Алчна зълва

• 43 289
  • 636
  •   1
Отговори
# 315
Е,Цеце, не с лошо,де.Ние с Алиска си бъбрим.
 Когато имаш възможноост да правиш подаръци  за 5 бона ставаш не  просто "пластелин в нечии ръце", ами куче-касичка,прасе-касичка...

Последна редакция: нд, 29 ное 2015, 13:54 от Анонимен

# 316
Когато един мъж те облече с юридическата власт на съпруга, и особено,ако този мъж има възможност да прави подаръци на роднините си по 5 бона, повярвай ми ще запееш друга песен различна от романтично философстване.
С колкото по-големи подаръци може да прави съпруга ти,толкова отговорността ти е по-голяма.Ако ме разбираш за какво иде реч.
 Нищо лично,не искам да те обидя.
Е т'ва ви е проблема, че искате да властвате.

Не, не разбрах, би ли обяснила?

# 317
  • Куциндрел
Е,Цеце, не с лошо,де.Ние с Алиска..
Няма лошо. Mr. Green
Просто казвам, че с пряка конфронтация не става. Поне така пише авторката.
Юредически, с договор, с кръвнина, все тая. Хитрост трябва тук. Wink

# 318
  • София
Тъй като няма как да знаеш цитираната от теб потребителка как точно е построила нещата в семейството си приемаме, че говориш за авторката на темата. Да ти припомня обаче, че мъжът на авторката осигурява доходите за момента, защото тя гледа бебето им, през другото време е участвала активно в изкарването на семейните пари, част от които отиват за наглите роднини. Семейният бюджет е семеен защото се изкарва и разпределя между членовете на семейството, иначе щеше да е роднински бюджет.
Не знам кой какви суми е виждал или не е виждал, ама в тази тема стана ясно кой от каква позиция пише.
Това яростно защитаване на сестрата ми навява едни мисли ..... Thinking
Мислех, че след като не се познаваме и нямаме идея за начина ни на живот, ще се подразбира, че обръщението във второ лице, е в името на диалога, а не персонифицира човека, на когото отговарям.
Тъй като отново не се разбра, започнах да слагам "ти"- кавичките да окажат.
Надявам се, най- сетне да се разбере, че ако " нападам" нечие мнение по даден въпрос, не означава, че нападам личността, стояща зад ника.
Затова и не виждам причина да си "навяваш мисли", за хората, с различно от твоето, мнение.
ПП. Семейният бюджет, не е роднински, разбира се и аз не виждам някой да твърди обратното.
Силно ме съмнява, че въобще можеш да имаш идея кой и от каква позиция пише. Peace

# 319
Цеце, убеддиме, кандисах да се съглася.
Вижда се, че много добре се опитваш да прикриеш,  чче си милионерска съпруга.
 Оббаче последната битка преди победа е близък ббой-пряка конфронтация. Който иска нека прочете Конфуций.

# 320
Е,Цеце, не с лошо,де.Ние с Алиска..
Няма лошо. Mr. Green
Просто казвам, че с пряка конфронтация не става. Поне така пише авторката.
Юредически, с договор, с кръвнина, все тая. Хитрост трябва тук. Wink
+1
И здрав разум. Ще видим кой ще блесне с такъв- дали авторката или съпругът й.

# 321
  • град-държава
Цеца, пряк челен всъщност е доста освежителен за наглеци. Laughing
Колкото си по-безкомпромисен, 5 пъти повече си мерят приказките, действията и как да стъпват.
Но да, семейството, ако не гледа в една посока, освен развод или примирение, не виждам много опции за авторката.

# 322

Като гледам файда от дудненето на авторката няма. Така, че бойните ви викове няма да помогнат.

Ще помогнат, как. Авторката ще се почувства много права.

# 323
Но да, семейството, ако не гледа в една посока, освен развод или примирение, не виждам много опции за авторката.
     От написаното дотук изглежда, че семейството гледа в една посока по всеки друг въпрос, освен по този.

# 324
  • град-държава
     От написаното дотук изглежда, че семейството гледа в една посока по всеки друг въпрос, освен по този.
Не оставам с такова впечатление, иначе не би имало проблем поне да се коментира въпроса и да се търси решение удовлетворяващо и двамата съпрузи.
А аз не вярвам, че определено отношение е възможно да се проявява единствено и само на едно ниво.

