ВТОРИ клас - 3 тема

• 35 469
  • 752
  •   1
Отговори
# 435
  • В светлината на слънцето
Съгласна съм с Лулу. Пък и кадърните учители са доста демотивирани от ниското заплащане и липсата на всякакъв респект както от ученици, така и от родители.
Лулу, как е младежа? Ако не е тайна каква ви беше операцията, нещо момчешко ли?
На девойката ще се наложи да слагаме шини, че има проблем със захапката и приемам препоръки за ортодонт на прилични цени в широк център / Сф/.

По-добре е, но още го боли доста. Не е момчешко - на пръв поглед нещо супер тривиално е, но при него се оказа по-сложно. Рязахме юздичка в устата. Но при него е много сложно срастването, та се наложи с доста рязане и шиене. Затова го и отлагахме. Реално не можеше да движи езика наляво изобщо, напред - също, все по-трудно му бе да говори. Да му се чуди човек как не му спираше устата при това положение. Предстои още едно рязане, този път на срастване между венеца и долната устна. То е по-малко, но трябва да се реже. Абе геройски се държа момчето. Peace Сега ще следим да не се събере отново, че при него е по-специфично. Praynig

# 436
  • ГОре на черешата...
О, Лу, имали сте премеждие! Браво за геройското държание на Сашун bouquet!
Миналия път като ходихме при ортодонтката и аз питах за подеизичната юздичка на Андриан, че нали от сума ти време борим френско р, ама не, не е за рязане нашата, та малко разочрован остана, беше се настроил и той да го раздава герой Laughing.

# 437
Мариетка, Hug

# 438
  • Sofia
На мен са ми рязали също, де каквото могло за френското Р, ама туй то.  Simple Smile
Другите ни две деца не, но Гушкан също е с такова Р и не исках логопедката да го оправя. И тя няма за рязане, нейно си е Рто, на нас не ни пречи.  Grinning

# 439
Морена, ако беше само до френско р, изобщо нямаше да се занимаваме. При него чакахме максимално с надеждата да се разтегне по естествен път, но не би. С израстването проблемът стана дори по-сериозен - освен, че не успяваше да движи езика наляво и изговаряше с мъка думите, все по-трудно започна да се храни. Та изобщо не става дума за естетика или каприз. Confused

# 440
  • Sofia
Разбирам, Лу.  Hug

# 441
Лулу, браво на момчето! Бързо възстановяване!

Мариетка, Hug

При нас се струпаха много ангажимент тези две седмици и както бях писала съм затънала в доброволческа помощ към у-щето .

В една друга тема съм писала с какво бяхме заети и направо ще ви го постна както е поста.

Днес бях доброволец родител в класа на детето и ги водехме на балетна постановка където научиха как различните видове танци са се променили през вековете .

Поговорихме си с две от 5те майки и 1 баща доброволци и с едната пихме кафе и ни докара до нас с уговорка за плейдейт с децата след 2 седмици у нас . Ще правим домашен кейк за събирането с щерката .

Пълна програма е .

Та днес бяхме на балет .
Учат за стиловете танци през вековете и ще научат за различните видове балет и музика нагледно . Платено от у-щето е като инициатива и е нагледен урок .

Беше много информативно като започнаха с танците на местните племена ,минаха през фламенкото , балета, джаз балета и модерния балет. Говореха им за стъпките, сходствата в стиловете, в кои векове и с как са се променяли костюмите, какво стилове музика и танци съществуват и как се променя балета през вековете .

Миналата сряда сме цял ден с още 7 родителя доброволци да ходим с класа на шоуто и родеото ,което пътува из цяла Канада -Агрибишън . Отново е платено от у-щето мероприятие.

В събота имаме интро сесия с другите родители какво се очаква да правим , колко и кои деца ще са ни в групите ,кои места ще посетим ,как да асистираме на учителите ,  къде ще обядваме и всички подробности за целодневното събитие.

Имат и 4 сесии пързаляне с кънки през декември и януари и трябва да набавим кънки и каска ,които децата ще носят в определените дни за кънки  .

Тези 1 1/2 часови каране на кънки са част от задължителните компоненти в програмата им по физическо .
Отново има възможност за родители доброволци да помагат с връзването на кънките, със строя и с инструкциите . Там няма да отида, защото съм спъната с кънки и няма да мога да помогна реално ,а ще съм шоу на леда Smile

Едната майка , с момчето ,което е най-добрия приятел на нашето ,която е все доброволец  (аз тогава работех постоянно и нашето момиче все е било в тяхната група ) направо ни предложи да я взема с тях на кънки беплзатно някой път /

.Не знам как да реагирам на такива добрини ,а тук съм заобиколена от хора ,които все ти помагат , търсят как да те зарадват и всеотдайно предлагат подкрепа без да си я търсил даже .

Отвориха и сайта за 4 дни за онлайн регистрация за родителските срещи и з се регистрирах онлайн ; ние сме другата седмица от 5 . Ходим с баща и ,докато тя бива занимавана от у-щето докато трае сесията или родителските конференции всеки месец .

На тези род. срещи имаме индивидуални 15 минути ,в които да задаваме въпроси за нашето дете , да ни покажат как работи в клас, на какво да наблягаме и  как се движи по предметите и езиците .

Имат  Англ. език, Математика  и Религия на англ. език с един учител , френски ,Контексти  и Соц , науки на френски с класната и помощник учителя , Музика и спорт с друг учител на френски и Библиотека с библиотекаря учител както и Развитите на речта с логопеда-учител.

След тези 15 минути с единият учител се отива при другия при желания и след това са другите родители и така.

В събота имаме приятелско събиране и ще ни идват две дружки за игра ,бисквити и шейкове ,а майките ще си побъбрим ,пийнем кафе и обсъдим кое как . Sunglasses

Този месец контекста им в у-ще е Фермерски животни и имат нагледни уроци изнесени извън у-ще. През Септември контекста беше Приятелството и социализация  ,а в Октомври беше Чудовища и арт експресия като всяко дете създаде прототип на негово си чудовище .

Именно заради контекста този месец бяхме на балета (учат по физическо танци ,кънки, хокей и балет този срок) и на Агрибишъна .

Във вторник като доброволец родител бяхме цял ден ще сме на родео и Агрибишън шоу с класа .Хубавото е че имаме по 3 деца на родител и едното от тях е моето и е голяма веселба да можеш да присъстваш и споделиш такива моменти с децата .

Имахме 4 резервирани събития ,на които водех групата си ,а иначе целия ден бяхме свободни да ги разведа из цялото събитие и да изберем как да прекараме деня си из центъра и какво да разгледаме.

Имахме урок за видовете добитък, история на фермерството, видове машини, торове, продукция и децата видяха на живо доста животни като коне, крави, кози, пилета, пуйки, бизони и т.н., които хранеха и слушаха интро за всяко.

Отделно имаме изнесен урок по доене на крави, видовете крави по света, любопитни факти за живота и вида им ,както и въпроси и отговори от публиката .Децата научиха много полезни неща, че и аз покрай тях.

След това имахме родео и сесия за конете ,ездата и поведенчески харакерологични особености на видовете коне , състезания, отглеждането им ,храната им и любопитни  факти за тях.

Последната визита беше изнесен урок за видовете торове, какво произвеждаме ние като провинция (Поташ ) , видове житни култури ,експерименти как да опазим Земята като съхраняваме ресурси, климатични промени и екология.

След това гледаме шоу с коне и парад на кравите и биковете за състезания и се върнахме в у-ще препълнени с идеи за контекста този месеца . До края на месеца ще трябва да проучат едно животно по избор и да направят кратка презентация на избраното с материали събрани от тях и факти за животното.

След това в четвъртък е род. среща и кънките ,всяка сряда вечер танци ,рапорт картите  прогреса по четене и подготовката за коледния концерт и базар където ще печем сладки и ще пишем поне 60 картички .

За Коледа ще имат два дни концерти в у-ще ,на които ще пеят коледни песни ,ще се разменят сладки ,картички и подаръци ,ще се говори какво представлява Коледа и какво празнуваме на този ден .

Отделно децата ще изнасят благотворителен концерт в дом за възрастни хора , ще помагат в сервирането на супа за бездомни и ще събираме храна за Банката за храна за бедните.

Ще правим картички с подаръци за всички деца в класа , учители, приятели и възрастни хора в дома ,които нямат внуци и деца ,които да ги посетят на Коледа.

Ще почиват 2 седмици, от 18 декември до 4ти януари, покрай Коледа.

При нас тематично ще се събираме по български на празниците .
Лулумба, страхотни идеи за Адвент календара и Коледа по принцип. Благодаря ,че сподели.  bouquet

Нашият е стандартен с 26 прозорчета ,които се отварят всеки ден от 1ви Декември и се хапва по едно шоколадче за деня. Иначе вашите идеи ми допадат и за ваканцията ще измисля нещо подобно .
Ще украсяваме елхата след 1ви Декември и като гледам ще сме последните в квартала пак Sad

За подаръците детето си пожела книжка и една играчка Фърби. Взела съм и 9 книжки на коледна тематика и една игра за правене на фокуси .

Надписа и нарисува 20 картички за съучениците си и отделно за учителите и сега остава и аз да надпиша и разпратя моите 40тина картички ,както и колетите до близките и подаръците за 8те деца от приятелските ни семейства ,с които се събираме по празници и делници.

Участвам с две теми с размяна на картички тук и е голямо удоволствие да получиш през ден или всеки ден от месеца пъстри красоти от близо и далеч.

Много съм горда с нашето момиче. Аз все мисля ,че не се справя чак толкова добре и съм малко по- критична отколкото е нужно ,но детето се справя доста добре. Praynig

На род. среща ни прочете посочени от учителя текст и думи , реши задача , показа си папките с какво работи и по кои проекти в у-ще и направи презентация на работата си . В контекста с приятелите всяко дете е трябвало да интервюира дадено дете и да научи запише на френски  6 интересни факта за него/нея.

В контекста на чудовищата е трябвало да направи прототип на нейна идея за Monster като ние събирахме материали от вкъщи да се ползват за тази задача и тя показа илюстрация на нейният въображаем Спагетомен.

Скрит текст:
Мина ни и РС и се оказа ,че детето ни от 15 показателя на оценяване е по 7 за нивото на 3ти клас.
Учителите много я повалиха, като класната и каза ,че за 11 години учителстване не е виждала по усмихнато, лъчезарно, независимо и слънчево дете.

Каза, че е роден лидер ,въпреки че е доста наивна, и никога не скучае ,а винаги намира с какво да се занимава и е умно и любознателно дете ,което само търси отговори и задава въпроси .

Минала е 4 нива на френски и е вече в предпоследното ниво за класа. Трябва във втори клас децата да четат от 6-9 ниво ,а тя още сега е била в 8 ниво .По математика е напред в нивата (трябва да са в 4-8 ,а тя е в 9 ) и била много добър организатор и мотиватор за децата. А учителят и по музика и арт дойде специално отвън да ни каже ,че е талантливо дете в рисуването (обожава да твори/рисува ) и  с рядко добра душа . Много развълнувани си тръгнахме.

Моренка, да ви е жив и здрав и много успешен големият Ви син! Страхотна торта  bouquet

Последна редакция: нд, 29 ное 2015, 07:16 от Анонимен

# 442
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
благодаря, че сподели.  Hug не мога да не си призная

Скрит текст:
и ние имахме среща.
Скрит текст:
като сравних вашата с нашата среща, още по-тъжно ми стана

# 443
При нас родителските срещи са индивидуални, всеки родител отива сам при всеки учител и говори с него. Честно казано, намирам го за много по-удачен вариант от общите срещи. Много ми харесва и това, че са ни спестени всякакви организации, нямаме родителски актив и не събираме пари за нищо. Максимално облекчение.

# 444
Barefoot Kontesa , като те чета, направо ми се реве Cry. Все по-често напоследък си мисля за домашно обучение, чета разни хомескул блогове, но не и стиска да направя тази крачка  Sad

# 445
  • София
А учителят и по музика и арт дойде специално отвън да ни каже ,че е талантливо дете в рисуването (обожава да твори/рисува ) и с рядко добра душа . Много развълнувани си тръгнахме.
Уфф, прекрасно е някой чужд човек да ти каже, че ти е свястно детето  Blush

Много ми допада какво разказваш за училище, макар че това постоянно висене на главата и ангажиране със 100 неща би ме изнервило зверски. Според мен това в България няма да проработи. Тук хората обичат да се скатават.

Охх, да ви кажа какво разбрах за 4-и клас в Германия. Мои близки живеят там и момченцето им е в германско училище. Имали часове по сексуално образование - това е добре, похвално! Обачеее, имали някакъв изпит и ги накарали да нарисуват секс позата, която най-много им харесва. Секс пози? В 4-и клас? Тея хора не са в ред.  Shocked

# 446
  • София

newsm78
Интересно, по какво точно се очаква да я харесат?...  Outta Joint

# 447
  • София
Лулу, чудни са ви Коледите!  Heart Eyes

Бързо възстановяване на Сашко!  Hug

Контеса, като те чета и ми става едно хубаво...  Heart Eyes

Ние резервирахме в Капела Плей лазерно парти за Никулден, т.е. за децата ще има лазерни битки и после почерпка. Дано да останат доволни.
Политехническия музей в неделя не работел.  newsm78

# 448
Благодаря ви .  bouquetРазказвам хем по темата впечатления, хем и мои си вълнения.  Hug

Узи, така е .Друго си е друг да оцени качествата на детето, защото нашето гардже си е все най най  Heart Eyes

Това за секс позата меко казано ме озадачи . Доста рано е за такива специфики. Аз съм взела 2 книжки за половото съзряване и промените при момичетата и ще и ги дам към 8тата година или когато прояви интерес ,ако е преди това.

Вече сме говорили за 'памперсите' за големи т.е. превръзките и за менструацията ,но без специфики кой знае какви. 

Barefoot Kontesa , като те чета, направо ми се реве Cry. Все по-често напоследък си мисля за домашно обучение, чета разни хомескул блогове, но не и стиска да направя тази крачка  Sad
Ние не сме на домашно обучение ,но смятам ,че децата биха научили повече ако имат индивидуален подход към тях . Тук е законово разрешено ,но засега не сме привърженици.  Peace

Луси, и при нас РС са индивидуални и само ние влизаме за 15те ни минути и се говори само за нашето дете .прогреса и на какво да се набляга . Иначе всичко друго описано е по желание на родителите.

Аз имам време и желание да участват в учебния процес на детето ни сега ,но има родители, които никъде не участват и са освободени изцяло .

Моя приятелка нито знае какво учат децата , нито къде ходят, какво са научили ,не се е регистрирала даже в осигуреният безплатен сайт за домашни по математика у дома и нейните мнения биха били различни от моите. А сме в едно и също у-ще и клас децата ни.  Peace

Добри , разкажи как мина вашата род. среща ?!

# 449
  • Пловдив
Едно въпросче-Децата като са на училище сутрин ли гледат какво има в джобчето на календара ?

Ние утре имаме род.среща...

Общи условия

Активация на акаунт