ВТОРИ клас - 3 тема

• 35 418
  • 752
  •   1
Отговори
# 525
Благодаря ви, момичета  Hug
Просто се изумих как децата може да преживяват нещо скрито и ако родителят не е достатъчно наблюдателен или изпусне момента, си го таят в тях.
Узи, абсолютно си права за нашето поколение.

Дайв, честита животинка! Ние имаме две котета от края на това лято. Дадоха ни ги за вилата, но тъй като дойде учебната година и нямаше как да ходим често, ги взехме вкъщи. Бяха много мънички и в началото също трепереха. Ще свикне и твоето котаче.
Ако не сте гледали, прочети за храната. Аз не знаех, че котките са склонни към камъни в бъбреците.

Задачата с кебапчетата беше предизвикала голямо възмущение, но е измислена от доц.Кортезов и просто искал да е нещо забавно.

# 526
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Да ви е честита животинката, Dive! Ще свикне, милото, трябва му време. И аз карам моя мъж да си вземем котенце /никога не съм обичала котките  newsm78/, но той е твърдо против животно в къщи.
Макар и двамата да сме гледали кучета ...

Дъждец, детето ти е чувствително, като повечето момичета. Едва ли ще се промени скоро, може би когато попорасне, когато животът я попречупи, поне при мен тогава стана. Но това, което можеш да направиш дотогава, е да я изслушваш винаги, да й говориш, то ще си остане в съзнанието й. Hug

А аз исках да ви разсмея с една задача от един сборник със задачи, който купих на моето дете по математика. " Милен има 100 лв. Купил си дъвка за 80 лв. Колко лева му останали?" Mr. Green

от коя година е сборника?  Wink деноминацията беше 1999  Hug

дъждец, не знам защо съм пропуснала  поста ти Hug
Скрит текст:
пишеш, че нямало да разбереш, защото била весела и не казала нищо.
има такава нагласа в децата - едни не казват за да не са "изказвачи"  Rolling Eyes , други за да не разстройват родителите си, трети за да не бъдат наказани...
а трябва да казват, не само за да сме информирани, а и за да свалят товара.
говорим си всеки ден с малчо. обсъждаме случки, търсим решения заедно.
детето ти е чувствително и има нужда от подкрепата ти и от помощ да разбере и приеме нещата. няма да стане по-лесно, но е важно да знае, че си до нея и има подкрепата ти  Hug

# 527
  • Варна
Ох, Узи, много си права...
Скрит текст:
Аз не ходя на кино  (сестра ми ме заключваше в банята - имаше ключ, който може да се мести отвътре и отвън да се заключва, и ми гасеше лампата. Умирах от ужас и пищях, а накрая ме наказваха, че комшиите се оплаквали от мен  Rolling Eyes) Имам ужас от залите, като угасят осветлението и изпадам в оная паника... А майка ми казва "голяма работа". Навремето май беше така в много семейства - бяхме оставени сами да се справяме с чувствата и страховете си...
А за котето - бързи сме, да. Харесах я от пръв поглед и я грабнахме веднага. Какво ли прави сега самичка у дома малката душичка... Tired Изобщо не мога да се концентрирам да работя днес Sad
А и да допълня по повод това, че не си казват всичко. На Марти днес сутринта й дадох пари да се запише на състезанието на СБНУ. Обаче тя ме изненада: оказа се, че госпожата е съобщила, че ще събира пари, а нашето момиче е решило само, че няма да ходи и изобщо не мие казала, че ще има състезание... Нямахме много време да говорим, но тя ясно ми каза, че не иска повече да ходи по състезания. Разбрахме се да не я записвам за Коледното, но да иде на Салабашев, защото вече е обещала. Май до тук ще е "състезателната й кариера" Simple Smile)) Аз го очаквах, предвид това, че не е изобщо конкурентен тип, но се надявах да тренира... Здраве да е - ще се водя от нея, колкото и да не е по моя план...

Последна редакция: ср, 02 дек 2015, 10:47 от Dive

# 528
  • София
Харесах я от пръв поглед и я грабнахме веднага. Какво ли прави сега самичка у дома малката душичка... Tired
Спи, та се къса, споко.  Peace

Дъждец, когато имахме котка преди 15-тина години, бъбречните проблеми бяха от храната на гранули. Сега някаква нова мода ли има?

# 529
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Харесах я от пръв поглед и я грабнахме веднага. Какво ли прави сега самичка у дома малката душичка... Tired
Спи, та се къса, споко.  Peace

Дъждец, когато имахме котка преди 15-тина години, бъбречните проблеми бяха от храната на гранули. Сега някаква нова мода ли има?

в друга тема споменаваха "Шеба в пауч"  Laughing

# 530
Честито котенце на Дайв! Как реагира малката? Моята много би искала, ама тати не е ок.
На Лулу в календара и на мен ми останаха очите. Ама аз още от миналата година съм се кандидатирала да ме осиновява тя. Joy
Пък ние вчера случайно попаднахме на мероприятие с оркестър с музика по повод ретро-трамвая. Щял да бъде нещо като информационен център за туристи.
Ама на връщане от училище имаше група майки и татковци с деца, които май не бяха доразбрали и го чакаха като коледен.  Wink

# 531
Сборникът със задачата за "златната" дъвка(сигурно е позлатена, ама не са уточнили  Crazy), е от 2003  г.
А задачата с кебапчетата е забавна, поне така я видях аз. Wink

# 532
  • София
Като ви чета, се радвам, че съм отраснала в моето семейство.
Имала съм много страхове през годините, дори и сега, но винаги съм имала подкрепата на моите родители.

Иначе и милинкия, почва разказът: "Ще ти кажа нещо, но няма да се разстройваш нали ..." Все пак сме се разбрали, че в нашето семейство няма тайни. И не рева и не се ядосвам, за да ми казва каквото има.

# 533
  • В светлината на слънцето
Dive, честита котанка.  Heart Eyes Не се притеснявай, ще свикне. Трябва малко време, за да се стиковате взаимно.
Дъждец, милото детенце. Sad Чувствителна душица е тя.  Hug
Луси, програмата ви е уау. Crazy Но пък толкова ви се радвам на желанието да намирате време за всичко. Така трябва. Peace
Кати, много е хубава короната. Peace

Момичета, благодаря за хубавите думи за календара.  Hug

И да се похваля - вчера мина първият контролен преглед. Добрата новина е, че всичко е ОК. Още един ще има и после ще свалят конците. Докторът много го похвали. Grinning

# 534

Dive, цялото наше поколение е така (визирам родените между 1970 и 1980 г.).

И за съжаление сега това ни се отразява. Колкото и стабилни семейства да сме имали, никой не обръщаше внимание на детската душевност, важното беше да си здрав физически и отличник. За това толкова я недолюбвам тази страст за 6-ци. Дъждец , и моето дете е много чувствително, но не се разстройва от забележка в училище, хаха.
Dive честито ви бебе коте!

# 535
  • София-Младост
Не става въпрос само за страст за 6-ци...особено сега. Но в по-горните класове, когато дипломата им ще има някакво значение...а те като деца като са се опарили от неправилно отношение...
Пресен пример от онзи ден, час по музика, пише му г-жата 6, той обаче нещо си играе с момчето до него, тя им намалява оценката на 5. След това "едни деца говореха" (казва, че той-не) и тя намалява на 4. Съжалявам...да му напише 10 забележки за дисциплината, ако иска, обаче защо му намалява оценката по музика?! За мен това не е педагогически правилно.

# 536
  • ГОре на черешата...
Лу, браво на юнака, адмирации за украсата Peace!
Диве, честито ви коте, много да се гушкате Hug.
Следобед бяхме на зъболекар - уж профилактичен преглед, а такъвмогромен кариес цъфна на 6-ти постоянен, че свят да ти се извие. На всичкото отгоре - пулпит Tired. Държа се геройски момчето, само едни едри сълзи и стонове издаваше, но много го боля, вече вкъщи като се прибрахме ревна с глас и един час докато подейства хексалгина място не можа да си намери. Че и домашни писа в това време...сега ще падне едно слагане и сменяне на арсен, чак до Коледа сигурно ooooh!...

# 537
  • Пловдив
mari_eta на постоянния зъб ли има пулпит Rolling Eyes?Моя син тази година имаше 2 самоумъртвени зъба,но бяха от временните .

# 538
  • ГОре на черешата...
Да, жалко...

# 539
Съжалявам...да му напише 10 забележки за дисциплината, ако иска, обаче защо му намалява оценката по музика?! За мен това не е педагогически правилно.
Напълно си права и те подкрепям, но за жалост и при нас май така правят..
Абе с тия оценки си е голяма глупост, особено по някои предмети. Днес са ревали половината момичета от класа, защото госпожата по физическо написала тройки на скок дължина, понеже не могли да скочат много. Понеже го карат по азбучен ред, до моята не са стигнали и сега до понеделник треска я тресе дали ще скочи 1,50м. и иска да тренираме.  ooooh!
Мариета, дано се оправи по-леко зъбчето.

Общи условия

Активация на акаунт