Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 40

• 88 146
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
Ясно, значи ми предстои да започвам Еутирокс и да си намеря свестен ендокринолог. Благодаря!  bouquet

# 511
Не искам да ти се карам, но ако съм ти майка просто бих те посъветвала да отидеш при друг ендокринолог и веднага на Еутирокс. Всеки месец проследяване на ТСХ докато не се урегулира дозата. Антителата сами ще влязат в норма. И Селен продължавай да пиеш, както и безглутеновия режим. Иди при дрРалица Иванова в ниската сграда на Майчин дом, тя е прекрасен ехографист и диагностик. Какво бебе, като с тези стойности на антитела и високо ТСХ е трудно ...макар да има успяли, но не разчитай на това. А и да стане ще навредиш на плода си без лечение.
Аз съм с Хашимото на прага на втория си опит инвитро, първия беше неуспешен с ТСХ 5.0, но тогава не исках да повярвам, че имам проблем...Сега със склонена глава. Не експериментирай със себе си.

# 512
Шакира, относно ендокринолога предвид, че последния път в който ходих не планирах скоро бременност и ме гледа на ехограф, ми каза да проследя хормона в зимен месец и тогава да мина на хапчета, не ми е казвал да си живея спокойно все пак. Просто не практукува в града, в който живея, затова няма да ми е удобен и търся друг. Благодаря ти за препоръката, но живея в Бургас и София ми е меко казано далече. Не ми хареса категоричното ти мнение за бебе, все пак говоря за след година, не смятам че е добре да се говори така крайно. Разбирам че при теб влияе личния опит, но все пак..Ще запозна Еутирокс и дано всичко е наред. Стискам палци и на теб! Благодаря на всички ви за съветите и мнението!

# 513
Попадна ми една книга - Палео режим при автоимунни:
https://drive.google.com/file/d/0B3Yz9NH7h615OXVQbGx1WlpWSXM/view?usp=sharing
Качеството е кофти, но има какво да се види.

# 514
Ти не уточни, че става въпрос след година бебе. Имаш си доооста време да ги вкараш в ред нещата. От постовете ти разбрах, че искаш дете, а не искаш хапчета и затова реших да ти пиша така. Сега звучиш по-зряло. Действай. Но имай едно на ум с нашата диагноза, че си вре носа навсякъде.

# 515
И още нещо- бих била до гроб благодарна, ако някой ми беше казал преди година и на мен по този начин да не се заблуждавам. ТСХ близо 5 и високи антитела ще разстроят имунната и ендокринна системи в цялост. Не знам този лекар ....как охх..Давам ти опита си - имунната ми и ендокринна системи са объркани. В момента пия лек-ва с шепи..Просто не допускай всеки един с диплома да те лекува.

# 516
А, уточних, казах края на тази или началото на 2017 Wink. По-горното ти го писах, защото когато първоначално като разбрах за Антителата и за Хашимото, едва ли не реших че е невъзможно да имам дете, бяха ми наговорени такива неща просто и емоциите бяха.. После се включих в темата, поуспокоиха ме, информирах по-задълбочено и вече гледам по-оптимистично в тази насока. Ще направя всичко, което е по силите ми, пък каквото сабя покаже.  #2gunfire
Не започнах терапията веднага, защото 1вия път попаднах на онзи тип лекари, който моментално подхожда с рецепта. На 2рата минута от прегледа ми беше изписала Еутирокса, без ехограф, без нищо, само с пипане на лактите ooooh! и ТСХ 3, а и тогава бях в изключително стресов период, можеше и да е нещо временно все пак. 2рия ми каза че е хубаво преди планиране на бременност да се започне терапията, обясни ми рисковете и т.н. На това държа аз, не на "ето купи си и пий това".

# 517
Здравейте! Тъй като и аз трябва да посетя компетентен ендокринолог съвсем скоро, моля за малко административни насоки. Доколкото разбирам, посочените на първата страница 3-ма специалисти (за София) не работят с направления, което принципно не е никакъв проблем, но как стои въпросът с изследванията на хормони и антитела? Пишете, че някои от тях се поемат от ЗК, но ако ходя на частно при даден ендокринолог, той има ли правомощия да ми даде направление за платено изследване на хормоните, които се поемат от ЗК? Имам някакъв смътен спомен, че щом ходиш при специалист на частно, трябва да си плащаш и всички съпровождащи изследвания... Моля за малко помощ! bouquet

# 518
Здравейте! Тъй като и аз трябва да посетя компетентен ендокринолог съвсем скоро, моля за малко административни насоки. Доколкото разбирам, посочените на първата страница 3-ма специалисти (за София) не работят с направления, което принципно не е никакъв проблем, но как стои въпросът с изследванията на хормони и антитела? Пишете, че някои от тях се поемат от ЗК, но ако ходя на частно при даден ендокринолог, той има ли правомощия да ми даде направление за платено изследване на хормоните, които се поемат от ЗК? Имам някакъв смътен спомен, че щом ходиш при специалист на частно, трябва да си плащаш и всички съпровождащи изследвания... Моля за малко помощ! bouquet
Ако приема е частен,то и всички изследвания се самофинансират. Само ако лекар който работи с ЗК ти назначи дадени изследвания се поемат от ЗК / не всички се поемат, по 3 на месец от специалист/. Успех!

# 519
Ами ако лекарят работи със ЗК, но си отишъл при него без направление, тоест платен преглед, той има ли право да назначи изследвания, поемащи се от ЗК?

# 520
Ами ако лекарят работи със ЗК, но си отишъл при него без направление, тоест платен преглед, той има ли право да назначи изследвания, поемащи се от ЗК?
Доколкото знам си се счита за частен прием,и пак си плащаш всичко.

# 521
Когато съм на частен прием, си плащам изследванията. Дори и по ЗК да отидеш, тя поема ако не се лъжа само ТСХ и ФТ4, така че антителата и ФТ3 пак ти си ги плащаш.

# 522
Ако приема е частен,то и всички изследвания се самофинансират. Само ако лекар който работи с ЗК ти назначи дадени изследвания се поемат от ЗК / не всички се поемат, по 3 на месец от специалист/. Успех!
Благодаря ти! bouquet

Имате ли идея дали някой от цитираните на 1-ва страница ендокринолози (Тодорова, Начев и Каменов) има и редовен прием, с направление? Не е проблем да отида и на частно, просто в момента разполагам с направление и се чудя дали ще ми се наложи да го оползотворя. newsm78 Гледам, че само за Каменов пише, че приема и по ЗК, в МЦ "Лора".

На кой от тримата бихте ми препоръчали да се спра, като за начало? Hug

Барелина, а колко общо струват всички изследвания? Ей-така, профилактично да си знам.

# 523
Момичета, следя ви. От почти месец вече съм с тази диагноза и се старая да пазя режим. При мен освен Хашимото има и инсулинова резистентност. Пия тироксин по 1/2 табл. сутрин. Мога да кажа, че виждам някои корекции на симптомите. Основно косопада, беше кошмарен, сега мога да кажа, че е съвсем в рамките на нормалното. Отоците - още се случват сутрин да съм подута, но надявям се да се коригира и това. Нервните изблици -  ooooh!, старая се да съм по-спокойна, но не винаги ми се получава. Лошото е, че не мога да се оттърва от стреса. Почина мой близък, детето ми бе болно с много висока температура няколко дни. Не мога да спя поради тези причини.
Добавки не взимам, нищо не ми даде ендокринолога, а на своя глава не смея. Да споделя как беше диагностицирането при мен - ходих на платен прием и понеже доктора каза, че доста неща ще трябва да се изследват, ми предложи да ме хоспитализират за три дни. Така и направихме и всички изследвания минаха по здравна каса, дори и такива, които не бих се сетила, че са необходими, но дават информация за състоянието ми - като например обременяването с глюкоза.

# 524
Не съм Балерина , ама да ти отговоря  Laughing Mr. Green
Различните лаборатории имат различна ценова листа. Избираш лаборатория и проверяваш, около 13-18 лева за хормон.

Общи условия

Активация на акаунт