Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 40

• 88 093
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
Не знам, ма защо пък 6 дни в седмицата, тия доктори ще ме уморят  Laughing

# 586
  • България
Момичета, селен на коя фирма да си взема или няма значение? Изписа ми само по 100 мкг 6 дни в седмицата, защото жлезата имала съвсем малки изменения?
Аз съм доволна от селена на GNC по 100 мкг, 100 таблетки около 10 лв.

# 587
И аз пия на GNC.

# 588
Здравейте пак от мен! На 7 декември Тсх-то ми беше 1.4, днес го изследвам пак -повишено до 3,15... Дали може да причини нещо на бебока (бременна съм)?

# 589
Здравейте Simple Smile
Бихте ли ми казали каква е таксата за преглед при д-р Начев в Майчин дом, моля.
Преди време бях в МЦ Панацея на преглед при него, каза ми да повторя един от хормоните и да дойда отново с резултата. Интересува ме дали таксата за преглед в Майчин дом е по-ниска, защото в Панацея ми струваше 50 лв + 20 лв ехограф.

# 590
  • В сърцето на любимия човек
10лв е  Peace

# 591
Не знам, ма защо пък 6 дни в седмицата, тия доктори ще ме уморят  Laughing
И аз не знам. Изчела съм почти всичките 40 теми и не съм видяла почивен ден за селена. Да не говорим, че 100 е дозата вероятно за хора без проблеми. Но в нашето здравеопазване явно докато не станат видимо зле нещата не се вземат сериозни мерки.

# 592
Здравейте!
Пиша, за всички които нямат решение на проблема с високо тсх, тъй като бях безумно уплашена с резултата си и не намерих такива стойности никъде за да се успокоя, че човек може да е жив с такова тсх - 173!
Историята на кратко е следната: от около 6 години имам диагноза Хашимото, но без да съм приемала системно Еутирокс до сега, защото тсх макар и завишено винаги е било в референтни стойности. През 2015 реших да забременявам, оказа се, че ще имам нужда от лекарска намеса, защото тсх се беше вече покачило до 5,75 при референтни 0,34-4,2. Всички ме уверяваха, че това се оправя много лесно и не е big deal. Последваха няколко месеца на 25 и 50мг и изведнъж резултата ми както беше тръгнал стремително надолу и дори доста нисък в един момент(0.007, защото ме предозираха с еутирокс), се оказа 173,6. До този момент се лекувах при доктор Брънчева. Мислех, че е техническа грешка, тъй като дори във форумите не намерих някой да има такъв резултат. В лабораторията първо потвърдиха,че е невъзможно висок, после го признаха за верен. Лекувах се с хомеопатия, която веднаха спрях и направих втори тест след 1 ден - 98.
Спасителния преглед беше при професор Каменов в КАМедика. Веднага ме прие като се чухме по телефона и му казах стойността си. След ехографски преглед се оказа, че горката ми жлеза се е уголемила ужасно. Нямах никаква симптоматика - умора, сънливост, запек, нищо. За седмица лечение при него смъкнах до 93. След още две имах рязък спад на 11. Тогава вече тялото ми се стресира и имах симптоми на ниско тсх, докато свикне - енергичност, стомашно-чревни проблеми, диария, нервност. След още две седмици на 5 и така за три месеца успя да го намали до 1 и да забременея.
Много съм доволна и благодарна от намесата му.
За всички с подобен проблем - опитайте се да сте спокойни, знаете, че стреса не е добър за нашето положение и си потърсете читав ендокринолог.... и всичко ще е наред Simple Smile

# 593
Добре, но с какво те лекува? Само еутрокс ли? А антителата как са ти? Сега как си?

# 594
Добре, но с какво те лекува? Само еутрокс ли? А антителата как са ти? Сега как си?

Лекува ме с Еутирокс, но много чести тестове, през седмица- две, защото промените бяха много динамични, много плавно увеличаване на дозата - първа доза 50, после на месечна база 75, после 83,5, после 100 и сега 112,5. Междувременно селен под формата на Цефасел 100мг по две таблетки дневно. Но не го пия от както намалих тсх на 2.
Това с увеличаването на дозата е много деликатен момент. Първата лекарка, която ме предозира увеличи дозата двойно само след месец на лечение  и резултата беше много ниско тсх. Организма никога не беше приемал еутирокс и тя не отчете този факт.

# 595
Re_ne,
аз бях така точно преди една година. ТСХ 160.Правих изследванията в няколко лаборатории, все същия резултат - ултрависоко ТСХ. Бях родила преди 6 месеца, системно недоспивах и започна да ми се вие свят. Ендото в Бургас ме насочи към Варна, но аз на своя глава и по препоръка на девойките тук тръгнах към София - Майчин дом. Това, което ми направиха, беше да увеличат л-тироксина. И да спра кърменето от раз. За една седмица ТСХ ми падна на 80 и тогава ми беше много зле.

Сега всеки път като отивам на  контрола и откачам, докато не видя резултата.

# 596
Здравейте пак от мен! На 7 декември Тсх-то ми беше 1.4, днес го изследвам пак -повишено до 3,15... Дали може да причини нещо на бебока (бременна съм)?
Пиеш ли Еутирокс? Потърси лекар, защото след положителен тест вдигат дозата за да има и за бебока! Peace

# 597
Re_ne и аз бях така.Миналата год.ТСХ ми беше над 100.След 2 мес.вече беше под 2.На мен. ми помогна д_р Начев само с корекция на л тироксина.Вече и антителата са ми наред.

# 598
Пиеш ли Еутирокс? Потърси лекар, защото след положителен тест вдигат дозата за да има и за бебока! Peace
Пия да,в началото на бременността ми каза да си остана на същата доза,защото бях свалила тсх ама явно ще се увеличи наистина дозата,а дали има някаква опасност?.Мерси

# 599
Не се шашкай, има момичета, които разбират, че имат Хашимото едва след като родят. А ти все пак приемаш някаква доза. При бременност ТСХ се следи на около 20дни-месец. Потърси ендокринолога си PeaceУспех!

Общи условия

Активация на акаунт