Алчна зълва

• 43 286
  • 636
  •   3
Отговори
# 330
  • София
Та, основният въпрос в случая е, как като се омъжим за отговорен, щедър и държащ на близките си, мъж, да го променим така, че тези хубави черти да ги проявява само към нас, а да стане стиснат и равнодушен към всички останали.
Това ми се струва невъзможно, освен ако близките не се хора, които въпросният мъж би отписал и с нас, и без нас.
Така е, но мен ме потресе последния пост на авторката- тя ненавижда все повече и повече сестрата, заради келявите пари, които отиват при нея.
Утре, като нищо, ще почне и мъжа си да ненавижда, по тази логика............. Money Money

# 331
    И когато се ожените за богат , отговорен и щедър мъж ,на толкова грозни истории е възможно да се нагледате , които аз пак ще нарека емоционален рекет. Такива театрални постановки се разиграват за измъкване на пари.
   Но наистина идва Видов ден.  Мъжът ми ,след като беше давал години наред, имаше нужда от преливане на кръв и помолихме хората ,на които помагаше да му дадат. Ами пратиха ни да сме платели на ромите пред Центъра за кръвопреливане. Тях ги било страх.

# 332
Затова един мъж трябва да прецени с жена си ли иска да живее в семейство, или да е придатък на семейството на сестра си.

# 333
  • София
   И когато се ожените за богат , отговорен и щедър мъж ,на толкова грозни истории е възможно да се нагледате , които аз пак ще нарека емоционален рекет. Такива театрални постановки се разиграват за измъкване на пари.
   Но наистина идва Видов ден.  Мъжът ми ,след като беше давал години наред, имаше нужда от преливане на кръв и помолихме хората ,на които помагаше да му дадат. Ами , пратиха ни да сме платели на ромите пред Центъра за кръвопреливане. Тях ги било страх.
Аз на много неща съм се нагледала, но ти, дали тенденциозно, изместваш въпроса.
Когато се омъжваш за един човек, оценила отговорността, щедростта и привързаността му, не може да си толкова незряла и самонадеяна, да решиш, че тези му качества, от днес до края на живота му, ще се проявяват само към теб.
И че, от този момент, той ще заживее като сирак.
За отношението на другите към него, не иде реч.

# 334
  • Куциндрел
Цеце, убеддиме, кандисах да се съглася.
Вижда се, че много добре се опитваш да прикриеш,  чче си милионерска съпруга.

Мдам и милионерска дъщеря съм, внучка и учинайка. Mr. Green

# 335
absurt, една хитра жена няма да скара мъжа си с роднините му, напротив, ще се отнася с огромно уважение към тях, но просто няма да му оставя нищо за раздаване.

# 336
  Но наистина идва Видов ден.  Мъжът ми ,след като беше давал години наред, имаше нужда от преливане на кръв и помолихме хората ,на които помагаше да му дадат. Ами пратиха ни да сме платели на ромите пред Центъра за кръвопреливане. Тях ги било страх.   
     По подобен начин постъпват и много съпрузи, не само кръвни роднини. И никой не дава гаранция, че отговорността и щедростта са насочени непременно в правилната посока, ако си наложим да противопоставяме едните на другите.

# 337
Във всяко семейство има разногласия.
absurt, струва ми се, че изопачаваш малко нещата.

На всеки човек, след като създаде семейство и дете му се налага да направи преоценка на виждането си за родови взаимоотношения.

# 338
Авторката, грам не отговаря на въпросите, които и се задават. Моля да отговори на моите поне.
1. Как би реагирал съпруга ти, ако и ти започнеш да даваш такива суми на твоите роднини?
2. Защо отказваш да напрвиш сметка за детето?Това че кранчето днес тече пребогато, не значи че ще е така вечно. Ако той отделя една сериозна сума за образование, защото доброто образование струва около 20 000 евро годишно, а за уни са повече. Ако отделиш и един фонд и кажеш искам да събираме и за черни дни. Отделно кажи, че искаш да съберете за жилище в чужбина. Дори да си имате едно, убеди го че е инвестиция, която след време също може да носи доход. А ако нямате, каква по добра причина да си купите. Защо не си измислиш няколко такива параграфа, по които да влизат едни по-сериозни суми. Ако и тогава мъжа ти успява да запълни всичко и въпреки всичко, успява да заделя за сестра си, не виждам повод да се ядосваш.

