ВТОРИ клас - 3 тема

• 35 397
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
При нас всички учебници и тетрадки се носят вкъщи за почивните дни и е желателно тетрадките да се върнат подписани.

# 571
  • В светлината на слънцето
budiko, добре е, че няма нищо сериозно. И пожелавам повече да не ви се случват подобни неприятни случки. Hug
Аз следя тетрадките и наученото задължително. Но комуникациите с училището са сведени до санитарния минимум. Ако има нещо важно, класната ще ме потърси или ще поръча по него да й се обадя. Аз самата й звъня само, когато се налага да пътуваме и трябва да предупредя, че ще отсъства. С родителите на другите деца не контактувам, нито изпитвам необходимост да опознавам. Повечето дори не ги познавам по лице. Но виж, да проверя какво е работил, как е писал, какво не е успял да разбере - това вече е друго и не подлежи на компромис. Той например, за разлика от кака си, предпочита да направи домашните и задачите за уикенда, още в събота сутрин, за да е после свободен и да разполага с времето си.  Peace Докато кака му отлага всичко за последния момент. И с нея по този въпрос не можем да си стиснем ръцете все още. Crossing Arms

# 572
  • Варна
Ние си носим всичко всеки ден - шкафчетата в училище се ползват от първолаците. Вечер проверявам по тетрадките какво е отбелязано от учителите, но подписваме само бележника и контролните.
Съответно всеки ден следим дали има всичко в раницата. Но не всичко се събира - материалите по рисуване са в отделна чанта, която носи веднъж седмично. И тук идва причината да побеснея онзи ден, чак не ми се пишеше. То бива разсеяност ама... Миналия четвъртък си е забравил чантата за рисуване в училище. Прибра се с такси с баща си и каза, че я оставил при баба си. Аз не се усъмних. Онзи ден тръгвам да я търся и се оказва, че я няма там. И как се питам цяла седмица не се сети това дете да я потърси?! Добре, че госпожата я видяла след часовете и я прибрала в нейния шкаф. Ама и тя му гледала сеира кога ще се сети за нея  ooooh!
За десерт същия ден забравил да си прибере проверените тетрадки по български език, и вчера пак беше без домашно. Уморявам се вече от това забравяне, кога ще мине?!

# 573
  • Варна
Здравейте, момичета Simple Smile
Днес нашето злато става на 8 години. Пийнете по едно довечера за нейно здраве Wink Wine Glass
Някой беше питал за снимка на Зара - ето я прясна от преди малко Simple Smile
Скрит текст:

# 574
  • София-Младост
Dive да ви е жива и здрава девойката!  bouquet

# 575
  • Варна
Dive,
да ви е жива и здрава! А малката адашка е много сладичка  Heart Eyes

# 576
  • София

Много щастие й желая - а за днес много подаръци...

За протокола, не знам къде седи Давид и никога не съм влизала в стаята им. Имам бегла представа, че миналата година беше на 1 чин, а тази не е - миналата година бяха подредени по височина, а тази не знам по какъв признак. Може и пак да е по височина, а може и да не е.Знам кой номер е в класа, но това е по-скоро инцидентно - понеже трябваше да го диктувам на приятелка за надписването на бележника (с моя почерк... не става. Миналата година бях получила забележка от учителката за нечетливо писане, ха-ха.). Че съм го за помнила е случайност. Тетрадките се сещам да погледна понякога, но като цяло рядко. Какво е правил - и като учене, и като игри - питам всеки ден. Учебници и пр. се носят всеки ден, поне веднъж седмично аз подреждам чантата, но вече гледам понякога да го оставям и сам (няма да споменавам какъв е резултатът).

# 577
  • София
Dive, да ти е здрава и весела, да не и се притесняваш толкова.

Аз също не знам къде точно седи. Миналата година се опита да ми обясни, но освен че е до шкафчетата друго не разбрах. Та се отказах да разпитвам повече.
В тетрадките преглеждам само домашни. Подрежда всичко сам. Сам преценява, кое да седи в училище и кое да си носи. Отнеми доста време да се научи. От време на време има издънки. Изобщо идеята ми е един ден да не проверявам и домашни. Само да помагам, когато ме помоли. Но какво са учили и какво се е случило в училище, държа да знам.
В този ред на мисли, на родителска среща не ходя да му ровя в нещата.
И в къщи не искам, но все още редът в шкафовете е нещо трудно. Някой ден и това ще се научи да прави и тогава няма да знам, къде му седят гащите. Или поне се надявам да дойде този ден.

