам пощата за случая?

Да не те отчайвам.., но при ситуация на съмнение  пощенския служител трябва да претегли пратката и ако има разлика с обявеното на кашона, той лично трябва да отвори пакета и ако има липси да се състави протокол.Щом не е отворен от длъжностно лице, получателят няма право на рекламация.Независимо дали е снимал отварянето му с камера.
Имах прецедент, бяха поизтърбушили кашончето и измъкнали серум, като щедро ми бяха оставили кутийката му.Отворих пакета в пощата, но се оказа, че за да мога да направя рекламация си има процедура.
 А не е като да не ме познават. .Имат си няколко рекламации от мен.Дори за един Бонд ги заплаших че ще подам оплакване, за нарушаване  на неприкосновеност на лична кореспондеция и присвояването и от държавен служител.За 2 часа парфюма се намери.

Този протокол и сега може да си го изкараш,просто е малко по-различна процедурата.Снимането е камера на самото отваряне на пакета обаче е нещото,което ще ти помогне при диспута в ПейПал,други сайтове ,или оспорване не транзакция в самата ви банка-процедура,която е супер популярна в нормалните страни при неуспешни онлайн покупки,докато тук трябваше да правя чудеса от храброст за да ги накарам да си свършат работата.
И аз съм имал през годините разправии в пощенския ми клон.Като цяло доста се краде от служители,като незнанието на потребителите как да си защитят правата само улеснява милите държавни служители.Преди години като беше голямата мания по намаленията в Ларедут пощаджийките си сменяха гардероба.Смених си пощенския клон,и в този ,който ползвам сега макар и леко мързеливи и неориентирани поне не крадат...или на мен не ми е изчезвало нещо.

Толкова много го искам, че съм готова да гладувам цял месец, за да го имам  Mr. Green Цената му е убийствена, 270 евро

Всички аромати в черните флакони са по 220 евро, само този е 270 евро  Peace В официалния сайт на Лалик също е така. Много ми харесва рекламата му  Heart Eyes https://www.youtube.com/watch?v=O3taYPffTXc
Аз и друг път съм казвала, че местната ни парфюмерия е една от добре заредените в Германия парфюмерии, често изпреварват Aus Liebe zum Duft, за което съм им много благодарна  Mr. Green Там го пробвах и го предлагат на цена от 270 евро. Имат страхотна селекция, някои брандове даже не съм започнала да ги изучавам.
И тази реклама много ми харесва и ме кара да тръпна в очакване и да се запозная с парфюма https://vimeo.com/127714445

Terres Aromatiques се оказа аромата,който си е купила.
За Shay & Blue London ти говоря от 2 месеца , но ти отказа да си вземеш мостри  Simple Smile  Framboise Noire напомня доста Jubilation XXV . Честно казано не съм убеден,че точно той ще ти допадне,но знам ли.Други аромати на марката повече биха ти допаднали.

Отливка и то малка ми е Gold Leather .Аромата е повече от добър,но има цели 8 преди него на опашката  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт