Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 40

• 88 139
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
  • Sofia
Да,ще го изследвам,скоро ми престой да си изследвам хормоните и ще го пусна и този показател bouquet

# 556
Моите болки в ставите минаха след като спрях глутена.

# 557
  • Sofia
И аз правя опити да го махна,но засега не много успешни Rolling Eyes

# 558
Не знам на какво се дължат болките в ставите. Мен ме болят тазобедрените стави, понякога колена. Малките стави не ме болят. Понякога си мисля, че може да е от бягането, защото бягам през ден по 4км на пътеката, но после си казвам - не може да е от това, хората спортуват къде къде повече..Но щом казвате, ще взема да го изследвам тоя вит. Д. Дано да намеря отговора.

# 559
Шакира, защо да не е от бягането? Колената се натоварват в пъти повече при бягане. Пробвай да го замениш с бързо ходене.

# 560
На мен ми откриха увеличени антитела (без да ме водят реално болна с конкретна диагноза), различни от ТАТ и МАТ, от които ми казаха, че биха могли да са болките в ставите. Не знам доколко има връзка с Хашимотото, но твърдят, че понякога се комбинират няколко автоимунни заболявания. Имунната система е разстроена цялостно.

# 561
Колена рядко ме болят. Притесняват ме тазобедрените. За колената знам, че е от бягането, но тазобедрените  newsm78  А какви са тези антитела, от които болят ставите?
Мисля си дали да не включа ФлексКода да си го попия три месеца. Той съдържа глюкозамин и хондроитин за ставите. Знам, че това много им помага.
Охххх, лошото е че съм в ин витро процедура и не мога да пия какво да е, особено преди опит..Тя не една моята.

# 562
Споделила ли си на ЛЛ, че те болят ставите? Погледни за ревматоиден артрит.

# 563
Изследването се казва АНА скрининг (Антинуклеарни антитела). На снимка ставите бяха съвсем наред и ме увериха, че нямам артрит, но тези антитела можело да водят до болки в ставите и предполагам, че с течение на времето могат да ги увредят сериозно.

# 564
ТСХ ми е 5.35
ТАТ около 800
МАТ около 600.

Според мен нивата ти на ТСХ предполагат приема на Еутирокс. И на мен ми се вие свят, започнах да получавам и леки паник атаки, но с лекарства ги овладях и сега нямам Peace Сърцебиене имам ако дозата на хапчето не ми е точна иначе други неразположения сякаш нямам. Твоя световъртеж как се проявява? Свърваш ли го с нещо - например да е в дните около/на месечен цикъл? Обърни внимание кога и в какви ситуации ти се вие свят.

За храните - аз ям месо (много) и млечни. За глутена много похвално, че си го спряла  Peace

# 565
И на мен ми се вие свят, започнах да получавам и леки паник атаки, но с лекарства ги овладях и сега нямам Peace

Seti Beti, паник атаките с какви лекарства ги овладя? Продължаваш ли да ги пиеш или вече нямаш нужда?

# 566
И на мен ми се вие свят, започнах да получавам и леки паник атаки, но с лекарства ги овладях и сега нямам Peace

Seti Beti, паник атаките с какви лекарства ги овладя? Продължаваш ли да ги пиеш или вече нямаш нужда?
Пих Стрезам, може би към 3 месеца и паник атаките отшумяха. Сега от време на време пак ми се вие свят, но по друг начин, не както беше с паник атаките.

# 567
Имам преди няколко години операция на едното коляно. Пих за болката Флекскод 3 месеца и докато го пих всичко беше ОК... после обаче пак си се върна болката, така че съм със смесени чувства за тази добавка.

# 568
Момичета, дайте съвет! Днес ми изписаха Огестан, който съдържа вит.Д, омега3, фолиева и ЙОД. Това ми го изписаха имунолозите от Надежда, като съм казала, че съм с Хашимото. Според вас трябва ли да го откажа да го приемам? Днес не можах да се свържа с тях, но утре пак ще звъня. Направо не знам какво да правя. Аз доколкото знам трябва да избягваме йода.

# 569
На мен също са ми казвали да употребявам храни, съдържащи йод, но в по - малки количества. Аз консумирах орехи в продължение на месеци и не ми се е отразило зле. Някаква доза е необходима на организма, независимо дали човек има заболяване. Вероятно количеството йод, съдържащо се в лекарството, е минимално. Важно е, разбира се, и доколко увредена е жлезата.

Последна редакция: пн, 08 фев 2016, 21:26 от Ваяна

Общи условия

Активация на акаунт