Камъни в жлъчката - 3

• 133 375
  • 769
  •   1
Отговори
# 630
  • Sofia
Нормално е,рана боли,ще мине

# 631
Здравейте, не съм писала и не съм чела темата Sad
Отскоро разбрах, че имам камъни в жлъчката, 5 на брой след бременност и раждане. Приятелка живееща в района решила да ми помогне и днес ми купи и донесе от билковия сироп на Васил Панчев от село Чавдар, за който предполагам сте чували. Той обаче трябва да се пие до 10 дни, считано от днес (23.06.2017г), а в момента няма как това да стане при мен. Живея в София и ако някой се интересува да му дам сиропа и да бъде полезен нека ми пише на лично.

# 632
Здравейте,този месец ходих на ехограф и се оказа че жлъчката ми е възпалена и имам камък 2см.Освен това черен дроб и далак са ми увеличени.Правих и кръвни иследвания при които показателите за черния дроб са в норма.Възможно ли е това да е от възпалената жлъчка или от коктейлите обезболяващи,които ми слагаха?Някой имал ли е такъв проблем?

# 633
Здравейте отново, вече минаха 2 седмици от операцията ми,като цяло се чувствам много добре,даже вече спя по корем Grinning Но от няколко дни насам,при ходене ми се появява една тъпа болка в дясно,където е черния дроб. Болката е същата като болката в далака след като пиеш вода и започнеш да тичаш,просто е от другата страна Grinning Надявам се че успях точно да я опиша. Та боли ме само като вървя,когато седна или стоя на едно място нищо ми няма. Има ли повод за притеснение или ще отмине?

# 634
Моята операция беше в "Доверие" София,направена от Д-р Бирданов (0886 436800) много професионално, според днешния ми преглед при друг гастроентеоролог. Тази докторска ме изуми, и тя била без жлъчка от 8 години, не спазва никаква диета, всичко "забранено" яде, имала доскоро само разстройство и ми предписа
Креон при тежест. Някои от вас, с операции над 5-10 години, имате ли хранителни проблеми? Любопитно е да знаем какво ни предстои.

# 635
Преди време писах, че майка ми е с камъче в жлъчката и се чудехме дали да се оперира. След една криза, не можа да издържи и търсейки мед. помощ в събота в 5 сутринта, се оказа в клиника Маджуров, Бургас. Бургазлии знаят колко трудно е да намериш адекватен лекар.
Приеха я с уговорката, че клиниката е частна и се плащат нощувки, реанимация, както и консумативите за операцията. Всичко и струваше 550лв (3 нощувки в отделението по 50лв и една в реанимация-200лв, явно консумативите са 100лв). Изписаха я в деня след операцията. Много е доволна и от лекарите, и от персонала, и от материалната база.
 За сравнение, 3-4 дена по рано беше на гастро във ВМА. Обявиха ни цена на консумативите за операцията 1200лв.
Януари там и оперираха гърдата и, повярвайте ми, няма такава мизерия и такова отношение. Санитарките им правеха проблем, че ползвали коша за боклук. За асансьора се чака по 30мин, в двата дни в които има разрешени свиждания. А охраната те третира като рецидивист!

# 636
  • Sofia
Лапароскопска или с рязане?

# 637
  • Майна Сити
То май при криза по принцип е разрез, на мен след адската ми криза, ми изписаха за 1 седмица антибиотик, малко да я поуспокоят и чак тогава ме оперираха. Но по принцип пък разреза до колкото знам е безплатен, само за лапарото се плащат консумативите...

# 638
Преди време писах, че майка ми е с камъче в жлъчката и се чудехме дали да се оперира. След една криза, не можа да издържи и търсейки мед. помощ в събота в 5 сутринта, се оказа в клиника Маджуров, Бургас. Бургазлии знаят колко трудно е да намериш адекватен лекар.
Приеха я с уговорката, че клиниката е частна и се плащат нощувки, реанимация, както и консумативите за операцията. Всичко и струваше 550лв (3 нощувки в отделението по 50лв и една в реанимация-200лв, явно консумативите са 100лв). Изписаха я в деня след операцията. Много е доволна и от лекарите, и от персонала, и от материалната база.
 За сравнение, 3-4 дена по рано беше на гастро във ВМА. Обявиха ни цена на консумативите за операцията 1200лв.
Януари там и оперираха гърдата и, повярвайте ми, няма такава мизерия и такова отношение. Санитарките им правеха проблем, че ползвали коша за боклук. За асансьора се чака по 30мин, в двата дни в които има разрешени свиждания. А охраната те третира като рецидивист!
Аз се оперирах във ВМА преди по-малко от месец и съм възхитена както от обстановката,така и от отношението. Обстановката в клиниката по чернодробна и панкреатична хирургия е прекрасна (колкото е възможно да е в болница де  Laughing ), всичко е обновено,модернизирано и чисто, а сестрите и санитарките са страшно мили. Simple Smile С една сестра даже си станахме приятелки и си разменихме телефоните.  Laughing Моята операция беше 1400лв,но цената беше такава защото аз си избрах хирурга,който ме оперира,а той е най-добрият в цялата страна в областта на чернодробната хирургия. Не знам във какво отделение е лежала майка Ви, но определено ако беше избрала ВМА нямаше да сбърка. Иначе за асансьорите е вярно,но във всяка по-голяма болница е така. А аз лично проблеми с охраната не съм имала, въпреки че редовно си влизах и излизах.  Laughing Все пак най-важното е, че е останала доволна и всичко е наред Simple Smile

# 639
Лежа в гръдна хирургия. Наистина беше ужасно.
А иначе, когато я приеха, два-три дена я държаха на антибиотици, за да успокоят жлъчката. До последно не бяха сигурни дали ще е лапароскопия или стандартна операция. За щастие, нещата се развиха добре.