И спрете вече с тази чужбина. Тук парите не растат по дърветата. И 5000лв  са много пари, дори и за чужбината.

# 339
Никаква конфронтация със съпруга. Само със роднините, които се намесват в семейството.
Съпругът, милият, е в ролята на жертвата, но още не го е оосъзнал.

# 340
На всеки човек, след като създаде семейство и дете му се налага да направи преоценка на виждането си за родови взаимоотношения.
     Така е, но и в новото семейство всеки би трябвало да има свободата да контактува с роднини поне близко до представите си, а не да се остави партньорът да му ги налага, сякаш изведнъж от зрял и готов за семейство човек, се е превърнал  в непълнолетно, нуждаещо се от надзор и вкарване в правия път.

# 341
Аз на много неща съм се нагледала, но ти, дали тенденциозно, изместваш въпроса.
Когато се омъжваш за един човек, оценила отговорността, щедростта и привързаността му, не може да си толкова незряла и самонадеяна, да решиш, че тези му качества, от днес до края на живота му, ще се проявяват само към теб.
И че, от този момент, той ще заживее като сирак.

Никой не иска да заживее като сирак. Авторката казва , и аз съм на същото мнение, че да се помага на баща, майка, възрастни, болни роднини е морално задължение и удоволствие. Да се купуват айфони, да се дават пари за кеф на здрави , работоспособни и мързеливи персони е дразнещо , а и безсмислено.Особено като трезво преценяваш отстрани, че хората са използвачи . Когато са ти близки роднини обикновено го научаваш по трудния начин.
    А и тук се заговори за съпруга като за някой Крез, който не си знае парите. Едва ли е такъв случая. Има пари в момента, но според мен още не знае колко е скъпо да си подсигуриш децата и бъдещето.

По подобен начин постъпват и много съпрузи, не само кръвни роднини. И никой не дава гаранция, че отговорността и щедростта са насочени непременно в правилната посока, ако си наложим да противопоставяме едните на другите.
   За мен правилната посока е към децата. Съпругата, колкото и да е алчна, ако е нормална майка , ще се погрижи за децата . А и тя обикновено е с най-голям принос в спечелването на парите. И човешко е да не иска да ги раздава на всички, които пожелаят да си поживуркат на техен гръб.

Последна редакция: нд, 29 ное 2015, 14:45 от Анонимен

# 342
  • София
absurt, една хитра жена няма да скара мъжа си с роднините му, напротив, ще се отнася с огромно уважение към тях, но просто няма да му оставя нищо за раздаване.
И това е така, но донякъде.
Едва ли има работещ мъж, който да няма скътан фонд " И аз съм човек". Peace
От друга страна, мъж, способен да задоволи прищевките на жена си, винаги има малко авоари в резерв.

# 343
  • София
Авторката, грам не отговаря на въпросите, които и се задават. Моля да отговори на моите поне.
1. Как би реагирал съпруга ти, ако и ти започнеш да даваш такива суми на твоите роднини?
2. Защо отказваш да напрвиш сметка за детето?Това че кранчето днес тече пребогато, не значи че ще е така вечно. Ако той отделя една сериозна сума за образование, защото доброто образование струва около 20 000 евро годишно, а за уни са повече. Ако отделиш и един фонд и кажеш искам да събираме и за черни дни. Отделно кажи, че искаш да съберете за жилище в чужбина. Дори да си имате едно, убеди го че е инвестиция, която след време също може да носи доход. А ако нямате, каква по добра причина да си купите. Защо не си измислиш няколко такива параграфа, по които да влизат едни по-сериозни суми. Ако и тогава мъжа ти успява да запълни всичко и въпреки всичко, успява да заделя за сестра си, не виждам повод да се ядосваш.

И спрете вече с тази чужбина. Тук парите не растат по дърветата. И 5000лв  са много пари, дори и за чужбината.
Боже мили!
Заради 2500Е ще накараш жената да прати мъжа си на поне още една - две работи!
Само така, бач до безсъзнание, щом знае да дава на сестра си.
ПП. Пишейки " тук", се предполага че си в чужбина.
Колко е минималната заплата при вас?

# 344
А, ето това се опитвам да внуша на авторката. Вместо да се занимава със сестрата, да пренасочи по-разумно парите на мъжа си.
П.П. Fiolio също е дала много разумни идеи.

Общи условия

Активация на акаунт