ВТОРИ клас - 3 тема

• 35 416
  • 752
  •   1
Отговори
# 540
  • В светлината на слънцето
Ох, Мариетка, много гадно. Confused Милият Анди...  Hug И Сашо има пломби на постоянните зъби. Confused

# 541
  • Sofia
Наитсина жалко за зъбчето, Мариета. Дано без много болка върви лекуването.  Hug
На Гушкан единствената миниатюрната пломба, колкото главичка на карфица, но дълбоко (на времен зъб) беше така направена, че се умъртви сам.  ooooh!  Twisted Evil Twisted Evil
Мире, аз бих говорила на детето, за "оценките" по физическо, рисуване, музика изобщо... Моята знае де.
Отношението на тази учителка ми е анлогично на това да обиждаш някого за физическия му недъг.

# 542
  • София

Много гадно това със зъбките, горкото дете - защо не му сложиха упойка? Аз като знам как и през упойка в много случаи ме боли - че и през няколко...

Дейв, честито коте, много да си играете - и много бели да не прави.

# 543
  • ГОре на черешата...
Вече е добре, отпусна го, дано спи спокойно Praynig.
Кати, сега зъбът е само отворен, с арсен. Болката дойде от отварянето и навлизането на въздух, както и от самия арсен, не от работата с машината.
За съжаление, състоянието на зъбите е наследствено, а по бащина линия положението никак не е розово - баща му също прави директни пулпити и броят на умъртвените му зъби главоломно расте ooooh!. Апропо, той от миналата седмица прави поредния...за щастие поне Калоян се е метнал на мен с един-два съвсем обикновени кариеса/моите са огромни амалгами, които нося от 7-годишна та до ден днешен/.

# 544
  • Перник
mari_eta, дано да не го боли повече адашчето. Моят Калоян по отношение на зъбите прилича на мен - няма проблем с ходенето на зъболекар, не го е страх, не вика на стола, но зъбите му нямат умъртвяване - по 3 пъти се слага арсен  ooooh!
Dive, честит ви домашен любимец! Ще свикне, не се тревожи, ще спре да трепери и ще стане господарката на дома  Grinning Подготви се днес като се прибереш да си намериш къщата не така, както си я оставила  Wink
Момичета, прави сте за нашето поколение - не получавахме кой знае колко внимание. Ние даваме много повече на децата си, а в същото време се чувстваме виновни, че не прекарваме достатъчно време с тях  Thinking

# 545
Здравейте!
mari_eta, дано това зъбче е единичен случай.  Peace И Матей е наследил зъбите на баща си (за съжаление) и вече има два умъртвени (от временните) зъба. А моето положение е като твоето - дано поне малката е взела моите зъби.  Praynig
Dive, честит домашен любимец!  Hug  Моя син ни врънка за куче и мен успя да ме убеди - сега остава да убедим и тати и скоро да се похвалим и ние с домашен любимец.  Peace

# 546
  • Варна
Добро утро Simple Smile
Да дам отчет за котенцето - намерихме я точно там, където я оставихме сутринта - на стола на мъжа ми в трапезарията... Tired Струва ми се, че си се е поразходила, защото имаше едни следички от ноктенца по дивана Wink, но не беше яла и пила водичка. Тази нощ обаче плака повече от предната, кри се из банята, не пожела да легне на мекичко и топличко, а зъзна на плочките. По едно време чухме шум от ровене - ползвала си е тоалетната. Сутринта малко гранулки липсваха... Дано посвикне, че започвам да се тревожа от това, че не се храни и не пие вода. Rolling Eyes Мартина постоянно иска да я мачкоти, а то милото животинче само като я види и свива ушите пораженчески. Тя се дразни и сърди, казва, че това е котката на баща й... Драма Crazy
Мариета, стискам палци да е взел и от твоя ген младежът и да няма повече такива проблеми с постоянните зъби...
Лулу, браво на малкия герой!
За оценките по физическо - ами ако ще и на поправка да ме пратят - аз 1.50м не мога да скоча от място! Това са абсурдни нормативи за деца на тази възраст и с този ръст! Как да скочиш повече от собствеения си ръст, от място, без да си бил специално трениран и обучен?! Да не говорим, че някои деца (особено момичета) се страхуват да не паднат и да не си изцапат/скъсат дрехите при такива активности. При нас ходят с анцузи, когато имат ФВС и играят на двора...

