Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 40

• 88 061
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
  • Buffyworld
И пак в тази връзка да попитам - и на мен ми пердстои да изследвам ТСХ и другите щитовидни, плюс антителата. Има ли значение, ако още съм на Селен ? Да спра Селена, да изчакам известно време и тогава дадам кръв, или това няма никакво значение. Сега последно съм на Селен на Нау Фуудс. Пия Селен от шест месеца.

# 616
Няма значение.

# 617
  • Buffyworld
Благодаря !  bouquet

# 618
Здравейте на всички,
и аз съм част от Вас ще разкажа за мен .2015г. февруари месец забелязах едни жълтеникави петна по клепачите на очите ми отидох на кожен тя ми каза това е ксантелазма,изследва ми ТСХ и се установи завишено беше 5 ,след това последва ендокринолог установяване че съм с Хашимото и започване на лекарства пиех ги мн стриктно ,лятото ми се появи един обрив под коляното /беше като жарено с коприва/ ходих при какви ли не лекари и никой нищо категорично отричат че е от лекарствата .Септември месец претърпях операция от апандесит и малко бях изоствила лекарствата,а между другото обривите плъзнаха навсякъде но кръста ,ръцете ,гърдите кошмар ;
След операцията си казах край никакви хапчета повече от тогава до сега си поддържам хормона само с водна леща и от време на време си вземам Шуслеровите соли и съм казала никакви хапчета и доктори,както казва свекърва ми колкото повече ходиш ,толкова по болен ставаш.
Та хормона ми е 1,5.Съчетавам с 90 ДНЕВНИЯТ РЕЖИМ и килограмите ми изключително много спаднаха ,а цял живот се боря с тях .За една година съм -22 кг Simple Smile
А относно обривите да е жива и здрава една моя приятелка която ми каза защо не опиташ и аз опитах и спечелих!
Използвах какви ли не мазила ,хапчета ,води и какво ли още не .А тя ми каза да опитам Маска + Суфле на Ейвън /за прочистване на мъртвите клетки ,е вярвайте ми ползвах го една седмица и след баня когато се забърсвах с кърпата се белех или по точно падаше като кир ,а суфлето го мажех след това е вече нямам напукана кожа никъде или суха.Моля само някой дане си помисли че правя реклама на ейвън ,искам да споделя опита си защото нам че има и други хора като мен .
Много ще се радвам да си споделяме опита и за напред Simple Smile
Усмихнат ден момичета

# 619
Здравей!

Аз веднага да попитам каква е тази водна леща, от къде се купува?

Кой номер шуслерова сол използваш?

Благодаря много за споделената информация! bouquet

# 620
Здравей!

Аз веднага да попитам каква е тази водна леща, от къде се купува?

ето от тук си поръчвам лещата
http://www.vadimelis.com/index.php?route=product/product&pat … amp;product_id=86

Кой номер шуслерова сол използваш?
Терапия с минерални соли

Комбинацията на Шуслерови соли №5, №7 и №9 се препоръчва от натуропатите като съпровождаща медицинската терапия за нормализирането на функцията на жлезата.

ШС №5 калиев фосфат въздейства благоприятно при оток на жлезата, при нервност и смущения в съня, свързани с болестта, при мускулна слабост и бързо изморяване, сърцебиене и нарушен сърдечен ритъм. Приемът е 3 х 2 табл. ежедневно до 15 ч.

ШС №7 магнезиев фосфат премахва подсъзнателното напрежение и помага в стресови ситуации. Магнезиевият фосфат контролира автономната дейност на жлезите и извежда токсините от кръвта, като по този начин подпомага действието на секретите на жлезите. Прилага се вечер – като „гореща седмица”: 5-10 табл., разтоврени в чаша топла вода.

ШС №9 натриев фосфат - възстановява алкално-киселинното равновесие и по този начин подпомага функцията на жлезата. Приема се по 5 табл. вечер, разтворени в чаша топла вода.

