ВТОРИ клас - 3 тема

• 35 344
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
  • София

Бяхме на Лелята на Чарли - миналата година поради редица обстоятелства на нищо не сме ходили, а и тази чак сега открихме сезона, но пък много му хареса - направо толкова се е смял през цялото време... И на мен ми хареса как са направили новата постановка (а аз рядко харесвам каквито и да било промени в постановките), много елегантна препратка към периода с екрана с нямото кино...

# 586
  И от мен честито на рожденичето на Dive!!!                           Приятни почивни дни на всички!         Тук децата чакат с голямо нетърпение Сейнт Николаус,на 6.12.Много дядовци,много нещо...Доколкото разбрах добрият старец  слага в ботушките лакомства...Та и за него се готвим!😊

# 587
  • София
И монети. По възможност златни...  Mr. Green

# 588
  Кати,добре си ти с дядо Мраз!!!  Grinning

# 589
  • София

Хихини - да, и върви само в един екземпляр...  Flutter

# 590
  • В светлината на слънцето

Хихини - да, и върви само в един екземпляр...  Flutter

Един, ама със Снежанка.  Mr. Green

# 591
  • София

Е, да, ама заедно носят само 1 подарък...  Mr. Green

# 592
Честита рожденничка, Dive! Много да е здрава, щастлива и успешна!
Аз ежедневно проверявам тетрадките, домашните, коментирам, напътствам...Миналата седмица имахме РС, на която имаше родители, които не бяха виждали никога домашни и самостоятелни работи, но пък имаха безброй претенции.
Днес Д. ходи на "Иван Салабашев", но се оказа, че излишно съм обяснявала, че задачите се четат по 4-5 пъти преди да започнат да се решават Wink Надявам се на Коледното да е по-задълбочен, защото има много знания и бързо хваща логиката, но това бързане ....

# 593
  • София

Врячо излезе преди 11. Въпреки всичките ми инструкции да стои до края и да се забавлява по някакъв начин... Резултатът: 3 грешки, които тотално е можел да забележи! В смисъл - глупави, технически - ами, просто непроверени.  (е, и една от принципно "падане в клопката" - но това не се брои за грешка от нетърпение). Абе, по-добре от друг път (в смисъл - проверил е веднъж, докато е нанасял, и е хванал част от блейковщините), но далеч не и внимателност...

Как пък едното нещо, което аз възприех от 1вия път (и единствен, на кандидат-студентския си изпит), и баща му също - инструкцията "не излизай по-рано. нещо може да те осени" не мога да му влея. Каквото и да е друго, но не и това просто правило...  Rolling Eyes Rolling Eyes

# 594
  • Бургас
Кати дишай дълбоко Simple Smile
Аз за себе си реших, че състезанията по математика за мен са на принципа: до 4-ти клас да се научи на основните принципи и методи за решения, да се опита да остава до края, да решава задачите, които може, но прескача, защото са с дълго решение.
Сега сме на принципа - ходи на което му е интересно. За Коледното отказа - щял да ходи на рожден ден Simple Smile
Оставете децата да се забавляват - втори клас са, имат нужда от детство  Hug

# 595
  • В светлината на слънцето
Честит имен ден на всички днешни именици - малки и големи! Да растат под щастлива звезда и да сбъдват мечтите си, дори най-смелите! Весел да е празникът ви днес!  ura ura ura

Чести рожден ден (вчерашен) на Lucy! Бъди щастлива и много обичана, и не губи устрема никога! bouquet

# 596
  • София
Честито на имениците и банкерите! bouquet Честит рожден ден и на Lucy!  bouquet

Малка почерпка и за моя именик:
Скрит текст:

Днес е превъзбуден, стана в 6:30 и чака с нетърпение партито.  Crazy

# 597
Момичета, тотално ви изпуснах, но сега влизам за бърза справка. Пишем домашното по математика - разни текстови задачи. Въпросът ми е как записвате съкратено условието , търси се и решението на задачите? Разправяме се сега, моят син твърди, че госпожата им е казала да съкращават на първа буква, но така тотално няма смисъл, освен това твърди, че му казали, да съкращават на гласна, което е пълен абсурд. Та как записвате вие текстови задачи, че сега се има тръшкане и рев?

# 598
Ето така записват при нас:
Дадено:
Петър-54лв,
бр.-с 5 лв по-малко,
куп. топка за 20лв,
2 кн. по 6лв всяка

Търси се?
? лв са им ост.?

Преписах го от тетрадката й. Бр. сигурно е брат. Търси се записват  в колонка до даденото, но тук нямаше как да го направя.

Ние вчера закъсняхме. Пред училище нямаше жив човек, а обикновено по състезания се събират групички родители. Изпуснала е инструкциите и нито знаехме колко продължава състезанието, нито нищо. Несериозна работа, но нямахме никакво време след училище да се занимаваме. Поне разбрах, че на забавната математика в училище са решавали малко задачи и се надявам да не се "изложи" прекалено. Излязоха доста деца преди 11.30. Моята по принцип стои до край. Не можах да разбера защо е решила да излиза. Май групово са тръгнали. Не е проверявала.
На коледното няма да я пращам. Миналата година беше ад 119 и ще й го спестя. Най-много ми харесва, когато състезанията се организират в нашето училище. Навсякъде другаде е някаква лудница.
Не изнесоха листи и не знам още какво е сбъркала.

# 599
Много благодаря, и аз това обяснявам и се ядосвам на обясненото в училище, ако изобщо действително е обяснено така, но гледайки записа в тетрадката явно е, за съжаление  Rolling Eyes Ето например записа на една задача:

18 -  к.е.р.
28 - д.к.
32 - к.с.
? п.д. (тук има знам за по-голямо) н.п.

Ядосах се, като видях това, а ето и самата задача:
Стопанин посади на един ред 18 корена домати, а на друг - 28 корена. Останали за садене 32 корена. С колко посадените домати са повече от непосадените?

Общи условия

Активация на акаунт