Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 40

• 87 771
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Моите деца приемат хормон. Отначало само ги наблюдаваха, след много колебания го включихме, наистина следят за много неща ДЕТСКИТЕ ендокринолози, прегледите са винаги много обстойни, хормона се включи много бавно и плавно и много следене.

# 631
Здравейте, изчетох цялата тема и съм малко объркана. На своя глава си взех ваучер да си изследвам щитовидната жлеза+пълна кръвна картина, защото имам усещането, че нещо не е наред, а и джипито, след като ми опипа гърлото, ми каза, че нищо ми няма.
Изследванията ми показаха завишен TSH 4,85 и другите уж в норма FT4 11,9; FT3 2,2; TAT 10; MAT 6,91 и аз съм малко притеснена. Имали ли сте подобни показатели и какво са показали като диагноза - Хашимото или нещо друго? Понеже имам проблем с едното ухо, УНГ ми обясни, че може да имам и анемия /три дни се прозявах целодневно - ужасно беше/ Предстои ми преглед при ендокринолог и ехограф. Можете ли да ми препоръчате такъв за Пловдив?

# 632
# 633
  • Berlin
Дебелее ли се с Хашимото? Laughing Питам, защото като се качих вчера на кантара и се уплаших. Blush
Също така за селена може ли да ми кажете дали е задължителен да се пие? Аз не взимам никакви лекарства. И има ли добавки, които са противопоказни?

# 634
Дебелее се
Преобладаващо мнение, че е полезно, по 200 мг
Противопоказни са добавки засилващи имунитета, както и предполагаемо такива с йод.
Има и храни, които са противопоказни- гоитрогени.

# 635
  • Berlin
Благодаря!

# 636
Като си правите контролни изследвания какво пускате? Ендокринологът ми каза контрола след три месеца, обаче не каза какво. При положение, че ще съм на свободен прием, без направление и ще плащам всички изследвания, се чудя дали да не си взема ваучер.
Първите изследвания, както писах по-нагоре ги правих в Бодимед и бяха достоверни, защото ми ги назначиха след два - три дни в болницата и резултатите бяха аналогични.
Антителата пускате ли? В болницата ТАТ не са ми изследвали, само МАТ. Та се двоумя дали да не пусна пакет трите хормона + допълнително да си пусна МАТ или само ТSH е достатъчно за да се види накъде вървят нещата?

# 637
Само ТСХ е достатъчно. Антителата търпят промяна много бавно, няма смисъл, ако не целиш ЗАБРЕМЕНЯВАНЕ! Според ТСХ променят дозата на Лтироксина.

# 638
Благодаря, Шакира! Успех!

# 639
  • Berlin
И при мен само ТСХ ми е за проверка, на 6 месеца.

# 640
Момичета, спомняте ли си преди време като се оплаквах, че ме болят ставите?! Откакто спрях бягането и вече нещо не ме боли! Прави бяхте! Това гадно, тъпо ...Хашимото, да ме извините, но то иска само да си мързелуваш и да си дебелееш. Ужас! Аз понеже се подготвял за втория си ин витро опит и имунолозите ми забраниха всякаква спортна дейност, та съм в потрес как ще стана 100кила...То нека да стане, пък после ще му мисля. Но просто се учудвам как като спортувах се чувствах по-зле, вместо да е обратното. Егати заболяването..

# 641
Дъщеря ми има нон стоп болки в ставите. Ревматолога иска да й изписва метротексат, но това е много силно лекарство и засега блъскаме добавки- омега 3, колаген, хиалуронова киселина и прочие. Според мен са си от Хашимото, ако не изцяло , то в голяма степен. Ти можеш ли да пиеш нещо за ставите, поне омега 3, ако не друго?

# 642
Благодаря ти за загрижеността! Омега 3 пия повече от година откакто започнах с ин витро опитите. Уж имало противовъзпалително действие, но аз не го чувствам..От Хашимотото си болят ставите. Дори забелязах, че дори и да правя почивки през ден, когато бягах, пак ме боляха.

# 643
  • Berlin
Аз пих Бозвелия като противовъзпалително (с дискова херния съм също така Laughing), после Флекскод и сега разни подобни.

# 644
  • В сърцето на любимия човек
Момичета, малко в страни от хашимотото,но стави болят и при латентна инфекция с листериоза.
При мен, покрай ин витро опитите се установи, че си нося вируса кой знае от колко време  ooooh!
Лекува се с антибиотик.

Общи условия

Активация на акаунт