ВТОРИ клас - 3 тема

• 35 403
  • 752
  •   1
Отговори
# 165
  • Sofia
И моето не ходи на никакви математики, Мире, а мисля и други.

# 166
И дъщеря ми не ходеше преди 5 клас. Основно се занимаваше с танци, пеене и рисуване, за което много се радвам! Изключително са й полезни сега.

# 167
  • София
Наказанието е наложено преди 2 месеца. Казахме й, че ако не си остави ноктите намира (чупи и гризе), няма да има РД. Уж да я стимулираме, знаем колко силно го иска... Но тя не спря. Дори не се опитва. Знае, че ще отменим наказанието (както твърде често правим). Затова сега така настоявам. Но ми е все по-трудно с наближаването на големия ден...
За класната - каза ми неща, които не очаквах да е забелязала... Нарече я "лаленце, което още не се е отворило". Каза, че е тиха, кротка, не конфликтна, възпитана и с добро отношение към всички. И все пак - тревожна, несигурна, инертна и "без живец". Така ми се забиха тези думи в сърцето. Къде отиде моето винаги усмихнато и жизнено дете, моето малко командарче след което вървеше цялата група в ДГ и беше вечно във водовъртежа на събитията. Сега е по-скоро наблюдател, замислена, на моменти сякаш спи с отворени очи... Нещо я тревожи и няма да я оставя да се мъчи сама с него!

Не ми е работа да се меся, но наистина мисля, че в случая грешиш.
Хората не си гризат ноктите щото им е приятно и забавно. Нервен тик е и е трудно да се преодолее само с чиста воля - по-вероятно невъзможно. Все едно да й кажеш "ако не преместиш тази планина, няма да имаш рожден ден".
Бих могла да ти предложа няколко п(принципно) неща - но първото, най-важното, ти без друго си го задействала, говорене с истински психолог. За отказване от вредни навици от този тип препоръчват ластик на ръката. Освен това може да й предложиш заместител - гривна, пръстен или нещо от сорта за въртене - докато не се разреши истински проблема.

И само да добавя, че в никой случай не те съдя / обвинявам или каквото и да било от сорта.

ПП
Врячо ходи допълнително само на плуване и английски. С математика и български се занимава мама-занималня. Wink

Имам въпрос. Врячето нещо много си е навило на пръста, че иска да си пише с някое детенце - с истински писма на хартия. И само ме врънка. Има ли някой, който би приявил интерес? Моля?

Последна редакция: ср, 18 ное 2015, 19:55 от katiABV

# 168
  • на Мелмак
Моята маймунка постоянно пише нещо и съчинява, ще я питам  Grinning
От козунаците ме хвана музата пак да сложа хляб да ми замеси машинката и утре да е топъл chef
За ноктите -аз имам такъв проблем с малчо , но с доста говорене вървим към оправяне.

# 169
Катя ,има тема тук за писане с другарче от чужбина и страната .
Щерката си пише с две от съученичките си в Англия на АЕ ,но на български няма да може да напише нищо . Иначе бих се включила .
 Peace

# 170
      Кати,  Беа би се радвала на писъмца. Ако ви се дават марки за Германия и разчитат йероглифи,ще ти пратя адрес,на лични! Hug
 Гледахме заедно един Ирански филм “Децата на рая”(1997 г.) /трейлър   http://vbox7.com/play:567f8ae8 http://www.imdb.com/title/tt0118849/  /Много и хареса,много коментирахме...,много се впечатли.  Препоръчвам го,преди да залеем децата с Коледните филми....

Последна редакция: ср, 18 ное 2015, 21:45 от Roo Roo

# 171
  • София
Щерката си пише с две от съученичките си в Англия на АЕ ,но на български няма да може да напише нищо . Иначе бих се включила .
 Peace

Принцеса, Да, писах там, ама темата е замряла - има много от 2008, но... тези деца са вече, ами, леко големички за Врячето. Уви, на английски в най-добрия случай няколко думи може да напише, и то с грешки. За френски няма и да споменавам.

Ру, Няма да ме стреснат марките до Германия и ти изобщо не знаеш на какво се вика йероглиф, ха-ха, ама се надявам да успееш да се включиш като интерпретатор при нужда...  Joy hahaha

# 172
  • Sofia
Благодаря за препоръката, Ру, хареса ми, снабдих се.  Hug

# 173
  • Пловдив
кати  ще питам моя син дали иска Simple Smile

# 174
 Peace

Принцеса, Да, писах там, ама темата е замряла - има много от 2008, но... тези деца са вече, ами, леко големички за Врячето. Уви, на английски в най-добрия случай няколко думи може да напише, и то с грешки. За френски няма и да споменавам.