Благодаря много за споделената информация! bouquet

# 621
 bouquet Благодаря!

А тинктурата как се пие?
Много бих искала и аз да постигна твоето ТСХ  Grinning

# 622
  • Бургас
Привет, момичета, отдавна не съм ви чела.  Hug Бях оставила ТСХ и всичко свързано с него на заден план.
Оня ден си пуснах контрола за първи път от доста месеци насам и се оказах с ТСХ 6,55. ФТ4 ми е около 16, не запомних точно. Пиех 25 Еутирокс, вдигнаха ми го на 50. Ако пак почна да минавам към ТСХ 0.0007 , след следващата контрола да остана на 37,5.
Не съм си изследвала антителата откакто бях бременна и ме диагностицираха с Хашимото. Дали има смисъл пак да ги пусна  newsm78 Всеки път когато ходя на ехограф лекарите ми казват, че жлезата ми изглежда съвсем нормално и че е почти невъзможно човек с такава жлеза да е с Хашимото. Имам само едно възелче, което следя и което казват, че не е съществен проблем. Една от всички лекари, които са ме преглеждали даже твърдеше, че едва ли не по това, което вижда на ехографа не е възможно да имам Хашимото. Възможно ли е антителата да са влезли сами в норма? И само от тях ли се определя дали имам Хашимото или хипотиреоидизъм, всъщност ако антителата са в норма, но ТСХ е завишено каква е диагнозата - просто хипофункция или?

# 623
  • Berlin
***sunshine*** и аз съм с много гадни обриви. Много сърби и като се почеша и стават червени резки. Confused При теб как отминаха те специално? Питам, понеже дерматоложката ми каза, че може да са от Хашимотото, но все пак ще правя тест за алергии след един месец, а сега пия антиалергични, но пак от време на време имам сърбежи.

# 624
Здравеите, Момичета влизам набързп влизам във вашата тема да задам един въпрос ще ме извините.Става въпрос за иследванията на синът ми които е на 8 год.Днес му пуснах хормони какво ще кажете.

FT3         5.68     REF 2.25-6.00        FT4   13.44     REF 9.15-23.86          TSH    4.234     REF  1.35-5.00

Какво ще кажете за тези стоиности и има ли място за притеснение.Аз съм с тириотоксикоза и затова му направих изследвания. bouquet bouquet bouquet                                                                                                                             

# 625
еrika, можеш да се консултираш с професор Йотова, в Първа детска клиника по пулмология, алергология и неврология, ет. 5 в Света Марина - Варна. Тя е детски ендокринолог и е много добър специалист.
За мен хормоните са нормални, но на фона на по-високото ТСХ според мен трябва да се направи ехография на жлезата и да се консултирате с ендокринолог.

Мон..., не само по антителата гадаят докторите, а комплексно. И по ехография, и по антитела и по симптоми и външни проявления ( килограми, коса, лакти, суха кожа, влажни очи и т.н. и т.н.).
Водят те хипофункция с едно наум за Хашимото, заради антителата  Laughing (Имаше по едно време и граничен ТРАК, което е рядкост при Хашимото. Не изключено, но рядко се случва на фона на хипофункция).
Но антителата се повишават при всякакви тиреоидити, не само Хашимото, та... щом се съмняват, значи може и да не е. Може някой възпалителен тиреоидит да си изкарала, да е утихнал и сега да се бориш само с хипофункцията, ама знае ли човек  Simple Smile
Антитела - на година веднъж ако е за проверка. Може и на две години. Ако те човърка да ги видиш - пусни. Ама тъй или иначе си пиеш тироксина, важно е как се чувстваш. Антителата - майната им. Гледай си децата и да не ти пука. Няма да мрем, само ще се мъчим.

