ВТОРИ клас - 3 тема

• 35 449
  • 752
  •   1
Отговори
# 420
lulumba бързо възстановяване на детенцето ти!
Моето дете е от тези, които имат по една 4-ка по ИИ и ДБТ. ТОй не си пада по тези неща, дори са му досадни и предпочита диктовките, четенето, математиката, руския език пред тези уж развлекателни дейности.
Аз съм от родителите, които не се впечатлява от оценки, важни са ми системните знания, логиката, поемането на отговорност и задължения. Д. посещава школа по математика с учител от математическа гимназия, където математиката е на състезателно ниво, няма никакъв проблем с материала в училище , но въпреки това има няколко 5-ци по математика...заради недоглеждане, разсеяност и припряност по бързо да е готов Laughing
Толкова ми е неприятно това колекциониране на 6-ци, останало ми е като кофти спомен от комунизма, когато това беше показателя за "добри"деца".

# 421
В училище няма да стане с тези изкуства, за тях си има театри, картинни галерии, книги и занимания по рисуване.
Всъщност, с каквото и да искаш да се занимаваш над базовото ниво, трябва да е извън училище. Училището е само за основата.

# 422
  • Пловдив
lulumba  страхотно звучи Simple SmileОт колко години го правите това с тематичната Коледа?

# 423
  • В светлината на слънцето
lulumba  страхотно звучи Simple SmileОт колко години го правите това с тематичната Коледа?

Честно казано не помня точно. Имали сме бяло-сребърна Коледа с рецепти от скандинавието, червена Коледа с британски вкус, носталгична Коледа с играчки от детството и рецепти с неочакван вкус, пъстра Коледа с рецепти от цял свят (това бе и най-трудоемката), старовремско българска с ръчно направена украса и стари бг рецепти, май ми се губи някоя... newsm78. От време на време нямаме тема - за разнообразие. Grinning

# 424
  • Sofia
Д. посещава школа по математика с учител от математическа гимназия, където математиката е на състезателно ниво, няма никакъв проблем с материала в училище , но въпреки това има няколко 5-ци по математика...заради недоглеждане, разсеяност и припряност по бързо да е готов Laughing
Ето още един чудесен пример как оценките не са обективни и, както каза някои по-напред зависят от моментното състояние на детето и не отрязяват същинските му способности. Добавям, че оценката за съжаление зависи и от моментното състояние на учителя.  За това и оценките са безмислени в този им вид, а често и вредни за толкова малки деца.

Всеки път като ми дава бележника за разписва неглижирам оценките и обяснявам, че не те ме информират как се справя и държа тя да два всичко от себе си и да виждам, че се старае - където си може по-малко, къде не - повече... това е важното.  И всеки със спобностите си...

В училище няма да стане с тези изкуства, за тях си има театри, картинни галерии, книги и занимания по рисуване.
Всъщност, с каквото и да искаш да се занимаваш над базовото ниво, трябва да е извън училище. Училището е само за основата.
Те това е реалната тъжна истина за БГ у-щето/образованието.

# 425
Ама да не мислите, че в западните училища учат задълбочено музикалните стилове или теченията в изобразителното изкуство, или пък всички тийнове са стегнати и приличат на мажоретки заради физическото в училище? Целта на училището е да даде базови понятия, а който иска да се задълбочава, отива в специализирано такова или на курсове.
В повечето училища на запад има само зачита се по тези предмети, ясно защо.
Зачетох се в първокласната тема преди време. Една майка споделяше, че имали час по правене на сандвичи и хлапето й носело само хляб, салам и още нещо, но нищо за украса. Съответно било наказано да пише по БЕЛ, вместо да направи сандвич с наличното  ooooh!
Будико, на Плейланд е играта-100магически трика.

Последна редакция: сб, 28 ное 2015, 13:46 от Пролетен дъждец

# 426
  • Sofia
Знам за българското у-ще, за него казвам.  За чуждите съм чувала по малко от тук, от там, но не знам изобщо.  Може и там да е така.  Simple Smile

# 427
lulumba, Поздравления за ентусиазма и усърдието при измислянето и изпълнението на различните коледни тематики!  newsm74

# 428
Здравейте!
Честито (на патерица) на всички, празнували последните дни!  bouquet
lulumba, бързо възстановяване на детето.  Peace А това с тематичната коледа звучи невероятно. Веоятно и изглежда така.  Peace
Моя син има повече от 30 оценки.  Rolling Eyes
За коледно тържество за сега не знаем. Знаем само за празнуване в последния за годината учебен ден.  Peace
За размяната на книжки като подаръци - идеята е страхотна и мисля да я открадна  Embarassed и предложа за нашия клас.  Rolling Eyes

# 429
Забравих нещо съществено по коледната тема - идеята е не само визуален и вкусов ефект, а използвам случая да попътуваме във времето, нравите и местата, за да научат децата нови и интересни неща, пък и ние покрай тях. Полезното покрай приятното с няколко думи. Wink

Относно бележника - има 13 оценки: 4 петици и останалото - шестици. Peace

# 430
Минавам да се отчета за Забавната математика. Дребен влезе много скептично настроена и излезе повече от очарована. Оказа се, че там математиката наистина е забавна - решавали логически задачи, играли игри, било много интересно. Изяви желание да се запише. Не знам дали ще й помага в училище, със сигурност ще се упражняваме повече вкъщи, но щом й харесва - ще я водя.

За училището - не очаквам, а и не смятам за редно само то да оформя вкусовете, интересите и общата култура на децата - за това са родителите. Просто би ми се искало да им поднасят материала по-интересно, така че да предизвикват любопитство, а не досада.

# 431
  • София

Да, съгласна съм, но съгласи се и ти, че средно статистическото училище НЕ дава основния пакет знания по отношение на което и да е изкуство. Дори, ако сме на темата, по литература. Това е нещо, което би могло да, би трябвало да  - и едва ли ще - се се промени.

# 432
  • София
Ама да не мислите, че в западните училища учат задълбочено музикалните стилове или теченията в изобразителното изкуство, или пък всички тийнове са стегнати и приличат на мажоретки заради физическото в училище? Целта на училището е да даде базови понятия, а който иска да се задълбочава, отива в

Хахаха, не, в западните не,  за какво им е - там просто се отглеждат бъдещите придатъци на машините (Sf. Модерни Времена).
Виж, в източните все още се изучават и тези неща - литература, музика, пр.... вкл. различни стилове...  Mr. Green

# 433
Племенникът на мой колега е ученик в немско училище там. В първи клас са имали задължителна музика - не теория, а активно свирене на инструмент по избор: пиано, цигулка или класическа китара. И се свири здраво. Но не с цел да ги направят музиканти, а за да ги научат на отношение и разбиране на музиката. Става дума за най-обикновено държавно училище. Та така с пропадналата западна система. Като чета и Контеса, и там пропаднааало. Истината е, че образованието при нас върви със страшна сила надолу. И не, защото няма кадърни учители, а защото липсва мисъл в планирането. И защото пак шурея на някой трябва да изкара едни пари от учебници.

Последна редакция: сб, 28 ное 2015, 20:15 от lulumba

# 434
Съгласна съм с Лулу. Пък и кадърните учители са доста демотивирани от ниското заплащане и липсата на всякакъв респект както от ученици, така и от родители.
Лулу, как е младежа? Ако не е тайна каква ви беше операцията, нещо момчешко ли?
На девойката ще се наложи да слагаме шини, че има проблем със захапката и приемам препоръки за ортодонт на прилични цени в широк център / Сф/.

Общи условия

Активация на акаунт