Алчна зълва

• 43 248
  • 636
  •   1
Отговори
# 525
Пак ти казвам- ожени се, роди и виж дали с тропане на краче можеш да постигаш своето.
И ако да, колко време ще трае, преди да напишеш тема " Той ми би шута".
И ти си само писателка, в четенето и осмислянето хич те няма.
Написах ти, че не защитавам зълвата, а правото на мъжа да има свое мнение и да го отстоява.
Всяко нещо трябва да има мярка и граница, но не можеш да заповядаш на пълнолетен човек какво да прави, пък бил той и собствения ти мъж, или СОБСТВЕНАТА ЖЕНА!
Това, че ти като доста от тук списващите, си се вторачила единствено в пъпа си и се мислиш за център на вселената,  просто не е вярно и се чудя как не го схващате?
Трябвало е да се родите амазонки, ма сте позакъснели. Joy

Я, малко по спокойно с тона. О, чудо омъжена съм от петнайсет години и съм с две деца. Не ми обяснявай за тропането на крачетата как става. Съпруга ми ме уважава и не е нужно да тропам с крачета, за да изискам нещо от него и за да се съгласи с мен. Явно си си мислила, че с тропане на крачета се правят нещата, ама твоя бързо ти е показал къде ти е мястото. Продължавай да скланяш главица на твоя и да му подаваш пантофките. После да не ревеш, че дъщеря ти ще повтори модела. Нали знаеш. Тежко и горко на хората, които ще вземат децата ти.

Последна редакция: сб, 05 дек 2015, 19:20 от fiolio

# 526
Семейството е равноправие. Ако някой се страхува, че ще му бият шута не се жени и не ражда.
 Heart Eyes

Ако семейството представлява лодка, в коят одвама гребат  в една посока, целта е лодката да върви напред и ако може семейството да се увеличава с нови членове.
 Ако някой започне да налива вода в лодката, да гребе  в друга посока, или да качи излишен човек в лодката.. то тогава целта оправдава средствата. Семейството трябва да оцелее и да върви напред. Цялостно.

Тропат с краче, жени , които нямат други умения  и методи за влияние. Laughing

Последна редакция: сб, 05 дек 2015, 18:59 от Анонимен

# 527
Или пък ако се ожени, си мисли, че трябва да се тропа с крак, за да иска нещо. Ама тогава или ти бият шута или ..... се превръщаш в абсурт.

# 528
И моята зълва беше на мнение, че искам да тропна с крак и да стане на моето, но не ми се получавало.(Това тя го казваше.)
И постоянно ми показваше, как може да манипулира брат си с чувство за вина или съжаление.
Винаги успяваше да надделее с желанията и нуждите си над брат си.
 И накрая се получаваше, че мм насила иска да й помага, а тя плаче и му се моли да не го прави, че щяла да му създаде проблеми. #Crazy
Не ме питайте как се оправих с тая ситуация.

Последна редакция: сб, 05 дек 2015, 19:50 от Анонимен

# 529
Уби ли я?

# 530
Как бе, аз съм толкова благородна. Embarassed
Тласнах я сама да си направи харакири.

# 531
# 532
Може би някой и е отворил очите и помогнал да осъзнае,че така създава проблеми,та се е осъзнала.....

# 533
  • София
Ей, хора, защо семейството на Алмира, ще живее с проблемите на зълвата и нейното семейство - та те са отделно домакинство?!
Чак и вина да се вменява на Алмира, че видите ли, ако не си трае, че отиват големи суми пари при зълвата и ще има развод.
 А не може ли Алмира да стряска всички, че ако мъжът посмее да даде пари на сестра си в такава голяма сума ще има конфликт и развод, нощи на дивана?
Този мъж явно не е осъзнал, че от постъпките му има последици! Не ги е изпитал. Явно Алмира е мекушава и отстъпчива.

Нашето семейство си има в момента много сериозни проблеми, и в такъв момент, ако ми натрапят проблемите на някой роднина, направо" ще ги кача  по върбите".
 Научих да бъда открита и смела и да си браня семейството. Живота ме научи. Щом живея със съпруга си него бих щадила, но останалите не. Не се страхувам да влизам в конфликти и се старая да са бързи и адекватни, а не да тая нещата в себе си. В моето семейство, дом, домакинство аз съм царицата.   Аз ще виляя на съпруга си, а не майка му е сестра му.Жената, която  ще взимам решенията в моето семейство, в моя дом, в моето домакинство ще бъда аз , а не свекървата и зълвата. bowuu
Леко, де, вместо да се самонавиваш, по- добре помисли!
Да си развалиш семейните отношения заради пари, които не оказват влияние върху комфорта на живота ти, е глупаво.
Да го изгони на дивана, викаш и тя да спи с детето на спалнята, а той да страда?
Може, ако целта ѝ е да я види в светлината на "алчната съпруга" за която обичта и грижата му, нищо не значат.
Такива ще бъдат последиците.
Проблемът в едно семейство никога не са другите- генезисът е между двамата.
Така че, за проблемите в твоето отговорността е на двама ви.
Явно, имаш проблем със способността  да бъдеш царицата, която да взима решенията, но не можеш да схванеш, че да щадиш съпруга си няма как да стане, ако оплюваш непрекъснато родителите му и братята/сестрите му.

