Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 40

• 88 186
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте, може ли да попитам, ако жена с болест на Хашимото роди дете без да е знаела за това си заболяване какво следва?
- Детето може да е с сериозни проблеми, защото ще има евентуално същото заболяване.  
- Детето е здраво без  Хашимото,  очакват ли се други проблеми с развитието му.
За първото е ясно , но във втория случай какво става.
Благодаря.

# 406
  • В сърцето на любимия човек
Само да кажа, бях при гинеколожката, но въобще не стигнах до изследванията. Имам миома 13 см и сега избирам лекар за операция, другото ще чака  Mr. Green
Човече - Горчев спаси матката на една далечна позната - 25 годишно момиче, нераждало, с 10см миома. Направи и пластика и оправи всичко. Остана само грозния белег, но това да е проблема  Peace
Ако искаш пиши на
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=125070
момичето е нейна близка, тя ги насочи към Горчев и е запозната с подробности.

Успех  Praynig

# 407
Какви са тия миоми и какво общо имат с обилен цикъл  Rolling Eyes Има ли тема, замислихте ме сега

# 408
Днес ми правиха обременяване с глюкоза, което спаред моята докторка показва висок Инсулин на 60минута. Явно ще ми се включи и друго лекарство за тази цел (предполагам Метформин), но ще разбера в понеделник като отида при нея. Тая глюкоза влияела много зле, не знаех това. Накрая на първия час ми стана леко лошо, а тъй къто след втория час си изпих Еутирокса и чаках да мине време преди да хапна нещо, изпаднах в хипогликемия. Обля ме студена пот, разтреперих се...Лелее, не мога да повярвам, че стигнах до тук от едни възелчета в щитовидната..., та Хашимото, та сега и висок инсулин, което сигурно означава Инсулинова резистентност?! newsm78

# 409
Шакира, вчера точно за тази глюкоза си говорих с една приятелка, и на нея й е станало лошо и казваше, че е отвратително  Confused
пънче-мънче, благодаря!  Hug
♥ HAPPY ♥, ето я темата Simple Smile

# 410
От месеци наред ТСХто ми беше в норма- от 0.60 до 1.09, но декември месец изведнъж показа 3.27. Според моята ендокриноложка, това е лабораторна грешка. Изследвах се в Рамус тогава. Днес в Цибалаб ТСХто ми е 0.161.. Вече от втори лекар чувам, че се доверява само на Цибалаб или Кандиларов. А аз си мислех, че Рамус също е добра лаборатория...  newsm78 Вдигнаха ми дозата от 75мг Еутирокс на 100мг. Днес след този резултат, ендокриноложката ми го свали отново на 75мг. Чудя се дали е било грешка или ТСХто така си ходи нагоре надолу... newsm78
Някой разбира ли им на тези антитела? Аз съм с Хашимото. Днес ми излязоха резултатите:
Anti TPO (МАТ) - 7.81 IU/ml ( норма - под 34)
Anti Tg (ТАТ) - 127.40 IU/ml (норма - под 115)

# 411
  • с трима мъже :)
Може ли някаква препратка за тези проучвания където да прочета?
Или са само предполагаеми статистики?

Здрасти Дев,  Simple Smile
за съжаление нямам никакви статии...на доверие съм приела думите й
Тя ми каза (докторката), че на хапчето му трябвало 2 часа да се резорбира добре и, че за нея също това инфо е ново и тя го казва на всичките си пациенти.
Това беше преди 2г.
Докторката е Веселка Генадиева.

# 412
Моята ендокриноложка също ме посъветва да пия кафето 2часа след приема на хапчето. Имало доказателства, че кафето намаляло абсорбацията на Еутирокса.
Др Джелебова, която е била дълги години Завеждащ Ендокринология

# 413
  • Sofia
Къде я преместиха Клиниката по Ендокринологията,която беше зад Министерство на земеделието?

# 414
В Майчин дом на 10, 11, 13 етаж в зависимост от заболяването.

# 415
# 416
  • На север
Здравейте. Искам да попитам ако TSH ти е 4, това означава ли, че може да имам Хашимото? FT4 ми е 16.5, което е нормално уж. Качих 20 кг за 2 години, страдам от безсъние и нервност и се чудя дали може да е от щитовидната железа. Някой може ли да ми каже как мога да си кача изследванията тук като снимка? Няма кой да питам, тъй като съм в чужбина, а тук не се осигурявам и ако отида на специалист ще ми струва над 500 лв - пари, които не мога да дам. Sad Мислех че щом TSH е под 4.5, което пише че е горна граница значи е ок, но прочетах в нета, че нормалното било 2. Нямам изследвани ТАТ и МАТ.

# 417
Момичета, нещо питах за това масло от вечерна иглика, ама пак ще питам - някой да има положителни отзиви за ПМС? Емоционалното по-скоро ме интересува как е, защото останах с впечатление че за редовност помага на повечето..

# 418
За болки в гърдите от ПМС много ми помага.  За емоциите не знам.

# 419
jenny_b, давам положителни отзиви за МВИ. Ефект определено има при мен.

Общи условия

Активация на акаунт