Алчна зълва

• 43 309
  • 636
  •   1
Отговори
# 285
Моето мнение е, че "войната" се печели ситуация  сслед ситуация, битка след  битка.
Но не срещу тм, а срещу използвачите.

# 286
От къде пък на къде ще се превръща в проблем на твоя мъж ?!  Simple Smile

Така и не разказа как си се отървала. Ако не е много дълга историята и е приложима в моя случай, драсни два реда на лични.
Обаче ти много удобно пропускаш всички мнения, в които ти се казва, че грешката може и да у теб.
Интересуват те само манипулативни тактики от типа "как да разкараме сетрата на мъжа ми, за да не ми пречи".
Ама в какво ти пречи, защо ти пречи и дали изобщо всъщност ти пречи, теб не те вълнува.

Ти ли си "анонимната", която пише в темата?  Whistling

Ти някога каза ли открито на зълва си, че я смяташ за алчна или си стоиш на ниво "дай да го обработим тоя мъж, че сестра му е алчна и всичко да си остане в семейството т.е в мен и детето?

# 287

И все пак, не забравяй, че не " ти" изработваш тия куп пари, за да мечтаеш сестрата да ти мие кенефа, а мъжа ти и ако е с твоята настройка, би трябвало теб да подгони да го направиш, за да заслужиш пълното обезпечение, което ти е осигурил. Twisted Evil

Тъй като няма как да знаеш цитираната от теб потребителка как точно е построила нещата в семейството си приемаме, че говориш за авторката на темата. Да ти припомня обаче, че мъжът на авторката осигурява доходите за момента, защото тя гледа бебето им, през другото време е участвала активно в изкарването на семейните пари, част от които отиват за наглите роднини. Семейният бюджет е семеен защото се изкарва и разпределя между членовете на семейството, иначе щеше да е роднински бюджет.
Не знам кой какви суми е виждал или не е виждал, ама в тази тема стана ясно кой от каква позиция пише.
Това яростно защитаване на сестрата ми навява едни мисли ..... Thinking

# 288
Брей, какъв менторски тон. Laughing от Алиска.
Сякаш е гузна, щом така открито говори за вина.
 Laughing
Алиска , ти съпруг имаш ли си или  си с гадже, с което си на семейни начала?
Къде е мястото на сестрата в едно семейство - вечер между съпруга и съпругата ли?
Много ясно, че всички материални придобивки трябва да си останат при съпругата и детето в границите на семейството. Laughing  Уточнихме, че сестрите са просто роднина, след като създадеш собствено семейство. Heart Eyes

Последна редакция: нд, 29 ное 2015, 00:05 от Анонимен

# 289
Брей, какъв менторски тон. Laughing от Алиска.
Сякаш е гузна, щом така открито говори за вина.
 Laughing
Алиска , ти съпруг имаш ли си или  си с гадже, с което си на семейни начала?
И мъж имам от 7 години / без брак,ако е от значение за някой/  и зълва, и свекърва. Брат имам от 29 год.
Нито моят брат спи между нас, нито сестрата на мъжа ми. Семейство сме и не си пречим. Помагаме си, интриги не въртим.
Не винаги сме си били приятни / аз и зълва ми/, но сме намерили тона и начина да си изясним противоречията.
И за какво по-точно да съм гузна?!

# 290
Говориш за вина....на авторката., говориш за чуждата вина.Сякаш си страна в ситуацията.

Личи ти, че нямаш брак. Без да се обиждаш. Аргументацията ти е едностранчива, показва явни недоглеждания откъм житейски опит.
 Heart Eyes

# 291
Говориш за вина....на авторката., говориш за чуждата вина.Сякаш си страна в ситуацията.

Личи ти, че нямаш брак. Без да се обиждаш. Аргументацията ти е едностранчива, показва явни недоглеждания откъм житейски опит.
 Heart Eyes
Хайде да не подхващаме темата с какво един документ обогатява семейните връзки.  Peace
Не смятам, че аз, мъжът ми, неговото семейство и моето семейство сме с по-малко житейски опит, отколкото ти, защото си сключила брак.
Всъщност гледайки какво се пише в темата съм благодарна на Господ за това, което имаме и се моля да си останем все така.

# 292
Интересна тема, чета я с удоволствие. Личи си кой си изкарва парите сам и кой чака на хранилката както някой мнго удачно се беше изказал.

Също ми прави впечатление, че тези щедрите и безкористните дето ей така биха раздавали по едни 5,000 лв на роднини, говорят само хипотетично - те биха дали, ако имаха.

Не дават щото нямат. А щом нямат значи и идея си нямат как се изкарват тези пари и дали, ако можеха да ги изкарват ще ги хвърлят ей тъй на вятъра. Само си чешат езиците, така лаф да става.