# 534
Ъпсурт, за много неща си права, и доводите са ти железни.
Само не си позволявай да осъждаш и критикуваш чуждите семейства, без да си погледнала първо в своето. Heart Eyes
Прекалено лично съотнасяш всичко и ни отдалечаваш от умните неща, които казваш.
Спрягам ситуации в примери, че всяко действие носи след себе си последици, а не карам авторката да оставя съпруга си на дивана, просто илюлстирам нещата по-цветущо.
 Няма как съпругата да е оцветена в тъмни краски, че обиждала горките роднини на съпруга си, след като те с постъпките си сами са се обрисували в черно. Wink

# 535
Само не си позволявай да осъждаш и критикуваш чуждите семейства,... .
    Без да сте открити и директни, в последните си постове направо разбихте семейството на Алмира на пух и прах с осъждане и критики, докато отговаряхте на absurt. Давахте примери със собствените си семейства и страхотните умения, които имате и уважение, което вдъхвате.
     Уж сте на нейна (на Алмира) страна, а в думите ви прозира презрение, че може да се справи със ситуацията и презрение към мъжа ѝ, че не зачита жена си. Всичко това заради единственото съществено разминаване между двамата (поне Алмира така твърди, описвайки като цяло обичливия си и стабилен съпруг). Е, сигурно не са на едно и също мнение по "сериозни" въпроси като дали клечките за зъби да са с или без ментови връхчета, но това едва ли е в състояние да ги доведе до сериозен сблъсък и да си струва толкова страници дискусия.

# 536
  • София

Няма как съпругата да е оцветена в тъмни краски, че обиждала горките роднини на съпруга си, след като те с постъпките си сами са се обрисували в черно. Wink
Има, бе жена!
В очите на мъжа си може да се самооцвети в черните краски, след като първосигнално хукне да му обяснява колко са лоши те и колко е глупав той, че им се хваща!
Тук, в тази тема, може да е геройство да се оплюват и мъжът да се определя като Муньо, но да го демонстрираш в семейството си е не само тъпо, а направо дебилско изпълнение!
Ти какво искаш- ти да си добре или Вуте да е зле?
Вие рипате при всеки опит да ви посъветвам да действате така, че вие да сте добре, а не свекървите, зълвите и вие самите, да вменявате на мъжете ви чувството, че са зле, заради поведението ви..
Според мен, мъжът винаги трябва да е на страната на жена си, но да е убеден, че е по негово дълбоко убеждение, а не защото тя му е тропала с краче и го е гонила на дивана.

# 537
Не я осъждам, не съдя никого.
От опит знам, колко е труден пътят, по който трябва приобщиш семейството си в една точка.
Няма рецепти. Няма правилен ход, който да посочиш.
Никой не е в семейството на Алмира, за да си позволява да я съди.
Аз си разсъждавама, за моята ситуация. И за моята си зълва, пред която тази тук бледнее.
Не се притеснявам да се критикувам и самоиронизирам.

Последна редакция: сб, 05 дек 2015, 20:44 от Анонимен

# 538
  • София
Пак ти казвам- ожени се, роди и виж дали с тропане на краче можеш да постигаш своето.
И ако да, колко време ще трае, преди да напишеш тема " Той ми би шута".
И ти си само писателка, в четенето и осмислянето хич те няма.
Написах ти, че не защитавам зълвата, а правото на мъжа да има свое мнение и да го отстоява.
Всяко нещо трябва да има мярка и граница, но не можеш да заповядаш на пълнолетен човек какво да прави, пък бил той и собствения ти мъж, или СОБСТВЕНАТА ЖЕНА!
Това, че ти като доста от тук списващите, си се вторачила единствено в пъпа си и се мислиш за център на вселената,  просто не е вярно и се чудя как не го схващате?
Трябвало е да се родите амазонки, ма сте позакъснели. Joy
Я, малко по спокойно с тона. О, чудо омъжена съм от петнайсет години и съм с две деца. Не ми обяснявай за тропането на крачетата как става. Съпруга ми ме уважава и не е нужно да тропам с крачета, за да изискам нещо от него и за да се съгласи с мен. Явно си си мислила, че с тропане на крачета се правят нещата, ама твоя бързо ти е показал къде ти е мястото. Продължавай да скланяш главица на твоя и да му подаваш пантофките. После да не ревеш, че дъщеря ти ще повтори модела. Нали знаеш. Тежко и горко на хората, които ще вземат децата ти.
Тонът ми е спокоен, ама какво да направя, като изведнъж " о, чудо", се оказа хем женена, че и с 2 деца?
Така е по форумите- всичко се променя бързо.
Лошото е, че и "обзаведена със семейство", пак нищо не си схванала, щом въпреки всичките ми обяснения, че с тропане на краче не се постига нищо, радостно ми приписваш имагинерния резултат от моето тропане в моето семейство.
И за да бъде веселбата пълна, се оказва, че не само тропам с крачета, ами скланям глава и нося чехли.
Боже, колко си ЕнтелЕгента! smile3501

# 539
И аз понякога тропам с краче. Няма жена, на която да не й се случва.
По-скоро, дали може да си го позволи.

Общи условия

Активация на акаунт