ВТОРИ клас - 3 тема

• 35 364
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
Цитат
А, учили са съдружително свойство на сбора още в началото на годината, и изваждане с преминаване, дъвчат го от миналата година още - при по-малки числа, сега при по-големи...  Rolling Eyes
   Peace  Така де, ама нали било малко в 1 клас до 20 само да учат. Едва ли не половината постъпващи можели да смятат до 100. Излиза, че не е автоматизирано преминаването на десетиците. А искат да върнат ученето до 100 в първи клас.

(Х + 18 ) - 12 = 23

Целият израз (Х + 18 ) се приема за Неизвестно умаляемо. После е лесно.

За забравено домашно - ако детето е съвестно и се случва инцидентно - аз бих казала да не се притеснява, да си каже, че е без, ако се стигне дотам. Оправните си ги пишат преди часа  Laughing Не е нужно да си докарват главоболия за такива неща  Peace

# 136
  • Sofia
(Х + 18 ) - 12 = 23
  За общата маса 2 клас не е лесно това.  Wink

# 137
Морена, не коментирах, че на масата й е рано Simple Smile  Само правилото. Може да е от задачи с повишена трудност.
Да не говорим, че масово учители използват "а", а не х за неизвестно ... не знам защо.

# 138
  • Sofia
На мен не ми чудно, че ползват "а" или друга буква вместо "х". И, мисля че за децата е все едно.  Simple Smile

# 139
Щом така мислиш. Натрупва се във времето, и после им трябва малко време да превключат. Но няма да споря.

# 140
  • София
За забравено домашно - ако детето е съвестно и се случва инцидентно - аз бих казала да не се притеснява, да си каже, че е без, ако се стигне дотам. Оправните си ги пишат преди часа  Laughing Не е нужно да си докарват главоболия за такива неща  Peace
Това към мен ли е???

КатиАБВ, може и да е за невролог. Но все си мисля, че е на психическа основа. Предвид загубата, сме под стрес всички и не може да не го усеща. Но ще имам предвид препоръката ти.

# 141
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Цитат
Скрит текст:
А, учили са съдружително свойство на сбора още в началото на годината, и изваждане с преминаване, дъвчат го от миналата година още - при по-малки числа, сега при по-големи
...  
   Peace  Така де, ама нали било малко в 1 клас до 20 само да учат.
Скрит текст:
Едва ли не половината постъпващи можели да смятат до 100. Излиза, че не е автоматизирано преминаването на десетиците. А искат да върнат ученето до 100 в първи клас.

(Х + 18 ) - 12 = 23

и дойде в темата за второкласниците само за да цитираш мнението ми от темата за петицията?
много нагло.
и жалко.
не че очаквах друго  Rolling Eyes

# 142
Извинявам се, ако има обидени. Споделих опит. Вие се вкарахте във филми. Просто не е истина, със здраве  Peace

# 143
  • София
Извинявай, lorenca, но аз не разбрах какъв опит сподели.

Последна редакция: ср, 18 ное 2015, 14:34 от mmm_

# 144
Хм, аз пък не се сетих, че целите скоби могат да се разглеждат като неизвестно.

Според мен при детето на Ммм е било чист вирус, който върлува в момента.

Кати, ето тавата за един козунак: http://-spam104-/Forma-za-keks-s-nezalepvashto-pokritie-SAPIR-SP-1223-F

# 145
Как имат време и нерви хората с големи деца да ходят по бебешките теми и да дават мнение как се сменят памперси - ей на това винаги съм се чудила.

# 146
Абе, май  Кати застъпваше идеята, че в първи клас преди се е учело до 100, а сега само дъвчат до 20  Wink
Според мен има голяма разлика между предучилищната в училище и в детската градина. Затова се получава такава разлика, че едни тъпчат, други учат тепърва и им е трудно в първи клас.

И да се оплача, че в нашия Лидл нямаше календар като на Морена Sad

Последна редакция: ср, 18 ное 2015, 14:57 от Пролетен дъждец

# 147
  • София
Пролетен дъждец те бяха преди време. И в двата магазина, които посещавам вече са свършили.

# 148
  • Варна
Тъкмо отворих да споделя как мина разговора с класната, но виждам, че моментът не е подходящ.
Не се ядосвайте, момичета - различни сме и всяка има различно нещо на главата в момента. Убедена съм, че при други обстоятелства никой не би се засегнал от такива думи.  Peace
МММ, ако момчето ви не е имало други такива прояви досега, вероятно наистина е вирус. Когато бях в 7-ми клас преживях нещо подобно - чести главоболия, повръщане от нерви и стрес. След олимпиадите и изпитите попремина, но до студентка ми се случваше макар и рядко. Неприятно е и се среща при по-чувствителните дечица. Няма да ти давам акъл да го успокоите и как да му говорите- предполагам, че всички това се опитвате да направите - само кураж, минава и това Hug

# 149
  • Sofia
...И да се оплача, че в нашия Лидл нямаше календар като на Морена Sad
Дъждец, вчера не исках да ти секвам мерака, пък и има вероятност да има някъде изостанала бройка.
Скрит текст:
Иначе миналата седмица от понеделник ги пуснаха и до сряда-четвъртък се посвършиха. Предлагам ти да им звъннеш и да питаш, те ще си проверят по магазините им и ще ти се обадят, дори може да ти предложат в избрания от теб магазин да ти го доставят.  Има и лидълска тема, предполагам знаеш... Simple Smile
Имат някои хубави неща, съжалявам че нямаме по-близък магазин. Взех хубави коледни украси, декоарации от там - хубава опаковъчна хартия и панделки за подаръците и др.  Хубави с и коледните картички за изработване (не помня дали казах - ще са една от първите задаки в календара, та да ги приготви Гушкан (4 броя са) и да ги разпратим своевременно - на двете баби, на чичо и вуйчо. Simple Smile
Dive, казвай, какъв неподходящ момент...  Hug

Последна редакция: ср, 18 ное 2015, 15:14 от Morena

Общи условия

Активация на акаунт