Алчна зълва

• 43 322
  • 636
  •   1
Отговори
# 255
Като знам колко много хора си раждат второ дете с мотива: "Да не е само на света първото, когато аз си отида. Да си помагат и подкрепят." Къде ти, братче?  Laughing По-скоро си избери зет/снаха отрано!

За протокола: нямам брат, нямам сестра, даже и майка и баща. От мой интерес е кинтите си мъжът ми да си ги споделя само с мен.  Wink

# 256
Ама вие продължавате да не правите разлика между помощ към закъсали роднини и издържане на мързеливци.

# 257
Не, коментирам просто новия акцент в темата, че братята и сестрите не са членове на семейството и никой за нищо не им е длъжен.

# 258
  • град-държава
Не, коментирам просто новия акцент в темата, че братята и сестрите не са членове на семейството и никой за нищо не им е длъжен.
Не зная дали е нов или стар акцент, но също така не виждам и с какво точно си длъжен към здрав, прав и работоспособен човек, бил той брат/сестра. 

# 259
  • София
Абе, какви 5 хиляди, мен 5 лв ми се свидят моя мъж да дава на брат си, вие за 5 хилядарки говорите. Защото знам къде отиват в случая - на дъното на бутилката. И тука е същото - наливат се едни пари за пълни простотии.
Тук е заровено кучето и при авторката.
Просто ѝ свиди.
Не мисля, че мъжът ѝ е глупак или безотговорен.
Работлив е, изкалва достатъчно много пари, за да си позволят авторката спокойно да си гледа детето.
Самата тя отбеляза, че са задоволени отвсякъде.
Само че,на нея ѝ се иска, той да бъде щедър само към нея, а стиснат към другите.
Няма как да стане- човек или е стиснат, или е щедър.
Не случайно, той е казал, че по същия начин би помогнал и на нейните близки, ако имат нужда.
Ако зълвата получаваше пари за прищевки, какво би попречило да си поискат и роднините на авторката, че и да получат? newsm78

# 260
Съвест, срам, възпитание, уважение към чуждия труд?

# 261
  • град-държава
Ако приемем, че братът на мъжа ми е член на нашето семейство (има право на отношение* към нас,  и сме задължени с отговорност към него) означава ли, че мога да участвам във вземането на решения и действия отнасящи до него, жена му, детето му и семейното им имущество така, както се отнася до мен и съпруга ми?  Laughing

# 262
  • София
Мъжът на авторката й е длъжен не в материален, а в емоционален план. След като вижда, че щедростта му предизвиква такова раздразнение и дискомфорт у жена му, и това е единствената причина за дрязги и напрежение в семейството им, би трябвало да се съобрази с чувствата на жена си. "Алчността" на авторката не е материална, а емоционална. Усеща, че мъжът й не я цени особено и я пренебрегва за сметка на сестра си. Мисли си, че щом я подсигурява финансово, за нищо друго не й е длъжен.

# 263
Винаги съм се чудила защо закона определя братята и сестрите като наследници на наследодателя, наравно с другия съпруг, когато налице няма потомство и роднини от възходяща линия. При положение че братята по принцип нямат никаква заслуга по отношение на придобитото от другия брат.

Поне този проблем си си го решила.

# 264
Тълкуването на разбиранията (на мъжа) за семейството зависи от възпитанието.
А често то е насложено така, че да обслужва интересите на роднините му приоритетно.
Когато бях бременна свекърва ми твърдеше, че неговото семейство са тя и сестра му. Laughing
 Но мили мои,нека не ставаме смешни,та кой женен мъж бива оставян да има  собствено мнение Wink. Laughing

Единственото място, в което жената може да тропа с крак това е нейното семейство.
 Там определено не може с крак да тропа друга жена - визирам зълва, свекърва. bouquet

Последна редакция: сб, 28 ное 2015, 16:29 от Анонимен

# 265
  • София
Мъжът на авторката й е длъжен не в материален, а в емоционален план. След като вижда, че щедростта му предизвиква такова раздразнение и дискомфорт у жена му, и това е единствената причина за дрязги и напрежение в семейството им, би трябвало да се съобрази с чувствата на жена си. "Алчността" на авторката не е материална, а емоционална. Усеща, че мъжът й не я цени особено и я пренебрегва за сметка на сестра си. Мисли си, че щом я подсигурява финансово, за нищо друго не й е длъжен.

А, тази трактовка е върха на сладоледа!
Човекът работи яко, задоволява всички нужди на семейството си, мил и внимателен е, явно, щом темата не е с друго заглавие,но видиш ли, трябва да се съобрази с чувствата на жена си, пък тя с неговите- не!
Не мога да разбера това- че и вето да наложела, щото като си стояла вкъщи с детето, осигурявала не знам какво си.