# 325
  • София
 Най-вероятно преценката му е взета под емоционален натиск и едва ли е реална. Не се е почувствал родител още и сигурно няма представа колко би струвало доброто образование на децата му.Пък и по-редно е да поглези жена си и детето си , а не сестра си , мъжа й .
Съвсем не е " най- вероятно", ако съдим по постовете на авторката.
Тя дава факти и не е зле, когато се фантазира, все пак да се стъпи поне на част от тях.
Авторката отказа предложението на форума да се отвори сметка за образование на детето, с обяснението, че мъжът ѝ ще я поддържа без проблем и пак ще дава на сестра си, като така ще лиши авторката от основание за мърморене.
Никаква глезотия не е отказана на авторката- тя би споделила, че е ощетена, ако беше така.

# 326

Авторката сигурно и по курви предпочита да ги даде, само да не са на зълвата.
По-горе посъветвах авторката да си отговори на въпроса кое, всъщност, я дразни- това, че мъжът ѝ дава пари или това, че зълвата получава пари? В никакъв случай не защитавам използвачи и готованци, но от постовете на авторката останах в впечатлението, че не би се дразнила толкова, ако мъжът ѝ даваше сумите, които дава на сестра си, за благотворителност, примерно.

И двете са дразнещи. И да, прави сте, че се е събрала ненавист която се наслоява все повече с течение на времето. Естествено че не бих имала нищо против да се дават същите пари дори и повече на родителите. Защото знам че ще се ползват по предназначение. Длъжни сме да помагаме на майки и бащи, все пак те са ни отгледали. А длъжни ли сме да подпомагаме братя/сестри?

Още от време оно преди хиляди години дори в най-големите империи братоубийството е било често срещана практика. Всичко, с цел власт, пари, престол, материални блага. Сега същото това се среща и в модерното общество, под малко по-различна форма. Тъпчиш, мачкаш, тровиш живота на хората, пак с цел да се облажиш материално. И кой всъщност играе ролята на Вуте в картинката????

Последна редакция: нд, 29 ное 2015, 13:22 от ALMIRRA

# 327
  • София
Когато един мъж те облече с юридическата власт на съпруга, и особено,ако този мъж има възможност да прави подаръци на роднините си по 5 бона, повярвай ми ще запееш друга песен различна от романтично философстване.
 Колкото по-големи подаръци може да прави съпруга ти,толкова отговорността ти е по-голяма.Ако ме разбираш за какво иде реч.
 Нищо лично,не искам да те обидя.
Погледът зависи от височината на камбанарията.
Един е за човек, изкарващ средна заплата в България, съвсем друг за човек, печелещ добре в страна, в която минималната заплата е 2400 български лева.
Тези, толкова много, според теб, " 5 бона", са просто 2 минимални или 1 около средна месечна заплата.
Семейството е в чужбина.
Та, основният въпрос в случая е, как като се омъжим за отговорен, щедър и държащ на близките си, мъж, да го променим така, че тези хубави черти да ги проявява само към нас, а да стане стиснат и равнодушен към всички останали.

# 328

И двете са дразнещи. И да, прави сте, че се е събрала ненавист която се наслоява все повече с течение на времето. Естествено че не бих имала нищо против да се дават същите пари дори и повече на родителите. Защото знам че ще се ползват по предназначение. Длъжни сме да помагаме на майки и бащи, все пак те са ни отгледали. А длъжни ли сме да подпомагаме братя/сестри?
Разбирам какво те дразни. И аз бих се дразнела, ако някой използвач "цоца" от съпруга ми. Но с директна конфронтация нищо няма да постигнеш. Опитите за настройване на мъжа ти срещу сестра му може да се обърнат срещу теб. По-добре изобщо не се занимавай със сестрата. Насочи усилия мъжът ди да вкарва достатъчно средства за детето ви и за семейството ви като цяло. Ако трябва действай в посока увеличаване именно на тези средства, т.е. все повече пари в сметка за детето (примерно). Ако и след това на мъжа ти му останат излишни пари за раздаване, не го мисли и не се тормози. Просто се погрижи вие да имате достатъчно.

# 329
Та, основният въпрос в случая е, как като се омъжим за отговорен, щедър и държащ на близките си, мъж, да го променим така, че тези хубави черти да ги проявява само към нас, а да стане стиснат и равнодушен към всички останали.
Това ми се струва невъзможно, освен ако близките не се хора, които въпросният мъж би отписал и с нас, и без нас.

Общи условия

Активация на акаунт