Алчна зълва

• 43 228
  • 636
  •   1
Отговори
# 390
Ще открива сметки, докато намести всички пари - за обучение на едното дете, за обучение на другото /даже ако са на тяхно име не могат да се теглят пари от тях/, за вила в Гърция, почивка на Малдивите, екскурзии из цял свят, ако трябва и апартамент в Лондон ще иска, отделно бели пари за черни дни / на депозит, който не трябва да се нарушава/, да започват да обзавеждат апартамента, в сегашния ще сменя всяка година обзавеждането...
Друг начин не виждам. Нито зълвата ще се усети и спре да иска, нито мъжът да дава готови пари. Вариантът е да няма какво да дава.

# 391
Тук съм Simple Smile чета и умувам. Че ще се открие сметка за обучение, ще се открие. Почивките и без това са запланувани. ОК, и сметка за апартамент ще се открие, но никаква гаранция няма, че последната няма да се пипа. Ще направя всичко по силите си да "пласирам" спестеното. Но както и да го мисля, изтичане пак ще има. Вероятно ще се примиря, въпреки че ме изяжда отвътре. И ще чакам мм един ден сам да проумее за какво иде реч.

# 392
И в застрахователни полици вложи пари, там не може да се пипат.

# 393
Пенсионен фонд.

# 394
То че ще има изтичане, ще има, ама поне ако се ограничи до "нищожните" 400 лв /според някои щедри хипотетично души/ от време на време, все ще се ядва. Въпросът е да няма откъде да вади ей-така 5000 лв.

# 395
Абе човек. Ако мъжа ти успява да внася крупни суми за обучение, апартамент, почивки, вила и черни дни, и въпреки това успява да даде на сестра си 5000лв, тогава какъв ти е проблема?
Накарай го да ти подсогури всичко това. Ще може ли? Ще му остават ли на края и за сестра му? Ако му остават и той продължи да дава, ти би ли се подразнила?

# 396
Пет за сестрата , и пет за съпругата. Laughing

# 397
Ами проблема е, че за да даде по голяма сума на сестрата бърка по сметките с отделени за нещо пари.
Каквато и сума да даде все е дразнещо когато се дава на използвачи смятащи, че им се полага по право.

# 398
Тогава да пише писмото от името на съпруга си. Sunglasses

# 399
Абе човек. Ако мъжа ти успява да внася крупни суми за обучение, апартамент, почивки, вила и черни дни, и въпреки това успява да даде на сестра си 5000лв, тогава какъв ти е проблема?
Накарай го да ти подсогури всичко това. Ще може ли? Ще му остават ли на края и за сестра му? Ако му остават и той продължи да дава, ти би ли се подразнила?

Не може да осигури всичко. Дава от  спестените за апартамента и вилата. Все пак недвижимо имущество се купува с години пестене, така че сметките ще са пълни с определена сума пари в продължение на години. А "нуждите" са все спешни, така че пак ще се тегли от сметките. Какво като ги има.
Застраховката живот я обмислям от отдавна. И нея ще направим.

# 400
Няма да напиша писмо. Ще стане егати скандала.

# 401
Ами проблема е, че за да даде по голяма сума на сестрата бърка по сметките с отделени за нещо пари.
Каквато и сума да даде все е дразнещо когато се дава на използвачи смятащи, че им се полага по право.

Именно за това написах, да седне да поговори с него, да сподели идеята за образование, да обсъдят и между другото апартамента. Да си поставят ясни цели и да се разберат сметките да не се пипат. Ако имат такава уговорка, вече тя ще има право да му каже, ей уговорихме се. Дай да видим можем ли или не можем да отделим сума за сестра ти. Искам много и аз да и помогна, но не когато е в наш ущърб. Покриваме си фондовете и не пипаме. Можем ли да дадем без да пипаме фондовете, ами не. Ами щом не можем, значи не можем.

# 402
ALMIRRA, мъжът ти знае, че не си съгласна да давате пари на семейството на сестра му, нали?

Няма вариант да си мисли, че ти го приемаш? Тогава как продължава да го прави въпреки, че знае твоето отношение? Казва ли ти например: "Аз вечерта ще преведа 5,000 лв на Станка, защото ми поиска сутринта."

Или те уведомява след като вече е направено и ти нямаш никакво право на глас?

Любопитно ми е просто, защото това е ситуация, в която не можем да попаднем в моето семейство и не мога да си представя как се случва.

Вкъщи всеки по-голям разход се обсъжда по принцип, като даването на пари на роднини се случва рядко, по повод и се обсъжда ВИНАГИ, като в този процес се определя и сумата. Никога, ама никога моят мъж не би отклонил и долар без да го съгласува с мен. Такова му е мисленето - семейството в лицето на жена му и детето му са на първо място, преди всичко друго.

Баща ми е по същият начин и направо не съм си представяла, че друго може да съществува.

# 403

Не може да осигури всичко. Дава от  спестените за апартамента и вилата. Все пак недвижимо имущество се купува с години пестене, така че сметките ще са пълни с определена сума пари в продължение на години. А "нуждите" са все спешни, така че пак ще се тегли от сметките. Какво като ги има.
Застраховката живот я обмислям от отдавна. И нея ще направим.

Как така ще спестявате с години за недвижимо имущество? Давате първоначална вноска, не е задължително да е огромна, вземате ипотека и я изплащате месечно или на две седмици, както се разберете.

Ако се завъртят някакви "излишни" пари, му казваш - дай да направим една извънредна вноска за къщата и ги внасяте там. Гледай да не остават много свободни пари по банките. Ние държим малко по-големи суми, просто за всеки случай, но при теб явно не е здравословно, така че ограничете до минимум.

При нас например и в двете банки има една минимална сума, която трябва да държиш на влог за да не плащаш месечна такса. Сигурна съм, че и при вас е така. Дръжте тази сума в сметката, примерно $3,000 и изисквай да не падате под нея, защото таксата може да е $15, ама защо да ги плащате, ако може да се избегне?

Ама, че ситуация! Не ти е лесно.

# 404
Алмира, тя и зълва ти на това разчита, че се страхуваш да не стане скандал и за това ще си траеш. Heart Eyes
Откакто моите зълва и свекърва се страхуват аз да не се ядосам newsm29 341uu, нямам проблеми с тях.

Общи условия

Активация на акаунт