# 266
Аз да попитам всички дето защитавате зълвата - Колко от вас биха давали с широки пръсти по 5 бона веднъж дваш годишно и отделно суми от по около 500лв. почти всеки месец на мъзелив/а сестра/брат, които: мързи ги да изкарват пари, не искат шеф на главата си и вие им спонсорирате неколкократно начинанията "аз сам ще си правя бизнес", искат нови телефончена, почивки на екзотични дестинации и др. подобни глупости и глезотии, това на здрави прави хора в трудоспособна възраст - семейство с дете/деца? Права е авторката да се сърди, че те с мъжа си работят и се трудят за тия пари, а зълвата и семейството й само харчат наготово стоварени пари. Авторката се дразни точно от дундуркането, а не толкова от сумите /явно не са такъв проблем за сега/ и си е права. Защо не почне на зълвата мъжа и да изкарва пари, от които да дават и на авротката на мъжа - ей така да си харчат за глупости по 5-6-7 бона годишно, нали и е братче? Thinking

# 267
  • София
Аз да попитам всички дето защитавате зълвата - Колко от вас биха давали с широки пръсти по 5 бона веднъж дваш годишно и отделно суми от по около 500лв. почти всеки месец на мъзелив/а сестра/брат, които: мързи ги да изкарват пари, не искат шеф на главата си и вие им спонсорирате неколкократно начинанията "аз сам ще си правя бизнес", искат нови телефончена, почивки на екзотични дестинации и др. подобни глупости и глезотии, това на здрави прави хора в трудоспособна възраст - семейство с дете/деца? Права е авторката да се сърди, че те с мъжа си работят и се трудят за тия пари, а зълвата и семейството й само харчат наготово стоварени пари. Авторката се дразни точно от дундуркането, а не толкова от сумите /явно не са такъв проблем за сега/ и си е права. Защо не почне на зълвата мъжа и да изкарва пари, от които да дава и на авротката на мъжа - ей така да си харчат за глупости по 5-6-7 бона годишно? Thinking
За протокола, нека се придържаме към фактите, а не да правим свободни съчинения.
Авторката поясни, че дават 2500Е, което прави 208Е на месец.
И да, аз бих давала, както и съм правила, когато съм имала достатъчно.
И съм се чувствала добре, че мога да помогна.
Това е въпрос на вътрешно усещане, на щедрост и на възпитание.

# 268
Скрит текст:
Аз да попитам всички дето защитавате зълвата - Колко от вас биха давали с широки пръсти по 5 бона веднъж дваш годишно и отделно суми от по около 500лв. почти всеки месец на мъзелив/а сестра/брат, които: мързи ги да изкарват пари, не искат шеф на главата си и вие им спонсорирате неколкократно начинанията "аз сам ще си правя бизнес", искат нови телефончена, почивки на екзотични дестинации и др. подобни глупости и глезотии, това на здрави прави хора в трудоспособна възраст - семейство с дете/деца? Права е авторката да се сърди, че те с мъжа си работят и се трудят за тия пари, а зълвата и семейството й само харчат наготово стоварени пари. Авторката се дразни точно от дундуркането, а не толкова от сумите /явно не са такъв проблем за сега/ и си е права. Защо не почне на зълвата мъжа и да изкарва пари, от които да дава и на авротката на мъжа - ей така да си харчат за глупости по 5-6-7 бона годишно? Thinking
За протокола, нека се придържаме към фактите, а не да правим свободни съчинения.
Авторката поясни, че дават 2500Е, което прави 208Е на месец. 2500Е за погасяване на кредити, а другите суми за ей така /gsm-че и др. глупости/ къде ги забравяш?
И да, аз бих давала, както и съм правила, когато съм имала достатъчно. - съмнявам се да си оставила твоите покупки на заден план или да си давала за да дундуркаш търтеи.
И съм се чувствала добре, че мога да помогна.- Не говорим за помощ в случая на авторката, а за издръжка, погасяване на чужди кредити и глезотии. Разлика межди помощ и издръжка на прищевки правиш ли? Confused
Това е въпрос на вътрешно усещане, на щедрост и на възпитание. - айде айде  Stop

# 269
  • София

Авторката поясни, че дават 2500Е, което прави 208Е на месец. 2500Е за погасяване на кредити, а другите суми за ей така /gsm-че и др. глупости/ къде ги забравяш?
И да, аз бих давала, както и съм правила, когато съм имала достатъчно. - съмнявам се да си оставила твоите покупки на заден план или да си давала за да дундуркаш търтеи.
И съм се чувствала добре, че мога да помогна.- Не говорим за помощ в случая на авторката, а за издръжка, погасяване на чужди кредити и глезотии. Разлика межди помощ и издръжка на прищевки правиш ли? Confused
Това е въпрос на вътрешно усещане, на щедрост и на възпитание. - айде айде  Stop
Смешно е да твърдиш, че с 400лв. можеш да издържаш някого, освен ако не е пенсионер, на когото си поел и всички консумативи.
Авторката подчерта, че никаква своя покупка не е оставила на заден план и че от нищо не са лишени.
Разбира се, че ще се съмняваш- не, ами няма и да повярваш, че има хора, наистина щедри и възпитани да помагат.
Щом ти не си от тях, няма как и да ги разбереш.

Общи условия

Активация на акаунт