Ру, Няма да ме стреснат марките до Германия и ти изобщо не знаеш на какво се вика йероглиф, ха-ха, ама се надявам да успееш да се включиш като интерпретатор при нужда...  Joy hahaha

При желание ние сме насреща за леки писъмца за да си практикуват АЕ децата .  Hug

И да не мислиш ,че са кой знае какви писмата ,които пише ? Пита ме за всяка втора дума как се пише на АЕ ,аз спелувам думата  и така .

Много работа ще ни трябва със съчиняването на свободен текст усещам . Това занимание -писане на писмо до другарче- ми показа огромни дупки .

А на български се надявам другата година да се позанимаем .Поне говори все повече български, което ме радва много .

# 175
  • София
кати  ще питам моя син дали иска Simple Smile

Да, моля, моля!

На английски ако трябва да пише определено никой не би бил в състояние да разбере писането... аз включително. Опитва се да пише фонетично на английски - познайте каква боза става. hahaha

# 176
Dive, споделям мнението на katiABV относно гризането на ноктите. Явно малката преминава през труден период, аз също бих смекчила наказанието. Това го казвам с най-добри чувства  Hug
Според мен промяната в настроенията й се корени именно в промените, които настъпват в тялото й, както ти казваш. Колкото и да ни е странно, малките ни деца порастват, вече се счита за нормално първите прояви на пубертет при момичетата да се забелязват на 9-10 години, понякога и по-рано. Поговорете за това. Идеята за среща с психолог също е чудесна според мен, поздравявам те за решението.

Относно коледните календари, ще съм благодарна някой да сподели, ако види да се продават някъде. За София имам предвид.

Хубав и слънчев ден ви желая  Hug

# 177
  • Sofia
Аз пък да ви споделя за опаковъчни коледни ленти/панделки... сега като се прибрах тъкмо взех от долу малка брошурка на Икеа - има такива 3х5м за 4лв в Лидл - тази седмица.

http://www.ikea.bg/christmas/christmas-wrapping-paper-gift-bags/59307/85404/

http://www.lidl.bg/bg/513.htm?action=showDetail&id=31800

Последна редакция: чт, 19 ное 2015, 10:13 от Morena

# 178
  • Варна
Добро утро Simple Smile
Много благодаря за мененията и гледните точки, които ми показвате!  Hug По всичко личи, че парти все пак ще има Wink
Кати, това с ластика на ръката го решихме преди няколко дни, уговорихме се да го ползва вместо да закача ноктите. Но често забравя да го сложи на ръката сутрин...
Рони, много рано ми се виждаше за тези предпубертетни промени... Но все повече се убеждавам, че това е основната причина. Интересното при нея е, че не се вълнува от момчета (гаджета), което аз погрешно бях възприела, че ще е първи признак на започващо съзряване. Сякаш развитието на тялото сега изпреварва психическата й нагласа и мисленето й и това я дестабилизира.
И в тази връзка - да попитам момичешките майки - до каква степен са наясно с очакващите ги промени вашите момичета? Най-стресиращо по принцип приемат идеята за цикъла. Мартина е запозната като идея, макар да ми се струва, че по-скоро го има за нещо далечно и не мисли за това, сякаш ще я подмине Rolling Eyes Каква ви е тактиката да ги запознаете с тези промени? Лично аз споменавам и обяснявам нещата в удобен момент. Не сме сядали да водим конкретен разговор по темата, но гледам да не пропускам възможност да й обясня за косъмчета, миризми, грижа за кожата, по-специална хигиена, промяна в тялото, апетита, настроенията...

# 179
  • Перник
Добър ден и от мен  Simple Smile
Калоян вчера се прибра със скъсан несесер - момченцето, с което седи си било забравило неговия за пореден път и искало да ползва нещата на Калоян. Нашият казал, че не може, онзи дръпнал и скъсал несесера по средата. Не  се извинил. И милият снощи лепи несесера със сълзи на очи и заяви, че щял да се премести на друг чин, защото и без това съседчето му говорело в час. А до вчера бяха първи приятели  ooooh!
И Калоян не ходи на никакви занимания извън училище  Embarassed
Коледното настроение още не ни е обхванало, но сутринта Калоян се събуди с идеята вместо джуджетата да ни носят дребни подаръчета, ние да им оставяме  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт