ВТОРИ клас - 3 тема

• 35 475
  • 752
  •   1
Отговори
# 450
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Благодаря ви .  bouquetРазказвам хем по темата впечатления, хем и мои си вълнения.  Hug

Узи, така е .Друго си е друг да оцени качествата на детето, защото нашето гардже си е все най най  Heart Eyes

Това за секс позата меко казано ме озадачи . Доста рано е за такива специфики. Аз съм взела 2 книжки за половото съзряване и промените при момичетата и ще и ги дам към 8тата година или когато прояви интерес ,ако е преди това.

Вече сме говорили за 'памперсите' за големи т.е. превръзките и за менструацията ,но без специфики кой знае какви. 

Barefoot Kontesa , като те чета, направо ми се реве Cry. Все по-често напоследък си мисля за домашно обучение, чета разни хомескул блогове, но не и стиска да направя тази крачка  Sad
Ние не сме на домашно обучение ,но смятам ,че децата биха научили повече ако имат индивидуален подход към тях . Тук е законово разрешено ,но засега не сме привърженици.  Peace

Луси, и при нас РС са индивидуални и само ние влизаме за 15те ни минути и се говори само за нашето дете .прогреса и на какво да се набляга . Иначе всичко друго описано е по желание на родителите.

Аз имам време и желание да участват в учебния процес на детето ни сега ,но има родители, които никъде не участват и са освободени изцяло .

Моя приятелка нито знае какво учат децата , нито къде ходят, какво са научили ,не се е регистрирала даже в осигуреният безплатен сайт за домашни по математика у дома и нейните мнения биха били различни от моите. А сме в едно и също у-ще и клас децата ни.  Peace

Добри , разкажи как мина вашата род. среща ?!

Tired изчаквах друг да се включи...   Tired
ако трябва с една дума да обобщя: грозно

лично за мен имаше приятни моменти, но като цяло не ми се иска да има втора такава.

Скрит текст:
учителките застанаха пред родителите и казаха, че слуховете за агресивността, насилието и побоищата от детето, към другарчетата му са само това - слухове. и ако трябва да подредят децата в редичка по агресивност и насилие, той ще е сред последните в редичката.
поискаха съдействие от родителите, за да се нормализира обстановката в класа, за да може да се съсредоточат в учебния процес, а не в разследване кой, какво и защо е направил.
предложих да поканят психолог в класа, който да работи с всички деца, защото явно има проблем и всички деца имат нужда от помощ и насоки.
и стана грозно.
Скрит текст:
една от присъстващите (не знам дали беше майка или баба) заяви, че той е невъзпитан, защото аз не го възпитавам. а тя знае, че не го възпитавам, защото когато някой му направи забележка, който и да е, за каквото и да е, аз трябва веднага, пред всички да му се скарам и да го ударя, както правела майката на Н.  Tired не можах да и отговоря. за първи път в живота си не намерих думи Tired
след това стана и по-грозно.
Скрит текст:
друга майка започна да обвинява всички наред: бодигардите, защото не пазели децата докато са в двора, учителката от занималнята, защото не си гледала работата и някой, някога (даже даде пример от миналата година) удрял детето и, обвини деца от класа, от другите класове, външни лица... викаше, сочеше с пръст, прекъсваше госпожата, директорката... стигна се до там директорката да и направи забележка.

това, което ме разплака  Blush
Скрит текст:
жена, която никога не съм виждала, не си каза името и не чух името на детето си каза, че от дъщеря си знае, че с Мишо е много интересно.
друга каза, че е чувала само колко е забавен и че знае много интересни неща...

включиха се други родители, казаха, че от децата си са чували само добри неща. не са знаели за набеждаването с телефона, не са знаели за петицията за изключване, ще говорят пак с децата си да не се подвеждат по подобни думи и идеи.

след родителската среща поговорихме с няколко от майките. бяха изненадани да чуят всичко това, едната знаеше за единия случай, участник е била дъщеря и, но не знаеше че случите са толкова много.
другите не знаеха за нито един от случаите.
не знаеха и че родители са се саморазправяли с детето.
поговорихме, търсехме варианти за сближаване на децата.
аз лично съжалявам, че идеята за психолог не се обсъди на срещата и че ръководството няма вариант или желание, или и двете, да покани психолог да работи с децата.

децата очевидно успяват да се сработят, просто трябва да бъдат насочени към конструктивни цели.

# 451
  • София
Моето дете гледа сутрин, да Simple Smile Става рано и първо към джобчето тича.
Казала е на приятелката си за писмата на Мечо и тя ѝ казала, че сигурно аз ги пиша. Пита ме. Почеркът приличал на моя (пиша печатно, за да замажа)... Та, не се знае докога ще вярва. И Дядо Коледа чака, и Феята на зъбките - засега.

St. Dobri, надявам се да намерите общ език. Нещата не звучат добре.

# 452
всъщност са по-добре, отколкото си мислех  Peace
повечето от децата са намерили път едно към друго.
имат нужда от помощ за да си избират битките. класната работи по въпроса, но докато го прави не остава време за учене и затвърждаване на материала.

в гоямата си част родителите родителите изглеждат разумни и реагираха добре на думите на класната и госпожицата от занималнята.

на другите не мога да помогна  Confused категорично няма да възпитавам детето по посочения метод  Confused

# 453
  • Пловдив
Добри дано се развият добре нещата и да не тормозят вече детето Hug
Като описваш обаче тези родители които са наскачали,и са те поучавали,как децата им да са по-различни от тях,с техния метод на възпитание и отношение към другите.Децата са копие на родителите си за съжаление.........

Simantro  и така си мисля да е сутрин,но като има нещо за правене ,или за търсене ,как ли ще изтраят до следобед .Днес седнах да ги правя календарите за пръв път ,та ще видя докъде ще ги докарам.

# 454
  • София
Посоченият "метод" не е ефективен, така или иначе.
Преди две години в подготвителен имаше момченце, дето всеки ден правеше нещо (даже и тук май писах). Беше блъснал Алекс по стълбите, беше хвърлил раница върху лицето ѝ, докато играел с друго дете. Говорих един-два пъти с класната, с бабата, накрая и с бащата. Той му издърпа ухото и бях потресена. А детето беше добро по душа, просто палаво.
Накрая си говорих с него. Класната го сложи до Алекс, за да свикват и... това сработи. Той искал да се женят, защитаваше я. Умно и сладко хлапе се оказа.
Вече не е в класа, но Алекс все иска да им се обаждам и да се виждат. Не става често, само понякога.
Така че, права си, ако детето наистина не е лошо, ще намерят път вероятно.

budiko, нашите задачки са за следобяд. До обяд смила вълнението  Laughing

# 455
  • Варна
Привет Simple Smile
Първо да честитя имените дни на Гушкан и на младежа на Мариетка  bouquet Да са ви живи, здрави, любознателни и лъчезарни! Hug
Добри, това което споделяш наистина е плашещо Sad Не искам и да си помислям какво би ми било в подобна ситуация.
И при нас се задава родителска среща (разбрах го от сайта на училището, а не от щерката, но пък е и рано още). Отделно в четвъртък е организирана среща с родителите на второкласниците относно агресията. Ще попитам днес класната за какво става дума и дали е провокирана от нещо специално тази среща...
И друго да питам - имате ли вече съчинения за домашно? Марти имаше да пише на тема "моето семейство", но каза, че не й е ясно какво значи да пише съчинение. Rolling Eyes Обясних както можах, казах й да опише семейството ни пред някой, който не ни познава, да разкаже какво обичаме да правим заедно, кое би ни отличило от другите семейства и т.н.
Скрит текст:
Накрая като го прочетох се разплаках Embarassed (аз съм си сълзлива, де та не е трудно да ме разплаче някой, особено детето ми). Запомних само началото: "Моето семейство е задружно и мило. Има само трима души в него, а двама от тях ме обичат много." Дано наистина го мисли и знае...

# 456
и при нас са писали съчинение  Peace

класната им е обяснила как трябва да изглежда, какво трябва да включва...
казала им, че могат да направят "пробно" съчинение и да го проверим в къщи
Simple Smile получил е похвала от госпожата, че е схванал идеята - беше горд  Grinning

Скрит текст:
той написа една история от преди много години (бил е на 3).
не съм го очаквала, мислих, че отдавна е забравена.

# 457
  • Перник
Честит празник на именниците! Да са живи и здрави!  bouquet
И аз вчера имах празник - пораснах  Mr. Green Почерпете се по този повод:
https://www.facebook.com/svetlana.paunovakojuharova/posts/10204152630490800

Калоян си проверява чорапа всяка сутрин, независимо дали е на училище, или не.
За оценките - има цяла страница шестици. По домашен бит и физическо няма оценки, но по рисуване и музика - има.
Добри, за родителите, които ти "предлагат" възпитателни методи нямам какво да кажа, освен, че ми е жал за децата им.
Лулу, бързо възстановяване на смелото момче  Hug

# 458
честито порастване.  Hug само хубави неща да се случват около вас  Hug

Скрит текст:
Честит празник на именниците! Да са живи и здрави!  bouquet
И аз вчера имах празник - пораснах  Mr. Green Почерпете се по този повод:
https://www.facebook.com/svetlana.paunovakojuharova/posts/10204152630490800
Калоян си проверява чорапа всяка сутрин, независимо дали е на училище, или не.
Скрит текст:
За оценките - има цяла страница шестици. По домашен бит и физическо няма оценки, но по рисуване и музика - има.
Добри, за родителите, които ти "предлагат" възпитателни методи нямам какво да кажа, освен, че ми е жал за децата им.
Лулу, бързо възстановяване на смелото момче  Hug

точно за това още не съм сложила чорапчетата.  Peace ще ги проверява всяка сутрин, а първи още не е дошъл  Peace

# 459
  • Варна
При нас има оценки по всичко - и ФВС, и музика, и домашен бит...
Според мен можеше поне ФВС да остане на зачита се, ама нейсе...
В петък са правили второ контролно по Околен свят, без предупреждение.

Коментирали сте съчиненията, правят, но само в час. За домашно остават поправките.

За дразнителите не ми се коментира. В нашия клас са 2 момчета. Нищо не се предприема (поне нищо ефективно, само слушаме колко пъти са викани родителите). Дотам, че едно от потърпевшите деца бе преместено в друг клас. Доколкото разбрах пътят по наказване/местене на такова дете е толкова сложен, че никой не се захваща. По-лесно е да се премести потърпевшият...

# 460
  • В светлината на слънцето
Честит имен ден на днешните именици. От здраве и късмет да не се отърват, и много да радват своите родители с добри дела и постижения! Морена, Мариета, Hug Както и всички останали с именици (простете, но днес пропуснах да си пия гинкото и изключих кой още празнува Embarassed).  Hug

Dive, много, много мило писмо.  Blush

Добри , разкажи как мина вашата род. среща ?!
Tired изчаквах друг да се включи...   Tired
[/quote]

Добри, за последен път ще го напиша - как очакваш да коментирам нещо, при условие, че не съм присъствала. Няколко страници по-рано го написах и ти дори ми отговори какво са обсъждали. Защо продължаваш да се заяждаш, не разбирам. newsm78  От описаното ми става ясно, че не е била приятна срещата. Надявам се да се намери решение, децата трябва да учат и растат в приятелска атмосфера. Peace

# 461
  • Sofia
Светле, честит празник! Здрава, щастлива и обичана бъди!  bouquet

Благодаря за вниманието и пожеланията, Dive, Светле! Hug
Честито на всички именници днес на Андреев ден!  Grinning
Почерпете се за моята именничка!  Hug

Календарът утре влиза в действие, няма как да бърка в джобчета и кутийки предварително. Simple Smile Ще видим как ще се получи с "кога" - сутрин ще трябва да ставаме по-рано, не го виждам много...  Thinking
Обаче ще бъдем с два - единият в дневната, а подаръка, който получи от братовчедите ще реди в нейната стая - накрая за Коледа ще се получи тази сценка със светеща елхичка. Simple Smile

Скрит текст:

# 462
 Confused

# 463
Моите деца си гледат календара сутрин.
Правили сме различни модели през годините.
Много сладурско беше влакчето с кибритени кутийки. Още го пазим някъде за спомен.
Сега сме с много красив календар на стената, с джобчета, в които слагаме листчета. На тях има написана закачка- къде се намира лакомството. Трябва да проявят съобразителност и логика, за да го намерят. Много ни е трудно вече измислянето на задачките.
Обикновено събота и неделя задачите са доста трудни. Едната препраща към другата и така 4-5 пъти докато намерят каквото трябва.
Утре сутринта започваме.
  bigdance2

# 464
  • София
Честит празник на всички.

Миналата година, календара го отваряхме вечер. Но миналата година, беше венец с малки книжки. Всяка вечер четеше по една книжка, а точно тогава се учеше да чете.

Съчинение са писали в училище. Беше много горд, че има цяла шестица. А после госпожата е направила "черешката на тортата", като е събрала най- добрите изречения от всички съчинения и е взела едно от неговите изречения. Поправката са я правил в клас и аз не съм го видяла.

На нас днес ни тръгна наопаки. Не се беше наспал, дойде разстроен в кухнята и отказа закуска. Проблемът се оказа времето. Една минута минавала за най- много пет секунди и времето не стига за всичко. Tired За това да намалим скоростта на въртене на земята, за да стане по- дълъг деня. Wink

И как ще стига времето. От петък имат ново помагало по български за в къщи, в което трябва да наваксат всичко изучено до сега. А то е доста и не виждам как до края на зимната ваканция ще смогнем и с това. Направо не можем да довършим забавните неща, като книжките за небостъргачите, да дочете страшните истории, да решава главоблъсканици, да  сглобим до края дракона и да рисува нови проекти. Много ми е криво, че вече влезна в матрицата.

И по негово желание го записах за Коледното състезание. Но сега си давам сметка, че и без него е на зор и няма да го карам да се подготвя.

Последна редакция: пн, 30 ное 2015, 12:26 от mmm_

Общи условия

Активация на акаунт