# 547
Дайв, ако знаеш моята как мачка нашите котки.. ужас! Все й се карам, че ще им направи нещо. Едната много търпи, но другата вече я одраска 2 пъти.

Узи, сега нашата ветеринарка казва точно обратното. Не било хубаво да ядат паучове, зърнени, хляб, млечни, а само качествени гранули на не знам кои си марки, защото те съдържали всички необходии витамини и минерали. Както и сварено пилешко без подправки и сол Crazy

Абе с тия оценки си е голяма глупост, особено по някои предмети. Днес са ревали половината момичета от класа, защото госпожата по физическо написала тройки на скок дължина, понеже не могли да скочат много.
Аз затова казвам, че трябва да се върне зачотът по тези предмети. Не всички имат еднакви физически данни. Така само карат децата в по-големите класове да си уреждат бележки за освобождаване по физическо.
Да не говорим, че сега все още физически се усеща разликата дали детето е родено началото или края на годината.

Ала бала
, дипломата в 7ми клас цялата ли влиза в бала за кандидатстване за гимназия? Всъщност само 7ми клас ли влиза или няколко класа надолу?

Солей
, дано и ние успеем да я докараме до там да не се разстройва от забележки на учители.
Засега поне от оценки не се стряска.

# 548
  • София
Аз много се нервирам на липсата на ред или по- точно липсата на ред според моите разбирания в училище. Но явно по други критерии, като учене и оценки, нещата са такива каквито считам за правилни.
Например на скок дължина, който не е за отличен, не са му писали оценка. Аналогично по музика.
По български, ако работата е за двойка или тройка, също не се пише оценка. Имат достатъчно песни, нормативи, тестове за да има оценки. Така че да не е прекалено стресиращо за децата, след като така или иначе трябва да им се пишат оценки още от сега.
Даже силно ми направи впечатление коментара на класната, че не вярва в двойките и тройките.

Ние вчера ходихме за подарък за Коледа. Така, че малчо е уреден. С останалите не ми се занимава.

# 549
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
според мен са малко... незрели за оценка.
на слаба оценка по-чувствителните ще се разстроят, някои деца могат съвсем да загубят увереност в силите си, изобщо не се знае кое дете как ще реагира.
в тази връзка ми харесва отношението на госпожата - пише добрите оценки и разговаря с родителите на тези, които не са се справили добре.
така родителя знае на кое да обърне повече внимание и с какво да  помага, без децата да са наранени.

и отношението на родителя има значение  Peace

# 550
  • Варна
При нас само на първите контролни тази година (едно по математика и едно по БЕ) класната каза, че няма да пише оценките, които са различни от 6. След това всичко си е нанасяла. Нямам спомен да има оценка по ФВС, обаче... По ИИ, музика и ДБТ има, но по физическо не съм виждала сякаш (може да греша). За мен е по-важно да има ясни критерии, и то такива, които са съобразени с възможностите на децата. По тези предмети е достатъчно да се покаже старание - не всички имат данни за шампиони или велики художници. Щом детето е с екип, старае се да изпълнява показаното от учителя, дава всичко от себе си, тогава - 6. Ако седи отстрани със скръстени ръце и отказва даже да се пробва да скочи или да пробяга нужната дистанция, тогава си залсужава двойката. Така мисля аз - на този етап самите постижения не са толкова важни, важно е да се стимулира трудолюбието и постоянството.

# 551
  • София-Младост
Ала бала[/b], дипломата в 7ми клас цялата ли влиза в бала за кандидатстване за гимназия? Всъщност само 7ми клас ли влиза или няколко класа надолу?

Не, балообразуващи са  математика и БЕЛ + оценките от матурите. Вече едно се удвоява, утроява..в зависимост от гимназията.

Нашата г-жа е бременна...и от април ще са с нова..коя още не се знае, предусещам драма, каквато миналата година имаше, когато напусна тази от занималнята...И направо съм в стрес и потрес от мислене, дали да не го преместя в 81 СОУ...

# 552
Цитат
...И направо съм в стрес и потрес от мислене, дали да не го преместя в 81 СОУ...

А раздялата с децата,няма ли да го стресне още повече ,ако смените училището?
  Устички и зъбки да преминават,Лу и Мариета!!! Wink

Dive,до дни ще се адаптира Зара!Ще ни я покажеш ли на снимка?
  Моренка,как се получи вчера клипчето на Гушкан? Аз направих на Беа ,оттук  https://www.portablenorthpole.com/en/  и много му се радваше!Става лесно и бързо. Grinning

# 553
  • София-Младост
Не знам Roo Roo, категорично ако има местене ще се говори с него. Ще му обясним плюсове и минуси...една едничка надежда имам да им се "падне" читав преподавател. Няма да го мисля сега, ще изчакам март-април да видя накъде отиват нещата. Но като гледам директорката не храня особено големи надежди.  Embarassed

# 554
  • Пловдив
На нашата родителска среща госпожата говори основно за дисциплината ,поведението на децата.При момичетата забелязвали симптоми на ранен пубертет.Заформяли се групички,едни потискали други,и други примери казваше.Няколко пъти се обръщаше към родителите-да говорят повече с децата си,да им обясняват,да се опитат да ги предразположат да споделят.Но според мен има родители които не им дреме,то си личи .
Една майка вика"еми като не можем да ги накараме да споделят".И аз викам "ами децата понякога не споделят защото ги е страх от реакцията на родителите".
Класната викаше,че в трети клас такива неща чува да говорят децата.Намекна на родителите че децата гледат какво ли не на телефоните.Намеква им -уж да се сетят .То и директно да им го каже -пак няма да вземат мерки.Защото каза че сега е времето,изтървем ли ги ...........Тя още миналата година им казваше да се занимават повече се децата,по-малко телефони,компютри.
На род.среща забелязах примерно няколко родителя,които нямаха представа къде стои детето им ,обикаляха и търсеха ,защото на чиновете бяха наредени едни контролни и бележниците на децата,като върху всеки бележник пише и номера на детето.Но те дори по номера не го знаеха,а отваряха да търсят името..........

Моя син вчера 2-ма от 3ти клас го блъскат на коридора.Той си е вървял спокойно,а  те се биели и тичали.Със сила  си удря гърба в стената.Не можал да си вземе въздух известно време и се изплашил  доста от това.После като говорел запецвал от уплаха.Сестрата уж го прегледала,напръскала му с нещо гърба.Не ми са се обадили-по обед е станало,ходили на стола,писал домашните на занималнята.Госпожата на занималнята беше страшно притеснена,изпрати ме следобеда повтаряйки да го следя и питам постоянно как е.
Снощи го болеше като се навежда,като се върти,като подскочи или се позатича -го болеше някъде вътре,викаше черния дроб.От удара се е натъртило ли,не  искам да си мисля по-лоши неща,ще го заведа следобед при педиатъра да му опипа корема.
Тази сутрин госпожата ми звъни да пита как е (тя тези дни замества класната и им преподава цял ден).Като видяла че не е на училище и пак се притеснила.
Не са го блъснали нарочно.Но  затова му казах ,че едно от правилата в училище е да не се тича по коридорите.Ходили при директора след инцидента.
Той ми вика "мамо почти всички ме знаят вече".Викам- да стана известен ,ама с какво,като пострада.

Последна редакция: чт, 03 дек 2015, 12:18 от budiko

Общи условия

Активация на акаунт