# 640
Здравейте на всички! : ))

След 2 години отлагане реших най-накрая да се конслутирам със специалист. Избрах проф. Таков от ВМА, защото ми го препоръчаха близки. След като ме прегледа, каза, че в моя случай препоръчва операция, защото имам множество малки камъчета и едно ако тръгне, става страшно.. Само да отбележа, че половината ми мехур е зает от малки камъчета с диаметър до 8 мм и никога не съм имала от кризите, за които чета тук. Имам понякога боки, при грешка в диетата, но съвсем леки и отминават бързо.

Основното ми притеснение за тази операция беше, че четох тук за много хора, които са започнали с  кризите след операцията. Попитах проф. Таков за това и той ми каза, че може да се случи, ако има някое камъче попаднало в каналите. Обмислям сериозно операцията, защото ми омръзна да се тревожа и да ям с ужас от мисълта, че ей сега може да получа криза. При моето положение всякакви алтернативни методи с билки, отвари и прочие са опасни, според професора, но четох преди време за контактна химическа липолиза и екстракорпорална литотрипсия (видях, че и в старите теми до има споменато). Пише се за него, успеваемостта е 90 % уж, а никъде никой не казва, че се е подложил на процедурата?! Някой изобщо обсъждал ли е този метод на лечение със специалист? Ще съм благодарна на всякаква информация от хора, които имат някакъв опит с тези методи.

Другото ми питане е към тези от вас, които са се оперирали във ВМА. Казаха ми, че оперцията излиза между 1000, 1200 лв., според зависи (и аз не разбрах от какво точно). Много съм доволна от отношението по време на прегледа, но не знам дали да търся второ мнение, дали да търся друга болница?! Ще съм много благодарна да се включат хора, които са претърпяли лапароскопска операция във ВМА.

Благодаря предварително и успех на всички!

# 641
Оперирах се там.
В едноскопското отделение при професор Мутафчийски. 2000 лв ( 1100 операция и консумативи + 900 избор на екип).
Излючително съм доволна от цялото отношение ,условия в отделението и от самия резултат.
Храня се нормално, е не прекалявам с пърженото и мазното, но се случва да хапна по хапка без да имам драми.
Не ме боли нищо, нямам газове, оригвания и разстройство .
Вече станаха 8 месеца от операцията..
Покрай операцията на жлъчката ми оправиха и пъпната херния без допълни такси и глупости.

# 642
Здравейте на всички! : ))

След 2 години отлагане реших най-накрая да се конслутирам със специалист. Избрах проф. Таков от ВМА, защото ми го препоръчаха близки. След като ме прегледа, каза, че в моя случай препоръчва операция, защото имам множество малки камъчета и едно ако тръгне, става страшно.. Само да отбележа, че половината ми мехур е зает от малки камъчета с диаметър до 8 мм и никога не съм имала от кризите, за които чета тук. Имам понякога боки, при грешка в диетата, но съвсем леки и отминават бързо.

Основното ми притеснение за тази операция беше, че четох тук за много хора, които са започнали с  кризите след операцията. Попитах проф. Таков за това и той ми каза, че може да се случи, ако има някое камъче попаднало в каналите. Обмислям сериозно операцията, защото ми омръзна да се тревожа и да ям с ужас от мисълта, че ей сега може да получа криза. При моето положение всякакви алтернативни методи с билки, отвари и прочие са опасни, според професора, но четох преди време за контактна химическа липолиза и екстракорпорална литотрипсия (видях, че и в старите теми до има споменато). Пише се за него, успеваемостта е 90 % уж, а никъде никой не казва, че се е подложил на процедурата?! Някой изобщо обсъждал ли е този метод на лечение със специалист? Ще съм благодарна на всякаква информация от хора, които имат някакъв опит с тези методи.

Другото ми питане е към тези от вас, които са се оперирали във ВМА. Казаха ми, че оперцията излиза между 1000, 1200 лв., според зависи (и аз не разбрах от какво точно). Много съм доволна от отношението по време на прегледа, но не знам дали да търся второ мнение, дали да търся друга болница?! Ще съм много благодарна да се включат хора, които са претърпяли лапароскопска операция във ВМА.

Благодаря предварително и успех на всички!
Оперирах се там преди няма и месец. Няма да сбъркаш ако избереш ВМА определено. Страшно съм доволна и от обстановката,и от персонала в отделението. Но сигурна ли си че не говориш за доц. Такоров?  Grinning Мисля че би трябвало да е той. Ако не греша,е страхотен специалист,мен ме оперира проф. Владов и доколкото знам те работят съвместно. При мен цената беше 1400лв - 900 избор на екип и 500 консумативи. Бяха ми казали 1200 преди това,но аз не отдавам значение на това Simple Smile

# 643

Но сигурна ли си че не говориш за доц. Такоров?
[/quote]

Хм  newsm78 , при проф. Таков бях на преглед, ето този човек: http://zdravencatalog.com/prof-takov-gastroenterolog/
Бил е доцент, но вече е професор (знам със сигурност, защото като си записвах час по телефона питах за доцент Таков и ме поправиха, че бил професор).

# 644
  • Майна Сити
Леле, хора, какви са тези научнофантастични цени в София? За такава сума жлъчка ще махна, секцио ще направя, та даже и за нови цици ще имам  Crazy Laughing

Общи условия

Активация на акаунт