ВТОРИ клас - 3 тема

• 35 341
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
Ами аз не разбирам дори с пълното условие откъде идват всички съкратени букви в краткото условие.
Не ми се струва правилно. Особено да съкращава на гласна. Нали после ще тръгнат да учат правилата за съкращение. Обаче не знам как да му обясниш и да не се ядосва, че има разлика между това, което казваш ти, и госпожата. Знам, че на тази възраст думата на госпожата се приема от децата за закон.

# 601
  • София
Момичета, тотално ви изпуснах, но сега влизам за бърза справка. Пишем домашното по математика - разни текстови задачи. Въпросът ми е как записвате съкратено условието , търси се и решението на задачите? Разправяме се сега, моят син твърди, че госпожата им е казала да съкращават на първа буква, но така тотално няма смисъл, освен това твърди, че му казали, да съкращават на гласна, което е пълен абсурд. Та как записвате вие текстови задачи, че сега се има тръшкане и рев?

Никак. Изобщо не мога да се преборя да се пише съкратено условието...  Mr. Green Просто не мога!
И когато случайно напише нещо не мога да кажа кое как е съкратено, понеже просто никой не би могъл да арзбере какво пише... Mr. Green

# 602
Много ви благодаря момичета!  Hug
Скрит текст:

sise_to, честит ти именик! Да е жив и здрав!  bouquet

Честито на всички, които празнуват днес!

При нас празник след празник, преди 4 дни баща ми имаше юбилей, вчера празнувахме общо, нито ми беше до състезания, нито до нищо. Моите ходиха, малкият уж всичко си е решил, ще видим. Стоя си до края, аз му казах да си провери няколко пъти задачите.

Концертите минаха, остана само коледното тържество в училище. Вече замирисва на ваканция!

# 603

18 -  к.е.р.
28 - д.к.
32 - к.с.
? п.д. (тук има знам за по-голямо) н.п.

Моля? Що за щуротии...

# 604

Врячо излезе преди 11. Въпреки всичките ми инструкции да стои до края и да се забавлява по някакъв начин...
Същата работа.  ooooh! И с грешките - а си бил проверил веднъж.  Crazy Ама, видиш ли, имало цели три деца, които си били тръгнали преди него и той да не изостане от другите поне.  Rolling Eyes
Тетрадките преглеждам всяка вечер и ми обяснява какво са взели в час.  Peace
Вече не знам на кой чин е - като има болни деца и започва едно въртене...  Thinking Те сами си се въртят (с разрешение от класната) - да не са сами, не че тя ги мести.  Peace
И накрая, но не по важност - честит празник на всички именици.  bouquet

# 605
  • София
Честито на всички именници от вчера.
И честит рожден ден на Lucy.

За мен съкратеното условие трябва да е записано така, че детето да си го разбира. Виж решението трябва да е написано така, че всеки проверяващ да може да го разбере. Wink

Сутринта пак си мислех, за това до колко е важно да знаеш кой номер ти е детето и да му проверяваш домашните. Прочетох после и в други теми е коментирано написаното от нас тук. Колкото повече размишлявах, а после прочетох още веднаж мненията, ами не считам, че проверката на домашни (не че не го правя) и знаенето къде седи детето са критерий за заинтересованост на родителя.

Та по този повод, малчо в сряда ми каза, че в петък ще му трябва филия хляб и  т.н. за сандвич по домашен бит. Естествено до петък никой не помни и той отива неподготвен. Може и да съм безотговорна според нечии критерии, но не считам за мое задължение да помня. Детето се е справило, като е предложило да донесе елхата, да я сглоби и да я украси, докато другите правят сандвичи. Мисля, че се справил отлично със ситуацията.

И да върна темата още назад, понеже обещах, като мине контролното по английски да напиша и за него. Критериите са обичайните над 60% - тройка, над 90% отличен. Като за начало, се дава възможност дечицата, които не са изкарали да направят контролното още веднъж и тогава да се оценят.

# 606
  • София
mmm, всеки родител си знае детето и според него преценява кое има смисъл да пита. Щом си сигурна, че се справя, не е важно само по себе си.
Проблемът е, че поне при дъщеря ми май не достига в час времето за обясняване и упржнение и се опасявам да не пропусне нещо основно.
Всяка вечер проверяваме заедно - първо по учебника докъде са - питам по теорията дали всичко е ясно. Проверявам какво са писали в час (понякога я хващам, че е преписвала от дъската и са пълни глупости, може и заради нейно недоглеждане). Съответно обяснявам нужното. Накрая проверявам домашните и ако остане време, решаваме други задачи, четем или пишем английски думи.
Засега успявам и се надявам да изградя стабилен модел на работа за времето, когато ще се справя сама. Тя по принцип сама се готви през деня. Ако има съмнения за нещо, мо го приготвя на чернова за проверка и после преписва. Инструктирана е да си чете един урок напред от читанката и по английски.
От любопитство питах кой номер е и къде седи  Simple Smile

Състезанията даже не ги проверявам какви и кога са, обаче скоро ѝ дадох задачките, дето беше снимала Lucy и взе, че ги реши. Каза ми да я оставя да помисли и напълно ме изненада, защото в училище не решават още такива.

Единствено за краснопис не правим нищо и се опасявам, че положението е доста изпуснато ooooh!

# 607
  • sf
Незнайно как съм изпуснала цялата тема, връщам се да чета Simple Smile

# 608
Донсита, и да не успееш да прочетеш, по-хубаво ни разкажи как е твоя сладур. Голям съм му фен на изказванията и изобретателността.
Скрит текст:
В тази връзка моята щерка ми разказа как две момчета от класа им явно са в конфликт и се клепат едно друго пред госпожата, но и пред родителите. Та според нея едното разказвало, че си направило от листче кръг в синьо и си го залепил на коляното, като казах, че Х го е ритнал. Ама противника Х по-изобретателен, той си бил нарисувал синка на крака с фулмастер, която разтрил, та била по-достоверна. Ама те се и биели, та не разбрах какъв е смисъла от рисуваните синки.
Симантро, браво на сладурката ти за задачите. Откъм краснопис и моята е зле, особено като пише на широки редове, ама толкова е нечетливо и грозно...  ooooh!
Но пък да си похваля чавето, че е сред финалистите в конкурса за проект за играчка на Икея и то не от гласуване, а е избрана рисунката й от журито, едно розово коте-пиано.

Последна редакция: пн, 07 дек 2015, 19:15 от MianaNia

# 609
  • София
MianaNia, браво на щерката, талантлива си е и оценена по достойнство.  Hug Това рисунката на коткопианото ли беше?  newsm78

# 610
  И аз много харесах задачките,които Lucy ,снима от домашно на Оги.Не бях попадала на такива.Доста трудни за нас,но ги обясних и Беа ги разбра. Grinning

# 611
Симантро, какъв е смисълът да чете уроците напред?
Ммм, супер се е справило детето със ситуацията. А от постовете ти съм останала с впечатление, че винаги постъпваш емоционално интелигентно спрямо детето. Според мен друго се има предвид, като се казва, че някои родители хич не се интересуват какви ги вършат децата им. То е ясно, че заинтересованите няма да гледат едни и същи неща, защото децата са различни и имат трудности в различни области.
Аз за номерата даже бях забравила, че ги имаше по наше време. Днес питах моята кой номер е, но не знаеше Crazy
При тях имало номера само за дежурните, но те са винаги по двама и тя се ориентирала по партньора си кога са дежурни Simple Smile

А в кои теми са ни обсъждали?

Мира, браво на щерката!

# 612
  • София

В темата на Босоногата.

# 613

В темата на Босоногата.

Кой какво е обсъждал?

Ние едвам се прибрахме от плуване, беше фраш коли, полиция и линейки покрай Парадайз, някаква престрелка е имало.

Последна редакция: вт, 08 дек 2015, 08:35 от Анонимен

# 614
Ето това обсъждах лично аз :

"Донякъде те разбирам защо мислиш така, защото и аз като родител все сравнявам и мисля как бяхме по натоварени в у-ще, колко повече се изискваше от нас, какви домашни с часове пишехме и учехме след у-ще и донякъде с каквото си свикнал си го търсиш. Но не стана точно така.

Сравняваме образ. системи и за мен като родител, а не като обучаващ се, тези две системи- английската и канадската са ми по-привлекателни, лесни и достъпни. И детето ни се чувства добре,а за мне това не е маловажно.

Пиша и в темата за втори клас по-активно и там споделят майки как родители на род. среща в Б-я дори не знаят къде стоят децата им ,кой номер са,не отварят домашните през седмицата и какво учат децата им. Нвсякъде ги има такива родители, но превес имат другите и именно такава среда ме устройва мен като родител.

И там писах и тук, че това може да се случи и тук ,но поне ни се дава възможност да сме активни участници във всичко, а не само наблюдатели и пак има родители, които си ходят само на работа и нито участват , нито имат желание за това навсякъде. "

Общи условия

Активация на акаунт