Аз съм тази, която сравни пилеенето на семейни средства с изневяра. За мен харченето на семейни средства в какъвто и да е размер без да е съобразено с моето мнение показва същото незачитане, неуважение и потъпкване на достойнството както и една изневяра.

Може да изглеждат различни неща, нямащи нищо общо, но коренът на проблема е един и същ. Единият в семейството си мисли, че стои по-високо от другия, че е по-умен и неговата роля е по-важна и може да взема еднолични решения, които безцеремонно да налага на другия.

# 293
 Като питате кой би давал - ами аз съм давала на сестра си и брат си пари, вярно не чак такива суми накуп, макар че сумарно може и да са близо. И сега да им потрябват и сега ще им дам. И бившия ми дългогодишен приятел е бил съгласен, и сегашния няма проблеми с това. И даже и за неща, които се смятат за "глезотии" съм давала, не само за ток и наем. Сестра ми  редовно съм я извеждала да й купувам дрехи и джунджурии по моловете, щото знам че сама няма да събере пари за повече от втора употреба, а и се иска, младо момиче е все пак. Така че не, не виждам какъв е проблема, ако партньора ти и детето ти са осигурени да помагаш и на роднините си.
 Иначе е нормално да се обсъждат финансовите решения между двамата, и въпреки гореизложеното бих била на страната на авторката, щом единия не е съгласен, трябва да се постигне консенсус, а не да се минава през главата му. Но при тая реплика за благотворителността.. еми съжалявам, това си е вече чиста женска злобичка, щом не отиват в моя джоб, и в нейния да не отидат парите, нищо друго не е.

# 294
   Такова безвъзмездно даване на пари на здрави, работоспособни роднини обикновено си е чисто емоционално изнудване, спекулация, в случая с братските чувства. Затова е  силно дразнещо,когато се случва в семейството ти,  дори и да не си финансово ощетен. Как ще даваш постоянно пари на зрял, неработещ човек, ако той не те лъже и манипулира.
   И тези, на които много им е давано, когато трябва минимална помощ или подкрепа да окажат , са като Косето Босето от приказката . Ще ти откажат , защото си имат косета, времето е лошо, боли ги глава. Те са да получават, за друго не ги безпокой.
   А  на съпругата, алчните  роднини на успелия, обикновено гледат ревниво, като на досадна пречка към джоба му. Няма как да не им се дразниш -мързеливи, хитри хора, които паразитират и използват близките си. И предпочитат да не забелязват, че братко вече има семейство, деца, за които да се грижи, изучи.
   Авторката не пише нищо за свекърва си. Предполагам, че и на нея помагат. Но там е по-естествено да даваш.Нищо, че във форума е заклеймена кравата, сучеща от телето. Ама теле от теле може да суче явно, според някои. Абе важното е да бъде използван успелия. Той като не мисли за жена си и детето си, роднините му ли ще ги мислят. Те мислят за себе си, за собствения кеф.
   А и като чета Алиска , faiona май брак и деца нямат. Много е различно, когато се появят децата, мислиш и за тяхното бъдеще, поживял си , градил си с другия, лишил си се от нещо за общия ви живот. Започва да му се свиди на човек за айфони и почивки на роднини. Особено пък и те , без капка принос като смятат, че тези екстри им се полагат.

Последна редакция: нд, 29 ное 2015, 07:45 от Анонимен

# 295
Аз съм тази, която сравни пилеенето на семейни средства с изневяра. За мен харченето на семейни средства в какъвто и да е размер без да е съобразено с моето мнение показва същото незачитане, неуважение и потъпкване на достойнството както и една изневяра.

Авторката сигурно и по курви предпочита да ги даде, само да не са на зълвата.

# 296
    Ами то дали по курви или хитри роднини си е дразнещо и финансово еднакво резултатно.

# 297

Авторката сигурно и по курви предпочита да ги даде, само да не са на зълвата.
По-горе посъветвах авторката да си отговори на въпроса кое, всъщност, я дразни- това, че мъжът ѝ дава пари или това, че зълвата получава пари? В никакъв случай не защитавам използвачи и готованци, но от постовете на авторката останах в впечатлението, че не би се дразнила толкова, ако мъжът ѝ даваше сумите, които дава на сестра си, за благотворителност, примерно.

# 298
Мисля, че авторката се пошегува с това за благотворителността.

Но дори и да не се е шегувала, понякога човек поддържа определени каузи и дарява средства за тях.

Такова даряване няма нищо общо с хрантутенето на мързеливата рода.

# 299
    И аз бих предпочела да дам пари на нуждаещ се като благотворителност , а не на манипулативна хируша, която я мързи да работи , а иска айфон и почивки.
    Когато даваш на нуждаещ се, се чувстваш удовлетворен. А на роднина -използвач , аз поне се чувствам излъгана, използвана. И на собствената си сестра не бих давала пари за глезотии, ако я мързи да работи.

Общи условия

Активация на акаунт