Алчна зълва

• 43 317
  • 636
  •   1
Отговори
# 270
Ето пак първия пост на авторката:
Тя съответно се възползва от случая и постоянно иска пари "на заем" от мъжа ми които в последствие не връща. В началото се започна с 50, 100 лева, покриване вноските на кредитните й карти, самолетни билети, и достигна суми по 5000. Този месец отново й се внесоха поредните 5000, при положение че не е покрила нито стотинка от предишните. Така играта продължава с години, а цифрата се трупа. Жалва се на мъжа ми, че няма пари и той я спонсорира от съжаление като брат. Вярно е че аз и детето не сме лишени от нищо, но тя е здрава и права, и не е подхванала работа цял живот.

Не става въпрос за 5000 на година, а постоянно крънкане на суми, стигащи и до поредните 5000.
Освен това сестрата дори и никога не е работила /което си е нейна работа, стига да не очаква брат й да издържа семейството й/.
Та смешно, смешно, ама вие на кой трудоспособен човек давате по 400 лв на месец?

# 271
В някои краища на БГ, хората работят цял месец за едни 400лв.! И да издръжка е да спонсорираш безвъзмездно някой за да му покриваш разходи, които той самия не може да покрие, иначе харчи!
За спорта ли спориш или наистина не правиш разлика между помощ и задоволяване на капризи и прищявки?
Не съм от тях - бих помогнала, но да купувам телефони и екскурзии и да покривам разходи по един мързел дет' не искал шеф на главата си - ай сик***  Stop

# 272
  • София
Мъжът на авторката й е длъжен не в материален, а в емоционален план. След като вижда, че щедростта му предизвиква такова раздразнение и дискомфорт у жена му, и това е единствената причина за дрязги и напрежение в семейството им, би трябвало да се съобрази с чувствата на жена си. "Алчността" на авторката не е материална, а емоционална. Усеща, че мъжът й не я цени особено и я пренебрегва за сметка на сестра си. Мисли си, че щом я подсигурява финансово, за нищо друго не й е длъжен.

А, тази трактовка е върха на сладоледа!
Човекът работи яко, задоволява всички нужди на семейството си, мил и внимателен е, явно, щом темата не е с друго заглавие,но видиш ли, трябва да се съобрази с чувствата на жена си, пък тя с неговите- не!
Не мога да разбера това- че и вето да наложела, щото като си стояла вкъщи с детето, осигурявала не знам какво си.

Естествено, че трябва да се съобрази с чувствата на жена си!
Тя с кои негови чувства трябва да се съобрази, че сестра му му е по-мила от нея ли?
Както някой вече спомена, това е проблем, който може да се преживее по-тежко и от изневяра.

# 273
  • София
Тя с кои негови чувства трябва да се съобрази, че сестра му му е по-мила от нея ли?
Както някой вече спомена, това е проблем, който може да се преживее по-тежко и от изневяра.

С кои чувства на жена си да се съобрази- с тези на алчност и егоизъм ли? newsm78
И в какво се изразява, според теб, любовта и чувството на " мила"- в пари? newsm78
За мен не, а да го преживея по- тежко от изневяра, може, ако третирам мъжа си като " куче- касичка".

# 274

С кои чувства на жена си да се съобрази- с тези на алчност и егоизъм ли? newsm78
И в какво се изразява, според теб, любовта и чувството на " мила"- в пари? newsm78
За мен не, а да го преживея по- тежко от изневяра, може, ако третирам мъжа си като " куче- касичка".

Кое наричаш алчност и егоизъм на жената /авторката/? Това, че не и е приятно да работят с мъжа си, а зълвата + мъжа и да не работят, но да изискват от брата /мъж на авторката/ да ги издържа, да им осигурява екскурзии и да спонсорира поредния опит за развиване на бизнес на оня лентяй + зълвичката?
Значи едните да бачкат, пък другите само да цоцат с години, щото на зълвата не и се работи, на мъжа и също, опа - не му се работи с шеф на главата, ама явно и сам не успява да си е шеф?!

# 275
  • София
Кое наричаш алчност и егоизъм на жената /авторката/? Това, че не и е приятно да работят с мъжа си, а зълвата + мъжа и да не работят, но да изискват от брата /мъж на авторката/ да ги издържа, да им осигурява екскурзии и да спонсорира поредния опит за развиване на бизнес на оня лентяй + зълвичката?
Значи едните да бачкат, пък другите само да цоцат с години, щото на зълвата не и се работи, на мъжа и също, опа - не му се работи с шеф на главата, ама явно и сам не успява да си е шеф?!
Аз обясних кое, как и защо го наричам.
Това, че за теб е неразбираемо, го разбирам- въпрос на вътрешна нагласа, възпитание............вече го писахме и не виждам смисъл да въртим едно и също.
За теб чувствата са правопропорционални на количеството пари, насочени към някого.
И ако се пренасочи нещо към друг, то е признак за недолюбване на основния партньор..
За мен не е така.
За мен, когато съм обезпечена отвсякъде, когато имам доброто, мило, любящо отношение, да се изяждам, че и на сестра си помага, е неразбираемо.
Но, явно, за теб, е престъпление.

# 276
Тук обикновено се подчертава, че в истинското семейство всичко е общо, споделя се, решенията за по-скъпи покупки се обсъждат, и изведнъж се оказва, че несъгласието на съпругата за изтичане на хиляди извън семейството е алчност.
Ами ако един съпруг е комарджия, съпругата има ли право да се сърди, че харчи солидни суми? Все пак си ги е изкарал, забавлява се човекът, пък жена му алчна. Тя и сестрата за забавления ги харчи - екскурзии, смартфони...

# 277
Алчност било, че не искаш едни 5 хиляди да отидат при сестрата на съпруга ти, а да си останат в семейството и да са за детето ти или за теб? Ха! Тва може да го изръси човек който не е виждал как се вадят 5 бона, или не са се докосвали до 5 бона.
 И кво, ако давам на зълвата по 5 бона, няма да съм алчна, а тогава за детето ми кво?
 Ква е тая сестра бе, за отглеждане ли ще я вземам - ми поне да дойде да ми чисти тоалетната, като ще и давам по 5 бона от моето семейство. Laughing

# 278
  • София
Тук обикновено се подчертава, че в истинското семейство всичко е общо, споделя се, решенията за по-скъпи покупки се обсъждат, и изведнъж се оказва, че несъгласието на съпругата за изтичане на хиляди извън семейството е алчност.
Ами ако един съпруг е комарджия, съпругата има ли право да се сърди, че харчи солидни суми? Все пак си ги е изкарал, забавлява се човекът, пък жена му алчна. Тя и сестрата за забавления ги харчи - екскурзии, смартфони...
Тук е разликата между нас- ти сравняваш даването на пари на сестра със загубата им на комар.
Няма как да сближим позициите.

# 279
  • София
Алчност било, че не искаш едни 5 хиляди да отидат при сестрата на съпруга ти, а да си останат в семейството и да са за детето ти или за теб? Ха! Тва може да го изръси човек който не е виждал как се вадят 5 бона, или не са се докосвали до 5 бона.
 И кво, ако давам на зълвата по 5 бона, няма да съм алчна, а тогава за детето ми кво?
 Ква е тая сестра бе, за отглеждане ли ще я вземам - ми поне да дойде да ми чисти тоалетната, като ще и давам по 5 бона от моето семейство. Laughing
Тук вече си в голяма грешка!
Да страда толкова за дадени на сестра 5000лв. може само някой, за когото това е непостижима сума!
Ако си некадърен да изработиш поне десет пъти по- голяма, разбира се, че ще ти се вижда като милион. Mr. Green
И все пак, не забравяй, че не " ти" изработваш тия куп пари, за да мечтаеш сестрата да ти мие кенефа, а мъжа ти и ако е с твоята настройка, би трябвало теб да подгони да го направиш, за да заслужиш пълното обезпечение, което ти е осигурил. Twisted Evil
.

# 280
Хаха, и кой каза, че аз не вадя колкото съпруга си? :hug
Дори и да не вади жената колкото съпруга си, в семейството са равноправни партньори.
Ако някоя жена сама се поставя в подчинено финансово или психологическо отношение е друго.
Изключая мюсюлманските семейства, там нещата са друга култура.

:
Я, кажи на теб някой някога давал ли ти е даром 5 бона?

# 281
И аз си имам брат. Материално изключително добре.
Понякога се налага да искам помощ от неговото! семейство.
Обичайно питам открито пред двамата. Или само него.И съм много благодарна, когато ми помагат.
Винаги се старая да връщам навреме заемите си. Понякога те ми опрощават заемите.
Или ми подаряват неща, които съм искала от тяхното семейство за временно ползване - като печки, апарат за кръвно налягане, лекарства.
 Със съпругата му се държа уважително. Когато ходя на гости винаги звъня и питам предварително удобно ли е .

# 282
Тук е разликата между нас- ти сравняваш даването на пари на сестра със загубата им на комар.
Няма как да сближим позициите.
Напротив, много ясно подчертавам, че дали съпругът ще се забавлява с немалки суми на хазарт /разбрахме, че за твоето семейство те са нищожни, де/ или ще ги дава на сестра си за забавления, е все едно и също за съпругата му. И в двата случая е некоректно ощетяване на бюджета и общо взето неуважение към партньора.
Ако даваше пари на сестра си за храна, за обучение, за лечение, не вярвам, че щеше въобще да става на въпрос. Или пък ако съпругата е съгласна със скъпите подаръци и издържане на работоспособни хора /както теб, и предполагам, че ще ни разкажеш/.

# 283
Моята зълва беше много сладка,  (приятелят  й блъснал нейната кола) и ситуацията веднага се превръща в проблем на моето семейство и чак се кара, че нямало с какво да ходят на работа.
 Дават й се в пликче 200 лв., за да си купи подарък по нейно желание с молба да си го избере за няколко дни, а тя хвърля парите и най-нагло заявява, че нямало никой да й казва на нея за колко дни ще си избира подарък. Laughing

Последна редакция: сб, 28 ное 2015, 23:17 от Анонимен

# 284
От къде пък на къде ще се превръща в проблем на твоя мъж ?!  Simple Smile

Така и не разказа как си се отървала. Ако не е много дълга историята и е приложима в моя случай, драсни два реда на лични.

Общи условия

Активация на акаунт