# 626
еrika, можеш да се консултираш с професор Йотова, в Първа детска клиника по пулмология, алергология и неврология, ет. 5 в Света Марина - Варна. Тя е детски ендокринолог и е много добър специалист.
За мен хормоните са нормални, но на фона на по-високото ТСХ според мен трябва да се направи ехография на жлезата и да се консултирате с ендокринолог.

Благодаря точно това мисля да направя защото има и епизоди на сърцебиене а прегледахме сърцето всичко е наред.

# 627
  • Бургас
Гледай си децата и да не ти пука. Няма да мрем, само ще се мъчим.
Абсолютно си права  Laughing
Aз се шашках докато бях бременна и кърмех. Сега вече се успокоих, примирих и така се пуснах по течението, че чак забравих кога последно съм пускала изследване. Последното, което намерих е от февруари миналата година и наистина не успях да се сетя кога съм правила контрола последно. То пък се оказа, че ТСХ се е вдигнало докато съм го била оставила да вилнее необезпокоявано  Mr. Green
А за антителата, любопитно ми е просто дали са спаднали или не. Ама наистина като си пия хормон така или иначе и като жлезата е добре какво ми пука колко са.
Странното е, че стойността на ТСХ не ми оказва влияние на състоянието по никакъв начин... и с ТСХ 1 и нещо, 2,50, 3,55, 5,80, 6,55 сега все едно и също ми е... и като бях спряла временно хормона преди време пак нямах промяна в състоянието... В този ред на мисли, гледам има момичета и с доста високо ТСХ през времето, усещали ли сте го по някакъв начин, само аз ли не виждам разлика...

еrika. , според мен са добре изследванията, на моя син на тази възраст някъде бяха подобни, с тази разлика, че ТСХ беше около 6. Проф. Йотова му направи обстоен преглед, разпитва ме за много неща, обясни ми много неща и каза само да го следя, че няма нужда от хормон и лечение, че с времето ТСХ само ще спадне. Така и стана. Каза ми също и че на тази възраст някои деца са с такива стойности, без да се нуждаят от прием на хормон. Добре е обаче да го види, гледат се доста неща, искаше ми даже ръст и тегло от раждането до момента, плюс много други работи - индивидуални са нещата. Тя е прекрасен лекар, една консултация с нея никога не е излишна.

# 628
Гледай си децата и да не ти пука. Няма да мрем, само ще се мъчим.

еrika. , според мен са добре изследванията, на моя син на тази възраст някъде бяха подобни, с тази разлика, че ТСХ беше около 6. Проф. Йотова му направи обстоен преглед, разпитва ме за много неща, обясни ми много неща и каза само да го следя, че няма нужда от хормон и лечение, че с времето ТСХ само ще спадне. Така и стана. Каза ми също и че на тази възраст някои деца са с такива стойности, без да се нуждаят от прием на хормон. Добре е обаче да го види, гледат се доста неща, искаше ми даже ръст и тегло от раждането до момента, плюс много други работи - индивидуални са нещата. Тя е прекрасен лекар, една консултация с нея никога не е излишна.

Благодаря за отговорите ви .В четвъртък сме на контролен при кардиолозите в отделението и ще потърся професорката да се консултирам с нея.И аз мисля .че няма да се наложи прием на лекарства но тои си има някои симптоми,като трудно заспиване,нервност сърцебиене и малко хиперактивност.Вчера половин час обикаля покраи един стол . bouquet  Сега като чета симптомите си имаме и лесна уморяемост въпреки движенията също и изпотяването без да е топло и доста често търси въздух особено като седне в колата.Също тока пие ужасно много вода но кръвната му захар е в норма.

Последна редакция: вт, 16 фев 2016, 09:13 от еrika.

# 629
Сега като чета симптомите си имаме и лесна уморяемост въпреки движенията също и изпотяването без да е топло и доста често търси въздух особено като седне в колата.Също тока пие ужасно много вода но кръвната му захар е в норма.
Не пропускай да ѝ кажеш всичко това. Даже си запиши, да не забравиш нещо  Hug

Общи условия

Активация на акаунт