Харесах и последната книга, която ще вземем за подарък. Само ще изчакам панаира, че се надявам да е с намаление. Дано да успея утре да украся, че доста домашни задачки има за почивните дни. а вече искам да ми е празнично.

# 578
Dive, да ти е жива и здрава девойката, много щастлива да расте и усмивката да озарява винаги лицето й!  bouquet А котанка е прелест.  Heart Eyes

Аз моят го знам къде седи. Понеже е най-висок в класа, няма как да е отпред.  Mr. Green
Не разпитвам класната всеки ден какво е правил. Каквото е правил, е видно в тетрадките и жената е написала точно върху какво трябва да поработи и на какво да наблегне. Не виждам смисъл да я занимавам допълнително и да й губя времето. А и работата ми е такава, че нямам никакъв шанс да стигна до училището и да го прибера. В годината сигурно се случва 1-2 пъти да успея аз да го взема. Баща му пък е още по-зает. За дисциплината - моят е от кротките, не е биткаджия. А и децата го обичат, приятел е с всички. Най-голямото му провинение е да бърбори в час и то го прави отскоро, преди - не. Та имахме разговори на тази тема и уж си взе бележка.  Peace

# 579
  • София

Да уточня - аз него питам, не класната - с нея се виждам, общо взето. м/у 2 и 4 пъти в годината - и имам време колкото да поздравя - това е на откриването, на закриването и примерно 2 бр. РС.  Mr. Green

# 580
  • София

Да уточня - аз него питам,

Така де и аз него питам. Класната я виждам поне в три от сутрините, но освен добро утро друго не си говорим. Жената така предпочита, а аз уважавам решението и.

# 581
Честита да ти е рожденничката, Dive! Специални поздрави и за астралната й близначка - момиченцето на Moo. Много здраве, късмет, щастие и успехи!
На мен подробно ми се докладва от детето всеки ден какво са правили в училище, къде стои - разместват ги всяка седмица както по чинове - в смисъл редуват се от първи на втори и така до последен, така и по другарчета по чин. Домашни пише вкъщи сама, но аз после проверявам, а често откривам и грешки - от невнимание.
Лулу, успех с баскетбола.

Последна редакция: пт, 04 дек 2015, 20:17 от MianaNia

# 582
  • Sofia
Dive, честита да ви е Машенка, здрава и щастлива! Честит празник!  bouquet  Hug

Аз виждам класната достатъчно често седмично и, ако има нещо за казване... не е нужна РС, за да ми каже как се справя детето. До сега няма оплаквания класната, често ми казва колко усмихната и лъчезарна е щерката... Simple Smile
В къщи като се приберем по обяд, Гушкан изважда домашните, преглежда има ли нещо неясно, ако да, ме пита и след това пише. Когато е готова преглеждам.  От взимането от у-ще до лягането вечер по цял ден разказва случки от деня в у-ще.  Раницата си приготвя сама още от началото на 1ви клас.

# 583
  • София
Dive, честита рожденичка! Да расте здрава и спокойна!  bouquet

Нашата родителска среща в сряда вечер мина повече от прекрасно, за половин час приключи. Досега не се беше случвало.  Laughing
За протокола: не знам в момента на кой чин седи синът ми, защото класната им ги мести често, май на предпоследния.  newsm78  Тетрадки преглеждам почти всеки ден.  Peace

Последна редакция: пт, 04 дек 2015, 18:06 от sise_to

# 584

Да уточня - аз него питам, не класната - с нея се виждам, общо взето. м/у 2 и 4 пъти в годината - и имам време колкото да поздравя - това е на откриването, на закриването и примерно 2 бр. РС.  Mr. Green

И аз точно така. Peace Виж, моят е от подробните - обяснява какво са учили, какво правили, на какво играли... до степен да те заболи главата и най-долно да го подкупиш с нещо, за да млъкне. Crazy Лошото е, че понякога не млъква, а върви след теб и дърдори. Направо му се чудех как успява да говори толкова с този доскоро трудно подвижен език. Crazy В тази връзка ще трябва да посещава логопед, за да му раздвижи езика, че поради проблема е усвоил лоши позиции. Та ще имаме работа. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт