Камъни в жлъчката - 3

• 136 088
  • 769
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, приятеля ми го оперираха преди седмица като преди това имаше непрекъснато кризи. До днес се чувстваше що годе добре като изключим подуването и тежест след хранене. Днес обаче направи зверска криза както преди с жлъчката. Доктора каза че уж било нормално, даде му лекарства за храносмилането. На някой от вас случвало ли се е след отстраняването да прави кризи? Не е преяждал и спазва диетата...много сме объркани.

# 181
  • Кьолн
Според мен не е нормално.но не знам как да процедирате .Вземете мерки.Момичета,моите болки се оказаха киста в черния дроб.И като се разрових се оказа че не е нормално много време след изваждането на жлъчката да има болки.Пиша това защото ако някой има такива да си обърне внимание.не като мен да мисли че е нормално Sad

# 182
  • Sofia
С ехографско изследване ли я откриха?
Какво лечение ти препоръчаха?

# 183
  • Кьолн
Ами все ме болеше,но преди няколко дена направих криза като че ли имам жлъчка.Стана ми много лошо и отидох на лекар.Гледаха ме на видеозон и казаха, че виждат камъни в черния дроб.Но не бяха много сигурни защото съм имала много газове.Изписаха ми някакви капки за да се премахне този въздух и да видят по-добре.тогава ми казаха че е киста и пак ме викат за да ме види и друг лекар

# 184
Момичета без жлъчка, а пиете ли някакви ензими за подпомагане на храносмилането? Преди два дни говорих с приятелка, чийто съпруг е без жлъчка като мен вече 6 години, и тя спомена, че той пиел ензими и определено се чувствал по-добре, особено, ако е консумирал нещо по-натоварващо и мазно.

# 185
  • Sofia
Не пия,не съм пила ,а и не са ми препоръчвали....
Какви ензими е добре да се пият?
Понякога и аз имам усещане за тежест Confused

# 186
Съпругът на приятелката ми пиел хапчета, съдържащи комбинация от няколко ензима - за разграждане на белтъци, мазнини и въглехидрати. Тя обеща да ми прати повече информация, та мисля сериозно да се заинтересовам кои ензими подпомагат и функциите на черния дроб, ако въобще има такива, защото без жлъчка, дробът е доста натоварен. Аз имам гадене и тежест в дясно под ребрата в момента, сякаш от нищо непредизвикано на пръв поглед, та съм склонна да опитам тия ензими пък да видим.

# 187
  • Sofia
Моля те,като ти каже,сподели какви са?
Аз напълнях с 10кг.след като ми я махнаха...не знам дали има някаква връзка,но ми бяха казвали,че е възможно и от нея да е...

# 188
Doli, тя ми прати снимка, но не знам как да я прикача. Пише че е ензимна добавка спомагаща храносмилането, на Source Naturals е, казва се Daily Essential Enzymes, 500 mg, 240 капсули. Аз сега си поръчах от Амазон, тук в Англия, но предполагам, че и в България ще ги има. Ако не точно същите, то подобни. На опаковката пише, че съдържат: растителен аналог на панкреатин, липаза, алфа-амилаза, амилоглюкоцидаза, целулоза, хемицелулоза, лактоза. Мисля да ги опитам, пък ще споделя, ако имат някакъв "магически" ефект.

За теглото - и аз качих много след махането на жлъчката, но и не спортувам активно, така че може и да не е свързано с това. Приятелката ми спомена, че съпругът й също много напълнял след премахването. Познавам ги отскоро, от около две години, така че не знам как е изглеждал преди махането на жлъчката. Сега той спортува и е активен, но пак не си е възвърнал предишните килограми. Не знам, не мога да кажа категорично, че и при двама ни е от жлъчката, но си мисля, че все пак има вероятност да оказва влияние при положение, че храносмилането и усвояването на храната както трябва са нарушени, поне при мен са. Имам страшен рефлукс откакто махнах жлъчката и съм на хапчета за този проблем.

# 189
  • Кьолн
Дам тези ензими ги пие брат ми за киселини и не са специално за извадена жлъчка.Просто за добро храносмилане.но и апетита се повишава от тях

# 190
Mozilla, сподели, ако е удобно, брат ти напълнял ли е след като приема тези ензими, и ако да - то те ли са единствения фактор за това.

Поразрових се за повече информация относно ензимите и живот без жлъчка. На много места се споменава, че хората без жлъчка не разграждат добре мазнините и затова трябва да се приемат ензими, най-вече липаза. В тези, които поръчах я има, но видях, че и отделно само липаза се продава. Още, хората без жлъчка не усвояват определени витамини, както и омегите (3 и 6), и е добре и те да се приемат допълнително. Сега, ако пием толкова хапчета наведнъж не знам каква ще е реакцията  newsm78, та затова трябва внимателно да се прецени. Аз мисля да опитам тези ензими, които вече поръчах и ако има положителен ефект, ще се замисля и за витамините.

# 191
  • Sofia
Аз избягвам мазнините,а и не ги обичам,особено в месо...Има няколко дами без жлъчка от диетичния форум,които са на високо мазнинно хранене и свалят кг...Пробвах я,но пак нищо не се получи,а и ми е трудна,не е моя режим,не мога без плодове и въглехидрати

# 192
  • София
И аз св храня предимно с месо и зеленчуци и нямам проблеми засега.

# 193
  • Кьолн
Аз се храня разнообразно, но близките у дома ми се карат, че съм ядяла всички и затова съм получила кризите.А аз не хапвам пържено и пикантно.
Брат ми не напълня след ензимите и се чувстваше много добре когато ги пиеше.Поне така ми сподели.
Ох малко съм притеснена какви ще са резултатите след видеозона в петък.Но пак алармирам момичета ако имате болки дълго време след операцията отидете на добър лекар да ви види.Аз все ходих при личната защото тук се чака много за специалист.И уж все ме гледаше на видеозон и всичко било наред, нормално било да боли.

# 194
Mozilla, успех в петък с изледванията. Аз не бях чувала за кисти в черния дроб преди да прочета твоя пост, но то е и логично, след като се образуват на толкова много други места в организма, и в дроба да могат. Дано всичко при теб се размине лесно и да получиш адекватно лечение. А понякога кистите и сами изчезват, без намеса.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт