ВТОРИ клас - 3 тема

• 35 439
  • 752
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Аз бих поговорила с детето, хем да не се разстройва, хем да не се подрива авторитета на учителката.
Ще използвам случая да си поговорим, какво значи оценка, цена, критерий. Ще разширя разговора с цена на къща, цена на вода в пустинята и т.н. надълго и на широко, където ни отвее поривът на мислите.  И от там да стигне до извода, че хората имат различни критерии, когато оценяват, в зависимост от собствените им познания, опит, чувства и т.н. пак до където стигнем.
Изводът: Моята оценка, по моя критерий е, че си се справил отлично, но госпожата има други критерии.
Не бих влизала в конфронтация, за мен личната самооценка е важна. Цял живот ни оценяват за какво ли не и кой ли не. Човек трябва да се научи да се оценява сам, без да е прекалено строг към себе си или прекалено нехаен.
С други думи това е област, в която аз като родител да работя. Бъдещето ще покаже, какво съм успяла да направя.

# 481
dari, от всичко което написа досега, разбрах, че госпожата е педантичен човек. Няма смисъл да
говориш с нея, няма да се промени. И явно не е лично.

Иначе по ваша препоръка тук, реших да купя мицеларна вода на моята красавица, да си чисти
вечер лицето. Hug

# 482
  • София-Младост
Иначе по ваша препоръка тук, реших да купя мицеларна вода на моята красавица, да си чисти
вечер лицето. Hug
И да ограничава малко тестените и шоколадовите изделия (ако им е любител).

Моят пък днес има 4 по музика...не разбрах точно защо първо било 6, после станало 5 и накрая 4, но беше разочарован. Довечера ще разказва. По АЕ при нас им пишат оценки...макар, че изобщо не разчитам на езиковото обучение в училище. Ако иска език има курсове понатам и езикови гимназии.

И аз не виждам контролното, но явно г-жата е малко чешит.

# 483
  • Стара Загора
Аз бих поговорила с детето, хем да не се разстройва, хем да не се подрива авторитета на учителката.
Ще използвам случая да си поговорим, какво значи оценка, цена, критерий. Ще разширя разговора с цена на къща, цена на вода в пустинята и т.н. надълго и на широко, където ни отвее поривът на мислите.  И от там да стигне до извода, че хората имат различни критерии, когато оценяват, в зависимост от собствените им познания, опит, чувства и т.н. пак до където стигнем.
Изводът: Моята оценка, по моя критерий е, че си се справил отлично, но госпожата има други критерии.
Не бих влизала в конфронтация, за мен личната самооценка е важна. Цял живот ни оценяват за какво ли не и кой ли не. Човек трябва да се научи да се оценява сам, без да е прекалено строг към себе си или прекалено нехаен.
С други думи това е област, в която аз като родител да работя. Бъдещето ще покаже, какво съм успяла да направя.
Абсолютно съм съгласна с теб. Разсъждавам по доста сходен начин. Тази контролна е от миналия понеделник. Разписах я и я върнах. Вкъщи си поговорихме - похвалих го,че е работил без грешка и да наблегне на естетиката. Че нещо хубаво, ако е грозно поднесено губи част от стойността си и т.н. Не мисля да се конфронтирам. Просто исках да направя сверка колко грозно е написано за другите.
Но явно не успях да се справя с размера на снимката.

# 484
  • София
Абсолютно съм съгласна с теб. Разсъждавам по доста сходен начин. Тази контролна е от миналия понеделник. Разписах я и я върнах. Вкъщи си поговорихме - похвалих го,че е работил без грешка и да наблегне на естетиката. Че нещо хубаво, ако е грозно поднесено губи част от стойността си и т.н. Не мисля да се конфронтирам. Просто исках да направя сверка колко грозно е написано за другите.
Но явно не успях да се справя с размера на снимката.

Да, и аз бих използвала като стимул да се опита да промени краснописа. Обаче ако се случва често да занижават оценката и детето се изнерви или отврати от писане или учител, ще си говорим с госпожата  Peace

Хихихи, всичките тези неща, които описваш, са бре-пуберитетски израз на , хм, харесване, ама вече не точно като това в 3та група...  Wink

Simple Smile Разсмя ме. Има нещо такова по принцип, но в конкретния случай не беше насочена агресия към дъщеря ми точно, а просто невнимание и докато се ръчка, цели или бута с друго дете - в игра, не умишлено. И все пак опасно. От раницата имаше одрано на челото, а по стълбите той я бутнал, че бил зад нея, тя се бутнала в предното дете... Добре, че нямаше сериозно пострадали. Но непрекъснато и с другите деца имаше случки.

# 485
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ако държиш, можеш да качиш снимката тук http://ifotki.info/
копирай третия линк Peace
в темата ще е с малък размер, но ще може да се отвори с голям  Peace

Скрит текст:
аз не бих оспорвала оценки на госпожата  Blush ако днес кажа, че не е права за едно, утре той може да реши, че не е права и за второ и трето и че няма защо да я слуша  Blush

има и други начини да е спокоен и да не се чувства наранен, без да руша авторитета на госпожата

# 486
  • Стара Загора
ако държиш, можеш да качиш снимката тук http://ifotki.info/
копирай третия линк Peace
в темата ще е с малък размер, но ще може да се отвори с голям  Peace
Благодаря!

Скрит текст:
аз не бих оспорвала оценки на госпожата  Blush ако днес кажа, че не е права за едно, утре той може да реши, че не е права и за второ и трето и че няма защо да я слуша  Blush
има и други начини да е спокоен и да не се чувства наранен, без да руша авторитета на госпожата

Не оспорвам въобще оценките! Плюс това детето няма и представа за моите терзания. Исках и друго мнение - дали наистина е толкова грозно.  Аз съм бивш учител / преподавала съм на горен курс / и по никакъв начин не бих си позволила да руша авторитет на преподавател.

# 487
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Blush ако моят пишеше така щях да дам банкет  Peace

ooooh! вчера писа на бял лист, без редове и като гледам, пише по-красиво, отколкото на тетрадката с тесни и широки редове  ooooh!
не мога да си го обясня Thinking

# 488
  • Sofia
Дари, не е била "на кеф" госпожата, което избщо не е професионално...  Това ми е мнението.
Д. посещава школа по математика с учител от математическа гимназия, където математиката е на състезателно ниво, няма никакъв проблем с материала в училище , но въпреки това има няколко 5-ци по математика...заради недоглеждане, разсеяност и припряност по бързо да е готов Laughing
Ето още един чудесен пример как оценките не са обективни и, както каза някои по-напред зависят от моментното състояние на детето и не отрязяват същинските му способности. Добавям, че оценката за съжаление зависи и от моментното състояние на учителя.  За това и оценките са безмислени в този им вид, а често и вредни за толкова малки деца.

# 489
Дари, и на мен ми се вижда много прилично написано, така че не е толкова зле като краснопис. И цяла единица за сбъркано име, много ми се струва, че е взискателна вашата госпожа. То вярно, че името си първо научават да пишат, ама чак толкоз да е грешка, пък и вероятно от разсеяност ще да е. Моренка, честит имен ден на Гушкан и тук, както и на момчето на Мариета. Весел празник!
Ние също ще имаме родителска среща в четвъртък, ще видим как ще протече. Днес пак е имало инцидент с блъснато по стълбите дете от класа от друго, всеки ден се моля да не е моето.

# 490
  • ГОре на черешата...
Благодаря за поздравите, макар именния ден на Андриан да мина вече/празнува на Архангеловден/.
Избягвам да коментирам работата на колеги, но аз лично не си позволявам да отнемам единица от оценка само заради краснопис.

# 491
  • София
И на мен много ми хареса, как е написано. Много рядко се случва на моя да е близо до това.

# 492
  • В светлината на слънцето
Дари, и на мен ми се струва несправедливо. Това, ако е грозно... , не знам...  Thinking

# 493
  • София

Аз няма да се изказвам какво точно мисля за тази... дама и нейните качества на педагог... понеже вероятно ще се наложи да употребя думички, дето ги няма и в разширената версия на речника.  Mr. Green

И определено не бих се въздържала да кажа на детето точно какво мисля за учителя и неговата "компетентност". Е, минус някои от по-сочните изрази, идващи в главата ми...

Авторитетът на учителя не е нещо, което следва да се създава или пази от родителите - то е нещо, което учителят създава - или не създава - и пази или потъпква. И подобен метод на оценяване със сигурност не е действие в правилната насока в тази връзка...

# 494
Авторитетът на учителя не е нещо, което следва да се създава или пази от родителите - то е нещо, което учителят създава - или не създава - и пази или потъпква. И подобен метод на оценяване със сигурност не е действие в правилната насока в тази връзка...
Аз съм съгласна с това. Все едно учителят да гради моя авторитет като родител.

А и не виждам какво толкова има да променя по краснописа. Съвсем прилично пише. Дари, следващия път снимай с по-голяма резолюция, защото така въпреки че снимката е голяма, пак се размазва.
Госпожата явно или се заяжда, или е твърде дребнава.
Ако се случи пак, бих я питала какви са критериите за оценяване на диктовка, защото 0.25 се отнема за грешка.

Узи, нямам думи за рисунките с позите ooooh! Бях чела някакъв проект на ЕС за сексуалното образование и имаше много притеснителни неща вътре най-вече защото беше предвиден за ученици в малките класове. Не знам дали са го приели.

Общи условия

Активация на акаунт