Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 40

• 88 178
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
И аз мисля, че заболяванията на щитовидната жлеза се отразяват пагубно на външния вид.. Sad Преди три години на едно семейно събиране се срещнах с една жена с Хашимото. Имаше по-лицето доста дълбоки бръчки, заразказва ми, че откакто са и го открили се е променила чисто физически много.. Кожа, коса, нокти всичко носи белег от заболяването. Но има хора с по-големи здравословни проблеми така че, дето се вика-това да е..

Е стига де аз като ида на море още се случва да ме свалят някакви 20-годишни и ме питат къде уча пък аз съм прехвърлила 30-те и според ендокринолозите си го имам много отдавна. Аня Пенчева като е с Хашимото да не е някаква сбръчкана баба
Браво на теб, дай боже колкото се може по-дълго да съхраниш младостта! За Аня Пенчева не съм я виждала и познавам лично за да знам дали има някакви външни промени.. Всички изглеждат безупречно със телевизионен грим, но в действителност.. Аз при мен си забелязвам всяка година по-нещо ново.. Нямах болки в ставите- появиха се, нямах напрежение в гърлото-също се появи, косата ми стана много суха, кожата също.. но, както казах не е болка за умиране..

# 481
kaleia страхотни резултати! Аз също спазвам безглутеново хранене от 6 месеца и много се радвам да прочета, че има положителни резултати от него!
Успех и за напред! bouquet

# 482
сега ме мъчи цикъл с продължителност 15 дни/кървене/.
Да не си минала в хипер, при мен е така, падне ли ми тсх-то и цикъла ми става на 15 дена  Thinking
Последно ТСХ ми беше 1.45 - Ноември и док каза да си продължавам с дозата на Л- Тироксина 100.
Явно ще се пуска пак  Thinking Но този път ще му искам целия пакет  Laughing

# 483
Явно ще се пуска пак  Thinking Но този път ще му искам целия пакет  Laughing
Е, аз не искам да те стряскам нещо, но просто го имай предвид  Peace

# 484
Влизам да се оплача, че от 2 седмици не се чувствам добре - една слабост в мускулите , нямам сили, а онзи ден цикъла ми спря на 3-тия ден ( винаги ми върви 6 дни без изключение). Може ли да е от жлезата? Последно я изследвах ноември, сега няма да ми дадат направление. Тогава беше тсх 2,39 ( 0,27-4,20) и фт4 - 12,47 ( 12-22).

# 485
 y_em, ако решиш да си пускаш изследвания, в момента Бодимед имат изгодна оферта с ваучери:

https://www.ofertomat.bg/Izsledvane-na-hormonite-na-shitovidnata … ODIMED-p4434.html

# 486
Леми благодаря, но не съм от градовете в които има Бодимед...

# 487
Влизам да се оплача, че от 2 седмици не се чувствам добре - една слабост в мускулите , нямам сили, а онзи ден цикъла ми спря на 3-тия ден ( винаги ми върви 6 дни без изключение). Може ли да е от жлезата? Последно я изследвах ноември, сега няма да ми дадат направление. Тогава беше тсх 2,39 ( 0,27-4,20) и фт4 - 12,47 ( 12-22).

При мен се получи същото, само че аз съм с ТСХ 0,79, не съм сигурна дали при теб е заради това. Пиши ако си направиш изследване.

# 488

При мен се получи същото, само че аз съм с ТСХ 0,79, не съм сигурна дали при теб е заради това. Пиши ако си направиш изследване.

Тоест при теб се е получило така защото ти е ниско ТСХ ли?

# 489
Относно нередовния и обилен цикъл - пиете ли масло от вечерна иглика??? От дете съм с обилен цикъл по две седмици,ама обиленннн,не искам да си спомням,направих желязо-дефицитна анемия и имам много лоши спомени  #Crazy Родих две деца-все същото ... започнах противозачатъчни - всичко беше наред докато не започнаха да ми се пукат капиляри и да ми изтръпват ръцете и се уплаших и ги спрях.Започнах да пия масло от вечерна иглика и ... цикълът ми намаля и е мнооого по-добре. Взимам и едни хомепатични хапчета,за които прочетох в нета! Дано да продължи да е така  baby_neutral

# 490

Тоест при теб се е получило така защото ти е ниско ТСХ ли?

Ами нямам идея, от 5 дневен сега е 3 дневен, не знам дали е свързано с ТСХ. Моите изследвания са от миналата седмица. Провери си и твоето, но преди бях със стойности 9, 4, 2, 1 и си ми беше нормален. Пиеш ли хапчета за щитовидната?

М_ончето може ли повече инфо за тази вечерна иглика, за какво, какъв ефект и има ли странични ефекти?

# 491
Lemy, много благодаря за офертата за Бодимед. Само да допълня, че имат и ваучер, включващ и изследване на антителата.

# 492

Ами нямам идея, от 5 дневен сега е 3 дневен, не знам дали е свързано с ТСХ. Моите изследвания са от миналата седмица. Провери си и твоето, но преди бях със стойности 9, 4, 2, 1 и си ми беше нормален. Пиеш ли хапчета за щитовидната?

М_ончето може ли повече инфо за тази вечерна иглика, за какво, какъв ефект и има ли странични ефекти?

Не пия хапчета, засега съм само на проследяване. Ще пиша като се изследвам.

# 493
Lemy, много благодаря за офертата за Бодимед. Само да допълня, че имат и ваучер, включващ и изследване на антителата.
Надявам се, след като са с ваучер,  да не претупват изследванията  Thinking Иначе и аз си взех, омръзна ми да съм спонсор на тези лаборатории, вече не знам колко пъти правя изследвания за няколко години  ooooh!

# 494
Ами, то претупване едва ли има. Или правят изследванията, или не.  Laughing
За мен разлика дали ще е с ваучер или без - няма. Ако някой иска да излъже, какво му пречи да го направи и по двата начина?

Относно МЦ, някакви аномалии забелязвам през годините, откакто съм болна, именно в тези месеци - януари, февруари.

Общи условия

Активация на акаунт