Алчна зълва

• 43 266
  • 636
  •   1
Отговори
# 300
   И аз бих предпочела да дам пари на нуждаещ се като благотворителност , а не на манипулативна хируша, която я мързи да работи , а иска айфон и почивки.
    Когато даваш на нуждаещ се, се чувстваш удовлетворен. А на роднина -използвач , аз поне се чувствам излъгана, използвана. И на собствената си сестра не бих давала пари за глезотии, ако я мързи да работи.
Разбира се, че е така. И аз не бих давала. Въпросът е, че и авторката не дава. Дава мъжът ѝ. Лично мен повече би ме дразнело самото даване, т.е. отклоняването на сериозни суми от семейния бюджет. Слабо би ме вълнувало точно кой получава тези пари. Още по-нищожна би била радостта ми, ако мързеливата ми хипотетична зълва не получава пари, т.е. ако Вуте е зле. Просто дали Вуте е добре или зле не ме бърка изобщо, а тук като основен казус се нищи именно състоянието на Вуте.

# 301
А ако е друга зълвата... ако се държеше по друг начин щеше ли авторката да има против.

Много е различно, ако няма брак.Само съпругата има право на финансова лоялност. Жената извън брака,каквото и да си говорим, е никоя. Wink юридически.

Искам да подчертая, че е много разлчно да закараш сестра си в мола да я зарадваш с подаръци, защото "тя няма да си събере парички за нещо повече от втора " и да пръскаш по пет бона за екскурзии на сестрата, за скъпи телефони и т.н. Разликата е от тук до космоса. Sunglasses

Авторката не влиза в детайли. А те са интересни. Как се държи зълвата, а свекървата. По какъв начин успява да си издейства тези хубави подаръци от брат си.

# 302
Много е различно, ако няма брак.Само съпругата има право на финансова лоялност. Жената извън брака,каквото и да си говорим, е никоя. Wink юридически.

Жалко, че минаха номинациите. Тази реплика е достойна за там.

# 303
    И аз бих предпочела да дам пари на нуждаещ се като благотворителност , а не на манипулативна хируша, която я мързи да работи , а иска айфон и почивки.
    Когато даваш на нуждаещ се, се чувстваш удовлетворен. А на роднина -използвач , аз поне се чувствам излъгана, използвана. И на собствената си сестра не бих давала пари за глезотии, ако я мързи да работи.
Разбира се, че е така. И аз не бих давала. Въпросът е, че и авторката не дава. Дава мъжът ѝ. Лично мен повече би ме дразнело самото даване, т.е. отклоняването на сериозни суми от семейния бюджет. Слабо би ме вълнувало точно кой получава тези пари. Още по-нищожна би била радостта ми, ако мързеливата ми хипотетична зълва не получава пари, т.е. ако Вуте е зле. Просто дали Вуте е добре или зле не ме бърка изобщо, а тук като основен казус се нищи именно състоянието на Вуте.
   Едва ли тя ще се радва, ако сестрата е зле. Ако виждаш, че роднина полага усилия да се грижи за себе си , но въпреки това живее трудно, бих му помогнала без да се замисля. Но ако си живурка без шеф и без работа ,а смята, че семейството ми трябва да му осигурява комфорт и айфон, няма да му се радвам хич. При едно нездравословно омешване на финансите между роднини, развалянето на отношенията е въпрос на време. Говоря от опит - трудно ще е на авторката да го възспре мъжа си на този етап. Даже я съветвам да го остави, да види , че нахалството на сестрата граници няма. Той ще се почувства в един момент какъвто е - използван наивник.
    Гарантирам, че когато им се наложи най- дребна помощ от страна на сестрата , няма да я получат. Ами тогава, ако човекът не се осъзнае , значи е безнадеждно.

# 304
Анонимен,най-вероятно си прав/права. Но авторката твърде много се занимава със сестрата вместо да намери добра кауза, към която да пренасочи парите на мъжа си. Аз на нейно място изобщо не бих споменавала сестрата, а бих насочвала парите към спестявания за детето или за други важни семейни нужди. Съмнявам се мъжът да има свободни, да кажем 5 000 лв. и ако му се предложи да ги вложи за детето, той да каже "Не, не, ще ги дам на сестра ми".

# 305
Мъжът си е преценил, че може да си позволи да ги даде на сестра си, без да лишава жена си и детето.

# 306
Мъжът си е преценил, че може да си позволи да ги даде на сестра си, без да лишава жена си и детето.

Най-вероятно преценката му е взета под емоционален натиск и едва ли е реална. Не се е почувствал родител още и сигурно няма представа колко би струвало доброто образование на децата му.Пък и по-редно е да поглези жена си и детето си , а не сестра си , мъжа й .

Последна редакция: нд, 29 ное 2015, 09:58 от Анонимен

# 307
Най-вероятно преценката му е взета под емоционален натиск и едва ли е реална.
    Нали? Направо да се чуди човек къде ги срещате такива мъже - лесно се поддават на манипулация от страна на зълви и свекърви, а от страна на съпругата - ни-ко-га.  Crazy Звучи като директна обида към мъжа на авторката, но тя да си каже дали се е омъжила за Мунчо.
     Не одобрявам отглеждането на здрави, прави пълнолетни, но и не бих обидила съпруга си, като подлагам на съмнение преценката му за нуждите на неговите роднини, ако съм ситуацията на авторката (т.е. средствата за нуждите на семейството не са проблем). Такива решения всеки от нас би споменал мимоходом, колкото да е наясно другия.

# 308
Да, това е най-дразнещото в случая. Че някак липсва уважение към преценката на мъжа в случката. Човек остава с впечетлението, че е някакъв тип, който е като тесто в ръцете на жена си и сестра си. А не здрав, прав, достоен, разумен мъж, че и богат на всичкото отгоре!

# 309

Жалко, че минаха номинациите. Тази реплика е достойна за там.
doh
Герда, не искам да те разочаровам, но подписвайки брачен договор, не получаваш в комплекта гаранция и упътване за употреба.
Днес си под юридическа закрила, утре господинът решава, че вълшебната сила, която си придобила подписвайки брачен договор, ти идва в повече и решава да разтрогне договора.
На мен не ми е необходимо да подписвам договор, за да уреждам взаимотношения в семейството ми.
И без вълшебната юридическа сила си се оправяме и управляваме имането заедно, в лоялност и разбирателство.
Как ли сме успели без брак, вероятно за теб е пълна мистерия.

# 310
  • град-държава
Сключването на брак е различно нещо от подписването на брачен договор.

# 311
Сключването на брак е различно нещо от подписването на брачен договор.
Може би си права и аз не се изразявам правилно, но говоря за свидетелство за сключен брак.
Хартийката, след подписването на която вероятно се случват някакви тайнствени неща, по които си признавам, че не съм компетентна.

# 312
  • Куциндрел
С пряка конфронтация авторката може само да си развали отношенията с мъжО. Като чета, този мъж е осигурил, че и отгоре, семейството си. Има и странични средства да осигурява още едно семейство. Явно кусурът му е само този - парите, които дава на сестра си. Да сенадяваме, че авторката ще намери начин да не види И други кусури. Mr. Green

# 313
Когато един мъж те облече с юридическата власт на съпруга, и особено,ако този мъж има възможност да прави подаръци на роднините си по 5 бона, повярвай ми ще запееш друга песен различна от романтично философстване.
 Колкото по-големи подаръци може да прави съпруга ти,толкова отговорността ти е по-голяма.Ако ме разбираш за какво иде реч.
 Нищо лично,не искам да те обидя.

# 314
  • Куциндрел
Когато един мъж те облече с юридическата власт на съпруга, и особено,ако този мъж има възможност да прави подаръци на роднините си по 5 бона, повярвай ми ще запееш друга песен различна от романтично философстване.
 Нищо лично,не искам да те обидя.
Какво ще пея или не, не можеш да си толкова категорична. Обаче се надявам, семейството ми да има възможност да прави по 5 бона пара за подарък, без това да ощетява бюджета ни и глезотиите ни. Mr. Green
Като гледам файда от дудненето на авторката няма. Така, че бойните ви викове няма да помогнат.

Общи условия

Активация на акаунт