ВТОРИ клас - 3 тема

• 35 440
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
  • В светлината на слънцето
Знаех си... гинкото... Embarassed
Светле, честита да си! Жива, здрава, обичана и неприлично щастлива бъди! bouquet

В крайна сметка ще имаме твърдо календар.  Grinning Днес трябва да измисля задачите и от утре започваме. Моите са търпеливи. Отварят вечер, защото знаят, че следва нещо, което трябва да направят и съответно изисква време. Само през уикенда ги отварят сутрин, но задължително се изчакват да се събуди и другия, за да бъдат заедно.  Grinning

Вчера открихме коледния сезон с първото парти. People Santa То всъщност беше моя активност, но организаторите бяха помислили и за децата, и бяха осигурили забава и за тях. Второкласникът с индианско име "Зашитата уста" беше супер щастлив, а каката вдъхновено реши да купи няколко златни играчки за елхата от личните си "зъбнофеични" спестявания. Blush Вечерта пък Сашо се упражнява в писане на писмо до Дядо му Коледа - направи две чернови.  Crazy Традиционно първата задача от нашия календар е писане на писма, така че знаят какво ги очаква утре. Но той е решил да демонстрира и краснопис.  Grinning Милият, още го боли и трудно похапва, но геройски държи.

gerka, и при нас така - петък, събота и неделя са за времеотнемащи задачи. Grinning
mmm, сладък той... и аз искам 1 минута повече... Blush

# 466
Честит имен ден на всички празнуващи!

И ние имаме спешна нужда от ваканция, сдавам багажа вече. Само тази седмица имаме 2 репетиции + 2 концерта на хора, отделно плуване, пиано, снощи лего-роботика. И подготовка за мат.състезания. Плюс род.среща на каката, за капак, която съвпада с единия концерт.

# 467
  • Стара Загора
Здравейте момичета,
Това е контролната на моя син и съответно оценката

Да кажа, че лично за мен оценката по никакъв начин не отразява на 100% знанията, но все пак той се впечетлява.
При условие, че не е допуснал грешки / освен името си!!! / и е писал четливо / дори да не е красиво/ от там да му намали цяла единица.
Търся вашето мнение, защото аз съм пристрастна и не знам дали въобще да говоря с класната кои са тези правила за краснопис.
Доста намалих снимката, но ако не се вижда ще я кача в цял размер
Според госпожата от занималнята - това е лично отношение.

Последна редакция: пн, 30 ное 2015, 13:45 от dari stz

# 468
  • Варна
Дари, не се чете нищо от снимката Sad Това диктовка ли е или преразказ/съчинение?
Аз днес разбрах, че госпожата по АЕ щяла да им пише оценките в бележник/дневник чак от трети клас. Ама дали е разбрало правилно мойто коте... Rolling Eyes
Лулу, как е младежът? Минава ли раната?

# 469
  • София
dari stz, аз лично не я виждам. Но на миличкия петицата е за доста грешки. Вярно, две бяха правописните грешки - едно ьо беше сбъркано с йо и една главна буква не беше сложена. Другото е от невнимание (например прилятел или довиждан) и явно не беше взето предвид при оценяването.
Едно време, на нас в руското училище ни намаляваха до две единици при грозно писане. Критериите бяха ясни. Но ми се струва, че в наши дни е отживелица.

LUСY, вашата програма изобщо не мога да я коментирам. Аз се уморявам само, като чета какво сте правили. Wink

По английски първото контролно ще бъде тази седмица и тогава ще разбера.

# 470
  • Стара Загора
Опитах се да е в по-голям формат, но не става.
А иначе - това е контролна с 4 задачи и диктовка. Няма грешки. Освен, че е изписал грешно името си отгоре - вместо Александър е написал АлександАр.
И накрая е написала:
Задачите са изпълнени вярно, но
1. Грешно написано име
2. Неспазени правила за краснопис.

Писал е чисто, няма задраскано и всичко се чете идеално.
Но аз съм си пристрастна Joy

# 471
дари, и аз не виждам добре снимката. Някои учители наистина намаляват много оценките за краснопис. Може би вашата има такива изисквания. Thinking
Dive, по-добре е днес, но все още го наболява, че то беше доста рязането. Но пък е горд със себе си. Сега го е ударил на тема суета. Снощи ми заяви, че ще добави към коледните искания и шини за зъби, защото предните му леко стърчат и искал да бъдат красиви. Crazy

# 472
  • Варна
Олелеее, Лу! Да му се ненадяваш! Марти пък не ще и да чуе за шини! Само ме подпитва не са ли почнали да й се оправят сами зъбите, че тя си ги "прибирала с устната" Joy
Дари, не се вижда добре наистина, но ако това е критерият на учителката, мойта щерка щеше да е вечно с тройки, заради правилно написаните думи. За мен пък краснописът не е чак толкова важен, важно е да е ясно какво е написано. Понякога много избеснявам на подобни неща и в такъв момент на твое място бих подписала контролната работа с коментар: "Пропуснато е изискване за краснопис в условията на задачите!" Twisted Evil

# 473
  • София
Аз одобрявам да се намалява оценката за краснопис (не виждам снимата). Алекс пише ужасно, когато бърза и това много ме изнервя. Не прави грешки или рядко и съответно не я санкционират  ooooh!
Нямам идея как да поправя това. Донякъде го очаквах, като започнаха да пишат букви още в подготвителен (не знам имам ли основание).

По английски при нас пишат усмихнато личице в бележника. Вече минахме на втората страница и все 6-ци има Simple Smile Какво им оценяват толкова често - да се чуди човек.

lulumba, юначе е синът ти! И е хубаво, че се замисля. Алекс има разстояние между горните зъби и казаха, че трябва нещо да резнат с лазер, за да се коригира само евентуално  Confused
Иначе тя казва, че не иска шини и не я дразни - поне засега.

# 474
Не се вижда добре контролното, но за мен цяла единица надолу, е твърде сурово наказание, предвид
липсата му на грешки. Peace

П.П. Често ли си пише грешно името, по невнимание ли е ...?

# 475
  • София
Посоченият "метод" не е ефективен, така или иначе.
Преди две години в подготвителен имаше момченце, дето всеки ден правеше нещо (даже и тук май писах). Беше блъснал Алекс по стълбите, беше хвърлил раница върху лицето ѝ, докато играел с друго дете. Говорих един-два пъти с класната, с бабата, накрая и с бащата. Той му издърпа ухото и бях потресена. А детето беше добро по душа, просто палаво.
Накрая си говорих с него. Класната го сложи до Алекс, за да свикват и... това сработи. Той искал да се женят, защитаваше я. Умно и сладко хлапе се оказа.
Вече не е в класа, но Алекс все иска да им се обаждам и да се виждат. Не става често, само понякога.
Така че, права си, ако детето наистина не е лошо, ще намерят път вероятно.

budiko, нашите задачки са за следобяд. До обяд смила вълнението  Laughing

Хихихи, всичките тези неща, които описваш, са бре-пуберитетски израз на , хм, харесване, ама вече не точно като това в 3та група...  Wink

# 476
И моят е един краснописец... ooooh! Затова сега се и упражнява за писмото до Дядо Коледа. Не че нашата класна не държи на красивото изписване на буквите, но не и в такива крайности.

Ох, с шините ми е хем смешно, хем се радвам за желанието му. Той наистина ще има нужда да поноси малко шини за този проблем. Зъбите му започнаха да стърчат, тъй като дълго време от двете страни бе празно пространство - извади съседните, а мина почти година, докато пробият новите. Проблемът обаче не е сериозен и най-вероятно лесно ще се оправи, каза неговият зъболекар. Виж, кака му е друга работа. Тя има нужда не от шини, а от брекети заради един крив зъб, който само по този начин може да се оправи. Но дума не дава да се издума за такова нещо.  ooooh!

Кати, като каза харесване и се сетих за моя мъж и случка точно от втори клас.  Mr. Green Една от девойките в класа си го харесвала. За беля седяла точно зад него на чина. В едно от междучасията го халосала с чантата по главата и той буквално захапал чина. Та си носи счупения зъб още. Ъгълче от зъба е, затова не го оправили (макар, че свекито е зъболекар). Та любовта в тази възраст може да има и такива измерения.  hahaha

Последна редакция: пн, 30 ное 2015, 16:55 от lulumba

# 477
Ох, Дайв, как ме разсмя! Сетих се, че аз гонех едно момче, което харесвах точно 2-3 клас, с един стол да го затискам  Joy

# 478
  • Стара Загора
П.П. Често ли си пише грешно името, по невнимание ли е ...?

По принцип не го пише грешно.
Но това все пак не е задача от контролното.
Показах контролната на класната на щерка ми и тя ме посъветва да поговоря с учителката.
Но направо не ми се иска...Да не я настроя съвсем / ако е лично /
Друг случай с нея -  попълваме уверение - бланка на училището. В свободното място - пиша едно и също на Алекс и на сестра му / в едно училище учат/. Текста бе нещо от сорта " Учебната година за втори клас започва на 15.09.2015 и завършва на 30.05.2015", съответно за сестра му втората дата беше друга.
След ден ми се връща зачертано уверението - с червено - и с надпис, че това нещо се попълва от класния р-л. Тя беше написала, че ученикът посещава редовно занятия.
На щерка ми уверението с моя надпис - мина безпроблемно през директора и ми се върна подписано без забележки.
Още тогава щях да ходя да се разправям, ама не съм такъв човек...

# 479
Може би в такъв случай е по-добре да не се разправяш, защото наистина може да я настроиш срещу детето. Вероятно е такъв тип човек. А няма ли опция да преместиш детето в друг клас, ако това се повтори и потрети. Все пак те са във възраст, когато се впечатляват и подобно отношение може да им повлияе негативно на самочувствието и най-вече вярата в собствените възможности. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт