ВТОРИ клас - 3 тема

• 35 329
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
Миналогодишният коледен училищен концерт беше с благотворителен характер, където децата продаваха на родители и гости ръчно направени картички и подобни. Сумата, която събрахме беше стартова за кампанията "Дари учебник! Знанието няма цена!". Тази година ще продължим със същата кауза, а репетициите за концерта са в силата си. Класът на сина ми записаха радиотеатър, днес ще го слушат по радиото ... Коледният дух е на лице Grinning В тази връзка благотворителността е с пожелателен характер, никой не може да ни задължи.

# 676
  • София
И аз съм нуждаеща се от нов аймак, към коя организация да се обърна? Wink

Аз айпад про си харесах...  Blush Да ми заделите един.

Ей, и мен ме хвана яд. Twisted Evil Много са нахални, свикнали всичко наготово да получават. Twisted Evil

Не са нахални. Не е луд който изяжда баницата. А такива като този директор, изобретил списъка, са виновни. Когато бананите просто падат от дърветата... какъв стимул имашп да мръднеш?
Не мисля, че им прави добро.

# 677
Контеса, а какъв е този скъп Майнкрафт? Лего Майнкрафт ли?
Синът ми играе на Майнкрафт на таблета, но не помня да е била скъпа игра, а под 10 долара.

Последна редакция: ср, 09 дек 2015, 11:45 от Анонимен

# 678
  • Перник
Поизпуснах ви напоследък.
Не можах и да прочета оригиналния пост на Контес, но по коментарите се сетих за какво става въпрос. Не звучи много "коледно" и "благотворително"  Thinking И аз имам списък с желания, да ги изпращам ли?  Mr. Green
Покрай пустия майнкрафт (освен, че играе, Калоян гледа и някакви клипове на други играчи, с които аз не съм много съгласна) понапреднахме с английския - научава разни нови думички, че дори и аз покрай него  Embarassed
Тази година няма да има коледно тържество в училище, а само театър. Миналата година беше симпатично - песнички, стихчета, поканиха родителите, после имаше почерпка за децата - обща в стола и по класните стаи, а сега ще имат само театър и родителите не са поканени.  Confused
Обаче имат оферта за зелено училище - 5 дни "и 5 екскурзии" за 180 лв. Калоян първо заяви, че е скъпо и не иска да ходи, но после си промени мнението и няма търпение до 1.06.2016...
Писмото до дядо Коледа написа снощи. В чантата ми е, но още не съм го прочела...

# 679
  • В светлината на слънцето
Платеният Майнкрафт не е скъп - май 12 лева или нещо такова, не помня точно. Друг е въпроса, че има безплатни версии, които никак не са лоши. Моите (каката и тя се зарази покрай него) играят точно безплатната. Играта наистина е креативна (за мен е грозна като дизайн, но и никой не ме пита). Сега са си поръчали към другите желания и платената версия, която е по-добра наистина.
В случая не е проблема в Майнкрафта при Контеса, а в изначалния списък, наложен от директора. Кати е права, че това учи именно на леност и мързел, даже и хитруване. Съгласна съм да се купят обувки (просто пример), но нека не са непременно обувки Маноло Бланик (пак случаен пример). Защото изричното изискване да бъдат второто, а не такива, от които действително имат нужда, не е вече благотворителност, а криворазбрана демонстрация на хуманност.  Naughty

# 680
В нашият коледен списък също присъства Майнкрафт, но е приложение за таблет и 12-13лв.
Виждала съм Майнкрафт игри за по 100$ и пъзели за 100-150лв. Книгите също са скъпи.

# 681
Да, приложението за таблет имах предвид.  Peace Иначе легото Майнкрафт го видяхме, то е скъпо, но пък моят категорично не го хареса и каза, че не било толкова идейно като играта.

# 682
  • София-Младост
Аз да споделя и да попитам...наказват ли ги по някакъв начин при вас децата, затова че някой говори в час примерно.
През ден моят пише 20-40-60 изречения от сорта Обещавам да уважавам и почитам възрастните, Обещавам да уважавам съучениците и преподавателите...от този сорт, цитирам по памет.
Вчера в час по четене г-жата разказва приказката Котаракът в чизми. Детето, седящо до синът ми го пита дали това е оригиналната приказка...моят казва-да и г-жата го наказва да напише 40 пъти едно не особено късо изречение. След това незнам си кои момчета говорели тя наказва целия клас (без едно момиче!) да напишат още 20 изречения.
Преди малко ми се обади Наско...няколко момчета си качвали краката по чиновете, тази от занималнята ги наказала да пишат всички момчета пак 20 реда незнам си какво...
Само на мен ли ми се струва, че вече малко се прекалява...и особено когато той не е участвал пак да пише. Нищо възпитателно не виждам, освен това детето вече негодува, че то не е направило нищо... Детето иска утре да се мести в друг клас  Crazy

# 683
Пише правилата , само ако ги е нарушил. В първи клас редовно пишеше "В училище се върви, не се бяга ", хахаха. В неговият клас наказанията са индивидуални, никога не са общи.

# 684
  • София-Младост
Пише правилата , само ако ги е нарушил. В първи клас редовно пишеше "В училище се върви, не се бяга ", хахаха. В неговият клас наказанията са индивидуални, никога не са общи.
И това е писал...по колко пъти ги карат да го пишат?

# 685
И това е писал...по колко пъти ги карат да го пишат?

Не си спомням, наистина. Но е около 1 лист изписаното.
Аз не се дразня, защото неговата класна е много толерантен и търпелив човек и щом ги е наказала, значи многократно им е направила забележка и накрая е трябвало да вземе по-стриктни мерки.

# 686
  • Варна
Ала-Бала, не се е случвало при нас такова наказание. Със сигурност моята дъщеря никога нищо не е писала по 20+ пъти като наказание. У дома съм я карала мисля 2 пъти по 50 пъти да пише: "Когато другите говорят, аз слушам и не ги прекъсвам." и "Ако искам нещо, трябва да помоля." Та със сигурност нито предишната, нито сегашната класна имат този метод - да наказват с писане.
Но пък вчера разбрах, че не е рядкост някой да бъде отстранен от часа за 2-3 минути - излиза от стаята и стои до вратата.  Rolling Eyes Направо ми дожаля за твоя Наско - то и на мен би ми се искало да избягам от толкова наказателни домашни....

# 687
lulumba,Давид също не одобри повечето модели Лего Майнкрафт. Харесва само моделите от серията Micro World. Те са доста малки в сглобен вид, от малки части са, образуват четири "жилища", които се събират в едно, позволяват креативност при свободна игра.
Скрит текст:
Доскоро изобщо недолюбвах тази игра, но онзи ден направо се изумих какви къщи строят. Той все още пресъздава модели на други играчи, надявам се скоро да ми покаже такива по изцяло негова идея. Нещо подобно бяха:
Скрит текст:
Мисълта ми е, че тази играе май не е съвсем загуба на време Thinking

# 688
  • София-Младост
Направо ми дожаля за твоя Наско - то и на мен би ми се искало да избягам от толкова наказателни домашни....
bouquet
Пак ще говоря с него довечера, той когато е виновен не мрънка и си ги пише...даже не ги и показва, намирам в чантата листовете понякога, написал ги стриктно...Вчера не му е стинало времето и домашните и 60 реда другото. Но когато не е...
А и снощи си мислех, че може и по-зле да става, г-жата както е бременна...хормоните не прощават  Mr. Green

Letsgo
Наистина изглежда креативно. Обаче поне моят предпочита тази игра на телефон, а не под формата на Лего.

# 689
Наистина е креативна играта. Аз в началото бях супер резервирана, защото не ми хареса този кубизъм. Продължава да не ми харесва, но пък не мога да отрека, че има много хляб в нея. Моите двамата играят в комбина вечер, след като са приключили с домашните. Построиха си кораби, а сега строят хотели. Ти да видиш... Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт