Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 40

• 87 773
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Хммм, а как се открива?

# 646
Момичета, спомняте ли си преди време като се оплаквах, че ме болят ставите?! Откакто спрях бягането и вече нещо не ме боли! Прави бяхте! Това гадно, тъпо ...Хашимото, да ме извините, но то иска само да си мързелуваш и да си дебелееш. Ужас! Аз понеже се подготвял за втория си ин витро опит и имунолозите ми забраниха всякаква спортна дейност, та съм в потрес как ще стана 100кила...То нека да стане, пък после ще му мисля. Но просто се учудвам как като спортувах се чувствах по-зле, вместо да е обратното. Егати заболяването..

Шакира, Хашимотото не обича спорта, аз ходех на фитнес и след всяка тренировка се чувствах много зле.. Вместо да тичаш се разхождай, йога и пилатес също може. Стискам палци за успешен опит  Peace Praynig Hug

# 647
  • В сърцето на любимия човек
Хммм, а как се открива?
С кръвен тест в Национален център по заразни и паразитни болести. Струваше 26лв. Понеже се прави само там, приемат серум изпратен по куриер. Ще се разровя в старите си постове и мога да дам телефон за директна връзка с лабораторията на НЦЗПБ и от там да дадат повече подробности.
Заразяването става от недобре измити плодове и зеленчуци, най-вече тези, чиито плодове са близо до земята, както и колбаси и меса от инфектирани животни. Листерията е бактерия, която се разпространява от гризачи и техните изпражнения в почвата. Симптомите при заразяване са подобни на лека настинка/грип и отшумяват за няколко дни, затова повечето хора не разбират, че са се инфектирали.
Преди няколко години бяха открити заразени колбаси с магазини Метро. Уж изтеглиха партидата, ама колко ли хора са си купили преди това  Tired
Аз съм родом от Варна и освен мен, имам още две приятелки, които се оказаха носителки на листериоза, за съжаление и двете откриха това след няколко спонтанни аборта  Tired
Затова бременните не трябва да ядат сурови колбаси, меки сирена и т.н.

По принцип тази гадина се лекува със Зинат, Аугментин или пеницилинов антибиотик, така че ако скоро сте провеждали антибиотично лечение, би трябвало да нямате проблем с нея.

# 648
Благодаря ти, това е много полезна информация. Ще прочета и аз.

# 649
И аз след бременността имам ужасни болки в тазобедрените стави. Обяснявах си го с тежката бременност и обездвижването по времето й.  Обаче и при мен спортът вместо да помага, ме изтощава. Има вечери, направо куцам.
Хронологично като си помисля, вероятно след бременността се е отключил проблема с щитовидната жлеза. Преди и по време - се изследвах и всичко беше отлично.

# 650
  • в огледалото на живота

Шакира, Хашимотото не обича спорта, аз ходех на фитнес и след всяка тренировка се чувствах много зле.. Вместо да тичаш се разхождай, йога и пилатес също може. Стискам палци за успешен опит  Peace Praynig Hug
Подкрепям  Peace

Не съм от активните спортуващи,но в къщи упражнявах кардио по мой вкус.. Crazy
Ами ужасно зле се чувствах след силовите упражнения... Tired

От близо  месец се опознаваме'' с кундалини йога и смея да твърдя,че живнах... Heart Eyes

https://www.youtube.com/watch?v=foOkFcrSxHI

# 651
***sunshine*** и аз съм с много гадни обриви. Много сърби и като се почеша и стават червени резки. Confused При теб как отминаха те специално? Питам, понеже дерматоложката ми каза, че може да са от Хашимотото, но все пак ще правя тест за алергии след един месец, а сега пия антиалергични, но пак от време на време имам сърбежи.

Кожната ме тъпка 3 месеца с хапчета и мазила ,но аз спрях тя каза не може да е от елтирокса това е нерводермит.да ама не една приятелка ми даде маска + суфле с частици от мъртва море
всяка вечер си правех маската и след това мажех със суфлето и ефекта беше wowwww излизах от банята след като се забърша с кърпата все едно имах кир всичко падаше ,обривите станаха тъмно кафеви и паднаха просто изчезнаха ,кожата на краката винаги е била люспеста е вече не е като бебешко дупенце е Simple Smileне искам да правя реклама на просдуктите ако кажете че може да напиша кои са ще споделя иначе  на лично който иска да пиша .ще ги ползвам до гроб  Hug Hug Hug

# 652
  • в огледалото на живота

Кожната ме тъпка 3 месеца с хапчета и мазила ,но аз спрях тя каза не може да е от елтирокса това е нерводермит.да ама не една приятелка ми даде маска + суфле с частици от мъртва море
всяка вечер си правех маската и след това мажех със суфлето и ефекта беше wowwww излизах от банята след като се забърша с кърпата все едно имах кир всичко падаше ,обривите станаха тъмно кафеви и паднаха просто изчезнаха ,кожата на краката винаги е била люспеста е вече не е като бебешко дупенце е Simple Smileне искам да правя реклама на просдуктите ако кажете че може да напиша кои са ще споделя иначе  на лично който иска да пиша .ще ги ползвам до гроб  Hug Hug Hug
Скрит текст:
Wink

# 653
# 654
  • Berlin
При теб от лекарствата за ЩЖ ли беше? Аз не пия понеже.

# 655
Да явно от тях

# 656
Сърцебиенето от хипофункцията ли е? От една седмица много зачести.

# 657
Не. От хиперфункция. Ако са те предобрили с дозировката, може да са те вкарали в другата крайност- хиперфункция. Аз така знам. Но иди на лекар. Peace

# 658
не мисля, че сърцебиенето и другите симптоми на хашимото, зависят от хипер или хипофункцията. Аз съм хипо, но имам симптоми и на хипер

# 659
Днес на своя глава не взех тироксин, два дни мисля да направя пауза и ще видим.
В началото имаше затишие. Но тази седмица ми се случва по няколко пъти на ден, особено вечер в покой. TSH ми беше около 5 и нещо преди началото на терапията.

Общи условия

Активация на акаунт